Navštíveno 2363x

tak letos bych chtěl zkusit s přítelkyní dovolenou v řecku. ještě jsme tam nebyli. má někdo nějaký tip na místo a na hotel? pročítám recenze už týden a kvůli nim jsem zavrhnul turecko :) díky
taky se s dovolenim pridam s dotazem. myslite, ze letos bude dovolena v recku vyhodna? resp bude tam kvuli krizi levneji...? resime s pritulkou kam se podivat a recko je prave jedno z moznych mist...
ještě doplním že mi nejde o památky, spíš chci kvalitní hotel(čistota a strava) a pěkná pláž a moře. ď
Byl jsem na Skopelosu, paradicka Adrina hotel. letdalem do Thessaloniku a lodi... A pak jsem byl na Naxosu, hotel ti zjistim, taky pekny. letenka do Aten, taxik do pristavu Pireas a lodi...
Můj názor - Řecko je parádní volba (pro mě nejlepší místo na dovolenou v Evropě) a určitě bez váhání ostrovy. Kréta je pěkná, byli jsme i na Samosu (větrnej, ale jinak pohodička), naši na Zakynthu atd. atd. Osobně bych se asi vyhnul Rhodosu, protože mi přijde, že tam jezdí půlka národa, ale jinak většina těch ostrovů je naprosto v pohodě. Čistý moře, solidní ceny, výborný žrádlo a Řekové jsou tak líný, že jsou v pohodě - nic ti nevnucujou.
Oproti Turecku jasná volba, řekl bych. Jediná výhoda Turecka byla v nižší ceně. Koukal bych spíš na zajímavý levný nabídky, ne na konkrétní ostrov, ale spíš místo a jeho recenze.
tappaja - to si jako sháníš letenky a hotely zvlášť? vyplatí se to?

15.06.2010, 23:53 |
Geo89 Já byl v Parze (Parga) na pevnině kousek od korfu.. a vzpomínam na to jako na najlepší místo kde jsem byl. Potom Kréta, ale to už bylo slabší.. je to spíš na způsob Španělska (dlouhá písčitá pláž)-.. ale asi záleží na místě..
z Grécka osobne doporučujem len Santorini :o)
kucííí, děkuju vám za info, jen bych poprosil o info proč se vám tam líbilo, popřípadě srovnat s jinou destinací. ď
Byl jsem na Korfu a super
Na ty ostrovy bude tisíc různých recenzí, každej bude preferovat jinej z nich... takže spíš koukat na recenze konkrétních letovisek.
Porovnání s ostatními zeměmi? Turecko, Tunis a Egypt - tisíce debilních muslimů, co ti budou očumovat přítelkyni a urvou ti ruce, aby tě obrali o každý euro. (Jediný plus je u Egypta super moře). Chorvatsko - předražený a pro místní jsi hnůj, když jsi "jen" chudej Čech. Bulharsko se zlepšuje, ale slyšel jsem, že pořád ještě kvalitou služeb zaostává (ale nebyl jsem tam). V Itálii musíš mít štěstí na dobrý místo, aby bylo čistý moře (prej Sicílie je dobrá). Ve Španělsku je ve většině letovistek (na pevnině) hlava na hlavě (dobrý leda na pařby). Atd. atd. Na řeckých ostrovech se mi líbilo vesměs čistý moře (někde víc, někde míň), dobrý památky (na vejlet se hodí vždycky) a úplně nejvíc řeckej pohodovej přístup k životu.
já už právě zkusil a zatím nechci opakovat tunis, španělsko, chorvatsko a egypt..asi se zaměřím na krétu. díky všem

16.06.2010, 00:08 |
Geo89 | Upraveno: 2010-06-16 00:13:26
parga : krasny starý město spousta obchodů.. z jedny strany města kamínky , pláž v menšim zálivu.. z druhý strany města písčitá pláž kde to trošku víc žilo.
krásný moře.
něco tady
[ Link ] víc asi hledej na netu
ja chtel puvodne autem na zapadni pobrezi lefkady ale nakonec sme to zavrhli bo bych to musel odridit sam. Takze uvidime co se naskytne, urcite se chci vyhnout provarenymu rhodosu a krete...

16.06.2010, 06:07 |
Kamil jj Rhodosu a Krétě bych se vyhnul. Za sebe doporučuju Lefkádu a moc hezká je i Parga.

16.06.2010, 06:08 |
Mika Řešíme docela dost dovolenou, je Řecko dobrý s děckem 3 roky, jde mi o to jestli je tam písek či kamínky. Díky. Jinak přítelkyně chce letět do Egypta, ale je to asi nad moje fin. možnosti. Zdar.
Mika: nerek bych, ze Recko bude levnejsi, jestli jedete s deckem, tak ber ten Egypt.
Jeste k tomu Recku, neberte si AI, nema to cenu, vemte neco se snidani nebo proste bez stravy, obchudky jsou na kazdym rohu, takze snidane je bez problemu. Obedy jsme prakticky vynechali, podle toho jak bylo horko a jak se nam chtelo, vecere podle chuti, taveren je tam taky mraky.
Ja si nasel hotel na booking.com
Zakynthos, Kalamaki - tak je klídek a pohoda.
Mika - Egypt je určitě levnější než Řecko, ale zase tam bývají docela útesy a korály, tak bacha, abyste s malým dítětem neostrouhali.
Jinak jako ostatní - Rhodos ne, Kreta hlavně kvůli památkám (kvůli moři ne), Zakynthos asi nejlepší volba. Vzít max. polopenzi nebo jen snídaně. Najíst se dá kdekoliv a ceny rozumný.
No ja si prave myslim, ze s deckem 3. roky ocenis bazen s nejakym brouzdalistem a barem za zady, nez more.
Já byl zatim u moře ve Francii na azurovym pobřeží, 2x v Itálii a v Řecku a musím říct, že Řecko určitě nejlepší. Byli jsme tam na Kosu v hotelu Norida Beach
[ Link ] s AI na 8 dní od Fishera a paráda. Pravda že tam foukalo ale při tom teplu to nijak nevadí. Ostrov je to celkem malej, i tak tam neni nouze o místa kam vyrazit na výlet (dájí se tam půjčit celkem levně auta, 4kolky, bugyny, skůtry a jezdí tam i MHD). V případě zájmu je to kousek lodí do Tureckýho přístavu Bodrum. Jinak moře u hotelu krásně čistý (drbonej kamínek až písek) a je to velkej komplex, takže každej den a večer animační programy, několik bazénů v areálu i s tobogánama, kousek odtamtud dráha s motokárama a hlavně výborná kuchyně s velikánskym výběrem. Třeba o Egyptě jsem slyšel od víc lidí, že sice měli AI ale moc se tam nenajedli protože jim nechutnalo..
Jídlo v Egyptě fakt nestojí za nic, to potvrzuju. Nabídka masa omezená (jen kuře, tuším) a jejich "sladkosti" chutnaly buď jako pneumatika nebo byly naopak přeslazený jako kráva. Nikdy více. Ale už z principu prostě nechci na dovolenou jezdit do zemí, kde mě žebráci otravují pětkrát do minuty nebo kde autobusovej řidič v kvádru vyžaduje pět dolarů za vyndání zavazadla ze zavazadlového prostoru. Na dovolený si chci odpočinout a Řecko tohle splňoval úplně skvěle.
Do Řecka jezdíme už hodně dlouho a jednoznačně nejhezčí je Karpathos a pak Lefkada. Bohužel s hotelem ti neporadím, jezdíme většinou na blind do apartmánů.

16.06.2010, 11:33 |
xSam Za sebe doporučuju Lefkada. Dle mého názoru nejkrásnější ostrov řecka. Malé klidné místo, s překrásnýma plážema.
Když si půjčiš auto, můžeš vidět fakt fantastické a zajímavé věci.
Po tom co jsem byl na lefkádě, nevim kam jinam jet na dovolenou, nic jiného mě tak neoslovuje a jet tam po čtvrté mi přijde trochu uhozené:-)
díky všem
v egyptě je pro malý děcko v tuhle dobu hlavně strašný horko..já byl v hiltonu a jídlo celkem ok :)
Levkada je nadherná a pokud nechceš sedět na hotelu , půjčíš si skůtra a každý den jezdíš jinam a že tam je kde :)

16.06.2010, 20:19 |
TROY touhle dobou minulej rok jsme byly s mladou na Kosu :o) a pohoda - měli jsem AI a soukromej bazen )))))))
:D:D prakticky jako xSam:)
Taky je třeba upozornit na levný pivo - Mythos. Vloni jsem se na Sámosu večer trošku zmatlal a protože byl prázdnej hotelovej bazén, tak jsem se konečně ve třiceti letech naučil skákat šipku :-)
Mr.Scully to jsme taky zkusili,ale po 10 hodině se tam nesmí koupat v bazénu tak na nás zavolali cajty :D
No já jsem se zkároval už v sedm večer po návratu z pláže a navíc jsme měli penzion a bazén prakticky jen pro sebe a majitelka byla pryč, takže... myši měly pré ;-)

17.06.2010, 06:17 |
Mika S prckem jedem ten Egyt, díky Tappajo za rady. Jinak poletíme až na začátku září. Zdar.
Pokud Řecko tak jednoznačně Lefkada, nejhezčí pláže světa v TOP TEN
Porto Katsiki je 8. na světě nebo Egremni, úžasný !
[ Link ] 

17.06.2010, 08:24 |
Kapka (M)
taky jsem byl před lety na Lefkadě...byl jsem tam teda litat s prknem po vodě (windsurfing) ale moc se tam libilo i přitulkyni..i když me pomalu celý den neviděla :-) takže za me Lefkada 1+

17.06.2010, 08:33 |
Kamil jj Egremni je super - není problém mít 100 m pláže jenom pro sebe

17.06.2010, 12:07 |
Prady Korfu taky neni špatný, ale spíš doporučuju severní část ostrova- Kassiopi, Paleokastritsa....

17.06.2010, 14:21 |
Geo89 tyjo když tu vidim ty fotky tak začínám docela litovat že jem pro letošek zvolil chorvatsko :-(
jakože na tý pláži Egremi není v sezoně hlava na hlavě? jestli ne pak je to super a asi s mladou letos vyrazíme tam

17.06.2010, 18:23 |
Prady Geo89: pokud dobře vybereš tak to může být i lepší než řecko, obecně se ví, že na většině míst chorvatska je téměř nejčistší voda vůbec a co se týče šnorchlování tak můžu porovnat ze zemí španělsko, kanáry, řecko, turecko, chorvatsko a v chorvatsku bylo vždycky nejlepší šnorchlování a nejlepší voda....zejména ostrovy národního parku kornaty.

17.06.2010, 20:01 |
BadyS jako Luke_288 ....... kdo doporučí kde se ubytovat blízko té Egremi ?
vidím to letos na září, je tam ještě good počasí ?

17.06.2010, 21:58 |
xSam | Upraveno: 2010-06-17 22:10:02
BadyS:
S tím počasím je to trochu ošemetné, já byl předloni, poslední týden v srpnu a první týden v září a bylo to super. Fantazie byla, když v září odjeli lidi a ostrov byl skoro prázdný. Pro někoho sice nuda, pro mě ráj...
Moje máma byla minulej rok a celou dovolenou propršelo, byl jen jeden den hezký. To září bych už asi neriskoval.
Co se týče ubytování, tak je to podle mě jedno, ostrov je tak malej, že na skůtru, nebo autem se dostaneš všude skoro do půl hodiny. Určitě stojí za to, si projet ty pláže všechny. Myslím, že v dosahu chůze na tuto pláž není žádné letovisko. Nejblíž je asi Vasiliki cca 4km...
Vasiliki je poměrně klidné, dost větrné (jedno z nejlepších míst pro windsurfaře) městečko s příjemnou diskotékou:-) Hodně rušné a pro pařiče je nejlepší letovisko Nidri, tam to žije nonstop. Hodně klidné a malé letovisko je Agios nikitas, kde to mám rád já, protože tam je fakt relax.
Nikiana, nedoporučuji, je to u hlavní silnice a celkově nic moc.
Určitě to chce půjčit nějakej povoz, jsou tam nádherná místa k vidění, jen bacha na focení vojenské základny, jsou na to docela hákliví:-)))

17.06.2010, 22:03 |
xSam Jinak u toho Aghios nikitas je cca půl hoďky pěšky přes kopec překrásná, klidná pláž Milos. Nebo člunem za 5éček:-)
Koukám na nějakej last od 1.7. do Vassiliki... tak kdyby někdo jel, můžem dát sraz :o)
Ja s mladou :) ale porad ve me hloda jet vlastnim autem. spousta plusu a jeden velkej minus - muset odridit tech 1800km sam...
nebo Mallorka, ale zalezi na hotelu, aby jsi tam nebyl s mladyma fasistama :-) tohle je SV část ostrova, kouzlo je spis v celkove rozmanitosti...

Lefkada vypadá fakt nádherně .... za rok bych tam tuze rád ... až dodělám plot .o((( uf
Obecně termíny jsou nejlepší asi červen nebo září - je tam už dostatečný teplo a není tam takovej ruch a kravál :-) Aspoň teda já si na dovču jezdím odpočinout; nějaký kalby do rána můžu praktikovat v ČR :-)
Tak nakonec auto a trajektem z Benátek. od 8.7. v Kalamitsi,bilej VW Caddy s jihoceskou znackou :)