Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zateplení vnitřní zdi

o Navštíveno 7563x o
o 28.12.2010, 18:13 | PK
Ahoj, viz nadpis - potřeboval bych nějakým způsobem zateplit vnizřní zeď. Je tu někdo kdo s tím má zkušenosti? Nebo nějaký stavaři? Mám to tak, jak je vidět na obrázku. Ta zeď je celkem studená, je to takovej výklenek, ve kterým je udělaná skříň, která ho celej vyplní. Teď přes zimu se nám tam dělá plíseň (zelená čára). V chodbě v paneláku je celkem zima a do chodby v bytě se dostane teplo jen z bytu. Chtěl bych to vyřešit nadobro, než aby se to jen nečím zapatlalo a příští rok bych to tam neměl znova.

Předem díky za rady.

o 28.12.2010, 18:17 | PK | Upraveno: 2010-12-28 19:21:23
obr

foto k příspěvku  od PK

o 28.12.2010, 18:37 | Phitypaldy
Zateplenim jedne steny si nepomuzes. Kdyz tam das cokoliv izolacniho tak ta stena si natahne chlad z podlahy, stropu a z nezateplene casti. Takze ti budou plesnivet rozky. Aby plisen zmizela tak potrebujes vyrovnat teploty chodby a chodby v bytu. Zed musi byt vytemperovana na priblizne stejnou teplotu jako obe mistnosti a nesmi mezi nimi byt velky rozdil.

Jako nejlepsi reseni bych videl zvysit teplotu na vnejsi chodbe, pokud lze teda.
o 28.12.2010, 18:43 | DaveF
ja bych vzal 5cm polystyrenovy desky a prilepil to pistolovou penou. Utesnil bych tim i spary mezi deskama a kraje. Za tim at se deje co se deje :-) ale ono nebude, ta zed bude mit z obou stran podobnou teplotu.
Ale treba nejakej odbornik poradi neco lepsiho
o 28.12.2010, 18:45 | DaveF | Upraveno: 2010-12-28 19:46:43
hmm, to s tema rohama a prechodama bude asi fakt problem.
Ale aspon by se odizolovalo misto kde ta zed nevetra
o 28.12.2010, 18:49 | Kaproš
Klasický tepelný most.
Taky jsem ten samý problém řešil:
lepidlo na obklady, 3cm PVC, perlinka, vnitřní štuk a pak jsem ve finále nanesl 3 vrstvy termoizolačního nátěru - Maxitherm. A máš klid.

Pokud chceš nějaké fotky, tak pošlu na mail.

foto k příspěvku  od Kaproš

o 28.12.2010, 18:56 | PK
na venkovní chodbě bohužel zvednout teplota nejde. Je to schodiště v paneláku, kde ani nejsou topení.

Kaproš: to vypadá dobře. Tak mi prosím tě pošli víc info a fotky na mejl. Díky.
o 28.12.2010, 20:34 | Only_One
volil bych nějaké prodyšné materiály. Jak to zalepíš igelitem, tak to bude plesnivet uvnitř konstrukce a to není moc dobré
o 28.12.2010, 20:41 | Dudelina
Já to teď asi nechápu... z toho nákresu vidím skříň na zdi v chodbě. Kde je výklenek?
o 28.12.2010, 20:43 | Kaproš
Only_One: Zateplit igelitem??? Jakým igelitem?
o 28.12.2010, 21:16 | Only_One
igelit - když na to nalepíš polystyren tak to je jako bys to obalil neproustnou vrstvou. Bude docházet ke kondenzaci a následné plísni. Takže základ bude difuzní složení aby mohla vlhkost odcházet a nejlépe i větrat celou skříň aby vlhkost neměla šanci.
o 28.12.2010, 21:25 | Komba
Jen tak to tady pročítám,ale pro Only_One,tak Kaproš ten igelit má myslim jen kvůli tomu,aby nezasral okna a dveře:)...trošku OT,ale když jsem to viděl,tak jsem musel reagovat:)
o 28.12.2010, 21:32 | Kaproš
Komba: tak tak :-)
o 28.12.2010, 21:35 | Mika
já jsem takhle zateplil obývák od chodby v paneláku, bydlím v přízemí a je fakt, že tu mám teploučko :-), dal jsem 3 cm poliš, lepidlo a perlinka se sadrovým štukem, mám to třetí rok a nemůžu si to vynachválit :-)
o 28.12.2010, 21:58 | Kaproš
taky bydlím v přízemí a proto došlo k zateplení kuchyně, ložnice a dětského pokoje (vždy dvě stěny).
Jenom je kosa od sklepa, ale to vyřeší revitalizace ...

V dětském pokoji šlo zateplení pod palubky.

foto k příspěvku  od Kaproš

o 29.12.2010, 12:23 | Veva
a nestačilo by třeba odvětrávání?
o 29.12.2010, 15:39 | Kaproš
zkus větrat v -15 C
o 29.12.2010, 15:49 | MazliG | Upraveno: 2010-12-29 16:50:33
takže: .o)

nejsem odborník na zateplení, chápu taky, že např. v paneláku nic jiného nezbyde než to "nějak" zateplit zevnitř. Ale jak tu někdo psal. Problém je v rosném bodu, nebo jak tedy křivce chladnutí stěny.

Zateplíte polyšem vnitřek, venek je ale nezateplený, nebo je v přízemí u podlahy nějakej mostík.

Venku mínus 10, vevnitř 20 stupňů. Teďko nevím jak to popsa. Představte si čáru jak chladne teplota směrem z interiéru ven, v cimře 20 nad nulou, teplo uniká ven přes polystyren, který je "teplý" a narazí pod ním na beton panel a tam dojde k rosení, to je ten všude omýlaný rosný bod. Zkrátka je rosný bod v interiéru, což je problém. Po letech pak sundáte polystyren a bude tam třeba plíseň. Proto je dobré to udělat odvětrávané - prostě zateplenou odvětrávanou předstěnu - na to ale nejsem odborník .o) nikdy jsem to neviděl.

howk
o 29.12.2010, 19:24 | Phitypaldy
Ja delam zatepleni a izolace plochych strech. Sice to neni vnitrni izolace, ale princip je stejny. Je to tedy jak jsem psal vyse. Pokud nedosahnes zatepleni(odizolovani) chladu z chodby panelaku tak ti asi nic nevyresi tvuj problem ,,dobre a naporad,,. Beton (panel) je sam o sobe dobry tepelny vodic. 10cm atika dokaze v zime promrznout az 1,10m pod uroven strechy do baraku. Takze pokud to zevnitr zalepis(zateplis) cimkoliv tak se nezbavis tepelnych mostu do podlahy, stropu a bocnich sten a tim padem ti budou nadale plesnivet rozky.

o 29.12.2010, 19:32 | Dudelina | Upraveno: 2010-12-29 20:35:15
Pokud se rozhodněš dávat polystyren, bude důležité ho opravdu celoploště nalepit. To celkem dobře řeší případnou kondenzaci v konstrukci.
To je momentálně pro Tebe nejjednodušší a nejdostupnější řešení.

Dále pak jelikož pořád nevím, jak to tam přesně je, tak určitě pomůže dát skřín na nožičky/podložky a trochu odstavit od zdi. V případě paneláku plíseň řeší už opravud malá cirkulace vzduchu.
o 30.12.2010, 10:14 | PK
zkusil sem to nafotit, snad to pomuže, takdy je ten "vyklenek"

foto k příspěvku  od PK

o 30.12.2010, 10:16 | PK
a takováhle tam je skříň, jak je vidět, tak je to celý zaděláný od shora dolů - je to udělaný přesně na míru.

foto k příspěvku  od PK

o 30.12.2010, 11:15 | Dudelina
Hm, tak to je naprd. To bych skoro nechával tu skříň na obou stranách pootevřenou a mohlo by to stačit. Záleží, do čeho se moc chceš pouštět.
Tady je to způsobené hlavně tou necirkulací vzduchu, protože i když je na chodbě "zima" tak to není pořád zas tak hrozné.
o 30.12.2010, 11:57 | PK | Upraveno: 2010-12-30 13:17:43
na jedný straně jsou police a na druhý tyč na raminka. když sem to rozebíral, tak v místě, kde se police (většinou všechny desky) dotýkaly zdi, tak to tam bylo plesnivý, pokud sem měl nacpanýho něco v poličce a dotýkalo se to zdi, tak to taky chytalo plíseň. Radši bych se pustil do něčeho většího, co tenhle problém vyřeší, než to jen nějak pošolichat.

ještě podobnej problém mám v ložnici, která taky sousedí s chodbou (panelákovou). V rohu se drží vlhkost a sem tam se tam taky udělá plíseň. Na ty sousedící stěně (oranžová) je danej sádroš - nevim co pod ním je a jak to tam vypadá. Dělal to někdo před náma, co tady bydlel. Zelená jsou problémový místa.

foto k příspěvku  od PK

o 30.12.2010, 12:52 | Dudelina
A v chodbě se netopí? Já jsem taky v paneláku, ale v chodbě je podle mě vždy aspoň 16°C, což už je v pohodě.
o 30.12.2010, 13:10 | PK
Nevím kolik je tady stupnů, ale moc teplo tam není. Topení tam žádný není, okna stojej za velký kulový. Nový se asi dělat nebudou.
o 19.01.2011, 09:49 | Lucni.konik
Udělej tu skříň provětrávanou......problém je, že tam není průvan-což plíseň nesnáší. Jakmile je skříň nebo prostor uzavřen - nedochází tam k cirkulaci vzduchu, je to průšvih....Sám jsem si tím prošel v bytě, co jsem bydlel. V baráku se tomu snažím vyvarovat a taktéž snad zjara se povede rozchodit i rekuperace a budu mít trochu klid.
o 19.01.2011, 09:59 | Glgin
Pokud se ti tam vytváří plíseň tak můžeš použít Baumit open system.
To je děrovaný polystyren.Používá se k tomu i speciální lepidlo které je paropropustné
[ Link ]
[ Link ]
Nalepíš polystyren tímto lepidlem a zataháš to perlinkou a taky tím lepidlem.
o 19.01.2011, 12:09 | PK
tak já už to mám pořešený, zeď napatlám nějakou protiplísňovou barvou, na to nalepim polystyren jako Kaproš a na to hodim sádrokartonový desky, abych se nemusel dělat s perlinkou atd. Pak ještě plánuju do dveří udělat nějaký průduchy, aby to tam větralo jak píše Koník. Doufám, že to zabere, pokud se tam časem udělá znovu plíseň, tak to vzdám a skříň poletí. Teď jsem ještě ve fázi, kdy ji tam chci nechat.
o 10.03.2011, 15:13 | PK
Konečně sem se k tomu dokopal a včera úspěšně nalepil polystyren, ale chci na to ještě hodit ten sádroš, tak se chci zeptat, jestli to jde jen něčím přilepit? Někde sem teď na internetu našel, že by mohl stačit silikonový tmel, máte někdo s tím zkušenost? Nebo mám použít něco jinýho?

Předem díky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.309 sekund.