Navštíveno 1554x

Tak dnes se mi objevil nepříjemný problém na O1 r. v. 1998... při zatáčení doprava slyším mírné lupání jakoby od pravého předního kola, které zvyšuje frekvenci podle rychlosti jízdy. A druhý problém je divný zvuk při rychlém rozjezdu, když prokluzujou kola nebo naopak když hodně brzdím a sepne ABS... je to divný zvuk a blbě se popisuje... je to takové jak když chrčení, suché vrzání :-) Nenapadá někoho co by to mohlo být?? Díky za každý nápad...
nebo homokineťák , ale ten se většinů ozve enom při plným rejdu

22.01.2010, 23:41 |
Rudi asi oboje
první případ asi ložisko a to druhé chrastění je normální, více si můžeš počíst zde:
[ Link ]
Homokinetický kloub.
Ten zvuk při rozjezdu je normální, takto se chová ASR. Při brždění zase ABS, zvuky jsou standardní.
Ale neřeš to, Citroen je na tom hůř - viz přípsěvek nahoře. Tam to je charakteristický zvuk, tady asi taky... Jezdi a až se to rozsype, tak se to opraví. Stejně s tím teď nic neuděláš a jen se stresuješ :-)

23.01.2010, 08:51 |
TomasW | Upraveno: 2010-01-23 08:58:08
Zdeny: díky, ale moje auto nemá ASR :-) jen abs... dříve to nedělalo... začalo to chrčet ve stejnou dobu kdy se objevilo to ťukání od předního kola...
edit: tak už je mi to jasné... díky sonyk. Ale stejně tam je pořád to lupání od předního kola a ten zvuk při brždění a sepnutí ABS a při rozjezdu je teď o dost hlasitější než býval před lupáním... může to mít souvislost?? Každopádně ložiska nechám vyměnit, mám na opravu spěchat nebo můžu s autem jezdit jak psal Zdeny?? Nemusím se bát, že třeba vybouchnu nebo mi uletí kolo nebo co já vím?? Díky
Aha. Pak tedy kontrola homok,kl., os, ložisek atd...
Mj. nemáš v podběhu zmrzlý sníh? mně to taky dře u Subaru :-)A hluk je to hrozný...
Sníh tam nemám, to bylo první po čem jsem se díval :-)
Teď teda doufám, že to je to EDS jak je v odkazu od sonyka...

23.01.2010, 10:00 |
filip146 | Upraveno: 2010-01-23 10:02:11
mě to dělalo právě ložiskov kole.asi jak je tam vůle, tak čidlo ABS blbě vyhodnocuje a cvaká ti ABSko i když se ti kolo nazastavuje. ten zvuk je jako když jdou ozubený kola přez zuby.po výměně ložiska OK.ložisko cca 250-1500 podle výrobce .zvedni kolo který si myslíš že to je a zkus vakl a uvidíš.
mně se také začalo ozývat hučení od předních kol,
myslel jsem, že ložiska a ony Pirelli :-)
po přezutí na zimní ticho

25.01.2010, 18:53 |
sts Ozzy - Pirelli-Můžeš prosím typ?
Drago 5000 tuším , nekupovat, všude to o nich píšou,
po ujetí 20tis. to začne