Navštíveno 6275x

Pred chvili mi volal kamarad ze diky nejakemu blbovi co ho sesoupl pri predjizdeni zrusil starou felinu rv96.
Jeste jsem to nevidel,ale asi je nepojizdna.
Ptal se me jak to ma resit s pojistovnou. Normalne bych mu poradil samozrejme plneni rozpoctem, ale neni u tak staryho a v podstate bezcennyho auta hodit to na totalku?
Jak se to resi?
Co ho financne vyjde lip?
Totalka, nema cenu uvazovat o cemkoliv jinym...
u felicie rozhodne totálka což je dneska nejlepší možnost jak prodat felicii...... rozpočtem ti započtou amortizaci a dostane 5tis možná :)

10.05.2010, 10:12 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2010-05-10 10:14:35
no ono je to malicko jinak... ono si jaksi clovek nemuze vybrat zda dostane rozpocet nebo totalku... vychazi to jedno z druhyho.
urcite dat opravu rozpoctem. pokud oprava rozpoctem vyjde na vic jak 80% katalogove ceny oprav, spada to do totalky...
totalka taky jeste principielne neni zadna vyhra. zbytek auta jde do drazby a tam se urci zbytkova cena auta. pojistovna ti vyplati jejich katalogovku minus vydrazena cena (pokud se do drazby vubec nekdo prihlasi). ty to borcovi co to vydrazi prodat muzes, nebo nemusis (podle toho zda se ti to vyplati rozprodat dal nebo ne) pak dostanes od nej tu castku za kterou to klepl jako dorovnani toho co ti dala pojistovna. pokud odmitnes dostanes jen ten pojistovnovej zbytek a ty si vrak nechavas...
jako nade mnou... u tak staryho auta mu zapocitaji 50% amortizaci na dily.... sice kdyzy to nechal opravovat v servisu, tak na praci se amortizace nevztahuje, takze praci by zaplacenou mel, ale na dilech by dostal prd....takze totalka... ja mel to same s Ibizou... odhad ceny opravy byl na 50K a ve finale, kdyz jsem se dohadoval asi hodinu s technikem o vybave jestli je to kuze nebo plast... tak auto ohodnotila pojistovna na 85K. z toho se odecetla zustatkova cena auta a za tyden me poslala 53K a auto me zustalo... jinak to auto se v te dobe prodavalo nekde kolem 60K a mel jsem rok 98 1.9 TDi...
sakra Luke pise nejak moooc rychle :o)
Jojo jak pišete ale když jsem byl v České pojištovně,tak mě bylo řečený,že do té aukce dávají jenom pár let starý auta no asi záleží na pojištovně ale každopádně si myslim,že na te felcce asi nijak nezbohatne spíš prodělá.Borec nedobrzdil a praskl mě do auta bmw e36 coupe r.v.97 byla to dodávka,takže nárazník,kufr,zadní čelo,pokroucená podlaha,světla,atd... a dostal sem od pojištovny necelejch 12 tis. a to sem myslel kdo ví jak nevydělam
Bude to totálka, felicia z 96 roku nemá už dnes nijak zvlášť velkou cenu. Tam už na totálku stačí výměna obou dveří.
Rozpočet x totálka si nemůžeš vybrat, totálka je když náklad na opravu přesahuje obvyklou cenu vozidla (za kolik by bylo prodejné ke dni škodné události). Některé pojišťovny se snaží nakecat 80%, ale to si nikde neustojí, pokud by si jim fakturou prokázal, že si to opravil třeba za 90% ceny, jsou ti povinni to doplatit, protože oprava byla levnější než OC a tudíž byla ekonomická.
Stará auta jako Felicia se do aukce nedávají, za aukci se nemálo platí a těchto aut je zbytková cena nulová. Takže se něco málo symbolického odečte a solidnější pojišťovny ti i ten zbytek neodečítají, když je doložen doklad o ekologické likvidaci.
PS: U některých aut je cena zbytku rovna tak nákladů na odvoz do šrotu.
mě teď nabořili golfa ..prý taky totálka .. cena opravy větší než cena auta.
Jenže interiér a všechny plechy na autě dobrý .. jen přední náprava KO a asi i s převodovkou a možná něco bude s motorem ..
Nemá někdo tušení kolik bych mohl ORIENTAČNĚ dostat od pojišťovny (mám havarijní pojištění) a kolik za zbytek auta někde na vrakáči?
je to highline klimatronik TDI 99´
diky

18.06.2010, 22:11 |
kuja El_Vita: Kolega nedavno zboural Octavii Combi 01 a dostal neco z havarijka a pojistovna mu nabidla, ze ten "vrak" proda v nejaky aukci :) Mel to trefeny u ridice na kolo a byla hla kastle a dostal za to jeste 40tis a neco kolem 90tis od pojistovny :)
hm .. u me kastle dobra, vsechny plechy ok .. tak jsem zvedav :-(