Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Tochu o domácím hifi

o Navštíveno 1870x o
o 10.02.2010, 10:30 | Milhauzz
Tak jsem se po delší době rozhodl, že si domů pořídím nějaký to hifi. Na reference nemám uši, na highend peníze, takže selský rozum řekl, že to bude chtít nějakej ten lepší mainstream.

Něco sem už doma měl, pravda, ale dycky to byl spíš stroj na randál, takový to kulisní posloucání nebo pomocník pro ozvučení TV pořadů. Naposledy sem se spálil, když sem kupoval podle designu a referencí anonymních odborníků. Je pravda, že sem teďka taky lecos vyčetl, ale nakonec sem si řekl, že je dobrý si něco poslechnout, než to koupím. A dodržel sem to! :)

Minulej rok sem sebral odvahu a šel do hifi studia. 3 hodinky sme kecali a poslouchali Vincent CD a zes a k tomu Aurum Cantus. Zvukl luxusní, ale peněženkově absolutně jinde.

Toto pondělí sem zašel zase do hifi studia a kromě akustiky a financí jsme probrali všechno možný. Nakonec v cenové kategorii do 50ti tis zvítězil rozum a ucho, nad designem a radami ostatních. Cambridge Audio Azur 650C (zes) a 650A (cd). K tomu repro Focal Chorus 716V s předním (!) bassreflexem. Já se prostě za prvé nemůžu se zadním BR sžít a zadruhé mi to nedovoluje akusitka v místnosti. Pro mě zvuk dobrý, sestava si sedí, basy malinko měkčí ale k muzice co poslouchám spíše vyhovuje. Středy mají dorbou lokalizaci a výšky jsou specifické ale dobré.

Dneska by to všechno mělo dojít, ale budu mít na to čas až v pátek. Hrozně se na to těším a doufám, že sem se malililililinko přiblížil k něčemu, co bude mít označení Hi-Fi. A proto bych rád poradil ostatním, serte na Aukro, na e-shopy, na diskuzní fóra. Zajděte si do hifi studia, nestyďte se že máte málo peněz a zkušenosti nijaké a poslouchejte, poslouchejte, poslouchejte. Vyplatí se to :)

o 10.02.2010, 10:59 | Dave0401
Cos mel doposud?

Jinak CA je dobra volba, kazdopadne s Focaly jsem to jeste neslysel...
o 10.02.2010, 11:03 | Milhauzz
Já je taky nikdy předtím neslyšel, ale pán z poslechovky měl na to názor takový, že Focaly jsou trochu ostřejší, ale naopak CA není na středech tak moc výrazný, takže se to eleiminuje. A je pravda, že mě v tom zvuku nic nechybělo ani nevyčnívalo. Předchozí něco málo jako hifi byl Harman Kardon 990 CD a Zes, k tomu bum cink bedny Magnat Altea. Nyní Sony QS (cd i zes) a repro Mission M73, kterýmu už zvoní hrana.
o 10.02.2010, 11:05 | choze
CA určitě dobrá volba, Focaly mám naposlouchaný ty starší (mám je doma), s těma výškama možná budeš mít trošku problem, ale uvidíš.
o 10.02.2010, 11:08 | Dave0401
No zalezi zda ty focaly si poslouchal rozehrane (coz predpokladam, ze ano - poslechovka) nebo nerozehrane.

Ver tomu, ze po prvnim zapojeni doma budes asi mirne zklamany. Focaly potrebuji dostatecne rozehrat. Tak jim dej dostatek casu, nez si na ne udelas nazor ;)

Kazdopadne Focaly jsou specificke a je obtiznejsi k nim dobrat optimalni zesik. Pokud 650A je vhodna volba, tak to je fajn... ;)
o 10.02.2010, 11:08 | Milhauzz
Je pravda, že hodně lidí na to "nadává", ale každý máme jiný ucho. Tak se uvidí ... teda uslyší :)
o 10.02.2010, 11:09 | Dave0401
a k tem vyskam... hodne zalezi co poslouchas...
o 10.02.2010, 11:10 | choze
Dave0401 - no když je to poslechovka, tak předpokládám, že je rozehrály.
o 10.02.2010, 11:20 | Dave0401
Choze: To si taky myslim...

jinak k tomu CA

[ Link ]

*
For
Impressive build; precision and clarity; strong dynamics; features
*
Against
A hint of treble brightness means you'll have to take care in partnering equipment

o 10.02.2010, 11:33 | Milhauzz
Netuším jak moc to bylo rozehráté. Každopádně jak to bude doma, provařím pár CDček a dám echo, jak to zvukově sedí. Přiložím i foto :)
o 10.02.2010, 11:36 | Dave0401
Milhauzz: Jsem zvedav kolik tech tvych CD odstavis nekde do kouta, protoze nebudou poslouchatene na kvalitnejsi aparature.. ;)
o 10.02.2010, 11:42 | Milhauzz
Je pravda že několik CD sem už vyřadil po té, co sem měl v autě McI. Ale pár CD už mám na seznamu, které projdou zahořovacím testem: R. Muller- Retro, Radiohead - OK Computer, Madonna - Immaculate Collection, Jack Johnson - Brushfire Fairytales, Kryštof v Opeře a pak další a další věci (vše originál).
o 10.02.2010, 11:42 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-02-10 11:44:32
Tak vítej v klubu slušného mainstreamu. Focaly jsem měl doma, tehdy řadu Symbol 12 která hrála díky textilnímu výškáči velmi příjemně, ale po čase se hrozně rozehrál spodek a strašně změknul, takže šli z domu. Pak jsem zkoušel řadu Chorus, ale ta už mě neseděla tím, že má prezetnější vyšší středy a výšky a mě ten zvuk výšek od Focalu vůbec nesedí. Daleko víc mě sedí výšky z Bowers Wilkins beden, protože i v té nejnižší kategorii mají za vnitřním prostorem membrány trubici s tlumení parazitních kmitů a opravdu to funguje, výšky i přes to, že jsou z Al kaloty hrajou velmi příjemně. Na druhou stranu mám kamaráda a ten na Focaly nedá dopustit a ten ostřejší zvuk se mu naopak líbí. Takže dobře jsi udělal, že jsi šel poslouchat a doufám že jsi tam i zakoupil a přeji krásné hodiny rozehrávání.
o 10.02.2010, 11:45 | Milhauzz
Tuner: Tak tak, to co jsem slyšel, jsem samozřejmě i zakoupil, takže tak jak sem si to naposlouchal, tak si to "vykrabicuju" i doma a zapojím.

Jinak díky za pozvánku do klubu :)
o 10.02.2010, 11:54 | Milhauzz
Jinak jen připojuji neaktuální foto, v jakém provedení jsem to pořídil:

foto k příspěvku  od Milhauzz

o 10.02.2010, 11:54 | Milhauzz

o 10.02.2010, 17:16 | Zdeny60
Ale jo...

Tak ještě to základní - upravit akustiku místnosti, nainstalovat bass-traps, pořádný gáble a jedeš:-)

A propos - za kolik jsou tyto bedny?
o 10.02.2010, 17:18 | M@rtin
Millhauz: Také jsem takto nakupoval a jsem s mým výběrem velmi spokojen. Poslouchal jsem ve studiu jak CA, tak i DENON, Marantz a Vincent. Jen jsem nakonec sáhnul po integrovaném zesilovači Vincent SV-129. Jako repro mám Dynavoice M-65. Zatím jen připojeno k "profi" stereo zvukovce Audiotrack Prodigy HD2, ale v plánu je doplnit o CD a tuner též od Vincent
o 10.02.2010, 19:41 | Ravo
Gratulace ;-)

(ty víš proč...)
o 11.02.2010, 02:04 | Klobouk
mno,kazdopadne gratulace. Nicmene bych se sem vetrel z trochu jinym dotazem,respektive pohledem na vec. Mam nahodou doma dost podobnou sestavu jako jsi psal(CD+zes Harman-Kardon a repro Magnat Quantum 506) coz neni nic moc. Take jsem loni premyslel o upgradu,take jsem si byl neco poslechnout. Nicmene jsem zjistil ze znatelny posun by byl az tak u repro v ceně 30+. Nejakou dobu jsem dokonce vazne uvazoval ze bych to dal.. Jenze cim vic jsem nad tim premyslel tak mi doslo k cemu mi to vlaste bude? Kazdy den se domu vracim nejdrive po seste,a kdyz si neco jeste pustim,tak jsou to zpravy a pak nejaky film = nova repra naprosto k nicemu. Takze jedine obcas o vikendu si neco pustit,ale i tak je to mozna 2CD za vikend. Takze kdyz to spocteme,2 hodiny o vikendu,tedy cca 110 hodin za rok,tj 550 hodin za pet let,pak bych asi zase chtel zmenu. A kvuli tomu opravdu ty prachy vyhazovat nebudu,hlavne proto ze vim o spouste jinych veci kam by se dali umistit.. Nicmene,jak se rika,podle gusta kazdeho soudruha,tudiz ti tvoji radost preju,at ti slouzi ke spokojenosti.
o 11.02.2010, 08:38 | Milhauzz
Zdeny60: Vyjdou asi na dvacku, plus minus. Někde jsou za 18, někde za 23 .. nevybereš si. Jinak akustika místnosti je celkem pořešená: koberec, nějaký ty police, záclony, závěsy. Takovej ten normální základ by byl. Myslím že basstrap by ocenil tak možná kocour :) Podřizuju se obyváku, nedělám poslechovu místnost .)

M@artin: Prima, sem rád, že nejsem sám, co nakupuje ušima.

Ravo: Ď :) O víkendu se můžeš zastavit na poslech.
o 11.02.2010, 08:47 | Ravo
určo se někdy zastavím, tenhle víkend ještě ne... ještě se mi nezahojil škrábanec na ruce od Atily, rád bych byl aspoň chvíli bez nějákých šrámů :-)
o 12.02.2010, 19:00 | All
Já aktuální foto. Bohužel nemám vyřešenou akustiku místnosti a řešení je zatím dost komplikované.

foto k příspěvku  od All

o 12.02.2010, 19:01 | All
Ještě detail.

foto k příspěvku  od All

o 12.02.2010, 19:12 | Tuner#2
All: Ty ještě žiješ? :-) Klipsch horny, hmm tyhle jsem ještě neslyšel, jak jsi spokojen?
o 12.02.2010, 19:19 | All
Jakž takž. Nemám na to ale čas a tak ještě nejsou ani zahořené ... a to je mám doma už pár měsíců.
Ještě jeden dotaz. Jaká přiměřená sluchátka k této sestavě (Grado Prestige SR80i)?
o 12.02.2010, 21:12 | Tuner#2
All: Pokud máš rád basy a sedí Tě na hlavě, tak to není špatná volba, já bych raději šel do Beyrdynamic DT860 (krásně vyrovnanej, ale říznej a šťavnatej zvuk) a nebo do Sennheiser HD595 (ty jsou trochu usedlejší).
o 13.02.2010, 08:17 | Zdeny60
V tomto se naprosto shoduji s Tunerem2. Vyber ze 2 resp. 3 značek dle vkusu - Bayerdynamic, Sennheiser a dodám ještě, že i AKG má v poslední řadě hodně dobré modely.
Bayrey jsou obecně (880,990,930) lehce vytažené na basech i výškách, tedy vhodné na rock, zatímco Seeh. 580,590 a pak hlavně 600/650 jsou vysoce lineární, mají excelentní podání prosotoru a lehkostio hudby,ale na rock toněkdy nemusí být úplně ono. AKG 700 jsou celkově dobrá volba.

Jinak Bayer opravdu výtečně sedí i na mém škopku :-)Jen po 2-3CD o nich začínám vědět...
o 13.02.2010, 11:13 | Dave0401
Za mne AKG K-701, sice je nemam doma, ale poslech u kolegy... naprosto famozni, ve sve cenove relaci jsou myslim jasnymi favority...

[ Link ]
o 13.02.2010, 11:35 | choze
co se týče sluchátek jep otřeba si je pořádně poslechnout, a halvně aby netlačili na hlavě.

Za mě asi také AKG a Bayer ;)
o 13.02.2010, 15:15 | Draxx
Mam Senny HD 555 a musim rict, ze jsou hodne pohodlne a nevim o nich ani po X hodinach. Ale kazdej ma hlavu jinou....A navic snadnou upravou z nich lze udelat 595 = )
o 13.02.2010, 18:13 | Milhauzz
Tak je to doma :) Zatím nahráno pár hodin. Některé cejda archivuju, protože se nedaj poslouchat. Ale pro hifíky známá věc.

Zatím spokojenost, zvuk prima, jen ještě hledám předo-zadní prostor pro poslouchání, není to ideální. Ale pár hodin a bude to. Přikládám aktuální foto.

Repro bez krytu.

o 13.02.2010, 18:14 | Milhauzz
Zatím naprase, čekám na banánky :)

o 13.02.2010, 20:12 | Lukaash | Upraveno: 2010-02-13 20:13:32
k sluchatkum : jsou zde nejake zkusenosti s prenosnymi Senn RS170 / RS180? Popripade konkurencni vyrobky v podobne cene.

[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3421 sekund.