Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > PlsHelp: Štíplavý zápach z výfuku...

o Navštíveno 15185x o
o 29.01.2010, 18:04 | TomasW
Poraďte prosím v čem by mohl být problém. Včera jsem přijel z práce a po vystoupení z auta mě švihl do nosu hnusný smrad... štíplavý jako zkažené vejce nebo nějaký sirovodík, prostě hnus :-) Nejdřív jsem si myslel, že mám někde v autě zdechlinu, ale očuchal jsem celý motor a všechno a nakonec se mi zdá, že to leze z výfuku a tam snad žádné zvíře nenaleze a navíc to je smrad, že tak by snad ani nic živého nesmrdělo :-) Zkoušel jsem to ještě teď a zdá se mi zvuk z výfuku hlučnější a auto při projetí jakoby mělo méně výkonu... no ale hlavně ten smrad, když se motor zahřeje a já dojedu někde na parkoviště tak je to jakoby tam zastavil celý prasečák...

o 29.01.2010, 18:05 | TomasW
jo a auto je Octavia1 1.6/74kw
o 29.01.2010, 18:17 | Phitypaldy
Katalizator na 100% Bud tam neni nebo uz neplni svou funkci...
o 29.01.2010, 18:37 | radek.613
Že by něco zaživa vlazlo do posledního dílu výfuku, teď je to zcela logicky už na pravdé boží a za jízdy uzené a vypalované výfukovými plyny? :-D
o 29.01.2010, 18:59 | TomasW
No to jsem si myslel, ale doufal jsem že katalyzator to nebude... Ještě jsem se doslechnul, že to může být taky tím, že tímto autem jezdím pouze a jen krátké trasy, tzn start motoru, ujedu 2km a konec... večer to samé zpátky! Je možné, že by se nespálené části usazovali ve výfuku a katalyzátoru a teď se prostě ten bordel vypaloval a smrděl jak bolavá noha?? Mohla by prý pomoct dlouhá projížďka, trochu to prostě vypálit.. je to možné?
o 29.01.2010, 19:00 | TomasW
radek: Jo tak nějak jsem si to představoval :-) jak ta Kuna zakašlala když jsem nastartoval a vzbudil jí a teď jí udím :-)
o 29.01.2010, 19:16 | Phitypaldy
TomasW tak to opravdu mozne neni, nebo jsem se stim aspon dosud nesetkal. A navic manzelka taky jezdi denne jen 3km tam a 3km zpet a nic. Myslim ze je to katem, protoze horenim benzinu vznika sira, ktera se ma pak eliminovat v katu na paru a min skodlive latky. Vim, ze to si slyset nechtel, ale asi bohuzel. A navic kdyz pises, ze ma auto jiny zvuk a blbe tahne. Ve firme mame megana bez katu a to je smrad jak kdyz siris vinny sklep :-)

Ale treba se pletu, nejsem vseved :-)
o 29.01.2010, 19:23 | TomasW
phitipaldy: ku*va... jsem se teď díval kolik stojí kat :-)
o 29.01.2010, 20:03 | Petura
Phitipaldy: a svítí tomu meganu nějaká kontrolka, když je bez katu?
o 30.01.2010, 00:12 | tappaja
Spotreba nahoru nevylezla? Tipnul bych ten kat, az z toho palej oci. Anebo si natankovat nejakou sracku?
o 30.01.2010, 00:28 | Phitypaldy | Upraveno: 2010-01-30 00:33:02
Petura: Ne nesviti tam nic. Teda jen bagy, ale to je fuk, ze :-) (1.4 16V)

Tappaja: to me taky napadlo s tim benalem, ale to by se zas nezmenil zvuk.

o 30.01.2010, 00:33 | tappaja
Kolik mas najeto? Muze to bejt i lambda, ale to by se urcite zvysila spotreba. RJ takovou nacatou lambdu ani nemusi vyhodnotit jako chybu, kdyz obcas kmita jak ma nebo dava jiny hodnoty.
o 30.01.2010, 00:38 | Phitypaldy
Tappaja: Ale kdyby byla lamba v haji nebo nejak nacata tak jednotka hodi stred hodnot z fungujici lambdy, aby to jeste porad jelo. Sice se zvysi spotreba, ale ne slozeni vyfukovich plynu. Na sytic ti taky nesmrdi sira z vyfuku, ale benzin.
o 30.01.2010, 00:43 | Chadzi
Blbě ti zapaluje nějaká svíčka(nemusí to být svíčkou prostě ti vynechává zapalování) a nespálenej benzín se ti dostává až na kat a tam hoří. Smrdí to jak vajíčkovej prd :-)
o 30.01.2010, 08:12 | TomasW
Tak jsem to byl včera zkusit projet a auto NEJEDE do dvou a půl tisíc otáček je to zdechlé jako já :-) a cítím jakoby vibrace, od dvou a půl nahoru přestanou a auto trochu jede. Spotřeba se zvýšila o dva a půl litru, najeto mám 162000 poctivých. Zvuk motoru se nezměnil, jen ten z výfuku... nevím k čemu to přirovnat, trochu jako dvoutakt...
Chadzi: Přesně smrdí to jak vyjíčkovej prd :-)
Můžou s tím mít něco společného rozvody?? Přeskočené, nebo tak něco jsem zaslechl...
o 30.01.2010, 13:09 | Petura
Phitypaldy: mám ten stejný motor 1,4 16V, auto jede stejně, žere stejně ale svítí mi oranžová kontrola s logem motoru
jinak bagy se mi taky občas rozsvítí :o)
o 30.01.2010, 13:14 | Nismo.Power
katalyzáor nebo fouklý těsnění pod hlavou, katalyzátor poznáš jednoduše, jdi se projet a pak se podívej pod auto a musí bejt celej rudej, těsění pod hlavou poznáš na víčku oleje na hlavě, pokud by bylo kaput těsnění tak nebude zespod černý ale bude na něm takovej béžovej tuk.....
o 30.01.2010, 15:38 | Phitypaldy
Petura: Tak bagy jsou u renaultu klasika tj konektor pod sedackama nebo navijec zadnich pasu.
Jinak s tou kontrolkou tezko rict. Na to muze mit vliv tisic veci. Zajed na diagnostiku a tam to nech vypsat a budes chytrejsi. Ono neni moc dobre jezdit z rozsvicenou kontrolkou motoru.
o 05.02.2010, 08:53 | TomasW
Tak chadzi to trefil :-) Špatná svíčka a cívky...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.348 sekund.