Navštíveno 895x

poradte nejaky vami dobre osvedceny program na upravu fotek. Nemusi byt slozity, jde mi jen o jednoduche upravy, tj. cervene oci, zesvetlit, ztmavit atd. Podminka je cestina.
červený oči zmákne i prohlížeč obrázků ve woknech, ale jinak Zoner :o)
Zoner photo studio 12 nejlépe profesionál, dělá se v něm dobře, rychle a jednoduše. Můžu doporučit :-) Ale na Photoshop CS4 nemá.
Photoshop není ani jednoduchej, ani levnej. A pokud chce pouze opravovat pár drobností, je Zoner super volba. A rozhodně bych ho ani s Photoshopem nesrovnával.

16.01.2010, 22:13 |
Kamil | Upraveno: 2010-01-16 22:14:18
Na práci s fotkama celkově je ideální Zoner. Stojí desetinu ceny photoshopu, případně se dá sehnat vždycky v létě loňská verze jako příloha k nějakýmu časopisu. Spousta lidí používá warez photoshop na věci, který umí spousta free a nebo mnohem levnějších programů jen proto, že je to prostě photoshop.
Nesrovnávám photoshop se zonerem, to opravdu nejde. Opravdu zoner je nejlepší na to základní i pokročilejší upravování. Používám ho už půl roku a maximální spokojenost. Photoshop jsem měl pouze po zkušební dobu. Sice mě oslovil a líbil se mi více než zoner, ale věděl jsem, že na ty úpravy co dělám u fotek i na zakázku, bohatě stačí zoner. A co si budem povídat... photoshop bych jen tak nezaplatil.
hlavně si vždy kontrolujte , jakou máte nastavenou kompresi (kvalitu) ukládaného souboru at už je to PaintShopPro, Zoner, ACDSee, Photoshop.. atd.
spousta lidí honí kvalitu, hraje si s fotkou a ve finále to uloží jako Low Qualitet Level 4

18.01.2010, 12:01 |
X-sat (M)
Mam vyborne zkusenosti s XNVIEW a PICASA album. Vse free a CZ
na Picasa pozor, je perfekrtní na přehled všech fotografií v PC, skvěle to rovná dle datumu pořízení fotky atd., ale dokáže nadělat i pěknou paseku na disku..
veškeré úpravy jsou pouze imaginární, teprv po uložení změn na disk to platí, i tak se v každé složce vytvoří adresář .picasaoriginal, kde jsou původní fotky, kdo nemá ale zaškrtnuto "Zobrazit skryté složky" , ani to nezjistí, že se mu doublují fotky v pecku !

Picasa ma uklada upravenych fotek opravdu velmi "zajimave", mne osobne to nesedi (kdyz chci zalohu originalu, tak si ji delam sam), ale na upravu je to jeden z nejlepsich a nejintuitivnejsich free nastroju, co jsem kdy videl.
Jinak asi jako ostatni - Photoshop je nejlepsi, ale taky nejdrazsi. Gimp mi ovladanim tezce nesednul, takze asi Zoner zbyva jako nejlepsi kompromis.

19.01.2010, 07:36 |
Crimson | Upraveno: 2010-01-19 07:36:33
Zná někdo dobře Picasa ?
Nemůžu najít, kde nastavit, aby se fotky ve složce rovnaly dle názvu,
tady to lze nastavit ručně ale pouze dočasně a pouze na 1 složku,
jak to ale udělat pro všechny složky a aby to zafungovalo i po restartu.
Pak mi není jasné, když v tom člověk udělá úpravu,
v jaké kompresi to ukládá ten nový file !