Navštíveno 643x

Potřebuji udělat jednoduchý instalační program, který by po spuštění vytvořil na ploše uživatele ikonku. Po kliknutí na ikonku by se uživateli otevřela určitá web stránka.
Nyní mám tedy ikonu a web kam má směřovat a potřebuji to nějak zkopat dohromady, abych uživateli jen poslal exáč a ono mu to už hodilo ikonku na plochu.
Dělal jste to někdo?

15.04.2010, 09:19 |
Conan Udělej si u sebe toho zástupce a vytvoř si nějakej *.bat soubor -> textovej soubor s přponou "bat" a do něj napiš:
copy tentvujzastupce.lnk "c:Documents and SettingsAll UsersDesktop"
Tyhle dva soubory mu pošli mailem ať si je někam uloží a sputí ten *.bat soubor. Ten mu to nakopíruje na plochu.
Za mě je tohle asi nejjednodužší.
díky, to je velmi elegantní řešení
Jen bacha na baťáky (a ostatní, com, exe) Poštovní klienti, třeba Outlook (velkej) tohle mají tendenci blokovat. Tak aby ses pak s člověkem na druhý straně domluvil.
máte lokální nebo cestovní profil ?
o kolik se jedná userů ?
pokud má desktop na serveru, tak to tam nakopíruj
pokud na lokále, tak si ho připoj \peckoc$
batákem bych to nedělal, kdyžtak scriptem nebo politikou
nebo jim to rozešli emailem "Uložit do plocha" snad zvládnou
to je pro zákazníky (pát tisíc zákazníků), kteří samo nejsou v naší síti a potřebuji tedy nějaké jednoduché řešení jež jim tu ikonku hodí na plochu. To Conanovo řešení funguje, akorát to je třeba zazipovat (bat, ico, url), protože ten zástupce se nevytvoří jako .lnk ale jako .url a to mi třeba konkrétně u nás (Lotus Notes) neproleze mailem. Tak budu muset zkoumat dál.
Našel jsem toto (
[ Link ] ), tak zkusím.