Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > nemrzka G11, G12?

o Navštíveno 868x o
o 14.10.2010, 13:05 | .mycTD | Upraveno: 2010-10-14 13:21:13
dokaze mi nekdo vysvetlit rozdil, resp vliv na motor?

mam tady G12 [ Link ] (cervenou), ale vim, ze jsem vzdycky pouzival modrou.
takze bych dal radeji zase modrou (G11) [ Link ] , ale kupodivu je mi blby tu cervenou vyhodit a jit koupit levnejsi :-)
vyrobce ma u obou stejny popis, takze z toho poznam <|>.
vi nekdo, jak to s tema kapalinama je?

o 14.10.2010, 13:06 | .mycTD
motor mam hlinikovej, ale to je asi v obou pripadech jedno.
o 14.10.2010, 13:28 | tappaja
Mam dojem, ze pokud ma motor predepsano G12, nesmis pouzit G11. Naopak pokud mas jen G11, tak bez obav muzes pouzit G12.
A podle popisu jsou ty dve kapaliny na stejnym zakladu, vyhovujou stejnejm normam, takze by to melo byt OK. Kazdopadne bych je nemisil, pokud chces dolejt, tak jen stejnou, pokud vymenit nebo nalejt novou, tak bych to i vyplach cistou vodou. Jo a dolejvat jen obycejnou vodu z kohoutku, ne destilku!.
o 14.10.2010, 13:37 | .mycTD
maji tam chybu v popisu:
G11 odpovida VW TL 774 C
G12 odpovida VW TL 774 D

v motoru ted neni nic, takze to je ok. jde mi spis o to, jestli G12 nenarusi nekovova tesneni.
o 14.10.2010, 13:38 | Djturtle
tappaja: Proc nedolivat destilku?? Ja mel naopak za to, ze obycejna voda z kohoutku zpusobuje usazeniny v potrubi.
o 14.10.2010, 13:54 | .mycTD
turtle: aditiva v te nemrzce by mely myslim nejak reagovat se svinstvama ve vode (mineraly apod). v destilce nic takoveho neni.

btw. nevidel nekdo nekde nejake summary k norme ASTM D 3306?
o 14.10.2010, 14:11 | tappaja
norma 774 D pod sebou zahrnuje i C, takze jak sem psal.
Destilka je agresivni svine, ta prave zere hlinik.

z jedne diskuze:

Destilovana voda sa kedysi pouzivala preto aby sa system nezanasal vodnym kamenom. Nove zmesy obsahuju inhibitory korozie a usadzovania mineralov a preto sa destilovana voda pouzivat nemusi. Dalsi dovod je ze destilovana (deionizovana) voda je zbavena ionov a ked sa naleje do (obzvlast hlinikoveho) systemu tak 'vytrhava' iony prave z toho hliniku a tym oslabuje steny. Neviem posudit do akej miery sa toto 'vytrhavanie' prejavi na hrubke steny chladica v realnej prevadzke ale je to tak. Preto sa odporuca klasicka voda z vodovodu - so sucasnymi zmesami system nezanesie a zaroven, ako bonus, nenapada system.

Chladící kapalina se neředí už hooodně let destilovanou vodou, ale vodou pitnou.

A jeste si pohlidej, jestli mas kapalinu v kanystru naredenou nebo "ostrou", da se koupit oboje.
o 14.10.2010, 17:39 | rcman
Co to v práci prodávám. Tak nám stále kladou na srdce abych nikomu ani neradil míchání těhle dvou (G11 s G12). Ptal jsem se proč? A obvykle jsem dostal odpověď že se stoho pak stává celkem hustá hmota a sajrat kterej je celkem agresivní a může se dokonce zacuckovat okruh.

Cenově takhle z hlavy nevim přesně kolik stojí. Ale máme je oba pod stejnou položkou, takže za stejnou cenu.

Co se týče dolévání vodou. Tak Škodovka píše že při garanční opravě chce destilovanou vodu. A při běžný tam můžeš klidně nalejt vodu z kohoutku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.305 sekund.