Navštíveno 1236x

04.12.2009, 10:43 |
hanzz Mám jeden dotaz kolem havarijního pojištění auta. Kamarád měl nehodu. Je viník. Má placené havarijní pojištění. Auto dal do servisu, kde mu to likvidátor ohodnotil jako totálku (kvůli nízký ceně auta - Focus 2000, jinak v pohodě a relativně levně opravitelný).
Měl jsem za to, že když je auto totálka, tak majitel dostane od pojišťovny zaplacenou nějakou tabulkovou cenu auta, auto je automaticky vyřazené z evidence a musí být prokazatelně ekologicky zlikvidováno.
Jemu ale na pojišťovně (na oficiální pobočce) řekli, že mu zaplatí za totálku, auto ale zůstane přihlášený, on si ho bude moc opravit a dál jezdit. Akorát s ním bude muset na STK.
Jak to tedy je? Díky h.

04.12.2009, 10:56 |
Jujk0 U nás je to tak, ako povedali na pobočke.
Bola by blbosť, keby si platil, auto rozbil, a v poisťovni by mu povedali, tu máš pár šušňouv, kúpi si za to feldu a auto daj do šrotu (napriek tomu, že by si ho dokázal opraviť)
je to tak jak mu to řekli na pojištovně ja to měl stejně.
Bylo mi vyslevětleno že totalka je pojem kdy oprava vyjde draž než je cena auta proto je pro pojištovnu auto totalně zničene ale nebrani ti to za svoje naklady si to auto opravit a jezdit dal jen ti prostě pojištovna da tabulkovou cenu a když oprava bude třeba dvojnasobek toho co jsi dostal tak je to tvuj problem.

04.12.2009, 11:00 |
hanzz OK, je to samozřejmě rozumný řešení. Já jsem měl za to, že je to jinak, ale někdy se člověk mílí docela rád :)
Jojo na totalku dostavas urcitou hodnotu auta dle tabulek od ktere se odectou dobre veci co na aute zustaly :)

04.12.2009, 13:48 |
hanzz Docela by mě zajímaly ty tabulkový ceny...

04.12.2009, 18:50 |
gizmi jak rekl Knightey- ;)
Totální škoda je skutečná škoda počítaná rozdílem mezi prodejní cenou nepoškozeného a poškozeného vozidla ke dni DN. Jak s penězi majitel naloží, je jeho problém a s autem na STK nemusí.