Navštíveno 2962x

Je tu někdo, kdo mi to dokáže vysvětlit? Jde o to, že jezdím jako řidič, pojistka by byla na 120 tis., k tomu připojištění řidiče, buď 30 nebo 50 tis. Prej když nabourám, tak se to na škodu auta nevztahuje, neboť to jde z povinného ručení. Takže těch 120 tis. je na škodu jako např. když v kanclu rozbiju PC? Jedná se konkrétně o nabídku od Generali.
Fakt mi to hlava nebere...
No když v kanclu rozbiješ pc tak by to mělo byt pojistka na škodu zpusobenou zaměstnavateli, pojistka na blbost jako takova je když někomu vyskliš okno, když v kramě shodiš regal, když při litani s modelem někomu zničiš sklenik atd...

29.09.2010, 12:59 |
muSlim | Upraveno: 2010-09-29 13:14:06
No ja osobne mám u Kooperatívy, u nich sa to presne volá Pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli, mám to do pol mega tuším a čokoľvek rozjebem, platím len spoluúčasť, ktorá je 3k v mojom prípade. Ak to je teda to samé, to si niesom istý :-)
to jsem myslel, prostě Pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli, pojistka na blbost pro zaměstnavatele no....
Ale jak je to s autama tedy? Když nabouráš služební auto, tak zaměstnavatel to jako neřeší, neb to jde z povinného ručení? O tom pochybuji. A dle toho, co mi řekli tedy, tak se to na těch 120 tis. nevztahuje. Fakt nechápu...
to, co rozbijes tim autem, jde z povinneho ruceni. skoda na aute (pripadne spoluucast na havarijku) jde z tve pojistky.
takže z pojistky zaměstnavatele, když je auto jeho? A když způsobím tedy škodu na jiném autě, jde to taky z povinného ručení? Ale když bych porazil dopravní značku nebo zboural plot, tak to půjde z té blbosti jo?
tyvole, uz to nehul...
KAZDE auto ma povinne ruceni, ze ktereho se plati skodi tim vozidlem zpusobene. at uz je to jine auto, plot, znacka...
skoda na aute (ktere ty rozbijes), jde z te tve pojistky na blbost. pokud ma auto havarijko, tak se skoda n aaute zaplati z havarijka a ze tve pojistky na blbost se plati to, co majiteli havarijko nepokryje, treba spoluucast
no o to mi jde pořád, jde o to auto, které jsem já rozbil, kterým jsem jel a naboural ho. Takže to zaplatím z pojistky na blbost. Ale jak tedy chápete tu nabídku? Že 120 tis. je normální základní pojištění, připojištění řidiče je jen 30-50 tis. Takže udělám na autě ve kterém sám pojedu bez havarijka škodu za 50 tis. tak z blbosti (připojištění řidiče 30 tis. budu mít) půjde jen 30 a 20 zaplatím ze svého???? Nebo celé se to zaplatí z blbosti, protože je to základní na 120? Tohle potřebuju vědět.

29.09.2010, 13:50 |
Zdenek (A)
Tak se zeptej toho pojistovaka... ;-)
Ta mi právě říkala, že škoda se hradí z povinného ručení, a že jen kdybych v autě něco rozdil třeba převážené zboží, tak to uhradí jen do výše toho připojištění, proto to nechápu....

29.09.2010, 14:09 |
Zdenek (A) | Upraveno: 2010-09-29 14:25:33
Ze byla tak blba??? Z povinneho ruceni z podstaty veci se plati skoda, kterou zpusobis jinemu subjektu provozem vozidla. Zda je vozidlo tvoje nebo zamestnavatele, to neni podstatne. Proste skoda, na vecech, ktere nesouvisi s tebou rizenym autem. Takze ploty, znacky, ostatni dopravni prostredky, skody na zdravi... jdou z povinneho ruceni toho vozidla. Tebou rozbite auto s tebou za volantem a naklad v aute jdou z havarijka vozidla (je-li uzavrene) pripadne v kombinaci s tvoji pojistkou na blbost.

29.09.2010, 14:14 |
Legacy 2.5 | Upraveno: 2010-09-29 14:38:42
to si taky myslím, ale nechápu pak, do jaké výše tedy tu pojistku na blbost pro to rozbité auto mám. Jestli jen na 30-50, což i těch 50 je prd, tak je to pěkně na ho...
A mě jde hlavně právě o auto
Umí někdo tedy pojistku Pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli, kde se dá zohlednit výkon práce řidiče a byla by pro tento případ, kdy potřebuji být krytý do 120 tis. na škodě způsobené na vozidle, které jsem řídil a poškodil?
Tak jsem volal klientskou linku a je to tak, uhradí jen do výše připojištění, což je mi k ho... Ach jo.
KDO UMÍ ŠKODU NA AUTĚ DO 120 TIS.? Nebo mi doporučte poj. která to umí. Děkuji
blba neni, pica to je :-)
hlavne mej na pameti, ze je vzdycky smerodatne to, co je psano ve smlouve, ne co ti navyklada pojistovak.
k Kooperativa jen 100/150, spoluúčast 30%
ČSOB různé výše, spoluúčast 25%
Nějaká další nabídka?
ČPOJ - drahá jako blázen
Allianz - nenabízí
Triglav - o ničem
Fakt paráda, takže asi jen to ČSOB

29.09.2010, 19:00 |
Lukaash | Upraveno: 2010-09-29 19:21:40
procti si podminky, tak mas jedinou "jistotu" ...
jinak co vim, tak Koop ma limit 300tis. a spoluucast max 30%
a zamestanavatel po tobe muze chtit jen 4,5 nasobek prumerne mzdy
[ Link ]
Tohle vše vím, mě stačí 120.000, a chtěl bych co nejnižší spoluúčast, ale platit přes 2.000 na to prdím, takže jedině fakt ČSOB. Koop má jen 30% spoluúčast, nižší ani vyšší nedělá. Jsem dneska obvolal všechny pojišťovn, co to šlo :-(
Škoda, že ta Generali řeší jen max. 50.000,-, to je málo, 50 tis. na autě je jako prd.... a za ty prachy co za to chtěj si to můžou nechat
ČSOB - 120.000,-, spol. 25%, 1.200,- Kč ročně, s tím, že je to pro řidiče.
Obnovuji toto tema. Prece jen za 4 roky se to asi trochu zmenilo.
Pritelkyne zacla pracovat v jedne cestovce, kde prej musi podepsat "hmotku". Tak by jsme radeji, aby mela nejakou pojistu, ze v pripdace nejakejho pruseru ci nedopatreni by nezustala bez vyplaty.
Mate nekdo s tim ted nejake zkusenosti? Ci co ty Vase pojistky za 4 roky, osvedcilo se to nejak? Pouzili jste ji nekdo? Od koho je dneska tak nejak "nejvyhodnejsi" tu pojistu mit?
V tomhle se ani jeden z nas vubec nevyzna.
Jinak nejak v zakone je, ze zamestnavatel muze vyzadovat jen urcitou cast nahrady za vzniklou skodu ne? Takze ta pojistka se da udelat na tohle maximum jenom? Nebo jak to je? Diky moc za kazde info.
Na hmotku ti pojistku nikdo neudela
madmaik: jak to ze ne? Udajne tam ty dalsi zensky maji pojistky prave kvuli tomuto. Tak nvm.
jakoze si vyvezu treba zbozi ze skladu a inventarni manko za me pak zalepi pojistovna?
to se mi nezda...
Tak nastesti se nic vyvest ze skladu neda. Jde spis o to, kdyby se nahodou prepocitala v penezich a nebo se spatne zarezervoval zajezd a muselo by se to nejak preplacet atp. To se proste stat muze :(
A kdyz tam chodi lidi platit zajezd za 100t a prinesou Vam to v 5ti stovkach, 2stovkach a stovkach ... to je na howno...
kazdopadne, jestli neco takoveho najdes, tak dej urcite vedet. To pak budu prepocitavat trzbu od rana do vecera :-)
S tou trzbou mas pravdu :)
manko rozhodně pojistit nejde, bych se přepočítával každej den při odvodu tržby :-)
Tak dneska zarizena pojistka u HVP na 75t se spoluucasti 10%.
Rocni platba je krasnych 350,- Kc.