Navštíveno 1214x

chtel bych se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s levnyma plovoucima laminatovejma podlahama do obyvaku z OBI, Baumaxu a podobnych zarizeni pro kutily. stejne tak s Dlažbou do chodby a kuchyne. Nekde clovek cte ze je to neskutecnej shit, jinej si to zase chvali ze za ty prachy luxus :) Zajima me jestli dlazdice okolo 200-300kc vydrzi nepraskat pri bezny zatezi, maji barevnou stalost (neosoupavaj se) atd. stejne tak plovoucka jestli se nevlni, neposkrabe lehceji nez plovoucka za 500 a vyse. Zajimaji me spis prakticky zkusenosti nez teorie jak to stoji za vyliz ....
diky
co se plovačky týká, tak bych se vyhnul těm v akci za 79,- :) ale ty kolem +-300,- jsou celkem v pohodě. (osobní zkušenost - táta je podlahář). pokud je to 8mm tlouštka a 32 zátěž tak se neni čeho bát

29.10.2010, 15:35 |
clown laminat ..., nebrat :o) studeny, furt neco cvaka, poskrabes to razdva .., zlaty drevo :o) 10 let v provozu a furt to vypada dobre, tak za 5 let to poprve budu brousit
no tak ty za 80kc jsem nemysel spis me zajimalo neco kolem 150-300kc :) 7mm nestaci ?
clown: no ale na jakou cenu te vyslo drevo taky vid?:)) cvakani me nevadi . chodim bud ve fuseklich a nebo v pantoflich , krafleky nikdo doma nenosi :)
pokud to je na doma tak i ta 7mm stačí, ale prostě ten 1mm ač se to nezdá je velikej rozdíl. líp se s tim pracuje, s tou 7mm to chce fakt opatrně pracovat, už má tendenci se trochu štípat při pokládání, pak když už se položí, tak je pevná i odolná. myslim že v OBI ted maji 8mm za 300,- od Montany
no ono je prusvih ze zrovna vzor kterej se nam tak libi neni nikde moc na vyber:)

29.10.2010, 16:14 |
clown shotik .. puvodne 1500kcm, dnes cca 700-800 :o)
lamely 2300*20cm, tenkrat vyroba CZ, ale jen export :o)
btw. hlavne ne plovoucku do panelaku ... :o))
clown: neni panelak . jenom bytovej barak :) nepredpokladam ze nad nama v nastavbe maj drevenou podlahu .))) podle me taky resili vsehcno plovouckou :))
Plovoucky se neboj, stejne je tam nejdůležitější rovinnost podkladu. Radši vezmi levnou plovoučku a zainvestuj do nivelačky, pokud to máš boulovatý.
no boulovaty neni spravny slovo :) v byte jsou parkety a ty jsou nabouchany na nejakych tramech . vubec nevim co mam ocekavat az se to vytrha. zkousel sem testovacich asi 5 parket a nejak se tomu nechtelo .) vidim to ze se to bude muset nejak vyrovnat nejakejma deskama nebo nejak tak
no, dle mě je uplně jedno, jestli plovoučka za 100 nebo 300, všechno to bude stejný lisovaný papír :-) Kvalitní plovoučky začínaj na 600 a osobně bych šel už do nivelace a kvalitního lina. Jinak já to pokládal na celkem himaláje, a troufnu si tvrdit, že ty levnější si díky menší přesnosti sednou líp a riziko zvedání je menší. Svojí mám dva roky, je to s lamino vrstvou, denně se po tom chodí, jezdí kolečkovým křeslem (měkčí kolečka), vytírá se pravidelně vyždímanou hadrou a furt jak nové.

29.10.2010, 17:40 |
clown proc nicis parkety ? to jich tolik chybi nebo jsou tak spatny ? ja je mel ve svem mladeneckem pokoji .. , kdyz se byt koupil, byly KO, ale zbrouseno, nalakovano a mazec .., navic teply drevo.
kdyz jsem dnes videl ty parketovy desky v Bauhausu, tak jsem jen zatlacil slzu..
nebo jako Clown - když to necháš přebrousit, tak je to taky pak paráda.
U plovoucky doporucuji si priplatit. Mohu porovnat levnou u kamarada a drazsi u nas a jeho po 5 letech provozu s detma je na vymenu - poskrabana, boule kde vyteklo piti atd. U nas po 5 letech naprosto v pohode a to po ni deti jezdili na klobezkach, plastove odtazeci motorky, nekolikrat vylite piti atd. Nas tenkrat stala lehce pres 700 za metr.
parkety v zadny pripade nezachovame , za prve vrzou jako prase, jsou rozlezly a vypadaji priserne , v rozich i chybi kousek. takze asi tak. deti prozatim nemame , do budoucna nevylucuju , ale jak je videt sto lidi sto chuti :) lino taky nechceme . proste obyvakl vyhrala plovoucka :)
průser je, že ty dnešní lina člověk pomalu nepozná od plovoučky nebo origo dřevěné podlahy ;-)
taky bych dal do úvahy lino nebo marmoleum..oproti levné plovoučce bych snad ani moc nepřemýšlel.
Pokud jsi rozhodnutý pro plovoučku, tak těch 7mm a sleduj třídu otěru. Myslím, že za 3kila je to už úplně v poho. Já mám za 700 tedy a jsem max. spokojen. 3roky a pořád jako nová, což je na tom to nejlepší. U koberce už by byly vyšlapaný cestičky atd.
Když říkáš, že podlaha je kdoví jaká, tak stejně budeš asi dávat třeba OSB desky, pak je rovinnost v poho.

01.11.2010, 16:07 |
TUNER Nejlepší co můžeš udělat,je zrekonstruovat parkety...dneska nic lepšího neseženeš.
Strejda to tak udělal,jednu po druhej vyndal,popsal číslama,pak hezky každou jednotlivě obrousil,udělal se pořádnej podklad a zase je podle čísel nasázel zpět. Po přebroušení a přelakování to je defakto nová podlaha s top kvalitou a nikde nic nevrže...před tim to taky vrzalo jak pes.... Radim ti,nezbavuj se parket ;-)
pokud jsou parkety v nějakým slušným stavu, tak se je pokusit zachránit. parkety můžeš zbrousit, přímo na to jsou brusky. nějká firma ti je zbrousí, nalakuje apodlaha je luxusní, teplá a jako nová.
tohle uz je rozhodnuty. parkety jdou proste pryc. Jsou v zalostnym stavu a jejich rekonstrukce da se rict ani nema cenu
Asi jako ostatní. Nejlepší varianta je zkusit zachránit a zrenovovat parkety, pokud ne, tak jít do dřevěné podlahy, pokud ne, tak aspoň nějaké lepší linoleum a teprve poslední nejhorší varianta z mého pohledu je laminát.

03.11.2010, 09:52 |
clown sice mam doma starsi mercedes .., ale koupim si fabii :o)) asi tak nejak ..,
kolik metru mas parket ? ze bych te jich zbavil .. :o)
clown: hele ted si n to kapnul , mam fabii :)))
parket je cca 25metru

03.11.2010, 10:22 |
clown ja vim :o)) sem te prece videl :o)) 2x
:) hele proste plovoucka uz je rozhodnuta . nic vic nic min . lino si do obejvaku nedam a drivi je drahy jak pul lesa:)))

03.11.2010, 11:19 |
clown tak schvalne vyfot jak to vypada .., fakt o te likvidaci premyslim :o) sice mam doma plovoucky vyssi cenove jeste 30m na vic uskladneny.., ale tohle by mne zajimalo .., potrebuju neco do hostovskeho pokoje a laminat tam fakt nechci :o)