Navštíveno 3865x

Pořídili jsme k 9ti letému jorkšírovi štěně Bígla... problém je ten, že jorkšír stále ojíždí štěně a není odvolatelný. Dá mu pokoj jen když štěně usne. Oba jsou to kluci. Už si fakt nevíme rady.
Sorry za OT, ale co koukám, všímám si a sleduji, bude to "závada" plemene, jakýkoli jorkšír co jsem kdy kde viděl, trpěl neustálou tužbou něco ojet, jedno zda plyšáky, kocoura bo jiného psa.....
Protoze si ho snazi podridit, jeste kdyz jsou velikostne podobny, bigl ho pak preroste, a uz nebude co podrizovat.
Kdyz neni odvolatelny, tak obojek a voditko, snurku, jak ho bude chtit vojet, skubnout, on to snad brzo pochopi.

04.11.2010, 15:54 |
All Tak ho nahlas, jorkšíra. Je to jasný případ pedofilie.

04.11.2010, 15:55 |
JR Me to prijde, ze ten Jorksir bude jasnej buzerant ...
Jo taky si říkám, že časem by se to mohlo zlepšit. Jak je to štěně tak on z nějak asi ještě necítí, že to je kluk.
Prejde ho to, ale muze to trvat treba 3 mesice, kdyz to ten jorksir prezije.
Doporucuju
[ Link ]

04.11.2010, 16:33 |
Alííí Volové. :-D
Rozdělil bych jim teritoria (každému vodítko?), a pustil k sobě až se bude moct Bígl bránit. :-D Pak si to jorkšír rozmyslí a ty budeš psát téma "Jak zachránit jorkšíra před gangem bíglů, kteří mu splácejí staré dluhy" :-D
BTW., taky chcem s přítulkou za dva roky štěně bígla, nahoď foto a pro mě i pár info kdes sehnal, za kolik, jakej vrh, atd. Díkes.
On ho kousne už klidně ted, ale jork si nedá pokoj.

04.11.2010, 16:47 |
Alííí Fakt hezkej. Se jorkšírovi ani nedivim, že po něm tak letí... :-DDDD
Kolik mu je?
3 měsíce...

zoofilní péčko, to tady ještě nebylo ;D

04.11.2010, 17:10 |
Syrup ta posledni fotka je focena potom co si spolu kluci uzivali? docela mu kouka z oci jak se cejti zneuzitej :D

04.11.2010, 17:17 |
TROY von bude cejtit ještě fenu - sestra má taky yorkšíra psa a ted má fenu wejmara a pes si nic nedovolí,ale taky ho držej zkrátka od feny

04.11.2010, 17:21 |
fredh ale bacha na výchovu. Bíglové sou pěkně tvrdohlavý a jak zaspíš, tak už se to dá těžko dohnat.
Zasexoval si ten jorkšíř někdy s fenkou? Sežeň mu nevěstu ať jí obskočí a dá pokoj.
Třeba kdyby mu domluvil náš dobrman tak by mu dal pokoj :-)
Stejne jako tappaja doporucuju Desenskyho.Nekomu mozna pipada jako blaaazen ale neni.Moje manzelka u nej byla s mojim bernakem kterej byl od narozeni az do stari 7 mesicu zavrenej v jedne klecy a kdyz jsme ho dovezli domu tak se bal vsech a vseho.po nevsteve Desenskyho pes je OK a neboji se ani kdyz clovek vedle nej vystreli z brokovnice.Desensky je borec
Bígl je nádhernej a chudák, jorkšír se asi potřebuje pořádně vydovádět, pak možná dá pokoj
Hoši vy mi dáváte.Přijdu po noční domu,čtu ty vaše hlášky a budim manželku jaký mam záchvaty smíchu.
Jinak abych taky přispěl k tématu:babička maj taky jorkšíra,a pokaždý když tam přijedem,tak klátí plyšáka,nebo někomu nohu:-)
Honcke: jsem to tu psal už 4.11. v 15:29, a oni mi nevěří :-D :-D :-D
JJ ten náš má ted období kdy si to taky rozdává s plyšákem.
Když je tady tohle téma tak mě napadá jeden dotaz. Mám 2 letého Jokšíra. Ví že doma čůrat nesmí, většinou i vydrží, ale stále si neřekne že chce ven když už tak max přijde ke dveřím a čeká. Ale hlavně ted začal učurávat a přijde mi že to dělá schválně. celý den nic a pak přijde a přímo před mojí, nebo přede mnou občůrá třeba roh skříně. Co s tím? Je to jen puberta?
Asi by to s nim chtelo chodit pravidelne a casteji.
Máš si koupit psa a né náhražku....

05.11.2010, 09:55 |
Tweety_xx | Upraveno: 2010-11-05 11:13:36
Pravidelně chodíme, sme v baráku tak má třeba i otevřené dveře na zahradu, nebo do "sklepa" kde ví že může ale on prostě jak na truc to udělá doma. Ona to není loužička že by to nevydržel. Jen trochu.
Kucí, já vám závidím ty trable se psama...když jsem se nastěhoval k přítulce, měla dvě kočky, já kočky nesnášel, a chvíli trvalo, než jsme se začali navzájem tolerovat...a než jsem přišel na to, že kočka fakt není pes. Kočka je svéhlavé stvoření, absolutně nevychovatelné, a přijde mi, že občas pěkně zákeřné a vychcané. Pes dává najevo lásku a náklonnost, kočka nic takového necítí - přijde se pomazlit, jenom když má sama potřebu se nechat podrbat. Nehledě na to, že pokud má kočka problém (psychickej nebo zdravotní), začne chcát všude, a absolutně nekontrolovatelně - to je pak mazec.
To jsi pochopil správně, kočka není cvičená opice, ani plyšák, kočky mají svou hlavu, jsou nádherně nezávislé a nenechají si "kecat" do života. Kočky člověka k životu defacto nepotřebují, spíše ho u sebe tolerují, oproti psům, kteří jsou náturou úplně na opačné straně - společnost člověka vyžadují a jsou pro ni schopni i nedůstojně lézt po břiše.....
i kočku lze vychovat, ale jen v omezené míře, většinou moc "nespolupracuje" :D pes je samozřejmě v 99% daleko "tvárnější"
Ale k původnímu tématu, je to tak jak píše tappaja, tím "ojížděním" dává najevo svou nadřazenost, až bígl trochu povyroste, pravděpodobně se stane šéfem on..
schwaboid:
je vidět,že nevíš o čem mluvíš. Jako malý dítě jsem měl pekinéze, pak jsem měl 13 let Argentínskou dogu a teď jsme si s přítelkyní koupili jorkšíra. Každý plemeno má svý pro a proti. Až Jorkšír nebude,tak zas plánuju nějaký velký plemeno, možná zase argentína.
M.a.R.i: argentinu planuju už dlouho,ale až bude oplocenej pozemek :)jinak tobě se dožila tak vysokýho věku? prum.je kolem 7-8 let
Yorkshir je věc pro přítelkyni nebo pro buzíka, sorry.
To ojizdeni znamena, ze dokazuje kdo je tam panem. Pes je smeckove zvire a tak se snazi byt alfou ve smecce(york, bigl) Tim si jen utvrzuje postaveni v jejich vztahu. Az bigl dospeje a pochopi, ze ho nebavi byt ,,ten druhy,, tak poradne rafne a bude klid. Nas york pravidelne po jidle znasilni tygra... (plysak) :-D
hehe :-) Ja si pred 16 lety poridil biglika,muj otec po 4 letech labradora a kdyz bylo labradorovi pres rok,tak mu ho biglik porad strkal do tlamy,dokud se neudelal :-) Trvalo to tak do 5 let labradora,kteremu to pak bylo divne. Jinak ale kamosi byli,spali v jedne boude :-) Tady je to naopak :-)
tohle je mooc, fakt jsem se dlouho takhle nezasmal, ty fotky jak jdou po sobe, ty hlasky, rady, hadky kocka v. pes... a kdyz si myslim, ze je klid, vrthne sem hulibrk labrador a rozseka me uplne pod stul :-)))
tohle je fakt hustej thread :-)

Z mojí zkušenosti čím menší plemeno tím horší má manýry, sklony kousat, bejt agresivní i k dětem apod. takže čím menší pes tím tvrdší výchova. Pár trpasličích pinčů, jorkšírů a jezevčíků v okolí je toho jasným příkladem.
Každá závada v chování psa je v naprosté většině způsobená výchovou, tady třeba místo aby je páníček rozkopal od sebe, tak si ty dva kluky v akci fotí a vystavuje na internet. No proti gustu... :o)
Znama ma dva mopse, kluky. A vzdy po veceri se zacnou olizovat a pak navzajem ojizdet. Jen jednou ten jeden byl tak duraznej, ze tomu druhemu vyhodil polotenku a ten ochrnul na zadni tlapky a musel prodelat operaci.
Ja mam dve fenky nemeckejch ovcaku a takovehle starosti me nastesti netrapej.
mike.vw:
jj, měl jsem štěstí,že se dožila dlouho, většinou nevydržší psychicky a musí se utratit, neboť začnou bejt agresivní. Moje měla 13let a pořád měla radost ze života, akorát ji zradili klouby a páteř :/. Byl to opravdu pan pes a krasavec, byl jsem s ním poprvý a naposled v pěti letech na mezinárodní výstavě v čb a byl první :).
schwaboid:
nemusíš se omlouvat,ale zase napíšu,že nevíš o čem mluvíš :). Jorkšír neznamená vždycky copánky a růžový oblečky... Náš má přes 5kilo a je to docela agresivní bestie :)
navíc mě překvapilo jak je jorkšír inteligentní zvíře, když to porovnám s argentínou. Pekinéz byl naprostej debil :). Ale na druhou stranu je jorkšír pěkně tvrdohlavej parchant.
Navíc proč by byl jorkšír pro buzeranty? je to terier, a to o něčem vypovídá, navíc byl vyšlechtěnej jako loveckej pes v anglii, lovil krysy a drobnou zvěř :).
M.a.R.i: To by mě zajímalo, co má z původních vyšlechtěných genů dnešní Jorkšír, Dobrman, Retrívr, Vlkodav...
...NIC!
pepe689: Neee, to je celej Johanik! :o))