Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký zahradní traktor?

o Navštíveno 4624x o
o 05.08.2010, 09:19 | Kolda
Zdravím, chtěl bych se zeptat kdo tady má jaký zahradní traktor, jakou značku, jestli už měl nějaké problémy, atd.? Stavíme nový dům, mám tam zahradu 3000m2 mírný svah, takže chci koupit nějaký travní traktor, cena okolo 70tis, zatím cpu peníze spíše do stavby, takže něco dražšího bych nerad.
Včera jsem byl u dvou autorizovaných prodejců, každý preferuje jinou značku, jeden brill, druhý jonsered a český starjet. Každopádně jsem zatím rozhodnut pro něco české výroby a zatím vyhrává toto: [ Link ]
Včera se mi líbily i ty jonseredy nebo tenhle MTD [ Link ] zřejmě nemá za ty peníze konkurenci, ale nevím jak to bude s kvalitou.
Díky za rady, vlastní zkušenosti.

o 05.08.2010, 09:42 | Only_One
hlavě si vyber něco, kde nebudeš mít problém s náhradníma dílama od motoru, podvozek a pod.
o 05.08.2010, 09:54 | tappaja
Kamos koupil Husku a je s ni velice spokojen, tusim motor Kawasaki. Nedavno jsem cet, ze B&S udava vykon podle americky normy, Honda a Kawa doplacej na normu evropskou a tak jejich cisla nejsou tak pozitivni. A pak majitele B&S placou, jaktoze to nejede...
o 05.08.2010, 09:59 | Kolda
No já byl včera u toho jednoho prodejce, tak mi tam ukazoval motorovou pilu od husky a jonseredu a pry tomu lidi nevěří, ale sundal plastový kryt a pod tím totožné mašiny, s traktory je to prý to samé, akorát jsou tam drobné odlišnosti. Ale jak jsem koukal na toho jonsereda a třeba tu přední nápravu, čepy, tak s tím českým se to nedá srovnat, tam jsou to opravdu pořádné masivní odlitky, taky mi hned říkal, že ten český je do lesa, můžeš trefit pařez, nic se nestane, kdyžto ten jonsered opravdu jen na pěknou trávu. Mně celkem už zaráží, že ty české výroby mají 240kg a ten jonsered, huska okolo 190-200, takže tam asi nějaké rozdíly v té konstrukci budou.
o 05.08.2010, 10:23 | tappaja
Jojo, ja brachovi kupoval v NDR sekacku, naprosto shodny s Huskou, jen jina barva.
o 05.08.2010, 20:23 | Midi34
zjístím ti co maj u nás maj dva každej cena okolo 100
a na sračku oba (abys věděl čemu se vyvarovat)

a co klasické VARI?
o 05.08.2010, 23:01 | dalio
sám mám AL-KO už 10let,sekám každý týden pozemek okolo 4500m2 a krom lanka na zvedání nožů(2x) a tento rok brzd.destiček vše naprosto ok. hlavně koukni na to , kdo v tvém okolí servisuje jakou značku....ať nečekáš dlouho na servis a díly.
o 30.05.2014, 17:51 | LubosHa
Zdravím,

my máme na větší zahradu (ale zase žádný zámecký park) tento traktůrek [ Link ] a jsem s ním úplně spokojen, slouží absolutně ideálně :)
o 30.05.2014, 19:54 | Luboš1
4 roky stare :D
o 30.05.2014, 23:36 | Squere
za me Challenger nebo nejlíp Starjeta, rychlá dodávka dílů, vyrábí se u nás, teďka jsem řešil Starjeta pro šéfa a velká spokojenost, dvojitý řemen, časované nožr (při zatáčení nenechává proužek trávy), regulace rychlosti plynovým pedálem - stejně jako v autě, atd. zkoukni na youtube nějaký videa.
o 31.05.2014, 00:09 | radaman
OT: Squere mas mail Ď ;-)
o 31.05.2014, 09:03 | Lucni.konik
O Karsitu ti toho víc poví Lubak - tuším, že je snad kdysi prodával nebo servisoval.
o 31.05.2014, 09:44 | PAVELK
Pěkné kousky dělá také český Seco group
o 31.05.2014, 11:13 | Lubak
Seco group je defakto bejvalej agrostroj jicin.spolu s karsitem maji hodne podobnou konstrukci. Mrkni hlavne po masivni predni naprave spousta vyrobcu ma jen ohnute plechy coz je o ničem. Oba výše uvedení vyrobci mají napravu kvalitni.vice poznatku případně napisu večer z pc
o 31.05.2014, 21:05 | Lubak
Jinak mrkni po slušném prodejci, kterej bude schopnej případně zařídit díly, je fakt, že moc toho není třeba pokud se k traktoru chováš "slušně". Pokud se seče pravidelně a nenechá se tráva extra přerůst, tak stačí jednou za sezonu vyměnit olej, filtry, promazat vše potřebné - konkrétně Karsit traktůrky mají několik maznic, pak nabrousit nože a sekáš na pohodu. plynulá regulace rychlosti (v případě hydropřevodovky) - 6st. vejšky sečení - doporučuji sekat 1-4 , při 5 a 6 stupni už je relativně vyosenej řemen a občas docházelo pak k jeho poškození. sečení má 4 kopírovací kolečka, která případně nerovnosti dobře kopírují.šířka záběru je ideálně 102cm, dělá se i 122cm (to je tak pro fotbalové hřiště). To je asi tak vše , pokud by byl nějakej dotaz tak se klidně ptej
o 22.07.2014, 14:30 | LubosHa
Tenhle [ Link ] by pro tebe měl být naprosto ideální, mám kamaráda, který je s ním spokojen.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3055 sekund.