Navštíveno 959x

02.11.2009, 20:46 |
Smrada (M)
Prosim, mam takovy specialni prani.
Shanim program do Windows, ktery se nainstaluje jako service a bude po udanou dobu logovat. Zatez HDD, zatez sitove karty (vcetne chyb), zatez procesoru. Potrebuji to nainstalovat do cca 40 kompu na par dni a pote vyhodnotit vytizenost PC a navrhnout nejake reseni. Mam podezreni, kde je problem, ale klient to potrebuje na papire

03.11.2009, 02:03 |
htd pro widle v domene je dobre
[ Link ] jinak ja pouzivam vsude zabbix od adsl, routeru, tiskaren, switchu az po servery:)
Smrada: A nebo chces zjistit,kdo v praci dela na pc a komu se na nej prasi v praci??? :-)

03.11.2009, 19:13 |
Smrada (M)
htd: dekuji, kouknu
Felda: ee, firma si stezuje na PC, ze jsou v siti pomaly a mel bych to tam prevzit. Predtim musim udelat jakysi audit. Problem vidim v serveru a v zapojeni aktivnich prvku. Potrebuji to ale mit necim podlozeny, az tam budu delat revoluci

03.11.2009, 20:28 |
Smrada (M)
Tak nic, neni to ono, Lansweeper mi nedoda vytizeni a zabbix neni na widle

03.11.2009, 21:14 |
KaZaN Za sebe si myslim, ze tohle neni na jen tak nejaky programek, ale spis na nejaky zelezo co umi diagnostiku. Aspon nezmam soft co by Ti tohle udelal. Co by mozna umelo je od Fortinetu nejakej box, videl jsem na školení jak se to provozuje pro analýzu, dá se to i pronajmout tuším.
Jestli sou spatne zapojeny switche poznas snad i vočima nebo nejakym manualnim pruzkumem.

03.11.2009, 21:49 |
Smrada (M) | Upraveno: 2009-11-03 21:50:22
To ano, to poznam, ale potrebuji i nejakou analyzu, zda ty jejich autocady zvladaji jejich pc. Jednoduchy zkouknuti samo zvladnu, ale kdyz bych mel v ruce graf apod., cela vec by se lepe hybala. Nemuzu rict, ze chco 250 000 na switche a server a nemit nic v ruce
Smrada: Hehe,tak to se mas.To s tou lenosti pc nejsou sami.Mam tez v praci pomale pc.To stihnu vypit kafe a snist loupak,nez budu moct delat na pc neco.Dobra vec na tom je ta,ze ted je tam jinej IT technik a ten je na ........ Ten minulej byl uplne v pohode. Vzdy vyreseno prednostne a v klidku.

04.11.2009, 00:18 |
KaZaN 250000 na switche a server? Nějak málo ne? (o;
Mimochodem mám taky několik projektujících firem. Nemyslím si, ikdyž nevím co tam máš/mají za zvěrstvo samozřejmě, že by řešení rychlosti bylo v něčem co visí na drahých prvcích a nových serverech. Rozhodně bych neřešil plošný měření všech pc, k čemu? Změř na vzorku třeba 5ti průměrnejch pecek přenosy mezi servery a zbytkem topologie. Pak, pokud jsou tam nějaký šlupky switche, vezmi jeden, kterej se dá jistě i půjčit a udělej to samý... naměřený výsledky můžeš porovnat a barevný grafy z toho udělat sám v Excelu. Obdobně bys mohl pořešit se serverem, ovšem tam, pokud je to nějaká morálně zastaralá vražda...proč řešit další analýzu? Druhá varianta je si to nechat od někoho kdo to umí nebo má přístup k hw co to umí, proměřit....

04.11.2009, 12:36 |
htd no ja bych hledal nejakeho SNMP agenta pro widle a povolil to na kazdem stroji:
[ Link ] pak zkusit co ti vsechno vezme DUDE ze site, kdyz jsi na ty XP, on si ji ocucha, vytahne i switche atd.
[ Link ]

04.11.2009, 12:42 |
htd povol si i SNMP na switchech, pak si vytahnes i krasne graficky jak to stihaji a kolik pres to zenes:)
250k je tezko specificke, kolik je switchu?
dell 2x 24gigabit dell s managmentem 50k
server s licencema cca 100k a pretahnout stavajici topologii poradnym kabelem a zapojit 6ku kategorii
obcas se vyplati i sledovat sit na sluzby a prenos...mnohdy najdes uzivatele co si rad da do cestovniho profilu DVD a pak nadava, ze mu to dlouho nabiha, nebo to kopiruje pres temp na serveru mezi uzivateli:)

05.11.2009, 12:47 |
Smrada (M)
To jsem jen placnul. Treba bude vic, treba min. Dle meho budou potreba 2x 48 port switche.
Urcite bude treba nejaky DC server a nejake uloziste. Uvidime, kouknu po snmp, DUDE normos pouzivam, tak nastavim SNMP a kouknu.

05.11.2009, 13:20 |
htd dej si tam synology na data:))) pekna hracka

05.11.2009, 13:25 |
kuja Ano,jako ti nademnou....nativni SNMP windows agent umi zakladni performance charakteristiku :) Vytizeni CPU,HDD,RAM,ETH. Vim to,protoze se tim zivim :) Na sbirani charakteristik je dobrej treba JFFNMS,NAGIOS,Zabbix :) To uz je pak jedno :) Nehlede k faktu,ze Nagios ma vlastni snmp agenty :) Ale sel bych fakt metodou snmp,lightweight agent,kterej nema pomalu zadnou rezii :)

06.11.2009, 07:47 |
Smrada (M)
Se Synology mam velice dobry zkusenosti standartne je pouzivam. V tehle firme je nejaky D-Link DNS (2 hdd), ale to taky neni zadna hitparada. To pouzivam ve 4 HDD variante na zalohovani ne na zivy data

06.11.2009, 12:02 |
KaZaN Ja tyhle NASky taky používám vždy jen jako zálohovací úložiště. Synology, QNAP atd. Např u QNAPu jsem měl několikrát v produkčním režimu velký potíže. Takže na backup ok, ale tam kde o něco jde, tam mi to nesmí.
Smrada sem zvedav k cemu nakonec dojdes.

07.11.2009, 22:29 |
Smrada (M)
V kazdem pripade jsem ted testoval PRTG Traffic grapher a moc se mi to libi. Planuju nasazeni na hlavni prvky v siti. Urcite na server, pokud to pujde tak i na switche (obavam se ale, ze je to nejaka divocina bez snmp). Dle meho bude treba nechat puvodni server (jako DC + Exchange) a pak nejaky dalsi server na data, ktery by se zalohoval prave na ten Dlink, co tam je. Vymenu switchu chci taky za neco s 1 Gbit s administraci a snmp.
Momentalni situace je nasledujici:
40x PC
1x 5 let starej server (nejaka skladacka, bezi na nem 2003 SBS, Exchange, ISA server)
2x Nejaky Planet 100 Mbit switche
2x Nejaky Planet 1 Gbit switche
2x ADSL na internet
1x DLink NAS Box
Vic si nepamatuju, jdu tam v utery