Navštíveno 15738x

12.02.2010, 22:00 |
hawai poradí mi někdo čím nejlíp uříznout plexisklo? normální pilkou na železo asi bude problém, protože potřebuju udělat poměrně dlouhej řez a kvůli rámu pily se nedostanu asi dál jak 10cm. pak mě napadla přímočará pila a dát do ní list s malejma zoubkama, ale bojim se aby se to plexy nějak neštípalo. a pak mě napadla flexa, ale to asi nebude nejšťastnější řešení, to se to plexi bude asi tavit, co? takže čim to mam řezat?
oblepil sem ho maskovaci lakyrnickou paskou proti poskrabani a vzal sem ho na cirkularku:D
Jde to pěkně přímočarou pilkou s vhodným plátkem, dají se tak udělat i dost krouzcené profily.
[ Link ]

12.02.2010, 22:28 |
Kesam Na pile normálně :-) V právci mi to tam dělal v truhlárně normálně :-)
...přímočarka s malým zubem a bacha na tavení plexi kolem listu

12.02.2010, 23:00 |
Tony (M) | Upraveno: 2010-02-12 23:03:48
Jestli si dobre pamatuju, tak na hrany je dobrej eter nebo naka takovahle sracka, i se to tim da dobre lepit, hrany zustavaj "prusvitny", ze to neni treba ani lestit. Jen se ta obrousena hrana potre a krasne to zpruhledni.
plexi na zasklení auta stříháme normálně nůžkama na železo a následně lehce dobrušujem hrany šmirglem
Když ho řežu na zasklení závodního auta, tak jedině flexou, je to rychlý a nepraská. Sice se lehce taví, ale není to problém. Jen musíš lehce a postupně, na to přijdeš.
Ryska do hloubky cca 0,5mm, podchladit, zlomit...Lehce začistit glaspapírem.
Chce to ale cvik.

13.02.2010, 10:15 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-02-13 10:16:22
Také jsem to řešil pomocí rysek a zlomení.
já řežu plaxi na vodním paprsku u kámoše, je to úplně supr

13.02.2010, 11:59 |
Hanes řežu to flexou s nejtenčím řezacím kotoučkem a je to úplně ok, pak lehce začistit smirkem a je to, rychlý, neláme, ale musíš tak aby jsi šel kotoučem po směru a ne proti, jinak to kopne.

13.02.2010, 12:08 |
hawai už to mám za sebou. začal jsem ,,šukačkou,, s listem s jemnejma zoubkama a po pár cm jsem to vzdal. vzal jsem flexu a s tou to šlo naprosto nádherně