Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prodej auta s nedoplaceným úvěrem?

o Navštíveno 24927x o
o 30.10.2009, 07:30 | KaZaN
Lze prodat auto koupené na úvěr bez předem doplacení zbylých splátek? Nebo se fakt musí nejdřív doplatit zbylý splátky nejdřív?

o 30.10.2009, 07:33 | tappaja
Pokud mas uver, mel bys mit technicak psanej na sebe, tak bych nevidel duvod, proc by to neslo. Uver budes platit dal.
o 30.10.2009, 07:35 | Nismo.Power
samo že jde...... auto je ve tvym vlastnictví...... u leasingu to nejde protože nemáš TP.... tohle je spotřebitelskej uver a je jedno zdali si za to koupíš hrušky který sníš nebo auto který prodáš :)
o 30.10.2009, 07:38 | relax
no uplne tak samo to neni, ale de to a ta instituce co ti na to pucila s tim nemuze nic delat
o 30.10.2009, 08:01 | Daryl (A)
jelikoz se jedna o poruseni podminek smlouvy, muze pujcku zrusit a zadat okamzite splaceni. Vetsinou si berou smluvne auto jako zastavu. Proto maj technicak u sebe. POkud si nechas na technicak vystavit duplikat, da se to brat jako (pokus o) podvod.
o 30.10.2009, 08:14 | Freerider
Jako Daryl.
Já to řešil asi 3 roky zpět. Našel se kupec, se kterým jsem se dohodl, že mi počká s Technickým průkazem, úvěr jsem nechal zesplatnit, kupec mi dal zálohu, já auto doplatil a poslal mu potvrzení z banky o doplacení a TP. Jinak to udělat nelze.
Po právní stránce to auto prodat nelze, bavme se v situaci, kdy ten úvěr je účelový na toto konkrétní auto. Každá společnost má na předmětu financování zajišťovací převod vlastnického práva a nebo zástavu. Pokud auto zákazník prodá, dopouští se porušení podmínek úvěrové smlouvy a s velkou pravděpodobností to bude stát ranec na sankcích...
o 30.10.2009, 09:01 | KaZaN | Upraveno: 2009-10-30 09:01:49
Chce to udělat legálně, techničák samo, že sice na něj, ale u úvěrový společnosti zabooklej. Cílem je zbavit se břemene úvěru kvůli lustraci pro hypotéku. Jde o čas a taky o to, že nemá prachy na to aby to auto doplatil a pak prodával, takže musí nejdřív prodat, aby mohl splatit...bla.... takže asi jedině jak píše Freerider, ikdyž to asi potenciálního kupce moc nenadchne.
o 30.10.2009, 09:07 | KaZaN
Ještě jedna věc, může takovýmto autem ručit proti půjčce?
o 30.10.2009, 09:40 | Rudi
vždyť už jím ručí u úvěru ne?
o 30.10.2009, 09:58 | relax
Zazil sem situaci, kdy mi na salon prisel pan s dotazem, ze koupil nevedomky auto, ktery bylo zatizeny uverem (klasickej podvod s bilym konem) a jestli o auto muze prijit. Volali sme tedy do Škofinu "pokud by nastala takova situace" co by to pro kupce znamenalo. Ze skofinu nam rekli, ze v takovydle situaci se novej majitel o auto bat nemusi, protoze zkratka tim autem neruci jako u leasingu... Takze asi tak, podle me kdyz to prodas a doplatis nemuzou rict ani prd, neni to samozrejme 100% cisty, ale de to ...
o 30.10.2009, 10:32 | addamec
relax: u leasingu autem neručíš. U leasingu je majitelem auta leasingovka.
Autem ručíš u účelového úvěru, pak ho prodat jednoduše nemůžeš. Pokud se jedná o klasický spotřebitelský úvěr, tak by s prodáním auta neměl být problém. Jenže se pak platí vysoké sankce, pokud bys chtěl ten úvěr předčasně splatit.
o 30.10.2009, 11:08 | Harryp
To Relax: je to blbost, znám lidi co jim takhle auto zabavili a museli se o něj soudit.

To addamec 10:32 : přesně tak, záleží na tom jakou má smlouvu (účelová,neúčelová atp.) a co je v ní uvedeno za podmínky,sankce a v neposladní řadě,zda tam existuje nějaká klauzule s břemenem.
o 30.10.2009, 11:32 | KaZaN
Smlouva bude jsitě účelová, tuším, že jde o CaC, je v ní psaný to auto jako účel úvěru. No vidím, že cesta z tunelu nevede jinak, než se někde zaseknout, doplatit a pak prodat. Chjo... Díky za reakce
o 30.10.2009, 12:05 | Šestikule
seriozní banka/společnost by ti měla splátky odúročit, takže by ten doplatek nemusel být taková darda jako kámoš očekává. Jinak samo jako Freerider, smlouva o smlouvě budoucí nebo záloha od nového majitele
o 30.10.2009, 12:34 | Harryp
To KaZaN: možná bych se zeptal přímo na CaC,třeba mají nějaké řešení jak to elegantně vyřešit bez toho aby si někde sháněl kámoš peníze.Za zeptání tam jistě nic nedá.
o 30.10.2009, 12:40 | Daryl (A)
mno ja bych reseni znal :)

nechat si vycislit doplatek u CaC, pak zavazek i s autem prevest na noveho majitele s tim, ze zavazek se odecte od smluvene ceny a novy majitel pak bud doplati/umori zavazek, nebo muze pokracovat v defacto bezurocnych splatkach. Taky jsem to tak jednou delal, kdy jsem byl kupec. A bez problemu.
o 30.10.2009, 14:36 | KaZaN
Jo neni spatnej napad, ale vite jak, kazda komplikace potencialniho kupce muze odradit.
o 30.10.2009, 14:54 | soray
Na jare, kdyz jsem prodaval auto, tak zbyval doplatit rok (uver, TP u uverovky). Auto jsem normalne prodal, s kupujicim jsem se domluvil na predani TP hned po doplaceni. Po prodeji jsem hned zazadal o predcasne splaceni, prisel mi vypocet, ja zaplatil, prisel mi TP, ja odhlasil auto a TP poslal kupujicimu :-) Asi to takto neni uplne korektni, nicmene to probehlo naprosto bez problemu. Taky samozrejme dost zalezi na duvere a domluvou s kupujicim.
o 31.10.2009, 17:45 | Freerider
na předmětu financování = autě je u leasingovek zajišťovací převod vlastnického práva. V okamžiku, kdy by kdokoliv koupil auto, na němž je úvěr, úvěr nebyl doplacen a přestal být splácen, tak nový majitel o auto na 110% přijde a může se stavět třeba na hlavu.
o 31.10.2009, 22:38 | KaZaN
Freerider ale o takový kravině tu přece nikdo nemluví. Řešíme jen to, jak se vyhnout problematickému sledu udáostí, které nutno vykonat. Tzn doplatit prachy za auto, který prodávám pro nedostatek prachů, dřív než jej prodám (o:
o 14.08.2014, 22:20 | LubosHa
Určitě se dá, doporučuji hodit třeba sem - [ Link ]
o 14.08.2014, 22:21 | AllInOne
Dobré ráno
o 14.08.2014, 22:58 | CVakk
jaký to je se nechat rozmrazit po pěti letech ? :)
o 14.08.2014, 23:52 | Mr.Scully
LubosHa vždycky přijde po třech letech, doporučí nějaký eshop a odejde. Tohle zopakuje zhruba každý měsíc. Nevím, jestli je to fakt nejlepší způsob SEO, ale asi to funguje.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.405 sekund.