Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Úprava jádra v paneláku - prosím o radu

o Navštíveno 3764x o
o 21.06.2010, 09:06 | Kounect
Prosím o radu, z čeho udělat novou "zeď" místo starého papundeklu.
Rozhoduju asi nejméně pracný sádrokarton? To mi připadá jako ok varianta, jde ale o to, že z jedné strany toho jádra musí držet několik poliček z kuchyňské linky, jak se to řeší? Dělají se do rámu nějaké výztuhy nebo se to rozměří přesně aby to šlo do těch svislých na které se montuje přímo i deska? Nebo doporučíte nějaký jiný způsob? Popravdě zdít se mi moc nechce...
díky za rady.

o 21.06.2010, 09:16 | Šestikule | Upraveno: 2010-06-21 09:23:08
u ségry i mamky jsme zdili z toho bílého ytongu a pohoda, můžeš pak kdykoliv kamkoli pověsit cokoliv a nemusíš přemýšlet nad výztuhama jako u sádroše. Z hlediska rychlosti stavby mi to přijde stejný jako sádroš. U mamky jsem to měl za týden v jednom člověku hotový. Za den jsem měl vyzděno, druhý den jsem natahal vodu/elektriku/odpady, večer pak nahodil fajnovou (jen na dvě stěny, kam nepřišly obklady), třetí den jsem položil topení do podlahy a lepil obklady, čtvrtý den spárování a malování, pak dva dny instalace sanity, poliček apod. a z druhé strany zavěšení kuchyňské linky.
Za mě teda vyzdít, nebudeš muset řešit problémy s výztuhama. A sádroš mi nepřijde jako nejméně pracný, nějaký čas zabere postavit kostru a prcat se z výztuhama, pak sice rychle naflákaš desky, ale zase budeš dlouho brousit.
o 21.06.2010, 09:21 | Kounect
A jak jsi to přichytil do podlahy? A ke stropu? To si nějak nedovedu představit, jinak ytong je varianta 2, akorát v tomhle jsem viděl trochu problém no. Každopádně díky.
o 21.06.2010, 09:25 | hanzz
Jednoznačně vyzdít! Takže Ytong. Sádroš je dobrej leda na podhledy, rozhodně ne jako zdi...
o 21.06.2010, 09:30 | Šestikule
Myslíš to zdivo? Na podlahu jsem to normálně nalepil jako při klasickém zdění, akorát jsem to předtím očistil na panel, protože tam byla jakási taková kluzká hmota nebo co. Ke stropu jsem to dotáhl, co to šlo a zbytek zapěnil.
Původně jsem to chtěl nějak kotvit na bocích do panelu, ale zedník mi říkal, že je to zbytečný, protože ta zeď je relativně krátká, navíc to bylo v půdorysu vyzděný do "účka", takže zborcení nehrozí. U ségry to pak dělal přímo zedník a postupoval stejně jako já u mamky.
o 21.06.2010, 09:36 | choze
jj ytong. Tam kde má něco vyset musí ta zeď být silnější. Mám to tak a v poho na tom vysí linka.
o 21.06.2010, 09:44 | Kounect
Ok a co tedy znamená silnější zeď? Já si představoval max. 10cm?
o 21.06.2010, 09:48 | Dexter
jj já zdil a na linku v pohodě stačí 10cm.
o 21.06.2010, 10:00 | Kounect
No a teda nakonec jak se teda celá ta zeď vzepře? Aby potom celá nespadla? To je mi ještě záhadou :o)
o 21.06.2010, 10:09 | Šestikule
Jak vzepře? To je vzepřený mezi podlahou a stropem.
o 21.06.2010, 10:09 | Šestikule
jj, 10cm je vklidu, víc nemá smysl
o 21.06.2010, 10:10 | hanzz
Kounect, je to prostě normální zděná příčka.
o 21.06.2010, 10:37 | Dudelina
Klidně SDK. Tam kde potřebuješ něco pověsit si dáš prkna a jede se dál.
Já to tak mám, protože kdybych jádro zdil, tak po mě chtěli v paneláku stavební povolení a posudek statika - takto to bylo jen na ohlášku.

Mám na tom normal pověšenou celou kuchyni a neni problém.
o 21.06.2010, 11:05 | Kapka (M)
klasicky Ytong 10cm..nahoře si nechaš malou skulinu..a tu vyfoukaš pěnou..klasické bytové jadro předelavame za cca tyden prace..vybourat,vyzdit,obložit,nova elektrika,vymalovat atd..podhled dělame ze sadrokartonu(schovame tam vzduchotechniku+elektro/

foto k příspěvku  od Kapka

o 29.06.2010, 09:15 | Kounect
Tak jsem o kus dál, zeď stojí a je natažená, lepidlem a perlinkou. Když je to rovné, mám s tím ještě něco dělat? Někdo mi doporučuje ještě štuk, někdo že už to stačí a mám to nechat tak jak to je.
A druhá otázka - lepidlo, do toho protlačit perlinku a stáhnout - zarovnat a potom už nic anebo potom ještě jednu vrstvu lepidla?
o 29.06.2010, 09:45 | Dudelina
A to je pod obklad, nebo nějaká normal viditelná stěna?
Jestli to je pohledová stěna, tak bych tahal štuk.
o 29.06.2010, 11:30 | Kounect
Je to už viditelná stěna, ok dám štuk. To se natahuje stejně jako lepidlo? Díky.
o 29.06.2010, 11:37 | Dudelina
Jako lepidlo, jen to pak necháš "akorát" zavadnout a začínáš to točit filcákem nebo molitaňákem...

Třeba Hasit 651
o 29.06.2010, 12:54 | Kounect
Paráda, děkuju.

Už jsem koupil něco v Obi, co mi tam poradili, je to prý hotové, rovnou nanášet, akorát jsem nevěděl přesně jak :o)
o 29.06.2010, 13:11 | Zdeny60
Nečetl jsem to celý, ale u YTONGU zásada č. 1: použít perlinku na obou stranách, jinak časem ať chceš nebo ne se objeví ložné spáry (/osobní zkušensot na 3 domech z Ytongu), na zem to nalepíš normálně na lepidlona Ytong,ale podlahu předtím vysj od prachu a napenetruj.

Aha, vidím, že zeď už stojí... :-) Takže navrch štuk - já jsem si dal před měsícem (vytopení od vody) hrubý štuk velikost zrna 2mm a super vzhled. Nátěr Hett Klasik a nazdar. Paráda.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3323 sekund.