Navštíveno 1270x

nevěděl jsem jak to pojmenovat, ale máte tu někdo terárko třeba s hadem nebo nějakým ještěrem? chtěl bych do bytu nějaký zvíře, mladá pořád prudí s králíkem nebo něčim chlupatým na mazlení, ale z časových důvodů nechci nic o co se budu muset denně starat, tzn pes, kočka apod padá. stejně tak hlodavci, měli jsme morčata- smrad, činčilu- strašnej divoch, želvu- zvíře k ničemu :)
rád bych pořídil hada, nějakou užovku, ty prý nejsou náročný na chov, pavouka ne, to mi nic neříká a přemejšlel jsem třeba o nějakým malým ještěrovi. moje zkušenosti jsou nula a nerad bych si kupoval zvířátko, který svou neodborností zabiju. jsou nějaký webovku s radama do začátkyu? hledám, ale nějak nic kloudnýho nenacházim...

28.12.2009, 23:52 |
venito | Upraveno: 2009-12-28 23:59:29
doporucuju agamu vousatou, je to mazel, necha se dlachmat, nosit na rameni, ale kdyz chces, posadis ji k oknu a vdecne se vydrzi cumet ven i pul dne:)
Mame ji prez pul roku od maleho prcka, ted uz povyrostla, zere male krecky, cvrcky, ovoce, zeleninu, vsecko z ruky, cloveka se absolutne neboji.
Nijak nezapacha, nemoci, bobek to dela ted jednou za 3-4 dny takze to muzes mit na stole u PC cely den pod zarovkou, drchmat ji kde se necha a budete spokojeni oba:)

sestrenice si poridila leguana, zvire je fakt paradni :)
Leguana jsem mel taky, ale ten nebyl tak kamaradsky, rad se branil svihanim ocasu a celkove se cloveka bala, nezrala ani z misky kdyz sem byl pobliz... toto agama nedela

28.12.2009, 23:58 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-12-28 23:59:41
axetom: leguán je mam pocit už dost velkej
venito: hej tak ten je super:) jak často se musí krmit? zvládne třeba 2-3 dny bez jídla? jeho strava je taky super, nevím jak by se mladá dívala na krmení hadů :))

29.12.2009, 00:03 |
venito | Upraveno: 2009-12-29 00:05:23
jj, leguan vyroste hooodne velky, toto zije cca 9 let, a dorusta do pripustne velikosti, nas uz moc delsi nebude, ale celkove jeste hodne zmohutni.
S tim jidlem nevim, kdyz ji dame krecka tak druhy den velice nic na jidlo nechce, maximalne smlsne nejakeho cerva nebo cvrka, ale jinak to chce kazdy den, kdyz ji das zelene do misky, vezme si i nadruhy den kdyz je to uz takove slezene. K vode chodi spis vyjimecne takze mala miska s vodou staci, jednou za 4 dny akorad vymenit, extra ji nespini.
Mrkni na Youtube, je tam spousta videji, origo nazev ma Pogona vitticeps
hm hm, ještě to promyslim, na netu píšou, že stačí krmit 3x týdně a čas od času zařadit "hladovku".
jak moc špiní podestýlku, kvůli četnosti čištění?

29.12.2009, 00:26 |
Kesam mě říkala segra že nějakej její známej má leguána a ten prej se chová jak nějakej hlídací pes je to možný že zautočí na člověka???
co si tak pročítám net, tak když máš smůlu na agresivního jedince tak asi i jo. ale o těhle agamách se všude píše, že to jsou vesměs mazlové...

29.12.2009, 00:49 |
Bulík | Upraveno: 2009-12-29 01:00:53
Doporučil bych trnorepa.Také zajímavé a ne moc náročné terarijní zviřátko.Pohledej si na Netu.
Do hospody k nám chodí chlapík.Teda nechodí sám.Vždy on a jeho chameleon.Je to sranda ho pozorovat,když před něj daj pivo.Teda ne před toho chlapa.Před toho chameleona.:)Koulí vočima,mění barvy pořád má někam nakročeno.Clapík si dá ještě tři,chameleon si přešlápne a pak jdou spolu zas domu.
Tak to jen tak pro pobavení.
Jinak teda říkal,že už jsou trošku náročnější.
Tady máš toho trnorepa.Žere nějaký lupení:)
[ Link ]

29.12.2009, 07:36 |
drebb ja dostal uzovku cervenou, a pecka, mam ji od maleho. Vubec neni utocna nic, pisou ze pro zacatecniky idealni had. Krmis ho tak jednou za tyden a jak je starsi tak za 14 dni. Nechava se normalne vytahnout bez problemu.
Stim souvisi jedna otazka, nemate nekdo terarko DxVxH 80x40x40, 80x40x50 nebo podobne rozmery za rozumny peniz? mam ji ted v malinkem a chci ji doprat vilu
lukáši,podle tvých požadavků bych to viděl na tohle :-))))
[ Link ]
no ten chameleon apod je celkem výhra...kam ho postavíš, tam ho najdeš...není lepší plyšák? Na pomuchlání super, nepotřebuje terárko, nic nežere, nesere...jinak bratranci chovali snad všechnu exotiku, od užovek, přes škrtiče, pavouky, štíry, strašilky...ale že bych se s něčím chtěl muchlat, to teda nee
voe plyšák neumí tak suprově koulet očima :))
Chameleon taky neni narocnej kdyz nejdriv nastudujes co potrebuje a az kdyz mas vsechno nakoupene a pripravene tak si ho prineses...
jen bych asi zustal u tech klasickych jemenaku...
pac takhle si to clovek prinese domu...

a po dvou a pul letech to je trochu jinde....
jen popremyslej, ty jesterky prece jen chteji trochu podminky, specialni osvetleni, vitaminy, mineraly, to se nejak ojebat neda.
jinak ho denne krmim, a jeden tyden v mesici ma pust cely tyden.
cistim terarko 2x mesicne.
v tech krmnych tydnech mu 1x podam sarancata ve smesi mineralu a vitaminu.
v tuhle chvili sezere 10 dospelych sarancat denne, kdyz mu chutna tak mi sezere 300 sarancat za mesic, a sarance stoji 4 - 6,- (da se krmit cvrckama ale ty svine porad utikaj a pak doma cvrkaj, do panelaku nedoporucuju pac se tem malym nehodam nevyhnes...)

je trochu nerudnej, zadnej mazel to neni... posledne jsem ho potreboval dostat ven pri cisteni terarka tak ho to tak nasralo, ze si vzteky ukousnul asi 3cm ocasu...
Taky ho poustim ven, bud na velkou pokojovou kytku, v lete na normalni stromy venku, pod dohledem. Je pravda ze to neni zadny rychlik a ze se maximalne presouva ze slunicka do stinu a zpatky.

terarko se da udelat tak, ze ani nevypada v interieru tak hrozne, ja moc sikovnej nejsem, takze ten vysledek neni zadna bomba, ale jsem spokojenej....

je trochu nerudnej, zadnej mazel to neni... posledne jsem ho potreboval dostat ven pri cisteni terarka tak ho to tak nasralo, ze si vzteky ukousnul asi 3cm ocasu...
///ty voe to me dostalo:D
jj, to mě taky rozštíplo :))
já co tak pročítám, tak právě ty agamy moc náročný nejsou. ještě o tom něco přečtu než do toho vlítnu...
Tohle by bylo lepsi:
[ Link ] kam to clovek polozi, tam to najde, krmit se to nemusi a navstevu to taky zabavy.:)