Navštíveno 933x

02.02.2011, 11:49 |
Kapka (M)
dotaz asi pro Tuner2: potřebuju si vybrat nový satelitní přijímač+parabolu+konvetor...ten svuj stary v SD rozlišení dám matince...
požadavky: HD rozlišení..nahravaní pořadu na externí HDD...jedu SkyLink.. mám možnost ho připojit k internetu/jestli je to teda k nečemu dobré/...díkes moc
výborně, asi mě čeká podobnej problém :o)
Za mě z běžných přístrojů Topfield SBI 2050. Je pozor na to, už má novou čtečku Irdeto, takže bude potřeba Tvou kartu vyměnit (předpokládám že máš starou kartu začínající 00002 a nebo 03436...) což teda není problém, karta na výměnu jde běžně koupit, stojí 600,- a přihlásíš si jí a stránkách Skylinku, kdy stará přestane fungovat, začne fungovat nová včetně převedení případných placených programů.
Jediný co nemá z toho co jmenuješ je připojení na internet. Pokud by jsi to vyžadoval, tak na to je idelání Dreambox DM500HD a nebo AB boxy, ale to už jsou přístroje plně programovatelné v Linuxu a chce to něco málo o tom vědět a starat se o SW. Pak si tam můžeš nahrát aplikace na brouzdání po Youtube, počasí, fotky, atd. v podstatě to umí suplovat multimediální centrum.
Jo a parabolu ideálně hliník 80cm a k tomu monoblok Inverto single na 23,5 a 19,2. Uvažuješ jen jeden satelit domů nebo v duboucnu dva či více?
Souhlas, koukni ještě na Optibox Pony, šikovná krabička, vyrobeno v Německu. recenze:
[ Link ] Sem to v rychlosti spočítal a parabola
Triax TDA 78 hliník, LNB inverto monoblok single (twin o 600 Kč dražší/, vyměnění karty za novou, přijímač Optibox Pony celkem 4585 Kč + možná sleva :-) pro člena AHC
ale Kapkouš neni obyčejnej člen AHC :o) takže tak dvojku dolů :o))

02.02.2011, 14:45 |
Kapka (M)
na ten Topfield SBI2050 jsem už cetl nejake recence... jsem ale jenom laik takže jak mam chapat tohle:
Topfield SBI-2050 umožňuje záznam programů na flash disk nebo na externí pevný disk připojený přes rozhraní USB 2.0. Můžeme jeden program (i kódovaný) nahrávat a další (i kódovaný) z téhož transpondéru sledovat.
to znamena že mužu třeba kouklat na Novu a zatim nahravat třeba z PrimaCool... a nebo třeba že si ho naprogramuju na patek od 8 do 10 a i když jsem pryč tak se program nahraje...sorry možna to zní moc laicky,ale nikdy jsem tohle doma neměl,tak proto se ptam..dikes

02.02.2011, 14:50 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-02 14:51:44
Transpordér je laicky jedna frekvence a složení frekvencí a co na nich je najdeš tady:
[ Link ] Takže zrovna Nova a Prima Cool nejde, mají jinou frekvenci, ale třeba Prima a ČT1 ano. Časové nahrávání když doma nejsi je klasika jako u videa, naprogramuješ od kdy do kdy z jaké stanice a hotovo, případně to jde i přes EPG, ale to nedoporučuju, protože když je posun, tak tam nemáš konec. Takže je lepší ručně a dát min. půl hodiny + na konec nebo hodinu :-)
Jo a nahrávání jde jen na HDD ale to už jsme si myslím psali a vyjasnili minule ne?

02.02.2011, 15:09 |
Kapka (M)
jasan s tim HDD jsem to už pochopil minule :-)
ale s tim jedním transpordér jsi me dostal :-( takže to bych musel koupit 2-tunerý jestli to dobře chapu...dokažes neco doporučit? protože nechci přemýšlet na jakem transpordéru je např.Nova a kde je např.PrimaCool a jestli to mužu nahrat nebo ne..
A to nemáš DVB-T vůbec? Spousta lidí to řeší tak, že ze satelitu nahrávají jeden program a druhý sledujou přes DVB-T tuner v televizi.
Pokud nemáš DVB-T tak ano musí být 2 tunerový satelit a tam je výběr dost složitej, moc jich nefunguje tak jak by mělo a je to dáno tím, že ty dva tunery se "hádají" o jednu dekódovací kartu.

02.02.2011, 16:42 |
Kapka (M)
DVB-T mam teda natahnute op baraku..ale jenom do ložnice..tak bych holt teda musel dotahnout kabel jeste do obývaku..
ok...když teda zustanu u 1-tunerového přijímače s nahravamin a HD prijmem..takže toho Topfielda je ok?
JJ rozbočovač, natáhnout DVB-T do TV, tím máš 10 hlavních programů v TV a k tomu 1 tunerový sat a hotovo. 2050 je vyzkoušená a zatím naprosto bez problémů.

03.02.2011, 11:36 |
Kapka (M)
je nejaky velk rozdíl ve značkach LNB konventoru? bude to teda pouze na 1 televizi v obýváku...v ložnici mi stačí jenom DVB-T..
Je hlavně ve spolehlivosti. Určtě bych vzal monoblok single od firmy Inverto.

03.02.2011, 14:19 |
Kapka (M)
mam ted u me parabolu 80Al..tu dam matce...je velký rozdíl ve "výkonu" paraboly 80cma 100cm? protože není u me problem dát 100cm parabolu/rovna střecha/..a cenově je to par penez rozdíl-nehraje to roli..
Když se to dobře nastaví, tak na 80cm už nejsou výpadky ani když hustě prší. Větší anténou si zlepšíš příjem ve ztížených podmínkách, ale u digitálu obraz buď je a nebo není, eventuelně když je to na té pomyslné hraně, tak to kostičkuje a seká se to. Pokud jsi s tím nikdy neměl problém, tak 80cm stačí, možná pro jistotu 85cm, která je širší a vhodnější na šilhání. 100cm už je opravdu zbytečý a velký odpor na vítr.
Ja bych sel do 100, na transponderu skylinku kde je nova hd to chodi od vanoc o neco hur (zmenili pomer dat/kontrolnich souctu, aby bylo vic mista na dalsi programy) Je o tom clanek na parabole. Me to obcas seka, ale mam nejakej starej konvertor a 80 parabolu. Ted koupim nejakej novej a kdyz uz tam polezu tak dam asi i 100 parabolu.

04.02.2011, 16:46 |
Kapka (M)
takže objednano Topfield SBI 2050+ AL parabola 100cm + Inverto Monoblok single s rozsahem 4,3 stupňů pro příjem družic Astra 19,2° a Astra 23,5° se šumovým číslem 0,2 dB, vestavěné přepínání konvertorů pomocí DiseqC.
Tak snad to bude ok...ješte me čeka výměna staré karty za novou Irtedo +objednaní druhé karty NEXT za 80Kč měsíčne..potom hodím nějaké reference

04.02.2011, 17:15 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-04 17:16:18
Myslím, že jsi zvolil dobře a kartu napřed musíš vyměnit a až pak zažádat na Skylink o NEXT ;-) Měl jsi jí k tomu objednat za 600,- hned.

05.02.2011, 09:12 |
Kapka (M)
juju to vím ž emusím vymenit tu starou kartu za novou Inverto...hele a ta nová karta Next je už taky asi ve formatu Inverto co? a pujde mi do toho stareho prijímače co dam matince?
Kapka: Nový formárt je Irdeto a osobně bych koupil na výměnu kartu ICE (je na obalu ICE napsáno) a tahle karta právě umí na přechodné období oba dva formáty jak Cryptoworks, tak Irdeto. Měla by tím pádem chodit ve všech starších přístrojích, ale najdou se i vyjímky. jaký máš ten starý sat? Rozhodně nebrat čisté Irdeto, to bys tam nerozchodil jedině pomocí modulu pokud to mjá CI slot, ale to jsou zas peníze navíc.

05.02.2011, 10:16 |
Kapka (M)
ten starši prijimač je TechniSat Digit MF4-S CC
[ Link ]
Tak zrovna u něj je to problém, záleží jakou máš HW verzi a myslím, že v těch úplně starých to nechodí, ale už jsem ho dlouho neřešil. V nejhorším to bude chtít koupit CAM modul z boku a do toho dáš kartu.