Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vytápění psí boudy

o Navštíveno 5493x o
o 05.12.2010, 18:23 | Petura
Co použít na vytápění psí boudy, řešil jste to někdo?
Mám fenu rotvajlera a bohužel nám příroda moc nepřeje a každoročně marodíme (a poměrně draze), zatím jsem jí bral domů ale letos to už kvůli dětem nejde a taky si opět nechci nechat zdemolovat komplet verandu, takže bych rád něco na přitápění do boudy.
Boudu má z dvou vrstev 2,5cm prken a mezitím ještě 5cm polystyrénu, boky, spodek (+matrace) i strop, ale vchod je otevřený, protože ať tam dám cokoliv tak to urve. Napadla mě topná dečka, jenže ta by neměla dlouhou životnost, tu a tam jí popadne rapl a rozerve na hary i tu matraci. Něco jako přímotop (infra zářič) se bojim použít aby to nechytlo. Nemusí tam mít hyc, ale aby to tak trochu temperovalo teplotu a aspoň trochu zmírnilo mrazivé noci.

o 05.12.2010, 18:29 | jasisoft
pocitaj s tym ze pokial bude mat vyhrievanu budu tak vybehne von a akurat tak prechladne. jedine ze by si vyhrieval budu na maximalne 5-10 stupnov plusovych.
o 05.12.2010, 18:50 | /// MiŠeL ///
hod tam 100w zarovku a zastrikej ji sprejem :-)
o 05.12.2010, 18:51 | Petura
těch + 5-10 stupňů je dost ...
spíš mi jde o to když je venku -10 tak aby tam byl nějaký zdroj tepla a pomohlo jí to se zahříváním a přitom teplota tam byla i pod nulou, je mi jasný, že když tam bude mít teplo a pak vyleze ven do mrazu tak jí tím leda uškodím než pomůžu
o 05.12.2010, 19:11 | Jeffry.j
nechceš pořešit spíš vstupní otvor do boudy než vytápění?
máš podle mě solidní boudu,zateplenou,akorát ten vchod...
máme doma labradora a z části takového baráčku,kterej je na věci a tak,má sklep,přízemí a půdu tak je do do toho baráčku probouraná zed(vstupní otvor) 70cmx35cm a uvnitř má jekejsi prostor zateplenej myslím 10cm polystyrenem od země a po bocích a na to mám dané dřevěné desky. před 2lety jsm mu tam dal koberec,jenže ten časem totálně zničí,ted tam pod sebou nemá nic akorát ty dřevěné desky,dal jsem mu ted akorát do vstupního otvoru dva kusy hadru přidělané ke zdi a snad to neurve.
jinak zdi v tom baráčku jsou omrzlé,je to pes,zvíře,ale nepamatuju teda kdyby byl nemocný,jen jednou a to bylo když byl malý,ale ted ne.
o 05.12.2010, 20:01 | Legacy 2.5 | Upraveno: 2010-12-05 21:22:43
Já mám 3 pejsany v jedné místnosti, co dřív byl takový kumbál, díra ve dveřích a vevnitř je normálka radiátor, takže pohoda, a za 3 roky, co tam takto jsou i když je venku -15°C nikdy nebyli nemocní.
Problém u tebe je to, že 1 je sama, takže se nemá s kým zahřát a pak matrace je na nic, sežeň jí 2 balíky slámy a hnedka jí bude lépe! Do slámy se pěkně zachoulí a bude jí to izolovat od zimy. Já je zdívě míval v boudě taky s izolací, ale bouda byla uvnitř v uhelníku, takže tam měli závětří, klídek a ve slámě byli ok, až mi tam podchladila stará fenka a byl zázrak, že přežila.
Nevím, jakou boudu máš, ale určitě bych udělal jako jsem načrtl na obrázku, navíc danou někam do závětří a zvednutou a pod ní zvenku zase slámu. A jak do vstupu do chodby, tak i do hlavní místnosti bych dal prostě stále dokola nějaký koberec, bude to trhat, ale s tím nic nenaděláš. A udělal bych to na její rozměry, ne moc vysoký, moc široký, prostě aby se tam věšla tak akorát, aby to sama lépe zahřála. Když dáš něco dovnitř, vždycky s tím něco může udělat, i když tmavou žárovku asi ne, neboť když bude hřát, bude se jí bát dotknout.

foto k příspěvku  od Legacy 2.5

o 05.12.2010, 20:22 | cupra.165
Ja mam stareho biglika venku v boude,kde kdysi byval s labradorem..cili vetsi bouda,takze vyhrati od nej mu dava zabrat,ted kdyz to pada na -5 a mene tak sem mu naprogramoval digitalni zasuvku a teplovzdusny fukar.Stropem sem mu zmensil vysku,dole spi on,nahore mu po hodine spina na 2 minuty fukar,takze pomaha naakumulovat teplo.Falesny strop ma odvetrani,takze teplo se mu dostava i nize. Jinak bouda zateplena 5cm polystyrenem vcetne podlahy. Ma tam predsinku,na ni zakryvaci hadr + silny koberec na vstupu boudy.
o 05.12.2010, 20:53 | Petura | Upraveno: 2010-12-05 22:17:56
boudu mám přesně podle nákresu od Legacy(ho), se slámou jsem začínal, jenže hned druhý den bylo všechno vyhrabáno ven, proto má matraci, do vchodu jsem dával pytel naplněný slámou - okamžitě urváno a rozcupováno, pak přišel na radu koberec který byl přibit hřebíky + prkno na jistotu, druhý den kobere do půlky rozpáraný a urvaný z hřebíků včetně prkna, které ho drželo ...
a čas od času vytáhne ven i tu matraci, psice je fakt magor :o)
od malička má problémy s imunitním systémem, a dle slov doktora jí může skolit kdykoliv cokoliv (jakože se už 2x stalo - za 2,5 roku života), takže se všemožně snažím předcházet čemukoliv
o 05.12.2010, 20:58 | Legacy 2.5
Hm, tak to už nevím, co s ní. Sežeň jí chlapa (psa) a bude to lepší :-) Jinak jako ty, prostě pokud jde o psa, když se mu něco stane, neřeším, kolik to stojí a prostě tu péči zacáluju, je to prostě člen rodiny :-) Naštěstí jsou zdraví jako já :-)
o 05.12.2010, 21:06 | Petura
No pes je v plánu za pár let, až děti trošku povyrostou a mohli je líp buzerovat než teď ve 20měsících :o)
Bohužel štěňata jsou smrtelná kombinace, takže to holka bude muset vydržet bez nich. Za to co jsem nechal na veterině, by bylo věcí :o)
Ale jak říkáš, je to člen rodiny - navíc strašně moc chtěnej.
Ale asi to zkusím jako cupra s časovanou zásuvkou a teplometem.
o 05.12.2010, 21:29 | Nismo.Power | Upraveno: 2010-12-05 22:52:59
člen rodiny patří do baráku :) cokoliv jsme měly tak bylo v baráku vč. současný labradořice co máme v Praze.....na Kladně zase 3 menší hafany ač to je v paneláku to jinak nejde asi.....

v týhle době nechat psa venku před barákem to bych nikdy neudělal, stačí že sem tam štěkne a už ti naštvanej soused hodí otrávenej salám apod.... v našem okolí už bylo těch případů dost.... pak ještě neberu že se dneska psi regulérně kradou ať už na objednávku určitýho plemene nebo cigáni....
o 05.12.2010, 21:44 | Petura
N.P: velkej pes je venku aby hlídal, co by mi byl platnej zavřenej doma? od toho je ten druhej :o)

foto k příspěvku  od Petura

o 05.12.2010, 21:49 | kozlustechnykus
Se nedivim, ze je nasrana, kdyz ten malej si lebedi doma v teple:)
o 05.12.2010, 21:50 | FSAL
LOL :D
o 05.12.2010, 22:10 | Legacy 2.5
Z loňské zimy :-)

foto k příspěvku  od Legacy 2.5

o 05.12.2010, 22:20 | crestik
jak tu někdo psal, tak se to dělá žárovkou, která je pod L deklem s vyvrtanýma dírama
o 06.12.2010, 11:07 | Skid-TDI
Hele udelej to takhle. Pokud ma vetsi vchod, tak nabus tak 2-3 prkna na spodek toho vchodu a tim padem ti tu slamu nebude vyhazovat, takhle jsem to resil ja u mejch vlcaku a pohoda.
o 06.12.2010, 11:59 | fredh
udělal sem stejnou boudu, jak tu někdo dal ten náčrt. Na podlahu a do stěn 3mm polystyren a je mu tam dobře a to nemá na podlaze ani deku, protože hned bylo po ní.

Ale vytápění jde u dělat pomocí silný žárovky a zavřít ji do nějaký trubky, udělaný z tenkýho plechu. Kolem obalu žárovky z toho plechu dát v nějaký rozumný vzdálenosti ještě nějaký pletivo, aby se chlupáč nespálil a je to. Třeba 100w žárovka docela topí.
o 06.12.2010, 18:15 | DITR | Upraveno: 2010-12-06 19:15:39
máme tu samou boudu jak má legacy 2,5 pro Bernského salašnického a dáváme mu tam na zimu topnej kabel at chudák nezmrzne s tejně tam do ní ten šulin vlezl za 2 roky asi 3x furt je venku
o 06.12.2010, 18:24 | Kotass
Ad fukar po hodině .. není z toho chudák ve stresu když třeba nemůže kvůli tomu usnout ?
Známýmu pes ničil pravidelně garáž ve který spával a zjistili, že byl vynervovanej z toho elektrickýho křesla pro mouchy, který tam bylo pověšený. Pokaždý když usínal tak se nějaká s lupnutím uškvařila a pes chudák z toho měl nervy a chytal rapla.
o 02.03.2011, 13:57 | petr25
Já jsem pořídil našemu psovi topení, které jsem našel na [ Link ] . Vzal jsem k tomu ještě tu clonu co tam mají a funguje to bezvadně. Jde o to, že když nebudeš mít něčím zavřenej vchod, tak je jakékoliv topení na nic.
o 02.03.2011, 14:23 | Tweety_xx
U vlčáka sme měli taky slámu nebo seno a vždycky si tam udělal brloh. Když vylezl, tak bylo cítit jak je teplý, takže zahřívat to musí dost.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3421 sekund.