Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Auto do mesta potreti, aneb D, TDi nebo SDi ??

o Navštíveno 3052x o
o 30.01.2010, 23:55 | Syrup | Upraveno: 2010-01-31 00:00:04
Tak uz jsem postoupil, prodal jsem svuj soucasnej wintercar a hledam nahradu. Potrebuju auto s CO NEJMENSI spotrebou do mesta, abych s tim v mrazech nastartoval a abych s tim taky nekam spolehlive dojel. Po zkusenostech s Civicem 93' 1.4i kterej pri predpisovy jizde zral 9,5 litru jsem se radsi rozhodl pro naftu, jelikoz je tam vicemene garance maly spotreby.

Cenovej strop je 40 000

Jak hodnotite tyhle motory... chci neco, na cem se toho nebude moc co vysrat, z cehoz vlastne odpada TDi, turbo vstriky atd.. ale zase jede nejlip. Co SDi? To je modernizovanej D, nebo ne?

nasel jsem jedno polo, docela by mi sedlo, maly, vypada docela fajn, motor 1.9 SDi [ Link ]

Sypte sem svy nazory. Jeste zduraznuju ze to auto nepotrebuju na predjizdeni po okreskach, ani na dalnici, na to mam uplne jiny :)

Budu rad za jekojkoliv nazor! Diky!!

o 31.01.2010, 00:43 | Gervis
ja mam s polem 1.9 sdi jen dobry zkusenosti :-)
o 31.01.2010, 01:05 | Syrup
zas si prave myslim, ze za ty penize uz je i to TDicko, ktery aspon trosku jede a ma snad jeste mensi spotrebu, nez D, a oproti tdi jede jak zpraku :D no sakra, nevim nevim, dilema
o 31.01.2010, 01:56 | Rudi
Tydle SDIčka jsou takřka nesmrtelný, vydržej neskutečně moc a s tím polem celkem i hejbou. Ty TDIčka nejsou zas takovej problém a s tímdle malým prckem, to i poletí, spíš problém to u nás sehnat do 40tis.
o 31.01.2010, 04:14 | jurda
ja mam jako sluzebaka seat inca SDI 47KW ma najetych asi 500 000 a slape jako hodinky a hybe s tim velmi slusne a spotreba je vic nez dobra kolem 6 litru po meste coz nechapu...
o 31.01.2010, 08:14 | Thullo
Ja jezdil dlooouho ve Fabii Combi SDI a nemuzu si ztezovat - auto sice bylo linejsi a zralo trosku vic, nez TDI, ve kterem jezdim ted, ale NIC SE NA TOM NESRALO! To SDI je proste drzak - ale neni to zavodak.
Na TDI se furt neco sype a opravy nejsou nejlevnejsi. Navic hrkani po meste - studeny motor a kratke prejezdy TDIckum pry vubec nesvedci...

Ovsem pokud ti jde o usporu paliva (tedy o cenu za km) tak zkus treba nejake auticko s LPG ;o) spotreba bude +/- takova, jakou jsi mel, ale za mene nez 1/2 ceny nafty ;o) A myty kolem LPG jsou uz davno tatam...
o 31.01.2010, 08:32 | choze
Turbove auto do mesta je nesmysl, turbo potrebuje urcity druh provozu, jinak jde do kytek.
Tudiz D a nebo SDI je vhodnejsi, nebo nejaky maly benzin.
o 31.01.2010, 08:57 | Big_Max
Ja osobně bych v tehle ceně po TDI určitě nešáhnul! V žádným případě to nebude nic udržovanýho v super stavu -> menší pravděpodobnost té spolehlivosti a taky víc poněz za servis! Kdežto SDi jsou opravdu nesmrtelný motory a v těchto malejch autech nejedou až tak zle. Kamaradka ho má v polu a jezdi teda opravdu "kloubouk styl", ale spotřebu má kolem 4l!
o 31.01.2010, 09:15 | Nismo.Power
cokoliv je tdi tak se sere kudy jede ! sdi je nafta jak má bejt, nejede tudíž se to nesere...... když tdi tak aby to něco vydrželo tak koncernová 81kw to umí a po městě s golfem to jezdí do 5L klidně i pilu ....ale hlava se ti může zkroutit i tam samo.......

ale i přes to si troufám trvdit že malý benzín auto nebo něco s lpg je mnohem lepší volba
o 31.01.2010, 09:31 | Robo
Toho Civica jsi měl asi nějakýho pokaženýho,co jsem měl D15B2,D16Z2 a D16Z6,tak jezdily s přehledem do 7,4l,teď jezdí žena kombikem 1.8VTi kolem 8,8l.Já jsem nakonec od japonců odešel (přestože spokojenost veliká) ke koncernu.Před rokem jsem koupil Golfa 1.9TDi Variant 81kW za 34tis.,má pár nedostatků,ale co s ním jezdím do práce 60% město,40% okresky tak jezdí za 5,8l.
o 31.01.2010, 11:11 | Syrup
Thullo: jasne, jenze ja se chystam koupit neco z roku 97, 98 max, tudiz je tam ta nadrz preci jen treba 12 let a to uz bych z toho mel trosku bobky, po ty dobe se muze leccos pokazit, znas to.

Takze TDi jsem vypustil, puvodne jsem prave taky nechtel turbo, kvuli kratkym vzdalenostem, nestaci se to ohrat a pak vznika vetsi pravdepodobnost ze proste odejde, to chapu.

Takze vybiram z D a SDi. Myslim ze oba budou zrat + - stejne, takze ted asi pujde jenom o stav auta. Mam 3 kandidaty, na ktery se asi zajedu v prubehu dneska nebo zitrka podivat.

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

.......

Jinak Robo: nevim jestli byl pokazenej, ve velkym technicaku mel psanou mestskou spotrebu 9,5 a tomu to i odpovidalo. Mimo mesto jsem s nim nejel, abych vyzkousel i spotrebu na vetsi vzdalenosti :)
o 31.01.2010, 12:27 | Syrup
Jeste teda prichazi v uvahu vyse zminovany LPG, ale nejradsi bych ho jenom v nejaky felde, protoze na tu stoji vsechno pakatel :)
o 31.01.2010, 13:09 | Hanes
Ja mam leona rocnik 2000 sdi, po meste uplne super,na dalku mi to ale taky vyhovuje, dalnicni rychlost neni problem 160 cestovni rychlost-ne maximalka, spotreba a to ho nesetrim do 6l v lete na 17 kolech, ano je pravda,je to linejsi,ale da se s tim naucit jezdit rychle jak s tdi, jen to predjizdeni neni takova raketa,ale kdyz s tim pocitas nemas problem. Sdi muzu jen doporucit,nema turbo,neni vaha vzduchu,prevodovka je stejne dlouha jako u 66kw tdi,takze stejnej max. 1.9D je starej motor, sdi jede lepe a lepe chyta v mrazech.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3403 sekund.