Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > BMW 3 E90, E91

o Navštíveno 2078x o
o 16.05.2010, 13:08 | AllInOne | Upraveno: 2010-05-16 13:13:16
Kdysi jsem pokukoval po E46, protože je to něco strašně moc hezkýho :o) (nikomu to samozřejmě nenutím). Ale protože E46 se snad vyráběla naposled v roce 2004 a já si řek, že bych chtěl auto o něco malinko novější, tak koukám po E90 nebo E91, což je asi jedno momentálně.

Chtěl bych benzín, zřejmě 3,0 190kw

Neustále sleduju nějakou inzerci, abych měl přehled, co se za kolik dá sehnat, ale v ČR to nevidím moc dobře, tak jsem nakouknul na mobile.de.

Což o to, určitě bych si vybral něco v Německu, ale protože mám nulové zkušenosti s kupováním auta v zahraničí, tak by mě zajímalo, jestli se dá věřit tomu co se píše v inzerátech.....

Pokud je tam napsaný první majitel, serviska, celá servisní historie....nebo je to jak u nás, člověk dojede na místo, serviska prázdná, auto napůl zbořené.....

Budu rád, když mě někdo třeba E90tku rozmluví :o)
Zaujal mě třeba tento kus vyloženě, ale je to spíš jen pro představu.

Budu rád za jakékoliv názory, určitě bych pro auto nejel sám ale s nějakým odborníkem na tyto vozy.

[ Link ]

o 16.05.2010, 13:40 | Timbo
tak urcite bych ti doporucil koupit auto z privatu nebo z autohausu. bazarnici tady jsou v 90ti procentech stejna pakaz jako v cz. a jeste k tomu narazit na bazarnika nemeckeho puvodu se slusnym a ferovym jednanim je jako hledat v kupce sena. vetsinou jsou to bubaci a rusaci kteri se te snazi ojebat.
kilometry se tu staci uz taky v hojne mire ale jeste porad se daji sehnat poctiva auta. nehlede na to ze jestlize budes kupovat auto ktere je stare 4 roky tak kdyz u nej nebude serviska rovnou bych nechal prsty pryc. nemci si dost zakladaji na servisu aut a valna vetsina nechava auta servisovat ve znackovych servisech. historie auta se pak da bez problemu zjistit v databazi podle vinka.
kdyz te bude jeste neco zajimat tak se klidne ptej.
o 16.05.2010, 15:09 | crestik
o 16.05.2010, 19:43 | Spoiltak
V dovozu se nevyznám, ale sdělím ti své dojmy s E91 330i. Je to dobrý autí, v M paketu i docela hezký. Mám najeto cca 120tis a už to začíná. Lambda, snímače otáček, ložiska, teď stále kolísá motor. Vše servisováno v BMW, kde mi připadá, jako bych je strašně obtěžoval s neustálýma vadama 4 roky starého auta. Bohužel málo diagnostiků se umí dostat do všech jednotek do hloubky. Jinak jezdím za 11,3L. Asi největším nedostatkem je pro mě mobilita v zimě. To je pak masakr. Každopádně hodně štěstí při výběru.
o 16.05.2010, 20:45 | Ales
Jezdím 4 roky v E46 330d coupé a musímm zaklepat, že auto opravdu splehlivé, zatím žádná větší oprava, ale už taky pokukuji po E90, líbí se mi štíhlé linie oproti např.A5.
Spolitak - máš multifunkční volant? Zajímalo by mě jestli se tempomat ovládá vpravo na volantě jako u E46, nebo pouze páčkou vlevo pod volantem. Díky
o 16.05.2010, 21:11 | prohifi.cz
Taky jsem nakonec po nejakem vybirani koupil E90ku. Treba v odkazu, co jsi poslal, by mi chybel iDrive. Ta vestavena navigacka je tam prima. Mam 330d a zatim jsem moc spokojenej, akorat si musim davat pozor na rychlost, protoze subjektivni pocit je vzdy dost odlisny, takze radsi koukat na tachometr :-)

2 Ales: mam multifunkcni a tempomat jenom na pacce tomu vyhrazene nalevo pod volantem.
o 16.05.2010, 21:18 | Ales
prohifi.cz - a co se ovlada vpravo, radio? U me se radio ovlada vlevo na volantu.
o 17.05.2010, 09:52 | Conan
Ohledně dovozu aut z DE, mám hodně pozitivních informací o:

Petr Panhans – Zulassungsdienst
Petr.Panhans@seznam.cz
tel.: +420 608 063 105

Napiš mu mail (česky), zařídí vše potřebné, tj. napíšeš co chceš za auto a kolik máš peněz, on najde po bazarech, pošle alternativy, osobně pak spolu to jedete okouknout, vyjednává slevy apod. Samo zařídí převozky, pojištěaní apod.
Samo to dělá za provizi -> vše ti napíše po mailu.
Já jsem na něj čet min 20 pozitivních reakcí na Volvoklubu ...
o 17.05.2010, 17:06 | Zdeny60
Spoiltak:

to není možný, ty mlusvíš o Oktávce, ne??? :-)

Já že všude slýchám, jak baworák je ta nej volba. Já si říkál, su z dědiny, houby temu tozumín, ale tohle tentononc kolega z Reichu, co má 530d 4 roky a co mě tak fůrt vykládál, že si dělá kozy. To, on řešil za potíže, já neměl snad na všech svých autách.

Má to jednu výhodu, za své těžce (kdoví?) vydělané chchtáky, dostaneš plůný kotel té nejlepčí techniky ne?
Co na to, že to něco stojí?

A tak teď vážně.
kolega (Koln am Rhein): 530d r.v. 2006: najeto 270.000km:
klima kompresor
sníémačo pozice klikového hřídele či co
2. turbo
vstřiky (6x!!¨)
přední náprava, co mi brečel na rameni, asi 2x střední oprava (ložiska, čepy, ramena a to jezdí vesměs A,D,CZ)
Filtr pevných částic
Pan nějaké čidlo výfukových plynů...

Stačilo. Děkuji, nechci.

Sumasumárum dal za servis asi 30.000EUR běhěm 4 letch. Zlaté Subaru a 1x za jeho život dvouhmoťák....

o 17.05.2010, 18:13 | Martyn
Ales vpravo se ovlada radio + cd (vyhledavani stanic, prepinani CD / tuner), vlevo hlasitost. Tempomat pouze packou pod volantem.
Zdeny - hmm ja za rok a pul na "07 335i 2x zarovka v zadnim svetle, 2x olej + servis (v ramci BMW service inclusive vse zdarma).. Asi je to taky o tom jak se k autu chovame, ze? A taky 270K km uz je skoro dost, pri tomhle najezdu bude chtit vsechno nejaky servis..
o 17.05.2010, 18:43 | AllInOne
Díky za názory pánové.

A kdybych měl proovnávat E46/E90, je na té E90 něco víc, co by se mělo popřípadě srát?

Najedu tak 30/rok, takže auto co má 200 000 tis za sebou pro mě není moc zajímavé, i když třeba dalších 150tis najede.
o 17.05.2010, 19:03 | Zdeny60
Martyn:

jasné, je to kus od kusu. Já jsem spíše chtěl poukázat na fakt, že i BMW je obyčejný stroj, s možná o fous lepší konstrukcí, či spíše-lépe řečeno-důkladněji vybranými komponenty pro konstrukci (materiály, dodavatelé).
A znám opravdu pár lidí s BMW, co si docela stěžují na spolehlivost a náklady.
Mám jen dojem, že BMW je pokládána za něco víc, než ve skutečnosti je. A ona to není pravda. Je to furt jen auto.
o 18.05.2010, 10:11 | RedBaron
Zdeny60: Prosímtě, kdo ti vykládal že BMW je létající koberec? Tys mu věřil?

Je to auto, který poskytuje kombinaci pohodlí, luxusu, výborných motorů a jízdních vlastností. Za to očekává naprosto bezchybný servis, jedna věc závisí na druhé a pak se to začne sypat když na to někdo kašle. Uvědom si, že s tříčepovou komplikovanou nápravou budeš prostě měnit na našich silnicích 3x tolik než u Francouzského hatchbacku, stejně tak turbo když tomu budeš nakládat. A to samý ostatní věci co jsi vyjmenoval. Za skoro 300 tisíc nemůžeš čekat že budeš měnit olej a lejt benzín - vlastně jo, můžeš ale u Yarise s litrovým benzínem u kterýho jsou největším luxusem 2x elektrická okna a zadní náprava z trakaře...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3491 sekund.