Navštíveno 630x

Právě rekonstruuji podkroví a jelikož okolo jednoho ze sloupů budou stoly pro pc atd, potřebuji do toho sloupu zavést zásuvky a také vypínač na světlo. Proto bude sloup z jackel profilu 100x100x5mm a do něj bych chtěl zabudovat elektroinstalační krabice a tu elektriku (a kabely samozřejmě nějak protáhnout nějakou vhodnou izolací, kdyby něco).
Pro tenhle účel by se mi hodily hranaté krabice, které bych mohl nějakým způsobem přišroubit do toho železa a do nich pak chytiti ty zásuvky, nebo vypínače. Nevíte někdo o takové možnosti? Nenašel jsem nějaké vhodné hranaté krabičky pod zásuvky, které by šly kotvit. Asi nezbude nic jiného, než vyřezat díry a nějak to tam přilepit.

23.03.2010, 20:13 |
dolph
Moc pěknej katalog. Aspoň vím co vše je zhruba možné koupit. Každopádně ani tady jsem nevybral to co bych potřeboval.
Normální kulaté krabičky se dělávají, že mají na dvou stranách normálně dlouhý šroub a na něm ty kovové packy, kterými se krabička přitáhne ke konstrukci (třeba do sádrokartonu jsem je tak dával). Ale ty hranatý tohle nemají a nevím tedy jak to tam ukotvit. Kdyby to mělo tyhle šroubovací packy, tak by se normálně přitáhly a hotovo.
Nerad bych skončil u kulatých. Přece jen vyřezávat kolečko do 5mm železa bude trochu horší, než tam říznout flexou čtverec.

23.03.2010, 20:26 |
dolph A co udělat teda flexou díru a třeba nýtama tam přidělat jiný plech kde by se kulatá ďoura vystřihla a tam dáš klasickou krabici do sádroše
Nad tím jsem už taky přemýšlel, ale to už bych si asi raději dal tu práci s vyřezáním kruhu. Nářadí na to mám a kruhy řežu věčně do počítačů, ale přece jen to bude v tom 5mm silném materiálu otrava. Kdyby šla sehnat vhodná hranatá krabička, bylo by to lepší. Asi se budu muset projet po pár prodejnách, jestli o něčem nevědí.