Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dlažba , plovoučka z OBI atd

o Navštíveno 1214x o
o 29.10.2010, 15:23 | shotik
chtel bych se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s levnyma plovoucima laminatovejma podlahama do obyvaku z OBI, Baumaxu a podobnych zarizeni pro kutily. stejne tak s Dlažbou do chodby a kuchyne. Nekde clovek cte ze je to neskutecnej shit, jinej si to zase chvali ze za ty prachy luxus :) Zajima me jestli dlazdice okolo 200-300kc vydrzi nepraskat pri bezny zatezi, maji barevnou stalost (neosoupavaj se) atd. stejne tak plovoucka jestli se nevlni, neposkrabe lehceji nez plovoucka za 500 a vyse. Zajimaji me spis prakticky zkusenosti nez teorie jak to stoji za vyliz ....

diky

o 29.10.2010, 15:32 | Dexter
co se plovačky týká, tak bych se vyhnul těm v akci za 79,- :) ale ty kolem +-300,- jsou celkem v pohodě. (osobní zkušenost - táta je podlahář). pokud je to 8mm tlouštka a 32 zátěž tak se neni čeho bát
o 29.10.2010, 15:35 | clown
laminat ..., nebrat :o) studeny, furt neco cvaka, poskrabes to razdva .., zlaty drevo :o) 10 let v provozu a furt to vypada dobre, tak za 5 let to poprve budu brousit
o 29.10.2010, 15:39 | shotik
no tak ty za 80kc jsem nemysel spis me zajimalo neco kolem 150-300kc :) 7mm nestaci ?
o 29.10.2010, 15:40 | shotik
clown: no ale na jakou cenu te vyslo drevo taky vid?:)) cvakani me nevadi . chodim bud ve fuseklich a nebo v pantoflich , krafleky nikdo doma nenosi :)
o 29.10.2010, 15:47 | Dexter
pokud to je na doma tak i ta 7mm stačí, ale prostě ten 1mm ač se to nezdá je velikej rozdíl. líp se s tim pracuje, s tou 7mm to chce fakt opatrně pracovat, už má tendenci se trochu štípat při pokládání, pak když už se položí, tak je pevná i odolná. myslim že v OBI ted maji 8mm za 300,- od Montany
o 29.10.2010, 16:10 | shotik
no ono je prusvih ze zrovna vzor kterej se nam tak libi neni nikde moc na vyber:)
o 29.10.2010, 16:14 | clown
shotik .. puvodne 1500kcm, dnes cca 700-800 :o)
lamely 2300*20cm, tenkrat vyroba CZ, ale jen export :o)

btw. hlavne ne plovoucku do panelaku ... :o))
o 29.10.2010, 16:16 | shotik
clown: neni panelak . jenom bytovej barak :) nepredpokladam ze nad nama v nastavbe maj drevenou podlahu .))) podle me taky resili vsehcno plovouckou :))
o 29.10.2010, 16:23 | Dudelina
Plovoucky se neboj, stejne je tam nejdůležitější rovinnost podkladu. Radši vezmi levnou plovoučku a zainvestuj do nivelačky, pokud to máš boulovatý.
o 29.10.2010, 16:24 | shotik
no boulovaty neni spravny slovo :) v byte jsou parkety a ty jsou nabouchany na nejakych tramech . vubec nevim co mam ocekavat az se to vytrha. zkousel sem testovacich asi 5 parket a nejak se tomu nechtelo .) vidim to ze se to bude muset nejak vyrovnat nejakejma deskama nebo nejak tak
o 29.10.2010, 17:11 | crestik
no, dle mě je uplně jedno, jestli plovoučka za 100 nebo 300, všechno to bude stejný lisovaný papír :-) Kvalitní plovoučky začínaj na 600 a osobně bych šel už do nivelace a kvalitního lina. Jinak já to pokládal na celkem himaláje, a troufnu si tvrdit, že ty levnější si díky menší přesnosti sednou líp a riziko zvedání je menší. Svojí mám dva roky, je to s lamino vrstvou, denně se po tom chodí, jezdí kolečkovým křeslem (měkčí kolečka), vytírá se pravidelně vyždímanou hadrou a furt jak nové.
o 29.10.2010, 17:40 | clown
proc nicis parkety ? to jich tolik chybi nebo jsou tak spatny ? ja je mel ve svem mladeneckem pokoji .. , kdyz se byt koupil, byly KO, ale zbrouseno, nalakovano a mazec .., navic teply drevo.

kdyz jsem dnes videl ty parketovy desky v Bauhausu, tak jsem jen zatlacil slzu..
o 29.10.2010, 18:32 | Dudelina
nebo jako Clown - když to necháš přebrousit, tak je to taky pak paráda.
o 29.10.2010, 19:24 | mrazik
U plovoucky doporucuji si priplatit. Mohu porovnat levnou u kamarada a drazsi u nas a jeho po 5 letech provozu s detma je na vymenu - poskrabana, boule kde vyteklo piti atd. U nas po 5 letech naprosto v pohode a to po ni deti jezdili na klobezkach, plastove odtazeci motorky, nekolikrat vylite piti atd. Nas tenkrat stala lehce pres 700 za metr.
o 29.10.2010, 23:07 | shotik
parkety v zadny pripade nezachovame , za prve vrzou jako prase, jsou rozlezly a vypadaji priserne , v rozich i chybi kousek. takze asi tak. deti prozatim nemame , do budoucna nevylucuju , ale jak je videt sto lidi sto chuti :) lino taky nechceme . proste obyvakl vyhrala plovoucka :)
o 30.10.2010, 04:52 | crestik
průser je, že ty dnešní lina člověk pomalu nepozná od plovoučky nebo origo dřevěné podlahy ;-)
o 30.10.2010, 08:31 | kamil306
taky bych dal do úvahy lino nebo marmoleum..oproti levné plovoučce bych snad ani moc nepřemýšlel.
o 30.10.2010, 09:18 | Dudelina
Pokud jsi rozhodnutý pro plovoučku, tak těch 7mm a sleduj třídu otěru. Myslím, že za 3kila je to už úplně v poho. Já mám za 700 tedy a jsem max. spokojen. 3roky a pořád jako nová, což je na tom to nejlepší. U koberce už by byly vyšlapaný cestičky atd.
Když říkáš, že podlaha je kdoví jaká, tak stejně budeš asi dávat třeba OSB desky, pak je rovinnost v poho.
o 01.11.2010, 16:07 | TUNER
Nejlepší co můžeš udělat,je zrekonstruovat parkety...dneska nic lepšího neseženeš.
Strejda to tak udělal,jednu po druhej vyndal,popsal číslama,pak hezky každou jednotlivě obrousil,udělal se pořádnej podklad a zase je podle čísel nasázel zpět. Po přebroušení a přelakování to je defakto nová podlaha s top kvalitou a nikde nic nevrže...před tim to taky vrzalo jak pes.... Radim ti,nezbavuj se parket ;-)
o 01.11.2010, 16:25 | Dexter
pokud jsou parkety v nějakým slušným stavu, tak se je pokusit zachránit. parkety můžeš zbrousit, přímo na to jsou brusky. nějká firma ti je zbrousí, nalakuje apodlaha je luxusní, teplá a jako nová.
o 01.11.2010, 16:44 | shotik
tohle uz je rozhodnuty. parkety jdou proste pryc. Jsou v zalostnym stavu a jejich rekonstrukce da se rict ani nema cenu
o 01.11.2010, 16:44 | Mr.Scully
Asi jako ostatní. Nejlepší varianta je zkusit zachránit a zrenovovat parkety, pokud ne, tak jít do dřevěné podlahy, pokud ne, tak aspoň nějaké lepší linoleum a teprve poslední nejhorší varianta z mého pohledu je laminát.
o 03.11.2010, 09:52 | clown
sice mam doma starsi mercedes .., ale koupim si fabii :o)) asi tak nejak ..,

kolik metru mas parket ? ze bych te jich zbavil .. :o)
o 03.11.2010, 10:01 | shotik
clown: hele ted si n to kapnul , mam fabii :)))

parket je cca 25metru
o 03.11.2010, 10:22 | clown
ja vim :o)) sem te prece videl :o)) 2x
o 03.11.2010, 10:30 | shotik
:) hele proste plovoucka uz je rozhodnuta . nic vic nic min . lino si do obejvaku nedam a drivi je drahy jak pul lesa:)))
o 03.11.2010, 11:19 | clown
tak schvalne vyfot jak to vypada .., fakt o te likvidaci premyslim :o) sice mam doma plovoucky vyssi cenove jeste 30m na vic uskladneny.., ale tohle by mne zajimalo .., potrebuju neco do hostovskeho pokoje a laminat tam fakt nechci :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3397 sekund.