Navštíveno 7767x

zdravim, nevite nekdo, jedna se o II Oktavku a za jizdy blika zhaveni, na diagnostice to hlasi ze je spatny brzd. spinac ale ten je v poradku - dvakrat vymeneny a pokazde chyba smazana. Staci jen otocit klicem a hned se zhaveni rozblika - takze asi chyba trvala. Jinak brzdovy svetla normalne sviti kdyz se slapne na brzdu .... tak uz nevim a treba nekdo vite

29.10.2010, 03:35 |
macek sem ti rikal cim to je. mute to bejt spousta veci okolo motoru nech to napichnout na vaga a je to.
brzdovej spinac,cidlo tlaku a teploty vzduchu. cidlo teploty vody atd atd.....
Zhaveni blika pri techto 7mi poruchach:
1) chybně nakódovaná nebo nenakódovaná ŘJ motoru
2) ventil počátku vstřiku N108
3) nastavovač množství paliva N146 (motor nelze nastartovat, kontrolka bliká 30 sekund po zapnutí klíčku)
4) spínač F/F147 na pedálu brzd (bliká 5 minut po zapnutí klíčku)
5) snímač zdvihu jehly G80 (nižší výkon motoru)
6) snímač polohy šoupátka čerpadla G149
7) elektronický pedál akcelerace (motor běží v nouzi při konstantních 1300 rpm)
cau macku, k bodu 3 - mně nastartovat jde a i bez zhaveni. bod4 - mne blika stale a ne jen 5 minut a k bodu 5 a7 - mněl si pocit kdyz si s tim jel ze by to jelo nejak spatne, sam si rikal ze to jede dobre jako nacipovany. Normalne to taha nevim tedy kam az ale 160 jede a myslim ze akceleruje taky bez problemu
jo a jeste k te diag. v chybach je pouze egr ventil ale ten mam kvuli zaslepeni a dalsi chyba je špatny brzd spinac ale jak jsem psal je nekolikrat vymenen a vzdy chyby smazany. Tak ted macku rad.
Sice nepomůžu, ale mám hezkou příhodu, která mě taky jednou duševně vytrestala. Nakonec se sice jednalo jen o vandej brzdovej spínač, ale ... letím si takhle po dálnici, najednou přestal fungovat tempomat, roblikalo se žhavení a na maxidotu: Motor do dílny! Sem se lek, ani nevíte jak ... kontroloval sem jestli auto nekouří nebo co a vono nic. Nakonec oprava za pár korun.
Sice s VAGem trochu zkušenosti jsou, ale co mi říkal kámoš automechanik, tak to blikání žhavení je dáno tím, že tahle kontrolka je sdružená pro mraky chyb. Ale to co vyblil Macek na počkání, to by mě teda nenapadlo ani náhodou :)
Tak good luck při odstranění závady.
jo jeste macku prosim te podivej se jestli nemas tu gps do toho mobilu, dik
Nejdřív by se to chtělo naučit s Vag comem a pak řešit tuto závadu,dělám dnes a denně a chyba je v tom že neumíte s diagnostikou :D
jestli maš vyměněnej spinač b.světel a stale blika a pamět stale hlasi zavadu b.spinače tak jen 2 věci
1:jaký máš spínač??
2:vytahni a překontroluj všechny pojistky v autě ikdyž ti světla fungujou ale překontroluj je vytažením a vracenim z5
VAG mam a loni se me stalo to same..... blikalo zhaveni. Pak jsem zjistil ze kdyz padne teplota pod 8°C ze auto spatne dobiji, tak jako u stareho chrochtaku, proslalnu po nastartovani motor do 2OOO a hned prestane :-)Udajne mam chybu nekde v dobijeni coz pise i VAG :-) ze prej zkrat na plus a na minus a sporadicky atd....:-D takze neresim

29.10.2010, 11:22 |
macek Milhauzz a co jako myslis tim vyblil?????
to macek:
vyblil = vychrlil ze sebe :-)

29.10.2010, 12:04 |
petrb presne ten problem mam u g3 do dnes sem to nevyresil a nemam u sebe zadneho schopneho mekose co by se do toho pustil a nasel.
DJ.UFIK tak skrad na minus a na plus mě to psalo taky rožli se vstřiky a imo a už sem nenastartoval auto sem od baterky překostřil a bylo to ok cca 2 mšsice ted se mě jednou za měsic začne problikavat imo a taky nechytne ale po par zapnuti kličku imo zhasne a auto nastartuje
to johnypor, byl jsem s tim v servisu kde je zamereny na vw a kdyz m irekl ze je zavada na brzd spinaci tak nemam duvod mu neverit ale je zahada ze jsem koupil dva novy original spinace a chyba je u obou a samozrejme pokazde vymene vymaz chyby
johnypor anebo kdyby ti to nevadilo amel bys na to chvili casu tak to mohu predvest protoze jsem z prahy
jeste se zeptam da nejak promerit nebo jak se da promerit ten brzd spinac kdyz ma 4 piny, protoze u toho puvodniho v klidu piskaj spolu ty dva krajni a potom spolu ty dva prostredni a u toho novyho jenom ty dva prostredni
jo a meril jsem to u odpojenych spinacu