Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: Mercedes Benz

o Navštíveno 10154x o
o 10.02.2011, 19:51 | muSlim
Tak aby som len nechválil krstných E-čko (W211), tak by som sa rád spýtal, či nepozná niekto niekoho znalého týchto áut. Každý mi radí plusmínus tú istú vec, ale bolo by potreba niekoho znalého, lebo v Mercedes servise v Košiciach sú evidentne kokoti. Ide o toto:

W211-ka, 320CDI, 4Matic, automat. Rok výroby 2007, najazdených 43 tisíc (v inom threade som omylom uviedol 29k), kupované ako nové, servisované len v Mercedese v Košiciach.

Posledný rok-rok a pol si krstný sťažuje, že auto občas prestane mať záťah, niečo ako keď spadne do núdzového režimu, alebo keď blbne váha vzduchu/turbo/EGR... Potvrdené nie je nič, nakoľko v Košiciach tam menili už asi 4 rôzne čidlá (neviem či im diagnostika vôbec niečo ukázala...), a stále sa to chová tak isto. Nie je to nijak časté, ale niekedy to spraví 3x po sebe. Trebárs dnes, auto si vzali odo mňa a šli domov. Ja som s ním nejazdil, tak nemôžem potvrdiť ten problém, ale som presvedčený že sa tak deje, krstný je petrolhead tiež. Volali mi práve, že kým došli domov (800+ km), tak sa to objavilo 3x a v každom prípade museli zliezť z diaľnice, odstaviť a vypnúť motor. Po pár minútach odpočinku to naskočilo a šlo ďalej v poriadku, po pár desiatkach až stovkách km sa to objavilo zase, zase vypnúť, po odpočinku zase ok...

Nepoznáte náhodou niekoho, to je jedno či tu v ČR alebo na SK, kto by robil ideálne v autorizovanom servise a nebol to len menič dielov, ale aj niečo o tom vedel? Sú už dosť nasraní, pri tej cene auta čo to stálo, že sú v servise tak neschopní...

Vďaka prípadne :-)

o 10.02.2011, 19:56 | muSlim
PS: jediné čo som našiel k problematike, dosť podobné chovanie, som našiel na dieselpower fóre... Cez víkend si zavoláme tak sa ich spýtam čo presne menili a čo merali :-/

[ Link ]
o 10.02.2011, 20:24 | Šestikule
neprofukuje někde podtlakovka? To bych asi nechal omrknout jako první. Pak bych zkusil čidlo teploty paliva.
o 10.02.2011, 20:33 | muSlim
No ja som mal za to že v autorizáku u takej značky ako MB snáď budú vedieť niečo a sami zmerajú a skontrolujú základné veci, ale asi nie :-) Spýtam sa ich potom čo na tom robili, lebo vraj na diagnostike nič neukáže a to tam boli už 3x tak menili sami od seba niečo...
o 10.02.2011, 20:37 | Nismo.Power
to sem řešil na GLK s 220cdi , špatná regulace na liště .... a mimo to zrezlý spodky dveří na skoro novym autě :)
o 10.02.2011, 20:40 | tmx.806
me by jenom zajimalo, co je to "krstny"?! ;)
o 10.02.2011, 20:42 | muSlim | Upraveno: 2011-02-10 20:42:58
2 tmx.806: kmotr :-)

2 Nismo: z toho linku na dieselpower by sa hádalo toto čo vravíš, spýtam sa ich či ho už náhodou nemenili a keď nie, navrhnem to, dík :-)
o 10.02.2011, 20:59 | Nismo.Power
tož taky sem samo zprvu nevěděl, diag neřekla ani prd tak sem prostě sednul do auta hodil notes vedle sebe , dal sem parametry a jel sem a čučel sem na ty hlavní který sou potřeba pro chod motoru a jak to auto přestalo táhnout tak jediný co se rapidně změnilo byl tlak na liště takže bud čerpadlo což je silně nepravděpodobný a když jo tak by se stejně zbrousilo a motor by už nešel skoro vůbec a jediný co zbejvalo kolem lišty bylo tohle FPR takže očividně propouští za nějakejch podmínek......

skoro to samý sem řešil i na focusu benzínovym ale tam mi stačilo šáhnout na přivodní hadici a měl sem jasno :)
o 16.04.2011, 18:05 | muSlim
2 Nismo.Power: si pán, bolo to tým, našťastie uznané v záruke... avšak ako na sviňu odišla sama od seba rozvodovka v automate, tam už nechceli uznať chybu materiálu, pričom auto má momentálne asi 50 tisíc najazdených len, prakticky pod jedným vodičom... takže mu dali "zľavu" a bude ho to stáť EUR 1.700

Sám krstný prehlásil, že Mercedesa už asi nie, hlavne kvôli kokotom v servise v Košiciach :-)
o 16.04.2011, 18:13 | clown
Slim .. tak at si nekupuje ani Lexuse .., na RXku neumej v Kosicich v autorizaku Toyota vymenit ani olej ... :o)) Takze se s tim musi az do Blavy.

asi mesto plne kokotov :o))) btw... zde se mi to, nebo v Kosicich ubylo cikanu ?? jezdim tam v 5 letem intervalu a nejak je tam svetlo .. :o)) a mate tam super letiste :o)))
o 16.04.2011, 18:21 | muSlim
2 clown: :-))))) tak to mi ani nevrav, je nalomený na LS-ko :-D Inak s tými cigánmi neviem, ja som v Košiciach nebol už asi rok a niečo, ale možné to je, všetci sú v Čechách, Kanade a UK :-D
o 16.04.2011, 18:22 | clown
no RXxxx, nebude jmenovat .. protoze na zapad od BA jsou jen 4 kusy, z toho 2 v KO a okoli ... jezdi na servis do Blavy, vzdy si tam na den pujci auto a nazdar .., no, ale jezdi 400km na servis (z toho 190 po dalnici) :o)
o 16.04.2011, 18:26 | muSlim
Tvl... Tak to neznie dobre, dík za info, varujem ho :-)
o 16.04.2011, 18:31 | clown
to vis .. Skodovku ti opravi v kazdy stodole :o)) ale jak rikala moje mati pred cca 30 lety .. "vy si kupujete auta, my si koupil mercedes"

jinak, myslim, ze kamarad mel u Hybrida problem, kdyz ho vybil (auto 5 tydnu stalo pres dovolenou) .. nedokazali to rozhejbat (mistni) .. az po telefonu do BA, to vyresil sam .. :o)
o 16.04.2011, 18:32 | muSlim
Presne ako Tvoja máti vravela, on je tiež podobného názoru, že Škodovku si dokáže kúpiť dnes už každý :-))))
o 16.04.2011, 18:36 | clown
no nase rodina fakt ne :o)) mam jednu jako sluzebak .. a po 150tkm je to desna kasicka :o)
o 16.01.2012, 19:01 | muSlim
Tak chyba je späť, minule hentamto vymenili aj s ďalšími čidlami a chujovinami okolo, v nedeľu cesta domov na východ a auto zase 3x v núdzáku s úplne rovnakým chovaním, to je paráda... :-)
o 17.01.2012, 01:20 | Nismo.Power
hehe, asi slabina ;-)
o 17.01.2012, 08:33 | muSlim
Btw. auto má stále len 48 tisíc km, ja už nechápem ako tie šroty môžu predávať za 2 mega...
o 17.01.2012, 09:22 | Vencaf
podle mě jsou dvě možnosti: buď začne jezdit do autorizáku v Německu, nebo musí downgradovat na naftovou 124 :D
o 17.01.2012, 09:26 | radek.613 | Upraveno: 2012-01-17 09:26:34
Můžou Slime, neboť stále existuje dostatek pánů předdůchodového věku, s lysou hlavou, problémy s prostatou a touhou podepsat leasingovou smlouvu, kteří současnou "hvězdu" považují za stejně dobrou a kvalitní jako v dobách dávno minulých, kdy se tato dvě slova ještě ve spojení s pojmem "Mercedes" dala opravdu používat. Jenže už není začátek devadesátých let a ze "Značky" se stal jen konzumní konfekční artikl podprůměrné až průserové kvality, zato stále enormě nesmyslných cen....
o 17.01.2012, 10:20 | muSlim
2 radek.613: no svojim spôsobom si sa do pár vecí trafil, teda konkrétne do jednej, do jeho utkvelej predstavy o Mercedese. Bohužiaľ ale, zas prečo by to nekupoval? A iní tiež. Prečo by sa mali oni zamyslieť nad tým, že to je už sračka, prečo sa nezamyslí ten koncern a vráti sa k hodnotám starým, keď už to stojí viac než prémiové peniaze v nejakej lepšej výbave (rozhodne nie blížiaca sa maximálnej) za tie peniaze... To len tak, rečnícka otázka :-)
o 17.01.2012, 11:39 | radek.613
Protože ta firma už nemyslí, tradice jakož i odkaz značky je managerům uloupen. Jde jen o jedno, prodat, prodat, prodat, a rejžovat na servisu a znovu a znovu a znovu. Dokud jim to právě lidi s utkvělou představou kupují, proč by něco měnili, nebo nedejbože vyráběli dneska auta kvality např. piána (W123). Toliko řečnická odpověď, podložená osobním sledováním ze salonu v K.V. a Praze :-D
o 17.01.2012, 12:55 | muSlim
2 radek.613: :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3132 sekund.