Navštíveno 1398x

22.05.2010, 11:04 |
DaveX Ahoj všichni, narazil jsem na takový zvláštní problém. Nějak podezřele se mi začal plnit disk a nevím, čím to je.
na obr. 1 je ukázaná kapacita disku (70GB) je to systémový disk a je skoro plný.
na obr. 2 jsou vlastnosti, když to rozkliknu. Prostě mi to ukazuje plný disk a když dám vlastnosti tak jen cca 28 GB zaplněno. Čím to může být? Neumím prostě ty data nikde najít.
PS: myslím, že to dělá photoshop, je tam nějaký odkládací prostor a měl jsem to na tomto disku.
Díky za každé tipy :)

použij antivir, antispayware apod. může ti to dělat nějaká srajda z netu, která prostě oblbne systém a udělá to, co tu píšeš. To, že by to bylo PS moc nevěřím, mám ho, hodně používaný a nikdy nebyl problém...

22.05.2010, 11:10 |
DaveX

22.05.2010, 11:11 |
DaveX HIGHTOWER: zkusím udělat kontrolu, uvidíme, už mi to hlava nebere...
já např. min. 1x týdně vyčistím disk, projedu ho Ad-Aware a Spybot - Search & Destroy, 1x měs. dám sám NOD32 a už si nepamatuji, kdy jsem měl naposledy problém se svinstvem z netu :-)

22.05.2010, 11:32 |
DaveX Zkusím taky ten spybot, je to free takže pohoda :)

22.05.2010, 13:10 |
DaveX tak jsem udělal ty kontroly a uvolnilo se jen 6,6 GB :P no alespoň něco. Musím zjišťovat dále.

22.05.2010, 13:16 |
Shr3k Ovládací panelySystém a zabezpečeníSystém > Ochrana systému > Konfigurovat > Využití místa na disku

22.05.2010, 13:20 |
DaveX Shr3k: mám tam nastavené maximální využití 5% = 3,5 GB

22.05.2010, 16:54 |
DaveX Tak už jsem na to přišel, jak serfuju na netu, tak se mi plní disk :) no nevím, nod to prověřil spyware tež a uvolnilo se cca 8GB
No ono už po vyčištění disku a uvolnění 6,6 GB je docela mazec :-D Pokud máš víc uživatelů, vyčisti to i u nich. Mě to týdně dělá cca 1,2 GB zaplnění TemporaryFiles - soubory při surfování (obrázky, flashvidea apod.)

22.05.2010, 17:04 |
DaveX jj já teď měl docela záhul, finišoval jsem s BP a komp jel teď poslední měsíc 20 hod denně :) a nečistil jsem to ani nepamatuju :) ale pořád je někde ztracených cca 40 GB :-P plochu mám prázdnou, koš taky, no budu pokračovat dál :)

22.05.2010, 20:34 |
DaveX Zase mám jen 3 GB volného místa. Ty voe, to je děs.
jen dotaz, jak jsi oznacil vsechny soubory a dal vlastnosti, mas zapnute zobrazovani skrytych souboru? Nemas nejakou slozku plnou po*na ve skrytych souborech? :-D

22.05.2010, 21:36 |
Pekys někdy se plní temp nějakým systémovým sráčema a dělá to několikagigový soubory. Pak stačí dát hledat, soubory podle velikosti, setřídit od největšího a kouknout, jestli tam není něco zbytečnýho.
Jinak samo vyčistit temporary, historii procházení, koš apod.

22.05.2010, 22:10 |
wolker | Upraveno: 2010-05-22 22:13:24
Mas vypnuty zobrazovani skrytych a chranenych souboru a slozek, proto v tom listu nevidis slozku System Volume Information. Do ni se ukladaji body obnoveni. Ta slozka dokaze po case docela dost narust. Zkus si zapnout zobrazovani tech souboru a slozek a na slozku System Volume Information si nastav v zabezpeceni uplne rizeni pro tvuj ucet. Jinak se do te slozky nedostanes a ve vlastnostech se jeji velikost bude ukazovat jako nulova (standardne jsou nastavena prava pouze pro SYSTEM). No pak uvidis kolik toho v te slozce je... A taky v tom listu nejsou videt soubory pagefile.sys a hiberfil.sys a ty budou mit taky par giga.

22.05.2010, 23:52 |
Pekys wolker: jak na to nastaveni zabezpeceni pro tu slozku? Kde nastavit to uplne rizeni? Díky.
zajima me kolik tam toho mam.

23.05.2010, 01:36 |
DaveX Hmmm, tak ten temp zabírá cca 37 GB, takže problém bude tu. Jsou tam samé soubory HTT.... nevím no, co s tím.
vsechno v TEMPu muzes smazat
Pravym tlacitkem na slozku > vlastnosti > zalozka zabezpeceni > tlacitko upravit > tlacitko pridat > tlacitko upresnit > tlacitko najit > v seznamu uctu a skupin co se ti objevi ve vysledcich hledani najdi ucet, pod kterym se normalne prihlasujes (nebo muzes vybrat skupinu administrators, pokud mas ten svuj ucet v teto skupine zarazeny) a klikni na nej jednou levym > OK > OK > zaskrtnout uplne rizeni pro ten tvuj ucet (nebo skupinu) > OK > OK a pak by jsi se mel do te slozky normalne dostat.

23.05.2010, 13:20 |
DaveX madaros: jj jen jak zařídit, aby se mi to tam neukládalo takovou rychlostí :)

23.05.2010, 21:16 |
Pekys wolker: diky, ale v xp prof to tam nemam. Ve vlastnostech mám jen obecné, sdílení, vlastní nastavení.
To je fuk, jen me to zajimalo. Dík.
Ale to vis, ze to tam mas. Mas totiz jeste navic zapnute zjednodusene sdileni. Vypnes to tam, jak jsi zapinal zobrazovani skrytych a chranenych souboru... Potom by se ti mela zalozka zabezpeceni zobrazit.

24.05.2010, 08:27 |
Pekys aha, doma vyzkoušim, díky :)