Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Závěsné WC - Nevim co k čemu...

o Navštíveno 12507x o
o 28.01.2011, 08:46 | rcman
Ahoj,

musim předělat nše staré wc. Docela rád bych udělal závěsné WC z věstavěnou nádržkou.

V Hornbachu mě nikdo neporadil jak a co vlastně potřebuju.

Je jasný, že si as vyberu závěsnou mísu. To bych teda měl. Teď se ale vůbec nevyznám vtěch nádržkách apod.

Koukal jsem tady [ Link ] Ale neni mě teda vůbec jasný podle čeho mám tu nádržku vybrat k míse kterou už mám vybranou???

myslim si, že je to možná i jedno. Uchycní nádržky k míse je podle mě pořád stejný. A nádržku se splachovadlem budu dávat na zeď a přes to pak sádrokarton.

Dokáže mě to někdo poradit co a jak? Nerad bych to koupil a pak zjistil že to do sebe nepasuje...

Děkuju za pomoc.

o 28.01.2011, 09:00 | xSam
Kup si určitě Geberit, je sice dražší, ale nebudeš s ním mít problémy. Důležité je, koupit si koupit Geberit pro správnou zástavbu, tedy jestli do sádroše, nebo do cihly.
Jinak si myslím, že to je jedno. Šel jsem do bauhausu, vzal jsem hajzlík, vzal jsem Geberit a bylo.
o 28.01.2011, 09:03 | tappaja
Co jsem pochopil, jsou dva typy (mozna je jich vic, nevim)
Musis vzit samonosnej, kterej to udrzi bez obezdivani. Ale myslim, ze kdyz hodis dotaz do nejakyho e-shopu nebo se stavis v instalaterskejch potrebach, reknou ti vsechno.

Ja to mam na obezdeni, viz foto.

foto k příspěvku  od tappaja

o 28.01.2011, 09:10 | MazliG
[ Link ]

tady máš základní 4 varianty - to co má tappaja, pak to samé s nohama pro ukotvení - to je pro američanky .o), do sádroše apod. Vyber si typ podle čísla a pak najdi někde ve zboží na netu podle ceny. Mísa na to určitě půjde kdejaká.
o 28.01.2011, 09:13 | MazliG
já koupil pro ty američanky z mekáče - nahulil jsem to dole do betonu, nahoře jsemt o vzal přes závitovky turch na plotny .o) a obezdil - takže jestlipa to padne, tak i se štítem

foto k příspěvku  od MazliG

o 28.01.2011, 09:16 | MazliG
a místnost Al Bundy je na světě .o)

foto k příspěvku  od MazliG

o 28.01.2011, 10:06 | Akordýsek
jj taky mám geberit 2x ten bez noh a jak jsem to zazdíval tak jsem to dole vylil betonem.
o 28.01.2011, 10:43 | JarinEsco | Upraveno: 2011-01-28 10:44:47
Udělal jsem to naprosto stejně jak Akordýsek - a naprosto v poho. Drží to jako prase. Pokud to ješzě půjde do pórobetonu - doporučuju takové ty ocelové hmoždninky v kombinaci s chemickou kotvou....

A nešel bych do jinýho výrobce, než Geberit. Jsou ověřené funkčností a spolehlivostí.
o 28.01.2011, 10:53 | MazliG
Jarin:

když jsem vybíral závěsy, Grohe vypadalo ještě o poznání lépe, ale špatná cena ...
o 28.01.2011, 11:04 | JarinEsco
OK, Grohe - co se týče sanity je opravdu pro náročnějšího uživatele. I cenou.
o 28.01.2011, 11:27 | rcman | Upraveno: 2011-01-28 11:28:10
Jo, v pohodě.

Všem moc děkuju za pomoc.

Ještě mám takovej dotázek.

Mám trochu i možnost dát wc do rohu. Ale dávat jenom 8 000kč za ten modul do rohu mě přijde sakra dost. Myslíte že se stane něco hroznýho když tam dám ten obyč modul [ Link ] . Máme dílnu atd. a držáky a uchycení jsem schopnej si vyrobit sám.
Tohle [ Link ] mě ale přijde jako vyhazování peněz.
o 28.01.2011, 11:32 | rcman
Ps: Ještě trochu mimo téma. Ale záchodu se to týká taky.

Jakou máte zkušenost s polopropustnym zrcadlem? Na záchodě bude umyvadlo a zrcadlo. Tak bych do zrcadla chtěl zabudovat tuhle srandu [ Link ] . Je to možná trochu divný. Ale nedávno jsem někde viděl jak se trakhle dalo polopropustný zrcadlo do obýváku a zaním byla schováná lcd tv.

Hlavně mě zajímá kolik to zrcadlo může stát? Nebo jestli je to řešenný ňákou fólií na sklo?
o 28.01.2011, 12:14 | JarinEsco
Geberit do rohu - proč ne? Pokud si uděláš konstrukci, popřípadě obestavbu z tvárnic, vyjde to na stejno.

Zrcadlo + fotorámeček (TV) - na co na WC?
o 28.01.2011, 12:42 | rcman
Jarinesco: A proč, ne? Lidi si dávaji telku i do koupelny a auta. Taky se neptám proč to tam maj...
o 28.01.2011, 13:16 | JarinEsco
Nevím, jen jsem se ptal, bo mě to nikdy nenapadlo. Asi mám dobrý trávicí a vylučovací ústrojí, bo se na wc moc nezdržuju, tak asi proto :o)).

Ale samo - každýho věc....
o 28.01.2011, 15:04 | rcman
Jako je to možná zbytečnost. Ale třeba u nás to dobrý trávící a vylučovací ústrojí neni. Tak když už na tom záchodě musíš trávit delší dobu. Proč si to neudělat příjemnější...
o 28.01.2011, 20:49 | Nora
Aby jste se toho Geberitu všichni neposr...

Existují i kvalitní varianty za zlomek ceny
o 28.01.2011, 23:36 | rcman
Nora: Já si rád nechám poradit. Zatím jsem ještě nic nekoupil. Ale jestli ušetřím cca 1500kč. Tak je to dobrý. Hlavně stim pak nechci mít žádný problémy. To si pak Rači priplatim rovnou.
o 29.01.2011, 09:51 | Tea
Geberit pro tvoje použití může být v provedení kombifix pro zazdění (je levnější) nebo duofix prosuchou montáž, třeba SDK. Geberit je kvalita, nádržka vyfouknutá z jednoho kusu, připojení Meplafix, něčem ve zdi bych pár stovek nešetřil. Cenu najdi na netu, bývá klidně i poloviční oproti doporučeným maloobchodním, mě moduly nevyšli více než 4 tyčky a to jsem měl nejdražší provedení s odbočkou na odsávání zápachu, mimochodem super věc. Na tom modulu můžeš použít dvě rozteče trnů, na většinu mís se používá ta užší, mísu mám Ideal Standard, značková kvalitní za pár kaček.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3001 sekund.