Navštíveno 12430x

10.02.2011, 20:41 |
Vonox Zdravim, chci pořídit Tdi ktere chci chipnout dat vetsi vstrky a trochu poladit... nejsem v tom tak zbehly teprve pomalu dostavam informace do hlavy ale zajimalo by me jakej by byl na tohle nejlepsi motor ? nejake pro a proti treba rotačce nebo PD ? osobne by se mi na to asi zamlouval 81kw tdi treba v leonu .. ? za kazde rady a nazory budu rad diky
pokud chceš výkon nekupuj si tdi a když jo měj k tomu druhý auto když náhodou tdi klekne z výkonu....
pokud to fakt chceš tak makej na diesel power forum :)
pokud si chceš ušetřit práci tak sháněj rovnou něco s ARL motorem...

10.02.2011, 21:44 |
ddawe jj arl nej co sčím mužeš začít - potencial cca 195ps.
a nebo ještě líp v ibize co prodavam, motor BPX, tedy arl odladěný seat sport, a ma všechno vedeni v hliníku a velkej cooler
[ Link ] [ Link ]
Nechceš si rovnou pořídit něco výkonného a na ten výkon postaveného, než se pokoušet uplést z hovna bič?
Ve finále zjistíš, že za peníze, které do toho nakonec nastrkáš, sis mohl koupit něco úplně jiného, zvlášť jestli, jak píšeš, v tom nejsi až tak kovaný.

11.02.2011, 08:46 |
kasko když už tady tohle téma je,
má smysl chipnout motor 2.0TDi CR 103kW v OII combi? To, že to 4x4 asi nemá význam co?
Motor je relativně chvíli na trhu a je to docela ranec, tak se zatím jenom ptám

11.02.2011, 08:52 |
Vonox Diesel forum procitam ted porad koukam co tam kdo dela za upravy a co se da udelat je toho fakt hodne ...
benzína už nechci, sem rozhodnutej pro naftu cena do 150tisic ( chci si nechat na ty upravy .. ) nejvic by se mi zamlouvala leon cupra ale to nesezenu za tuhle cenu ... uz mam kontakt s chipfora na typka tak stim o tom pohovorim ..
Kup si RS Fabii, do 150 mozna nejakou sezenes, dej vetsi turbo, velkej cooler, jiny vstrikovace, uprav vyfukovy potruby a nejakej vykon z toho dostanes. Kamos ji ma takhle upravenou, kdyz byla na brzde, tak mela 210-220 koni, tak nejak :)
Stran výkonu je dobré přikoupit výfukový Feedback Kit, vyrábí to Walker a funguje to špičkově.

11.02.2011, 09:17 |
ddawe Leona cupru koupiš kolem 150-170tis, ale cupra4 je o něco víc.
kdyz koupiš tu fabii RS, tak tě čeká:
nerestriktivni sání z ibizi cupry - 2tis
cooler z cupry - 8tis
VB turbo - 205ps - 10tis
nebo malýho hybrida - 220-230ps - 25tis kč
hadice ke cooleru z cupry -
silentbloky z Cupry/TT - cca 1500
a pak brzdy aspon 312mm ktery ma cupra v serii.
Co treba zkusit silnej BENZIN+LPG ??? Pokud dobře chapu jde ti asi o spotřebu, diky LPG se dostaneš na lacinejší provoz, ale to se tu probíralo x krát Hlavně čím vic uprav tím víc se to bude srat...
Nehlede na to, že Tě prestane po chvilce bavit Tdi delá jen SSSsssss Beno zas zvuk motoru a možnost ladáku :D
Já kdybych chtěl něco na fun, tak by to asi měla být zadokolka se samosvorem, motorem V8 s krásným bublavým zvukem a mocnou silou místo kadlání, počůraných 190 koní a čoudící dýmovnice.
A k tomu na běžný ježdění klidně toho diesela, jen prosím nehulícího a s trochu slušným chodem.

11.02.2011, 17:08 |
marty A nejvetsi sranda, kdyz ty pocurany kone spolu s 500 Nm kroutakem pak tomu ultraskvelymu V8 natrhnou prdel, jak uz se mi to mnohokrat povedlo!:-) Ale pravda, mel jsem vic nez 190, presne 225 ps. :-)
marty: co používáš na odmašťování zadní části toho auta?

11.02.2011, 21:27 |
TUNER mr.brain .. LOL )))
Marty: to je přesně to, k čemu existují už asi čtyři lékařské studie z oboru psychiatrie - chorobná touha všem to nandat, všechny předjet, všem ukázat jak ty super kamna jedou a jaký jsem king, pak se nechat plácat po ramenou, sklízet obdivné pohledy kamarádů a sledovat vlhké kalhotky náctiletých slečen..... V žádné jiné sledované skupině populace neexistuje zdaleka tak vysoké procento takto deformovaných jedinců, pro které je životní potřebou neustále někomu dokazovat a předvádět, jak jsou lepší.....zřejmě za to můžou nějaké aromatické složky ve výfukových plynech, to je dosud otázkou, každopádně je to někdy vůči okolí až životu nebezpečná deformace osobnosti....
radek:moc hezky napsane,jinak jsme vseobecne zapomely na ten zatah vocpoda ktereho u benzinu snad ani nejde dosahnout :o)))
KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nm nikomu neujedou , to co ujede sou vždycky koně v závislosti na váze kterou táhnou ! kua zamidrákovaný TDičkaři už se s těma vašema Nm děte klouzat dyt sou uplně k hovnu ! zkus tomu osmiválci ujet třeba ze zrychlení 100+ i když by to měl těžší pokud se jedná o porovnatelný auta a né 225hp nafta na 1500kg a 240hp v8 na 1850kg....
a mimo to ta V8 aspon něco vydrží zatimco takhle dopovaný TDi dělaj 3x ročně hlavu v průměru a kdo řiká že ne ten kecá !
/přepínám
tak ja osobně bych v8 něchtě sice zvuk nadhera ale v praci jsme měli mustanga v8 r.v 2010 mam pocit že 4.6 obsah a auto jenom na paradu jinak uplně na hovno nebrzdi to nezatačito rozjed se stim neda ( na rozjezd z 0 na cca 80 pak už nebyl plac to předjede aji opel agila obsah 1.0) spotřeba hrozna no prostě děs. a věřim tomu že bych s čiplou rs fabkou tomu ujel kdykoliv bych chtěl jak do rychlosti tak na rozjezd tak do zatačky prostě kdekoliv. ale to hlavně u americkych stroju jinak třeba bmw atd. to je o něčem jinym. takže za me tdi

12.02.2011, 23:09 |
marty Jen klid chlapci, dejchejte zhluboka!:-) Nejsem zadnej zamindrakovanej pubertak a uz dlouho nemam potrebu si nic dokazovat! Jen se rad svezu svizne a nevidim na tom nic zleho, kdyz to neni nebezpecne ostatnim! Ja se prave setkavam s tim, ze spousta majitelu BMW a podobnych vozu ma neustalou tendenci si dokazovat, ze jsou kralove silnic! A tudiz si je moc rad vychutnam:-)
Nismo - souhlasim, ze sou dulezity koně v závislosti na váze, kterou nemam zadnejch 1500kg, ale 1100kg, tudiz si V8 ve 2t popelnici dam k obedu, kdy se mi zachce! Ale vetsina borcu si neuvedomuje, ze prubeh vykonu a kroutaku v celym prubehu otacek dela rozdily ve zrychleni! A vykriky typu "vocpoda pyco, nafta do kamen" apod. ohrany nesmysly akorat potvrzujou, ze dotycni huboplacalove nikdy opravdu silnou naftu nevideli, protoze by musely uznat, ze i nafta umi jet pekne a to by jejich benzinovy ego neprezilo!:-) Ja sam nemam problem uznat spoustu veci, trebaze benzin ma vetsi potencial apod., ale nekdo holt zustane zaslepenej do smrti! Na druhou stranu je to o to vetsi sranda pak koukat na ty protahnuty ksichty, kdyz jejich vysnenej dokonalej benzinak vole V8 s ultramega nejlepsim zvukem utrpi bolestivou porazku:-) To me asi nikdy bavit neprestane:-)

12.02.2011, 23:12 |
marty | Upraveno: 2011-02-12 23:16:53
A co se tyce zivotnosti, kdyz se jezdi s rozumem, zivotnost i s velmi zvysenym vykonem je velice solidni, 4 roky provozu bez problemu! Oprava hlavy apod zasahy jsou mimo misu! Neplette sem 2.0 TDI! Kazdopadne i repase celeho motoru 1.9 vyjde lepe nez servis ultraskveleho V8 nebo 3.0 TDI, jak jest uvedeno ve vedlejsim tematu!:-)
Moje slova to teda určitě nejsou, přestože ačkoliv jezdím 330d a beru to jako dobrý denní potah, tak nafta je pro mě dobrá jenom na šetření peněz za palivo, nevím jak může někdo mít rád ten smrad a hnusnej rachot a vyprávět pohádky o Newtonmetrech, který bohužel berou asi tak v rozsahu tisíce otáček, čím víc je motor vyhnaný, tím užší pak to pásmo je.
Já právě mluvím o tom, že když např. do E30 vkydneš tu V8, můžou se všechny TDI rozkrájet a budou jim ty jejich pohádkový newtonmetry hovno platný. Pokud mluvíme o motorech od BMW, lze jít někam ke čtyřem stovkám koní, pokud mluvíme o chevy smallblocku a spousta dílech který jsou k dostání, není problém klidně tisícovka. K tomu samosvor na zadku, pořádný brzdy, podvozek a rám. Tak by asi podle mě mělo vypadat auto, se kterým se stojí za to patlat, ne s nějakou počůranou předokolkou a plout si na oblacích černého dýmu.
A neni lepsi si za ty penize koupit imprezu z nejakyho 97-98 roku? Nebo kdyz uz koncern tak 1.8 T? Moznosti ladeni tam jsou daleko daleko daleko lepsi nez nejaky smradlavy TDi. Muzes taky menit turba, vstriky, vyfuky, vočipovat jak pyča, sice to nepojede vocpod (jak tunekdo uz rekl), ale vykonovy narust bude uplne jinde. Navic Impreza je 4x4 (zadny koncern_jako_4x4). Ale tak, kdo chce kam, pomozme mu tam.
běžný TDI s chipem, či jakkoliv vyšlechtěný maj naprd průběh výkonu... na 2 to začne jet a na 3,5 to končí..
pokud to má jet od 2 do 5 stojí to nehorázný prachy...
v pátek mi kámoš ukazoval graf jednoho takovýho ideálního TD motoru..teď jezdí ve fábce, ale bržděn byl v octavii
od 2000 do 5000 přes 500Nm a 235kW maximální výkon, ale prachy v tom jsou utopený nehorázný..
Tak ono to je těžký... atmosféra benzín začne jet ve 4tis. a v 6tis. končí, spíš už to nemá ani cenu přes 5,5tis. točit. (mimo japonců teda :) )
Dudelina....mam japonca cize zacinam tak na 3,5tis a koncim mierne za 7tis....

13.02.2011, 17:04 |
fredh já končil v 8700, teď v tdi končím u třech, to je dost bída no. Ale na jaře snad bude zase změna

13.02.2011, 17:13 |
marty | Upraveno: 2011-02-13 17:19:27
RedBaron - ty jsi vazne komik! Dat do E30 V8, ram atd. a pak to asi pojede! Snes se na zem! Tady se bavime o beznych vozech a ne zavodnich specialech! Takze tento argument je totalne mimo misu!
Professor - Impreza sice neni spatne auto, ale naklady i spotreba jsou zbytecne vysoke! Navic, nejedna Impreza s vykonem kolem 350 koni dostala od me male nafty na prdel zrovna tak a 2.0 T se 400hp a vic uz taky neni sranda!A o rozumnem prubehu uz pak nemuze byt rec!
Honza- vzdy je prubeh takovy, jaky je dany SW a HW a kdyz ma nekdo chip na hovno, tak je jasny, ze to pak nemuze jet! Ale aby to jelo, nemusi to nutne stat balik!Az se zlepsi silnice a zlevni Porsche, jdu do nej!:-)

13.02.2011, 19:23 |
gizmi a jsme tu opet u pojmu CHIP :D Kdyz si vetsina lidi nechava delat auto u firem kde nemaji ani vlastni brzdu a simulaci proudeni vzduchu na uchlazeni turba, tak to je pak tezke :D Osobne myslim ze me vstrikovace a chip nestali az tak moc penez a auto krasne tahne od 2 do 4,5 :) Ale mam tu u baraku souseda "experta" kterej taky umi naladit :D Rad prenecham kontakt pro mistni setrilky :D:D Nedivim se pak ze je tolik lidi nastvanych a siri kraviny ze TDi ma po upravach mensi rozsah otacek k vyuziti - u me je to naopak ... A koho jsem svezl, ten to odkejval - holt DieselPower a ne zadnej Lojza z ABC nebo Horni Dolni z nejakeho husteho fora o nafte :)
PS: 1.8T jsem mel a NIKDY vice - totalni zrout !! To uz radeji snad Opela - ten taky zere a nejede :) A upravenou 1.8T prodal nedavno kamarad a ackoliv mu jela hoooodne pekne, tak prodal kuli spotrebe..
Parta lidi, co si nerozumi. Hledate teda nejakej zazitek nebo pocitate drobny za palivo? :,]
ale preci u TDIIIIIIIIII maji oboje :o))
Dovolená za 5litrů na 100 a když je potřeba výkon 230koní ?:) to nejsou špatný relevance pro jednu octavku TDI 66kw v základu. Auto splní požadavky nejnáročnějších. Sám sem mněl benzína i TDI ale souhlas s Martym, prostě to je a bude vždy o tom kdo co upřednostňuje.Ale na to jezdit si vcelku svižně kolem 190 koní stačí pár malých úprav na 81kw TDI motoru a autíčko jede jako drak a nějaký koncernový 1,8turbo si neškrtá.

14.02.2011, 10:15 |
Vonox docela se to zrvhlo :D ja sem po hodně diskuzí asi rozhodlej pro leon cupra TDIIII .. pro moje učely naprosto idealní tak se moc nehadejte ;)
13.02.2011, 21:58 | dejvyxxxDovolená za 5litrů na 100 a když je potřeba výkon 230koní ?:) to nejsou špatný relevance pro jednu octavku TDI 66kw v základu. Auto splní požadavky nejnáročnějších.
ta poslední věta je dobrej vtip, mělo by tam být "auto splní požadavky těch, kdo chtějí naleštěnou bídu"

14.02.2011, 12:16 |
marty | Upraveno: 2011-02-14 12:17:59
Leon cupra urcite dobra volba!
Vse, co tu bylo receno se da shrnout tak, ze TDI sice nesplni pozadavky nejnarocnejsich, ale vzhledem k pomeru uzitku, ceny a zabavy je na tom velice slusne a zejmena v lehcim aute je dost konkurenceschopne vuci silnym benzinakum jako V6,V8 apod! Tudiz neni vzdy potreba kupovat V8, aby se clovek pekne povozil!
A ty vencaf jsi dukaz omezenyho jelita, ktery neuvazuje hlavou! Bo proc by clovek mel utracet za V8 apod auta, i kdyby na to mel, kdyz mu poladene TDI plne vyhovuje?! Vsadim se, ze bys cumel jak puk,kdyby ti takove TDI zpraskalo tvoje namyslene ego!Hauk!

14.02.2011, 12:23 |
RedBaron | Upraveno: 2011-02-14 12:29:27
O jakým namyšleným egu tady mluvíš, k tomu pěknýmu povožení by motor měl mít nejen výkon ale taky jeho gradující průběh a především krásnej zvuk aby s tím člověka těšilo jezdit. Diesel málo žere ale jinak je to hnus.
A hlavně jsem myslel, že je řeč o nějakým projektu na fun, kterej bude pořád někde polorozebranej a ono se tu mluví o autě na denní ježdění, který samozřejmě nebude mít žádnejch 1100 ale 1400 kg a bude plivat saze v provozu všude kam se podíváš.
V8 pojedeš s čiplým koncernem? :D
Tomu se můžu jenom smát a sám víš, že je to pouze tvůj velký sen. Není V8, jako V8, pokud prezentuješ 4.6 Mustanga jako tvého velkého oponenta, tak gratuluji. Ono i spousta EU/JPN vozů s V8 i V6 ten koncern před sebe prostě nepustí....

14.02.2011, 12:55 |
marty | Upraveno: 2011-02-14 12:57:18
Mluvim o namyslenym trapnym egu vencafe i dalsich zaslepencu z rady vas ostatnich!A urazet narazkami nalestena bida je akorat projev omezenosti!
V8 proste neni vzdy nutne potreba a nejlepsi!
Proc by auto na denni jezdeni nemohlo mit 1100kg? Ibiza, Polo i Fabie maji vsechny kolem teto vahy. Pokud chces napadat me tvrzeni, vse mam overeno, jak vahu auta, tak i vykon a kroutak zmereny na brzde!
Saze z toho litaj, kdyz mas tak udelanej chip, ale rozhodne to neni nutnost!Nemusi to coudit vubec!Ale o tom rec nebyla! Porad hledate argumenty mimo!
Nevim, jak u japonskejch V8, ale vetsinu BMW, MB a podobnych sem s tim poladenym koncernem pojel! Nemam duvod tady psat lzi! Svedci o tom i spousta vyhranych poharu, i cilova rychlost na 1/4 mili!Jelikoz cas 13s je hodne zkreslenej prohrabanym startem u FWD! 180km/h v cili je dost slusnej vysledek, to jen tak kazdy V8 teda nedokaze! Ale vy si stejne budete myslet svoje, takze tim asi ukoncime tuto nikam nevedouci debatu.
marty: omezený jelito jseš ty, o výkonu jsem nepsal ani slovo. Moje auto nemá s honěním ega nic společnýho, mám starýho kombíka v automatu a nepotřebuju na silnici s nikým závodit, od toho mám motorku a na uzavřený trati se můžu vyřádit, aniž bych někoho ohrožoval. Auto používám, abych se někam přepravil po silnici a naštěstí si dnes může člověk vybrat, takže si radši vyberu starší velký pohodlný auto, než vibrující hlučný naftový čtyřválec v nepohodlným nicneříkajícím autě (např.výše zmíněná Octa 66kw načípkovaná na nevímkolik)

14.02.2011, 13:02 |
marty Jelito ses proto, ze i kdyz nekdo uvede smysluplny argumenty, akorat plkas dalsi nesmyslny chujoviny! O hluku se tu nikdo nebavi a ten je taky v ruznejch autech na ruzny urovni! Me je putna, v jakym aute jezdis! Psal jsem tu jen to, ze kdyz se nekdo chce navic k bezny preprave trochu povozit svizneji, nepotrebuje k tomu hned V8 a je omezenost ho hned nazyvat majitelem nalesteny bidy, bezmozkem apod! Nic vic!

14.02.2011, 13:05 |
marty | Upraveno: 2011-02-14 13:06:08
A jednim ze zminemych duvodu pro toto tvrzeni bylo to, ze spousta tech V8 nejede lepe nez dobre poladeny TDI! Podlozenych na zaklade rady vlastnich zkusenosti!
jestli umíš číst, tak ta naleštěná bída byla reakce na "Auto splní požadavky nejnáročnějších", ale ať si každej koupí co chce, jestli má někdo pocit, že čiplá 66kw Octa je auto pro nejnáročnější, jeho věc..
tak z dostupných EU vozů třeba Porsche 928, ať už S, či S4, dokonce brzdí a zatáčí.... z JPN zase z dostupných Mitsu 3K GT VR4 / Dodge Stealth TT. Nevím jak pojede třeba 300ZX s TT, ovšem myslím, že také pěkně.
Rozhodně pokud s tím někam přijedeš, uděláš větší dojem než s TDi, či jiným každodenním koncernem.
ja to rikam porad s vyvyjenim aut se melo skoncit u Trabanta a byl by klid a nikdo by se nehadal:-))))

14.02.2011, 14:02 |
marty Zduraznuji, ze rec byla o beznych vozech, tzn. ze zminky o Porsche apod. supersporty naprosto neberu v uvahu!
Ten Dodge, Mitsu,TT i 300 ZX jsou ryzi sportaky, ne bezny vozy, ale treba TT je taky pomale!Ostatni 3 budou na tom s dynamikou podobne, takze zadny velky rozdil! Takze bezny auto, ktery by jelo vyrazne lepe tu stejne stale nepadlo a to je to o cem mluvim! Z hlediska vyberu beznyho auta v pomeru dynamiky a ceny se jen tak moc lepsich adeptu nenajde! A proto muze byt poladeny TDI dobrou alternativou!
Existuji bezne rychle vozy napr. nove RS6, M5, ale to uz jsou 10valce a cenove nekde daleko v nedohlednu, proto plati to co jsem napsal.

14.02.2011, 14:06 |
marty A co se tyce dojmu, ten je mi teda vite kde .... Jezdim svizne pro radost, ne pro dejm ostatnich! Ale kdyz mluvite o dojmu, otocim to a reknu na druhou stranu - Kdo udela vetsi dojem? TDI ,kdyz spraska V8 benzin nebo V8, kdyz spraska TDI?!:-) To by asi k teto debate stacilo.

14.02.2011, 14:07 |
marty A co se tyce dojmu, ten je mi teda vite kde .... Jezdim svizne pro radost, ne pro dojem ostatnich! Ale kdyz mluvite o dojmu, otocim to a reknu na druhou stranu - Kdo udela vetsi dojem? TDI ,kdyz spraska V8 benzin nebo V8, kdyz spraska TDI?!:-) To by asi k teto debate stacilo.
a já jsem někde psal o Audi TT? TT=Twin Turbo
a jestli Mitsu 3k GT /VR4 je dynamikou pomalé, tak přijeď s tím chipnutým TDi, zkusíme to...
než začneš plkat, tak si prve ověř fakta, 3k GT je dnes otázka +-200, ale jezdi si čím chceš, mě je to fakt jedno :D
mmch, to, že je auto 8cyl. neznamená, že ho Koncern nespráská, srovnávej nadopovanou naftu s nadopovaným V8 ;)
dokazovat si ego, že jsi vypráskal 220HP V8 je ubohý, ale náctiletý slečny o tom ví kulový že :D
Jezdi si čím chceš, je to tvůj výběr, když obhajuješ tak koncern TDi, tak se na nic neptej a upaluj pro něj ;)
Ovšem osobně Ti řeknu poslední věc, nerad bych v té Fábce havaroval ;)

14.02.2011, 14:41 |
Vencaf | Upraveno: 2011-02-14 14:42:58
marty: TT nejede možná platí pro Audi TT, ale TT ve spojení s Dodge nebo Mitsubishi znamená twin turbo, jen pro pořádek
edit: pozdě, už to napsal kolega nade mnou..
Vencaf: jsem rád, že alespoň někdo mi rozumí....

14.02.2011, 14:54 |
kuja Marty: Ty si fakt demagog, argumentovat tim, ze s TDi spraskas V8 je argument jako stehno.... A vyzniva to, ze neni nad TDi, ale nekterym lidem nejde o to mit co nejvic koni,Nm a jezdit v konzumnim nudnym aute. Jim jde o to, aby ta jizda byla svizna, pohodlna a pokazdy je bavilo usednout za volant....
Proto tu vencaf a ostatni argumentuji, tak jak argumentuji....
TDI je cesky narodni fetis, neco jako vysokoskolske tituly, kdo ho nema, jako by nebyl....

14.02.2011, 15:07 |
marty Bavili sme se o obyc V8 motorech a uz tu zase zazniva twinturbo sportak apod! Kdyz bude nekdy v lete cas, klidne muzeme nekde porovnat zrychleni. Zatim tu plkate vy, ja mam argumenty podlozeny i cislama!!!
Ve fabii nejezdim, skodovku nemusim, pro TDI upalovat nemusim, protoze ho nekolik let vlastnim. A omyl, ja tu nikomu naftu nevnucuju! Ja jsem ji jen obhajil v tom smyslu, ze po uprave nabizi "hodne" za minimalni cenu proti silnejsim benzinum! O typu auta tu nebyla az tolik rec, ale zareaguji - konzumni auto je snad temer kazdy, kdyz se jich vyrobi X-settisic! Takze to pro me neni argument!

14.02.2011, 15:11 |
marty A vetsina tech vypraskanych V8 apod meli kolem 350hp a ne 200!:-) Ja si ego posilovat nemusim, ale naopak kdyz na me nekdo machruje s BMW, rad se zasmeju, kdyz ho utrtu, v opacnym pripade uznam porazku, coz se ale moc nestava!
Napis tu kolik ma to tvoje skvely twinturbo v cili na 1/4 mile, popr. jinej udaj zrychleni, kdyz chces argumentovat!
By mě zajímalo v čem ty V8 byly. Jestli ve 2tunovejch limuzínách, tak tvoje chvástání je docela ubohý.
Ale co mají koncernový lowend jebky jako Fabie nebo Ibiza s přečipovanýma kamnama a předohrabem společnýho se svezením pro radost? Podle mě teda vůbec nic ale někomu s omezeným rozhledem to zřejmě radost udělá, tak já mu to holt přeju :o)
Tam, kde ty kamna výkonově s veškerýma úpravama a životností pár tisíc km končí, tam někde sériový atmosférický šestiválce začínaj. O V8 radši vůbec nemluvě, to už může srovnávat fakt jenom nějaká TDI slepota.

14.02.2011, 15:46 |
marty | Upraveno: 2011-02-14 15:48:33
A ony se ty V8 snad davaj do neceho mensiho a lehciho?! Takze s cim by to asi clovek mel porovnavat?!
Ano, radost mi to udela. Kazdej nestoji o drifty nebo jezdeni 250+!Proc by to mela bejt omezenost, opet napadas z jineho uhlu o kterem neni rec!
Kamna koncej tam kde, V6 a V8 zacinaj, ale jak vidno, je to castecne k hovnu, kdyz se to dava akorat do 2t a tezsich tanku! Jen vyjimcne je to jinak! A kecy o zivotnosti sem cekal, neboj, jsou uz desitky aut, ktere funguji s vykonem nad 230hp a jezdi leta bez problemu! Chce to jen jezdit s rozumem, ale to normalni clovek dela, protoze nejezdi jako hovado s plynem na podlaze od rana do vecera!
tak já už nevím.
srovnáváš nějaký low cost, či low end, či obyčejnou 8cyl. s nadopovanou TDi fábií :D
Včera jsem zmlátil 15ti letýho kluka, sice byl hubenej, ale o hlavu vyšší jak já....jsem ho utřel co? :o))
nevím, 1/4mile jsem s ním nejel, 1/4mile totiž je nic neříkající věc v provozu.
Zmiňovals BMW, tak třeba 8vály v e38 fakt nemaj kolem 350koní.
jinak porovnej třeba tu VR4 - dle verze cca300HP na cca 1700kg
Fabia 200-220?koní na cca 1100kg...
Fábka za těchto teorií vychází lépe a věř, že v provozu si to nedá, svez se ve ZDRAVÉ VR4 a povíme si...
ja bych to dal panove neresil,kdyz chce tedeiii at si ho koupi,komunita teiickaru zavisla na turboefektu v rozmezi dvou tisici otacek,si bude mlet tu svou,stejne jako my majici vice radsi kultivovanost,zvuk,velke spektrum otacek atd atd....
To nebude o turboefektu, to bude o touze nechat si od těch čtyř hrnků (praví masochisti dokonce od třech :-D :-D :-D) zlomek vteřiny, díky ne zrovna logickému zpřevodování mechanické převodovky mačkat záda do tuhé nepohodlné lavice co ji v testech v podplaceném Světě motorů vydávají za "úžasně pohodlné sedadlo" .... včera k večeru jsem se vracel z Plzně dom a co předváděli v lesích na té polozmrzlé břečce řidiči několika TDi, jen aby "to natřeli Daimleru", to mi nepobíral rozum (kdo zná silnici č. 27 ve směru od Plzně na Most ví že míst na předjetí tam moc není), z té bezohlednosti a vytí fénů jejich motorů přímo sálala frustrace z toho, že nejsou první, protože jet kilo na klikaté okresce s povolenou devadesátkou je přeci pod jejich úroveň, to je málo.....

14.02.2011, 21:44 |
marty No prosim, misto argumentu, uz nevis! Protoze zadny nemas!:-)Nebavim se o provozu, bavim se o zrychleni a to je samozrejme nejlepe meritelny na 1/4 mili, proto sem zadal tyto informace!
2x impreza s cca 350k dostala na prdel. V modelech BMW se moc nevyznam, ale E38 mi nezni jako novej model a ty, proti cemu sem meril sily byly celkem novy!Jedno z nich bylo 550i a jak koukam ted na net, 550i má 4,8 l a 367 k,490 Nm, takze opravdu jak rikam, kolem 350k maj ty auta! A jedou hur!
Spektrum otacek a zvuk na volnobeh je mi u prdele, hlavne, ze to jede vic!A prubeh je solidni-2-5 tis. a zvuk pri akceleraci je solidni(me vyhovuje).
Pokud neni sucho, jezdim v klidu, i kdyz to vubec neni predmetem diskuze, jen poukazuju na to, ze nejsem pako, abych musel byt vzdy prvni! Kdyz to nekomu jede vic, samo to uznam a nemam s tim problem, bo mam jen malou naftu, ktera neni vrcholem sveta! Ale solidni je!

14.02.2011, 21:52 |
marty | Upraveno: 2011-02-14 22:00:17
A jediny z beznych vozu, ktery sem potkal a dostal sem narez bylo BMW M5 a RS6,ty jedou vic, ale o moc to tedy neni, takze malo muziky za mnohem vetsi investici! A na to seru! Proto tvrdim, ze i TDI muze byt hodne muziky za relativne malo penez! Smysl vymenit poladeny TDI ma ted pro me jen hodne solidni benzin, coz pro me predstavuje napr. P 911 turbo 4x4, ale pro bezny provoz uz prilis velky luxus! Takze TDI zatim vede, az prijde neco lepsiho, tim lepe, ale zatim nic jineho pro me a spoustu dalsich nic jineho smysl nema!
A naposledy-Fabii nemam, auto ma 1100kg a naposled zmereno 251hp a 655Nm!

14.02.2011, 21:57 |
marty | Upraveno: 2011-02-14 21:58:27
to streetfighter - zmer naky zrychleni aspon do 160 km/h a pak se tu ohanej nejakou perfektni dynamikou! bo jinak tu argumentujes absolutne o hovne!tim spis, jestli dany auto mas nebo si v nem ani nejel!:-)narozdil ode me, kterej mluvi o konkretnim voze, ktery vlastni!

14.02.2011, 22:18 |
relax | Upraveno: 2011-02-14 22:19:46
marty: nechci resit TDi x ostatní, ale tvrzení, že zrychlení je "samozřejmě nejlépe měřitelný na 1/4 míle" mi přijde trochu z cesty. Nevim jak pro tebe, ale pro mě a myslim si, že pro většinu zdejších členů je důležitější jak rychle auto zrychlí z 70 na 130 než z 0 na 100...
marty: nezlob se na mě, ale ty jsi fakt k*k*tek....
Impreza 350k :D
Nejsem pako, abych u nás teď na ledě zkoušel měřit čas a zabil se, ovšem projdi si web, až budu mít zítra čas, projdu Ti ho možná sám a doložím Ti fakta, nemluvě o tom, že i 250+ je pro Fábku jen holej sen :D
Já se nemusím obhajovat tím, co mi stojí na dvorku, pro tvůj klid, ano, jedním z aut je koncern - VW T4 - pro mě dělník. Moc zdejších mne nezná, ovšem třeba člen Drtič Ti poví, jak se věcí mají....

14.02.2011, 22:27 |
marty Takze to zminene mitsu s vahovym pomerem 1700/300=5,6 nema proti takhle poladenymu TDI sanci, ktery ma 1100/250=4,4kg/hp! Proto naposledy, necucam si to z prstu, je to podlozeny testama v realu, mereni vykonu na brzde, 1/4 mile atd. TDI je dost dobry, kdyz se poradne poladi, nestoji to ranec a tim padem je to velmi dobra alternativa pro spoustu lidi. A naky V6 i V8 se muze jit bodnout! Dokud se neobjevi neco poradnyho, budu TDI vychvalovat i nadale! Ale na zaklade smysluplnejch argumentu a ne hoven, ktery tu byly napsany! Rec je o zrychleni, nicem jinym!Tak si nechte trapny manevry jinam!

14.02.2011, 22:31 |
marty ty si natvrdlej? me je fuk, jestli auto je koncern nebo ne! Ja tu mluvim o kvalite TDI motoru! Je mi fuk, zda mas T4 nebo japonce! 250hp mam zmereno, muzu dodat graf a par borcu jiz ma zmereno i vice!A ve Fabce to neni!
Relax-ano, zrychleni 70-130 je dulezitejsi a v tom FWD ma jiste vetsi kvality nez od 0, kde je handicapovana startem v podobe hrabani!

14.02.2011, 22:37 |
marty | Upraveno: 2011-02-14 22:38:18
Ja nemam na co spechat, klidne si to zmer az bude sucho! Zajed si 1/4 mili a jestli das pod 12,5s nad 180km/h v cili za penize podobny TDI, zavru hubu a uznam, ze ti to jede lip, do ty doby nemas zadnej argument a nejsi pro me zadnej konkurent ani kvalitni diskuzni oponent!

14.02.2011, 22:43 |
relax marty: chces rict, ze davas 1/4 mile za stejnej cas jako mit. evo 9 ? nebo treba audi rs6 ? Ryhleji nez treba audi tt rs, 350z atd ? (zdroj casu - ofiko vysledky z mimonskejch valek) ...

14.02.2011, 22:44 |
mr.brain | Upraveno: 2011-02-14 22:45:41
Marty: chceš říct, že 250ps a těch 500 Nm máš se seriovým TDI? žádná další investice? Pokud chceš (nebo kdokoliv chce) srovnávat dvě různý auta, ať se na obou udělá tuning (minimálně toho motoru) za stejný peníze a pak to srovnávej... Takhle je to podle mne úúúplně mimo a připadá mi to, jako že Ti někdo šlápnul na tvou dokonalou hračku, o které nikdo nemůže napsat špatné slovo.
Edit: prosím o odpověď taky na toto, zajímalo by mě to >
* 11.02.2011, 17:14 | mr.brain
* marty: co používáš na odmašťování zadní části toho auta?
marty je asi velkej bavič tady, čas na 1/4 míle ani nemluvím. Asi jeho velkej sen ale ne s TDi :-D

14.02.2011, 22:55 |
marty Posledni cas byl cca 13,4s(ve vysledkach 2007 je 13.76s), ale 1 s v prdeli kuli startu, takze dynamika srovnatelna s auty, co jezdi cca 12,5s, vyzkouseno! Evo jezdi sice i pod 12s, ale s silenejma investicema a nakladama na provoz! Tehdy jeste rotacka, ted uz PD.
Ano, 1.9 PD seriovy streva, jiny turbo, vstriky, IC tot vse! ty strava v klidu vydrzi 300hp!pak se zacnou kroutit ojnice. Zmereno 251hp a 655Nm!
Nikdo mi na hracku neslapl! Jen obhajuju overenou pravdu! Na odmastovani nic nepouzivam, bo mi to nehuli jako prase, ale jen bezne!

14.02.2011, 22:58 |
marty Jestli bude v lete cas a doufam, ze jo, tak se nebojte chlapci, nekde se potkame a asi budete hodne prekvapeny, protoze koukam, ze v info o TDI jste asi tak 10 let pozadu!

14.02.2011, 23:00 |
marty Doby, kdy TDI melo 150hp a cudilo jak lokomotiva jsou davno pryc a diky pokroku jsme dnes uz trochu dal-vyrazne dal!!!
Ocividne jo Ti na ni nekdo slapnul, kdyz za kazdou vetou musis psat ! :) To chce hlavne klid. Takze jsi stejne kupoval - turbo, vstriky, chladic, nejaky chip? Obhahujes to, ze nadopovany TDI pojede V8 :) Stejne tak nadopovana V8 pojede TDI... To je asi cele. Investice ruzne, s ohledem na porizovaci ceny aut, ale to je jina debata. S tim "nehuli jako prase" bych byl docela opatrnej, tim ze Ti to "huli bezne" nevim nevim :) Podle mne, jak to kouri, tak se stejne saze nejakym zpusobem uchyti minimalne na tom zadni narazniku urcite... :)

14.02.2011, 23:07 |
marty Ja sem naprosto v klidu, jen nemam rad, kdyz me nekdo urazi, kdyz mluvim o vecech, podlozenych na papire i v realu! Tak ze me nedelejte debila. Neverite?Ok, ukaze se v realu. Porizovaci cena je rozhodne nizsi nez u V8. Investice do motoru byla cca 60tis. Bavim se o bezny seriovy V8, ktera nadopovana neni, ona se totiz V8 vetsinou nedopuje a kdyz, tak to nestoji jen 60klacku. A muzu ti rict, ze kourivost byla u jednoho z poslednich SW mensi nez u serie! Absolutne zadnej kour a cistej zadek auta jak detska prdylka!:-)

14.02.2011, 23:08 |
relax marty: Zelena octavie combi ? puvodne 74kw ???

14.02.2011, 23:11 |
marty jaka octavie? jako moje? nee!:-) psal jsem 1100kg, tak je asi jasny, ze octavka to nebude a navic jsem psal, ze skodovky nemusim! jaky auto to je, je snad fuk, dulezity sou fakta a ty sou podlozeny, i vysledkama z mimonskych valek a jinych srazu!

14.02.2011, 23:14 |
relax aha... no znam jednu octu co dokaze tydle casy co pises atakovat, ale ty investice tam budou o fous vyssi, je to 4x4 a huli jak 100 kamen :)

14.02.2011, 23:16 |
marty asi myslis Pajina z Chipfora, znam take, jede taky velmi slusne, i kdyz mene, lepsi cas ma jen diky 4x4(lepsimu startu), pak jede samozrejme mene!moje je lehci FWD, start na hovno, ale pak....je to vonco!:-) proste to pravy na provoz! tam jezdis nejvic 50-150km/h, ne?

14.02.2011, 23:18 |
relax 50-130!

14.02.2011, 23:19 |
marty to je teda rozdil!:-)

14.02.2011, 23:20 |
relax

14.02.2011, 23:21 |
marty Ale ono je dobre, ze tomu kazdej neveri, pak by se vsichni srali do nafty a nafta by sla cenove nahoru!:-)

14.02.2011, 23:24 |
marty jj, presne co sem rikal, Pajin, znam! solidni, ale moc tezky auto, ale 4x4 na sprinty dobry, v provozu nebo v druhy pulce drahy uz to takova slava neni!:-)viz srovnavej rychlost v cili, ta rekne nejvic o zrychleni auta!cas je relativni, zavisly od 4x4, FWD, RWD a dalsich okolnostech!

14.02.2011, 23:29 |
marty Nicmene je z toho videa patrne to, co tady celou dobu tvrdim! Za minimum penez je to nakrmeny TDI jedno z nejrychlejsich BEZNYCH aut!Tudiz nejaky posmesky nejsou vubec na miste!

14.02.2011, 23:34 |
relax marty: info o tom aute mam od kluka co zna ty lidi co todle auto delali a ver, ze minimum penez do toho nenasypal :) zahucel do toho za celkem hodne penez a i presto to auto nema takovy parametry, jako mas ty ...
jéé tady se to zase rozjelo :)
já bych opravdu v reálu chtěl vidět 220hp překuchaný tdi jak vydrží 4roky bez poruchy, to je fakt hrozně k smíchu tohle každej kdo se v autech pohybuje tak se za tohle vysměje at to je 1,9 nebo 2,0 to je fuk.... ani sériový to tyhle leta nenajede bez poruchy... pokud si teda nenajel ročně 1000km s tim že to občas vytáhneš na dálnici a když náhodou doženeš 550i která se náhodou převaluje na volnoběh a sim žes ho předjel a zapsal do deníčku jako že dostal vejprask...
evo ani sti nenaprášíš neb než si upredneš tak oni udělaj 0-100 za 5s a tobě než se rozkouká tdi tak sou dávno tak 100 metrů před tebou a i kdyby to tdi mělo potenciál je dojet tak to bude tak na kilometru ale to si zase omezenej maximálkou toho tdi takže tyhle 4x4 prostě neposvačíš jinak než na to že pojedete vedle sebe 50 a ty s výhodnym kvaltem ho uděláš na 50metrů než tě dojede a bude se ti vzdalovat...
kdyby ses s tim tdi dostal z 0-100 za 6,5-7s tak si na vrcholu trakce
v čem si měl 1100kg ??
cokoli už má takovej výkon tak hulí jak továrna, takže nazastírej ověřenou pravdu.....
směrem rovně možná s takovejma věcma uděláš vklidu supersport ale uvědom si že i když takovej diesel krám může mít se 4kolou 0-100 třebas za 5s a udeje třeba 2x silnějšímu supersportu na a kousek za start tak tak to neznamená že to jede líp neb ten supersport prostě má 0-100 do 4s takže pak tě zcela nemilosrdně posvačí v kterýkoli rychlosti..... akorát pak celý dieselpower (nebo jak si ta banda vylízanejch čmoudících neekologickejch hovad řiká) žije z toho že s oktávkou pojedly na 200 metrů corvette a tim pádem vlastně maj nejsilnější auta široko daleko a žádnej supersport jim neni rovnej akorát v běžnym životě je pojede každej neb ani jeden z nich tam nemá podvozek a i kdyby jo tak s naftovym motorem prostě nelze v technický trati fungovat tak jako když benzína podržíš v otáčkách , naftu tam nepodržíš když žádný otáčky nemá ta prostě v těhle výkonech (řikej si tomu jak chceš) má plyn 010101010101010101 a nic mezi neni přijatelný.... taky sem chvilku jezdil s toledem co mělo "chip" na 225 ale prostě nefunguje to ani zdaleka jak benzín a nikdy žádnej takovej motor nepřežije ani tu nejhorší V8 .....

14.02.2011, 23:46 |
marty Nismo-ty jsi kapitola sama pro sebe a tusim, ze nejsem prvni, kdo ti to tady napsal!Ja jsem ani v jednom radku netvrdil, ze benzin rychlejsi neni! Ale to, ze vetsina jich rychlejsi neni a nejsem ani blbej, hluchej, slepej atd. abych nevedel, ze moje auto mi jezdi 4 roky bez problemu, 1000km opravdu nenajezdim, ale mnohem vice, auto nekouri jak tovarna, prubeh ma velmi slusnej a majitele BMW opravdu slapali na podlahu jak o zavod, kdyz sme porovnavali zrychleni!Za ty prachy proste nic rychlejsiho jen tak nenajdes! Ano,z 0 na 100 opravdu pod 5.5 s neudelam, ale potom je zacnu dojizdet, jak kdyby si stoupli na brzdy, vyzkouseno az skoro na 1km, jak ty tvrdis!

14.02.2011, 23:47 |
marty A na technickou trat i zatacky ti sere pes, bavime se tu o zrychleni, neb o to mi jde a to mi dela radost, muze se ti to nelibit, pripadat ti to jakykoliv, ale nic to nemeni na tom, co rikam!

14.02.2011, 23:49 |
marty relax-parametry ma lepsi, ale je handicapovanej vahou auta a proto ma sice super start, ze kteryho tezi, ale pak dostava na prdel a je to viditelny prave z rychlosti v cili!

14.02.2011, 23:54 |
marty Ale ony asi tyto uspechy nedokazujou, jak jsou TDI auta schopny v zavodech i technickejch tratich, co?
[ Link ] Myslim Nismo, ze kdy ses nechal profesionalnimi zavodniky v opravdovym zavode s TDI svezt, tak by si sral magi jak je to kurevsky rychly!:-)
ono je divný že většinou se ale tyhle výkonný benzíny nad kilem dost proberou a jedou až k omezovači zatimco nafta s přibejvajícíma kvaltama prostě umírá a umírá a umírá :)
když se tu bavíš o zrychlení tak ano
jak prostě může 40 let starý auto se starym litinovym hnusnym těžkym motorem v autě který velký těžký vklidu přes 2tuny, s hnusnou tunou zadní nápravou a hnusnejma gumama , výjmečně s 4 stupnovym manuálem většinou s 3 stupnovym automatem.....
na zrychlení ujet :
tobě
ostatnim z dieselpower
těm baworákum co si psal
naprosto valný většině amg mercedesů
atd atd...
je to divný asi to bude fake protože ty chudáci maj v nejlepšim případě 425hp a na technický trati se s nima taky nepotkáš...
že by se dala fyzika vochcat a přece jen V8 umí jet i s těžkou krabicí ??
[ Link ]

14.02.2011, 23:55 |
relax marty: to je jedno, nerad bych se dostal do situace kdy se budu hadat co je lepsi, jelikoz ja mam 1.8T, tak se zcela urcite neshodnem, ale je to vec nazoru ... az jednou uvidim nekde na sprintech koncernovyho prcka co rozprasi vse v okoli, mozna si na tebe vzpomenu a uznam, ze si mel pravdu .. do ty doby si myslim sve ...

14.02.2011, 23:57 |
marty 180 v cili no, solidni a co? ptal sem se na V8 vyrazne rychlejsi, coz toto neni, jedinej duvod pro lepsi cas na 1/4 mile je akorat vyborna trakce, dynamika srovnatelna!:-)

15.02.2011, 00:01 |
marty relax-to uz si mel moznost videt, bo v 2007 jsem byl 2. nejrychlejsi ve FWD a nejrychlejsi diesel CR!ted nejakou dobu sem mel jine starosti, ale zcela urcite se zase nekdy v blizke dobe objevim na draze! 1.8 T urcite neni spatnej motor, ale na me moc slabej!ja nikomu nehanim benziny, ale poburuje me, kdyz nekdo urazi moji sviznou naftu!:-)

15.02.2011, 00:08 |
marty Benzin se nad 100 probira-lemra jedna, kdyz vetsina zrychleni probiha do 100 nebo 150, tak je to teda dost o hovne! A nevim jaka nafta nad 100 umira, seriova mozna jo, moje a dnes uz spousta dalsich teda rozhodne ne!:-)
pokud zajedeš 12,5 tak tamta stará pixla udělá 12 a věř že těch 0,5 je dost rozdíl mezi autama už ale to snad víš.... sekunda je kurevskej rozdíl....
tohle je totálně stock pixla měřitelná pouze s naprosto TOP vyladěnym TDI, sama o sobě taková pixla má mezi 600-700 Nm pokud tě to zajímá ..... a pokud se chceš hádat (srovnávat upravený s upravenym) tak to pak sou tohle ty pixly který jezděj hluboce pod 10s a ano sou to tyhle V8 stále a sou překopaný jako ty vaše ropáky ale zajet 12,5 nebo zajet 8 to už je sakra mazec a myslim že bys sral magi asi ty, já rozhodně z tdi nikdy srát magi nebudu a vozit se v tom nemusim jel sem v lepších a magi nesral.....
a pokud chceš upravovat neftu tak upravuj americkýho cumminse nebo motor kde to má smysl né tyhle parodie na motor jako sou tyhle německý tdi kde máš vánoce na 300hp a po svátkách se roz rozletí vejpůl..... na cumminse hodíš turbo z traktora, naspooluješ a vaše ubohý Nm se můžou jít vycpat neb tam se pak měří tísíce né stovky.....
a výborná trakce ??? řiká ti něco vůbec pojem muscle car ?? jediný co tam je výborný tak je řidič jinak to auto je schopný roztrhat gumy než bys řek švec

15.02.2011, 00:17 |
marty Ty si porad kecas svoje pohadky a oddalujes se od jadra tematu! Ja nezpochybnuju, ze tyhle motory z nakladaku a bagru, jsou nekde jinde, ale v BEZNYCH autech, jsou naprosto k hovnu a finacne na hony vzdaleny TDI autu jak spotrebou, dilama atd. Co je komu do motoru americkyho auta, ktery tu v CR nikdo nechce, bo je pro normal provoz temer nepouzitelny! Vim, ze ses milovnik amerik, ale ty si muzes strcit nekam, protoze tady o takovy tankozrouty nikdo nestoji!

15.02.2011, 00:19 |
marty Proto porovnavam s V8, ktery tu jezdi a da se o nich mluvit jako o beznejch a to je vesmes BMW, MB a Audi. Moc jinejch tu v CR nejezdi.

15.02.2011, 00:21 |
mourl Asi takhle :-) TDi bych nechal jako celkem úsporné služební auto.Srdce mi buší pro benzín.

ad jadra pudla se nevzdaluju jen sem odbočil tam kam ty a dal ti 40 let starýho protivníka kterej očividně ač to nehodláš přiznat nějakym způsobem porušuje fyzikální zákony .....
me o dilech nic vykladat nemusis, v autech dost delam a prostě ti na rovinu řeknu že tdi se sraly, serou a srát budou a ty motory sou prostě na hovno , uvědom si že když nafta začínala tak to bylo o tom že si měl nějakýho patrola v tom byla 2,9 atmosférická nafta, mělo to stěží 60hp ale mělo to krouták na to aby to mohlo tahat věci a tenhle motor vydržel věky a držej dodnes... né pak musí přijít neměc a udělat z toho něco co z toho nikdy bejjt nemělo,.... 2-3 větši tlaky proti benzínovym motorum, na liště stále a stále zvyšujou a zvyšujou tlaka a udělaly z diesel motoru ,což byl v prvopočátku dobrej počin, motor kterej je 2x předimenzovanej už od výroby ale hlavně aby jim to táhlo odspoda protože to lid přece chce že ano.... kdyby se držely u země tak to nikdy s naftakama nedopadlo takle jak to je a to že se prostě serou kudy jedou..... nakonec rozumnej majitel opravdu zjistí že ty čárymáry se spotřebou jsou leda k hovnu a v reálnym světě ho vždycky výjde levnějc na provoz silnější benzín a tak to prostě je..... nafta je ted dobrá leda pro taxikáře co ce kodrcaj po městě a maj rychlý km těm se oplatí ač znám jich hodně který maj velkej obsah s lpg a sou vysmátý neb jezděk ke mě leda na olej zatimco ty ostatní s naftama jezděj na opravy zpravidla.... arugumentovat dílama může opět jen člověk kterýmu se to prostě sere, ví že se to sere a proto každýmu řiká že díly na to sou všude a o tom to prostě v čr celý je, na škodovku je všude hromada dílů kup si škodovku.....
marty, tak už budeš držet hu*u? (14.02.2011, 22:37)
SERIOVÁ 3KGT VR4 pojede 1/4mile za 13,7s
Její výsledná rychlost bude něco přes 100Mph
mnoho nechybí, a jsme s téměř sériovým vozem tam, kde TDi má vyměněnu 1/2 motoru a před smrtí
Škoda, že není Fábka TDi v nějakým 9second clubu....

15.02.2011, 13:30 |
gizmi Nismu: mozna ze ten kluk chce jen rici ze by te rad potkal v beznem provozu s takovym muscle kcháááárem :) Co mas vlastne sam za vozidla? Jezdis nakupovat s dodžem? Nebo kamááárem? Myslim ze ne. On trebas s tim TDi lita bezne stejne jako jsem si ja na tohle porizoval TDicko. A zadne trate se zatackama ve meste nepotkavam. Jezdim po dalnici a jezdim ve mestech. Tam asi ze semaforu na semafor moc podvozek nepredvedes (ikdyz asi jsem pro tebe vyjimka, pac ja si na to TDi nejprve koupil od hyperflexu spodek, pak stelovak podvozek a pak sel cestou vstriky, EGR pryc, podtlaky jinak, jednotka jina, chip, atd.. Na bezne jezdeni tady konretne v Plzni (jinde to nebude jine) potkam maximalne tak podnikatele v Jaguaru (mensi rejpanec do meho nej kamarada a mistniho znameho clena) nebo mladika v otuzene stare plecce honda civic/crx :o) A ani jedno z techto aut proste na tom kousicku nema sanci :D Chtel jsem auto co bude fungovat na teto "trati" (mysleno mesto a dalnice) a bude jezdit za malo. Nyni mam krasnych 150PS a 350Nm a me to zkratka staci a vice nepotrebuji (66kW VW golf IV - nestydim se za to a hrdej taky nejsem).. V garazi mam CRX 1g na veteranskych papirech, jednu dalsi si stavim na sprint a pak obcas jsem videt v lehce polazene tigre (EGR pryc, klapka, podvozek, zespoda technicke veci) me zeny (za to nemuzu ze se ji tigra libi) .... A ted jsem zvedav co me na tohle reknes :o) Pokud se chci vykravnout, vytahnu na okresku CRXko a uziju si brutal otacek, lehke vahy a platoveho provedeni 1gcka. Ale na bezne jezdeni se opravdu tezko hleda lepsi kombinace nez TDicko pokud clovek hleda to co ja (mam 5tidver, takze hodne mista na muziku z Hifonicsu - timto dekuji Pavlovi a kdyz sklopim sedacky tak odvezu vse - nyni jsem stehoval vcera stul a pred tydnem celou skrin).
PS: ber to jako pokec u kafca a bez napadani, vulgarismu, atd :o) Dikec :)
Mourl: jaro je tu - Hondy kvetou :D:D co vic ti mam rict :)
PS2: jeste neco - co porad mate s kourivosti? Ja pri svem set-up-u mam kourivost jako serie !!!!!! Pokud dam nohu na podlahu, tak maximalne lehce zahuli, ale to je dano absenci katu, filtru pevnych castic a koncaku (holota nerez az po koncak z nerezu) A hlasky ze nafta smrdi? To rikaj lidi co sami smrdi :D Proste hlasky jako Jaro je tu - hondy kvetou :)

15.02.2011, 13:42 |
marty Nismo-Je videt, ze si po usi zamilovanej do americkejch aut! Me je uplne u prdele, odkud auto je, me jde o to, ze za malo penez mam relativne rychly auto a NE v USA(tam je to jinak,jak rikas), ale tady v CR je situace jina!A tady proste neni nic za ty prachy vyrazne rychlejsiho, ani V8!Bo americky V8 tu nejezdi!
Co se tyce srani motoru, ano, 2.0 tdi se nepovedly, ale starsi 1.9tky, o kterych tu mluvim, se rozhodne neserou a to ani pod takovymhle vykonu, kdyz je vse udelano poradne jak ma bejt! Ale ty si meles svoje sracky, naproti tomu ja s tim mam realny zkusenosti! A nepotrebuju tu nekomu nalhavat, ze je to jinak! Ty to proste nepripustis, protoze by si nemohl kydat porad dal spinu i na neco jinyho, nez milujes! Ja to beru objektivne, je mi fuk, co je to za znacku, za motor, realny zkusenosti mluvi ve prospech TDI, tak ho mam, sem s nim spokojen a proto ho obhajuju! Co bych asi mel z toho tu okecavat naky lzi?! Placenej VW nejsem, takze kdyby to bylo jinak-tak jak rikas, tak tu nepisu to, co pisu!
Steetfighter- uz ti dochazi trpelivost,co?:-)
konecne naka relevantni informace, ale zklamu te, 13,7s hrave pojedu i s FWD, tudiz po prohrabanym startu budu sakra rychlym tempem dohanet celych 400m tu skvelou VR4 a pred cilem ji vemu jak kdyby slapl na brzdy!:-) vysledna rychlost o 15km/h je taky dost rozdil! a polovinu motoru k tomu opravdu menit nemusim!:-) Do strev neni sahnuto, jen turbo, vstriky,IC!Takze naposledy, fabka to neni a v 9s klubu bejt nepotrebuju, protoze se bavim o beznych autech v beznym provozu! Ale pro tvuj klid - existuje nekolik TDI, ktery zhruba tech 9s zajet dokazou- napr. G2 4x4 kolem 9,85s a Polo RWD s 10,3s!
Takze tu nepadlo jediny auto, ktery by v seriovym stavu bylo rychlejsi za stejny prachy, takze plati to co pisu uz po X-te!:-)

15.02.2011, 13:53 |
marty Diky gizmi i ostatnim za podporu! Je videt, ze tenhle nazor nezastavam sam, bo existujou lidi, co mysli hlavou! Protoze se bavime o realnym provozu a ne o specialech ze zavodnich trati! V beznym provozu za minimum penez nic rychlejsiho ZATIM neni! Az neco bude, klido to uznam a zmenim vuz, protoze jsem objektivni a proti benzinum nic nemam! Naproti tomu nekterejm zarytejm zakomplexovanejm odpurcum nafty!

15.02.2011, 13:53 |
RedBaron | Upraveno: 2011-02-15 13:58:44
Co zase meleš o sériovým stavu když máš na těch kamnech vyměněnou půlku motoru? A žere ti to čtyři litry na sto předpokládám :o)))
Já teda nevím jestli jsem odpůrcem nafty když jsem si ji vybral a denně s ní jezdím ale v životě by mě nenapadlo to nějak prosazovat, protože vím, že je to vrchol mimoňství. Kor ne 1.9 TDI kadlající čtyřválec, do roztřepaných keplů, ve kterých je tenhle motor, sedám jen s velkým odporem.

15.02.2011, 13:56 |
marty Ty asi nectes, co pisu, jen meles kraviny! Mam jine jen turbo, IC a vstriky, zadnou pulku motoru!
A jezdim v prumeru za 6-9 l.

15.02.2011, 13:57 |
marty Mluvim o seriovym stavu tech V6 a V8, bo tyhle motory(vetsinou atmosfery) se bezne neupravujou a kdyz, tak to stoji hodne prachu!

15.02.2011, 13:59 |
marty Ja to neprosazuju! Je mi u prdele, jestli jezdis na plyn nebo na kole! Obhajuju jen vyrok, kterej sem nahore napsal, ale vy to nedokazete pripustit,ze by to mohla bejt pravda, protoze se vam to evidentne nelibi!:-)
marty: Ty ale nevíš vůbec nic o tom, co stojí tuning V8. Dílů je spousta a za velmi přijatelné ceny.
Pro mě je turbo je minimálně půlka motoru, jak podílem na výkonu, tak podílem na ceně. Ty máš původní řídící jednotku a čerpadla?

15.02.2011, 14:04 |
marty Vse krome toho co sem napsal je puvodni, PD ma totiz hodne predimenzovane dily. Pro tebe?:-) Turbo je 1 dil, kterej rozhodne pulkou motoru neni!:-)
O V8 toho urcite nevim tolik co ty, ale staci mi vedet to, ze investici porizenim, upravou, servisem a provozem budu nekde daleko jinde nez u TDI.

15.02.2011, 14:08 |
gizmi RedBaron: me trebas stala uprava motoru asi tolik, co bych u Hondy dal za svody s krasnou omotavkou zakoncene ladakem. Ale mate pravdu ze bych pak mohl rikat ze mam hustou hondu co toci 10t s chipem z ebaye a ladakem co urve kazde auto :D
Mourl: Je fakt, že na 4,5 tis. začínáte ;-)

15.02.2011, 14:15 |
marty | Upraveno: 2011-02-15 14:17:54
Kdyby to totiz vse bylo jinak, tak jak rikas, asi by spousta lidi, co chce jezdit rychleji, nejezdila v upraveny nafte, ale v poladeny V8. A ty sam mas poladenou V8, zkusenosti s tim? Ze se zapojujes a zastavas opacnej nazor a tvrdis mi, ze to co ja rikam, jsou bludy, prestoze jsou ty informace podlozeny fakty a zkusenostmi?!
A to, ze benzin na 4,5tis zacina je snad vyhoda?! Je to spis nevyhoda, kdyz ho musis tocit, abys z nej dostal to, co chces! Zatimco nafta ma sice mensi rozsah otacek, ale tahne temer v celym spektru, kdyz je dobre udelana! Tim padem i prubeh vykonu je mnohem lepsi a je to videt i na parametrech seriovych aut! Proc ma asi stejny auto se stejnym vykonem, a vahou casto lepsi zrychleni v nafte oproti benzinu?! Pokud ste si toho nevsimli, podivejte se do udaju vyrobce!

15.02.2011, 14:21 |
gizmi marty: zde nemas uplne tak pravdu - v dnesni dobe do vseho zasahuje hodne ekologie a bezpecnost :) Jinak na sprintu uplne nevyhoda velkych otacek neni - jako sprintujici bejvalej hondar zkratka posles auto do otacek, sklounes si a raficka se ti odpichne od 5t pekne do vtecu :D Takze tu nevyhodu lehce smaznes slickama :) Ale tak to je jina diskuse uz.. stale cekam na Nisma az mi odpovi :)
mourl:super tenhle obrazek jsem dlouho hledal!
Marty, takže už nám prozraď jméno toho V8killeru. Nebo jsem to někde přehlíd?

15.02.2011, 15:31 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-15 15:32:46
Teda tady je s Váma ale prdel...
Koukám, že i gizmík vyměnil "hravou" Hondu za těžký čoudící kamna a snad to i vypadá, že to chválí. LOL.
Jinak bych to asi schrnul tak, že zrychlení není jediná veličina co rozhoduje o kvalitě auta a raději budu mít auto co zrychlí 0-100km/h za 11s ale bude malé, lehké, hravé s perfektníma jízdníma vlastnostma, než těžkej traktor, za kterým musím vozit vlečňák na brikety a v zatáčce se to chová jako přeložená T 815 :-D

15.02.2011, 15:48 |
marty Nemam co skryvat, je to Polo. A za V8 killera ho nepovazuju, i kdyz to nekolikrat dokazalo. Dnes uz je v CR i jinde celkem dost rychlych a samo i nekolik rychlejsich TDI nez mam ja! Tam uz jsou nekdy ty upravy za balik penez, proto sem je neuvadel, jen zminuju, ze existujou. Smyslem moji obhajoby TDI motoru neni tvrzeni, ze nad naftu neni, to vubec ne! Turbobenzin ma, co se tyce vykonu, mnohem vetsi potencial a ja proti nemu nic nemam, ale v beznym provozu za malo penez(ze vsech hledisek) proste nic rychlejsiho neni! Dynamika V6 a V8 seriovejch atmosfer v autech, ve kterejch tyhle motory jsou, je srovnatelna nebo horsi.
Tuner2- Aspon vidis, ze nejsem sam, kdo nekyda jen spinu at na naftu nebo benzin, umi byt objektivni a na zaklade zkusenosti a faktu uzna solidni dynamiku poladeny nafty! i poladenych turbobenzinu!
Tady je ale rec o tom, ze nafta pri nejnizsich nakladech dokaze byt jednou z nejrychlejsich aut v beznym provozu!

15.02.2011, 15:54 |
marty To, ze ty chces radeji pomalejsi auto, je vec naprosto jina,o ktere neni tato diskuze! A tak tezkej motor 1.9 TDI zrovna neni! Treba benziny 2.0 TFSI maj srovnatelnou vahu a vaha u 3.0 TDI myslim taky dost podobna jako u 3.0 TFSI!Takze dalsi zazitej predsudek misto faktu!

15.02.2011, 16:07 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-15 16:12:34
marty: Nezlob se na mě, ale tohle je ta největší blbost co jsem tu četl. Co je to běžný provoz? To je to, že machruješ na běžná sériová auta, kde navíc řidič jede na pohodu aby dojel z místa A do místa B a jen někdo se třeba chytne a "chce závodit"? Nezlob se na mě, ale to je hovadina dle toho soudit jak auto jede.
Z tohodle Tvého pohledu Tě můžu ujistit, že v tom případě mám nejrychlejší auto i já a to je to Škodovka s 90 koňma na semislickách. Když se půjdu povozit, tak není moc aut v tom jak říkáš běžné provozu co by bylo rychlejší a co by mému tempu stačilo a to nepíšu na to abych se tady vytahoval/machroval, ale pro to abych ukázal jak je ten Tvůj "termín" nejrychlejšího auta v provozu nesmyslnej...
Pokud tady chceš porovnávat, tak dej čas na jedno kolo z okruhu v Mostě a můžem se tak nějak bavit o tom jaké to auto je celkově a stejně to bude závislé na řidiči, gumách a atmosférických podmínkách... prostě dle mě diskuze o ho*ně.

15.02.2011, 16:36 |
gizmi Pane Ruzicko (tuner fakt uz nemuzu rikat): kdyby jsi dobre cetl, tak nereknes takove kraviny ;) Hondy mam stale :D:D A Hondu budu mit neustale.. Zatim v mem vozovem parku prebejvaji 1:3 Hondy, jen nejsem blazen abych ve starem strepu jezdil bezne mezi lidma (a slovo lidma je hooodne slusne na CR)
Jinak ale stale hlasam ze v GIVku jezdi prevazne dementi s nagelovanou makovici co to dostali od papinka :D Bohuzel pro me to GIVko byla vyhodna koupe, takze ted jsem vlastne jednim znich :) Golf rozhodne neni na zavody nekde mimo obec (podvozek i po tech mraky upravach stale na prd) a auto na zabavu to moc taky neni. Ale na druhou stranu jede hoooodne slusne (CRXko ve meste smáznu), zere to kulove a alespon se v tom citim bezpecne narozdil od komunistickych aut :)
"Jinak bych to asi schrnul tak, že zrychlení není jediná veličina co rozhoduje o kvalitě auta a raději budu mít auto co zrychlí 0-100km/h za 11s ale bude malé, lehké, hravé s perfektníma jízdníma vlastnostma, než těžkej traktor, za kterým musím vozit vlečňák na brikety a v zatáčce se to chová jako přeložená T 815 :-D" rekl majitel stare, komunisticke, hnusne, hranate, nebezpecne plecky :D Fakt nechapu proc do kazdeho rejes. Je preci uplne jedno co si kdo koupi a co ho bavi. Je fakt ze jsem na naftare nadaval taky, ale dneska vim ze to je pekna hloupost. Zkratka dneska chapu lidi urcitych skupin - nekdo chce honosne auto, nekdo chce pohodli, nekdo chce usporu nakladu, nekdo zabavu...a proto nemame dneska trh jako za éry komunisty kdy jsi byl vlastne za 120acitku jeste rad ikdyz kazdy vedel ze proti jinym znackam je to vergl.. Dokonce chapu castecne i tebe :) a to je co rict - blazne :D

15.02.2011, 16:55 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-15 16:58:17
Pane Čejko, já jsem to četl kupodivu celé a ten můj příspěvek, který tady cituješ jsem myslel tak trochu s nadsázkou a hlavně vše podstatné jsem popsal v 16:07 včetně toho, že je to diskuze o ničem a není běžný provoz jako běžný provoz, nehledě na to, že když chci vyzkoušet vlastnosti auta, měl bych to dělat na okruhu...
Do nikoho jsem pokud vím neryl (narozdíl od Tebe a toho, že sis nemohl neodpustiti to, že pan Růžička má komunistickou, hranatou, hnusnou a nebezpečnou plečku) a to opět o něčem svědčí jako už v mnoha našich diskuzích...
Opět jsi ukázal, že kážeš vodu (píšeš tady o toleranci skupin a toho, že každý máme to "své" což beru) ale zároveň s tím piješ víno (urážíš mě, respektive to co mám).
Napřed si pane Čejko zameťte před vlastním prahem a pak tady na někoho zas startujte ;-)
Takze tvuj nejlepsi cas je 13.6 sec pokud jsem to dobre vycetl? A ze bys to zajel za 12.5 kdyby ses lepe rozjel-no tak az se rozjedes tak tim argumentuj.Mne jela audi za 12.3s a v serii pouze s chipem a to auto dneska stoji cca 300tkc,kolem 13s to zajede m3 e36 se slickama a kratsim diferakem a to se vejdes do 130-230t podle stavu.A potencial tdi znam,kamos tu ma a3 pd 96kw,chip,cooler,turbo na max a vsude chodi ze na neho potrebujete min 150kw benzin a nakonec byl stejne rychlej jak seriovej golf 2 s 95kw:)

15.02.2011, 17:43 |
gizmi Tuner: jsem Cejka a ne Cejko :D
jinak ja s tebou souhlasim vesmes, jen proste nechapu proc berete nekomu jeho volbu. Upravena nafta na bezne jezdeni je jedna z nejlepsich moznosti dneska!!! Kdyz budu chtit na okruh, sahnu po Honde (alespon tedy JA). A to same tu vesmes rika kolega s Polem ;)
s tou urazkou - kdyby jsi byl alespon trosku chytrej a precetl si to cele znovu, tak pochopis ze jsem jen chtel poukazat na FAKT, ze kdyz uz nadavas na koncernove vozidlo a hanis jeho vlastnosti, tak ze muze prijit nekdo jiny a hanit tve vozidlo. Pote jsem to i vysvetlil - at si jezdi kazdy v cem chce a nemas pravo na to do nej rejt. Srovnavat auto na bezne jezdeni na okruhu je stejne vyplod dute makovice jako dalsi veci co tu ctu u jinych a to se na me nezlob. Rozhodne jsem nikoho nechtel urazit - ikdyz si myslim sve :) (ale at udelam radost - 120aca je kulata, je z nekomunisticke ery, je bezpecnejsi nez nova auta, je to mladicke auto a hlavne je KRASNA) :D Doufam ze jsi spokojeny :) ale to nemeni nic na tom ze jsem opravdu chtel jen poukazat na to ze nekomu opet cpes sve nazory a neumis si pripustit ze by mel nekdo pravdu..
Lidi kaslete na to - naftu nechat na pole, vsichni koupime 120acu :) (a jestli tohle nepochopis jako vtip, tak mazec)

15.02.2011, 18:04 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-15 18:07:28
gizmi: Je pravda, že skloňování a vůbec čeština nejsou moje hobby. Na druhou stranu i Ty mě oslovuješ Růžičko a přitom jsem Růžička a tak jsem zvolil jako oslovení pane Čejko. Vím, že jsi Čejka (číst umím) a tady je přesně vidět, že by sis měl napřed zamést u sebe, protože mě opravuješ za něco co sám děláš... Fakt ubohost.
A k tomu cos napsal, nikomu neberu jeho názory, nikomu nic necpu a rozhodně mu neradím, aby si koupil místo koncernových kamen Škodovku, ale jen jsem chtěl poukázat na tu blbost a to že to jeho auto je v běžném provozu tím z nejrychlejších což je prostě blbost na entou viz. to moje přirovnání. Nic víc, nic méně, ať si to každý přebere dle svého, já už tady vše napsal v 16:07 a kdo nechce, tak to stejně nepochopí.
Auto pro radost a zabavu = kamna ktery jedou pouze rovně? Evidentně se tu rozcházíme v pojmu "radost" a "zábava". Až se dopravíš na Berg na Ecce nebo do Násedlovic a pojedeš tam byť jen jedno obdobně cenově upravený R5 Turbo, Clio, CRX nebo VTS tak se vrať a šiř svou víru dál. Do té doby si jezdi ty svoje války. Jak je možný že 99% lidí co jezdí závody (ne, česká variace sprintů závody nejsou) tak volí benzín? Jsou snad všichni hloupí a zaostalí? Nebo jim snad nikdo neprozradil nic o zázraku pumpen-duse?

15.02.2011, 19:09 |
marty | Upraveno: 2011-02-15 19:15:07
mikevr6 - nejlepsi posledni zmerenej cas byl 13,5s, ale musis brat ohled na start FWD, jelikoz v beznym provozu se z 0 moc casto nezrychluje, spis z 30-50km/h a tam uz ten handicap skoro zadnej neni!
BMW co zminujes, opet neni seriovy a je rozezrany-takze ne zas stejny prachy!To samy ta tvoje RS4-kasicka na prachy!A ta A3 asi tak vykonna nebude,kdyz jede stejne jak stary GTI!:-)
Jinak par dalsich TDI zajelo 12,4s, 11,9s apod. specialy i kolem 10s, takze i na zavodech sou velice uspesni!
Proffesor - ano, rozchazime, me zajima zrychleni v primce a o tom tady debatuju, proto naky ostatni argumenty neberu!

15.02.2011, 19:10 |
marty A vsechny cos tu napsal-crx,clio, vts, R5 sem na 1/4 mili striskal levou zadni!a nemam problem to udelat znovu!Staci se podivat na nejaky vysledky casu!

15.02.2011, 19:17 |
marty mikevr6- spis napis rychlost v cili, protoze tam se smazava ten rozdilnej start, kterej v provozu casto neni!rychlost v cili totiz vic vypovida o sile a akceleraci vozu! Vsadim se, ze o moc vyssi jak 180km/h nebude, takze prd rozdil za neumerne vice penez!
Jenze s tim zrychlenim a pojebanym sprintem tady argumentujes POUZE ty, takze ja tvoje argumenty proste neberu, dokaz mi ze je pojedes na kopci s tema kamnama, dokaz mi na valasce pojedes Martasovu 150ps 700kg R5. Vyhraj jeden jedinej autoslalom. To jsou moje argumenty zase, tvoje auto je v mem svete zabavy uplne na hovno. Prisel jsi sem argumentovat s nejakym sprintem ktery tu 90% lidi absolutne nezajima a nema s pouzitelnosti, spotrebou a zabavou pranic spolecnyho jak pro mne, tak pro tech 90% lidi. Tlacis nam tu svoje jehovistycky keci o nafte a bohovskym vocipovanym voturbenym TDi ktery umi jezdit rovne ... no super .... a dal? Mne tvoje casy, rychlost po 400 metrech a kdo vi jaky absurdne bezvyznamny hodnoty proste nezajimaji. Uz si nekdy videl Best motoring? Nebo top gear? Uz si videl podle ceho tam auta hodnoti oni? Zrychleni v primce je absolutne zavadejici a vysledne kvalite auta nic nerikajici hodnota. Motna tebe zase nezajima toceni volantem, brzdeni, trakce, samosvory, skrine atd. Jenze rozdil je ten, ze to tu nikdo nevytahuje jako klicovy veci. Ty si zacal vytahovat zrychleni coz je jedna z velmi mnoha veci ve ktery by idealni auto melo byt dobry a mozna ze i tvoje TDi je, ale co ten zbytek? mas bocni pretizeni vic nez 1G? das 100 - 0kmh za 35 metru? das 0-160-0 za 10 vterin? Co prevodovka? Co samosvor? pri jak velkym bocnim naklonu se ti utrhnou kola? Je tvoje auto pretacive nebo nedotacive pri ubrani plynu? Jak je odstupnovana tvoje skrin v pomeru k vykonovymu prubehu motoru? Prestan uz konecne omylat tech podelanejch 400 metru a dokaz mi ze tvoje auto s TDi je opravdu zabavny a ze stoji za to uvazovat o tezkym dieslu.
Jediné opravdu zábavné Polo, co jsem kdy řídil, je prastará G40. Netrpí nadváhou, netrpí přetíženou přední nápravou, umí zatáčet, trochu i brzdit a freneticky se raduje z otáček, přičemž to všechno za cenu cca třech bájných vstřiků potřebných na přemotorování PD :-D A nedělám si iluze, že na 400 m, které budou obsahovat šest zatáček a dvě stoupání se celou cestu budu těmi Martyho dýmícími kamny kochat ve zpětných zrcátkách :)

15.02.2011, 23:41 |
marty | Upraveno: 2011-02-15 23:47:00
Proffesor- je videt, ze tu prezdivku nemas nahodou!Chytrej jak radio! Samozrejme, ze existujou predelany auta s TDI, ktery jsou podle tveho vkusu, maj velice dobry podvozek, obrosvky brzdy, samosvor atd. jako jedna fabie TDI 275hp z Usti, ktera nedavno posvacila na okruhu v Moste Nisana GTR, bylo to dost velky pozdvizeni-lidi jako ty z toho byli vypleskly!:-) Me to zas tolik neprekvapilo, protoze ze zkusenosti a od profesionalnich zavodniku vim, ze ta nafta v lehcich autech proste konkurenceschopna je!
Ja auto na zavody nemam! A na beznej provoz mi staci, ze to jede vicemene pouze v primce a solidne brzdi! A o tom celou dobu pisu(viz 1.muj prispevek),tak tady ze me nedelej zadnyho jehovistu nebo nekoho, kdo tlaci nekomu nejaky nesmysly do hlavy! Protoze to neni pravda! A 1.9 TDI vazi to samy co dnesni 2.0 Turbobenzin!Takze tak tezka neni!
radek613-ano, to stare Polo neni spatne, ale ma strasne uzkej motorovej prostor, takze jen tak nejakej motor se tam nevejde!A prehazovat motory do auta na beznej provoz neni moc bezny! Ja se priznam, ze zatacky nemusim, ale jeden muj znamy s nim nejednou jel zavody do vrchu a vyhral(tehdy 190hp)!Takze v zatackach to taky nebude tak zly! Me ale zajima zrychleni v primce a na to mi tady nikdo nedal zadnej protiargument-zadnej priklad auta s lepsim zrychlenim pri stejnych nakladech!
Takze to, co sem tvrdil v 1.prispevku, je pravda a tim uzaviram tuto nikam nevedouci diskuzi.
Ano, takže diskuze se končí, paráda. Takže všichni si teď kupme TDÝ, protože když to poladíme, tak to pojede / posvačí / pozávodí / napráská / vypráská každý auto na světě se spotřebou 2.5 na 100 a před sebou mající mnoho milionů kilometrů :-D
Sorry, ale takhle mi to zní. Nic proti naftě, doma to máme taky. Jen výhra to zrovna taky neni.
Marty: co to porad meles,proste si zajel ubohej cas 13.5s co zajede kde co.Trebas prastarej zelvuv golf 2 vr6T co si postavil doma na kolene bez zadnych velkych investic a zajizdel casy 12.5s a bylo to taky FWD.To Bmw co ten cas zajede mam trebas ja a je to naprosta serie pouze s 3.2kovym diferem a dvoulamelovou spojkou.Tu audi jsem mnel 2r a udelal jsem na ni repas turb,no boze tak me to stalo 40t ale zase sem mnel auto ktere jezdilo pres 300,jelo v nem pohodlne 5lidi a jeste sem mohl vzit psa do kufru:).Ta audi ma neco kolem 170ps a 400nm a stejne je mu to k hovnu a to stare gti mu udelalo radnou ostudu.
Az budes jezdit s tim polem opravdove drag race kde se pozna potencial auta a neni to jenom o trakci a kratkem sprevodovani na 400m tak dej vedet.Podle mne pouze na takovyhle tratich jde opravdu poznat jak ktere auto jede v primce.
[ Link ]

16.02.2011, 10:25 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-16 10:26:08
15.02.2011, 20:18 | Proffesor_W: Kde to mám podepsat? ;-)
marty: Proč jsi neodpověděl na můj příspěvek? Pořád se tady oháníš běžným provozem a nakonec se z toho vyklube honění trika se zrychlením v přímce na dálnici a nebo při těch rádoby sprintech u nás. Promiň dle toho se rychlost auta a jeho kvality fakt nehodnotí...
S tím Mostem a tím jak TDI posvačila GT-R jsi to myslel fakt vážně??? Jediné TDI, který GT-Rko díky provozu drželo nějaký čas za sabou byla Čajíčkovo Fábie a to je prosím pěkně vykuchaný závodní speciál, který drží pohromadě jen rám, všechny dveře jsou jak z papíru, makrolon, 4x4 a hlavně jel na slickách!!! a to je v Mostě i u slabého auta jako mám já 6 - 10 sekund dolů podle směsi oproti sériový gumě na který jelo GT-Rko.
To posvačení TDI je v čase 4:05???
:-DDD
[ Link ]

16.02.2011, 10:37 |
clown
No ty vole, kourova stopa jak za parni lokomotivou:-D
koukam ze pan je celkem fanatik do tdi :)
[ Link ]
Tak to je dobrej blbeček :-)))

16.02.2011, 11:35 |
Syrup | Upraveno: 2011-02-16 11:36:13
nechapu tady flame s ecce, zatackama, okruhama a tak, kdyz marty jasne pise ze ho zajima zrychleni v primce, coz naprosto chapu, kdyz to auto je treba daily car, OMG..
marty:cece ty chces svoji prekopanou naftu porovnavat pouze s benzinovou seriovkou, jak se zacne srovnavat s necim sportovnejsim nez je 2tunova limuzina nebo dokonce s necim co ma podobny upravy jako mas ty tak uz se ti to nezda. pokud jde jen o sprint tak myslim ze za slusny penize koupis 200SX nissana, vydlabes vsechno co je navic, jednoduchejma upravam trosku prifouknes a mas soupere... podobnejch benzinaku najdes vic, hlavne JPN produkce, ruzny 323turbo, x generaci celiky apod... vyhazis par nepotrebnejch veci a ses kolem tech 1000kg a fouknout tam kolem 250PS je vetsinou zalezitost nastaveni u seriovejch komponentu(turbo atd)
jinak je jasny ze na sprintu se na 1200kg naftu s 230PS nebudou civilni(nesportovni) auta s V8 chytat.. ikdyz zalezi z jaky rychlosti se bude sprintovat.. v rychlostech 200+ uz budou rychlejsi snad i ty limo...
jinak ja jezdil celkem dlouho s 81kw oktavkou a mam ji stale k dispozici a ted jezdim s E36 a i pres temer dvojnasobnou spotrebu radsi jedu bawem, z oktavky mi na delsich trasach huci v hlave, nepohodlny, nebrzdi to, nezataci, mockrat mi u okty ulitl zadek bokem v temer nekontrolovatelnym smyku, u e36 v tehle situacich stale jde auto ridit... krom toho nastavaj o peknych par kmh vyse... jasne ta oktavka s chipem by rovne tu e36 asi sfoukla jako nic, ale seriovy brzdy neubrzdi ani seriovej vykon a podvozek viz vyse. tzn aby s tim ropakem byla podobna zabava tak bych musel dat jiny brzdy a komplet prekopat podvozek a i tak je tam stale vyvazeni auta se kterym vymena tlumicu moc nezmuze... proste to je od zakladu to auto prekopat.
jedina vyhoda tech ropaku je ze jdou foukat nesmyslny plnici tlaky a v podstate bez knowhow .. foukas co to jde a prilejvas naftu dokud to nehuli jako prase, pak je to ok(samo prehnanej popis) naladit prefouknutej benzinovej motor uz vyzaduje znalosti o kus jinde..
a takovyhle s13,rx7 apod nepotkas v takove mire jako manazery v 530i...
marty: nebývám vulgární, ale ty seš fakt k*k*t, kterýmu dochází argumenty, tak zjevně se snaží fakt zahrát vše do autu (outu)....
seš negramotnej, že nepochopíš podstatu, když napišu SÉRIOVÁ?
jestli na TDi uděláš turbo, vstřiky, IC, případně nějakou mapu, tak pak srovnávej i s řádně upravenou 3kGT VR4 a seš jednoznačně namydlenej....
když sme u toho zrychlení v přímce....
Taky sem ,,zpraskal" A6 3.0Tdi(?kw) a ja R19 1.8 16V(99kw) serie, cena vozu byla 9000kč. Honily sme se celou dobu z UL do dc po ustecky a proste ne a ne předjet bylo to tak o 2 auta...
[ Link ] přileju trošku oleje :D Tady něco pro příznivce dieselu :D:D:D
NO SMOKE NO FUN :D:D:D
Ty krávo ten flejm... :-)

16.02.2011, 12:21 |
marty | Upraveno: 2011-02-16 12:31:23
Ja naopak ten flame tady chapu, protoze nikdo nezkousne, to ze TDI s minimem uprav schroupne vetsinu seriovejch V6 a V8! Nic jinyho sem v 1.prispevku nenapsal! Takze vsechny dalsi argumenty ostatnich sou o hovne, o kterym tu vubec nebyla rec!
Neexistuje stejne starej benzin, kterej by pri stejnych cenach jel lepe!Min spotrebou a dilama,kdyz nicim jinym!
Tuner2 - ty ses ptal na zatacky, i kdyz o tom vubec rec nebyla! Jak bylo v Moste videt, cajicek tam kosil 1 auto za druhym, vcetne GTR, ktery akorat na rovine kolem 200km/h uz jelo lip, ale to sou ty podminky, ktery se v provozu moc casto neobjevi!A GTR neni cenove srovnatelny auto do kazdodenniho provozu a o tom tady byla rec!Jen sem zminil, ze existujou auta, ktery dokazou bejt konkurenceschopny s hodne drahejma rychlejma autama!
Clown - vsak ja psal o starsi verzi PD z 2000-2005, ty novejsi sou bohuzel vetsinou mrdky, to vi ale asi vetsina lidi.
mikevr6 - ty v beznym provozu zrychlujes celej kilometr nebo vic bez prestavky? To jsi asi velka vyjimka!A bezne jezdis v aute, ktery ma 800 hp? Asi tezko!Byla rec o normal provozu a aute ne za 2 mice a vic!:-)
Blbeckove jsou ti, kteri neuznaj muj 1.prispevek, dalsi plkani bylo z vasi strany o jinejch vecech, o kterych tu nebyla rec!A kdyz tu ostatni dokazou akorat urazet, tak se jdu se radeji venovat smysluplnejsim cinnostem a vy se tu treba poserte!:-) Ne, ze bych to necekal, jakmile je naka nafta rychlejsi nez uz trochu solidni benzinak, tak na to narazet, je jak pichat do vosiho hnizda!:-) Ale ja to beru s usmevem, chtel jsem to jen zkusit a opet ste nezklamali!:-) Goodbye folks!
TDI jsem měl a rozhodně benzínu v podobě TFSI nelituju ba naopak. Jízdní komfort uplně někde jinde, nikde nic neklepe, nemá to zvuk jak šicí stroj a cenově levnější a výkonnější jak TDI 125kw. Těch 125kw v TDI se dá zvednout ve smrti na 240PS co to snese a končíš. Já v investici 50-60tis můžu pořídit S3 turbo, S3 vstřiky, IC, cat-back výfuk, mapu a jsem na cca 320PS a nějaký TDI se může jít vysrat :)

16.02.2011, 12:50 |
marty | Upraveno: 2011-02-16 12:55:05
Vasek- je to mozny, ale s min 2nasobnou spotrebou!:-)ono 320hp nejede stejne v benzinu i dieselu, bo je dulezitej prubeh a u ceho myslis bude ten prubeh lepsi, ti se dost casto handicap v rozdilu par koni casto smazava!
A, ze sem byl drive dost naivni, to priznavam! Nicmene za tech 5 let sem ale spoustu nazoru prehodnotil a sem trochu dal na rozdil od ostatnich tady! Tady jsem jen prezentoval 1 fakt, kterej temer nikdo nebyl schopnej uznat a strhaval argumenty jinam!To, ze par jedincu to uznalo je dukazem, ze to asi takova blbost nebude! Nikdo tu nerekl, ze benzin je na hovno a TDI je neprekonatelny, ale v beznym provozu u nas(ne v USA)stoji na velmi vysoky pozici oproti konkurenci, nic vic! To ale zaryty zastanci benzinu jak vidno asi nikdy neuznaj a predsudky pretrvaj! Me to nevadi, ja dnes uz nemam problem uznat porazku i lepsi alternativy, ale u lidi jako jste vy, bude porad zabava se koukat na ty nasrany a zklamany obliceje!:-)

16.02.2011, 12:56 |
marty Loucim se, uz me to handrkovani prestalo bavit!:-)zdar

16.02.2011, 12:57 |
mrazik | Upraveno: 2011-02-16 12:59:19
Marty pokazde mas orgasmus, kdyz predjedes auto ? Treba ja jsem nedavno predjel cervene Ferrari a dokonce i jednou cerne Lambo a zrovna vcera jsem na magistrale predjel BMW 7 V12 (to mel nalepeny na blatniku) a to jsem je predjel s vykonem 93kW, ale v nafte s obrovskym kroutakem !!! Na vecne argumenty neslysis, jen dokola opakujes svou modlu TDi a jak jsi pojezdil kohokoli na dalnici, kohokoli na sprintu, hazes tady sekundama, minutama, rychlostma jak se ti zachce a kdyz s tebou nekdo nesouhlasi, je blbecek. Koho s tim tady chces ohromit ? Staci se jen trochu vyznat v motorech a musi se ti kazdy vysmat, coz te neuveritelne zere a z toho prameni tvuj mindrak TDi.
Mozna delas dojem u vas na diskotece, ale tady nejsi mezi detma.
Marty mas pravdu 320hp nejede stejne v benzinu i dieselu, benzin pojede mnohem lepe.
Taky sem s cliem ph1 2.016V praskal hodne aut, hlavne se mi libylo jak se honily za mnou TDi a nemohly prekousnout ze jim ujede malí clio :D Jeste borci blikaj :D
Hlavne u bena muzu s klidem ve meste z 5ky soupnout 2ku a mam jeste cca 4tisice otacek k dobru kdezto tobe to mozna taha do 4 ale casteji radis :)
Marty: nenééé, :D
Kdy mám tu odpověď ? srovnáváme tedy sérií vs série, nebo upraveno vs upraveno? Už nemáš argumentů?
Proti TDi nic nemám, dokud je někdo nezačně vyzdvihovat, a prezentovat jako nejlepší auto na zemi, toť vše...
marty : no je vidět, že za 5 let prace jsi ještě nezjistil, že turbo benzín bude mít vždy lepší průběh jak TDI. A spotřeba? Rozdíl 7L v naftě a 10L v benzínu mě fakt nepoloží.
marty: ze to GTR neni auto do deniho provozu za rozumny penize.. tim chces jako rict ze ta fabie na videu je auto do beznyho provozu a ze proti seriovce ma navic par koni pomoci par levnejch uprav?
stejne starejch benzinu ktery jsou s podobnejma upravama konkurenceshopny v primce jsem par napsal, vetsina japonskejch preplnovanejch aut, nisany Sxx, staricka 323, rx7, celica treba staricka ST162
[ Link ] , upravy v hodnote cca 20tis a je tam 330ps... ta kara byla nedavno v inzerci za 60.... nerikej ze tohle pro toho ropaka nepredstavuje zadnou konkurenci...
a najdes toho vic, dily sezenes levne, navic je to jednoduchy, nic moc se tam nesype... samo kdyz pojedes na spotrebu tak tak to nedokaze jet za 6 jako TDI, ale zase 6 nebo 10 na sto uz je minimalni detail v rozhodovani o nakym sportovnejsim svezeni v aute.. a to myslim ze treba u te celicy apod stroju bude podvozek a brzdy v serii trosku jinde nez u auta do kteryho se daval 110PS ropak...
16.02.2011, 12:50 | marty
bude porad zabava se koukat na ty nasrany a zklamany obliceje!:-)
ty jseš dobrej komplexáček, tímhle si dodáváš sebevědomí? Že "posvačíš" někoho v běžným provozu, kdo se nehodlá kvůli dementovi zabít?
ze tu vsichni majitele motorek neonanujou stejnym stylem ze i klido starej vrak za 30 na stejnym sprintu posvaci klido i ty ferrarka o naslaplejch kamnech nemluve... :)
assassin: protože motorky jedou na benzín, a to se neslučuje s "vocpoda" fanatismem , jejich heslo je "benzín nikdy, to by mě sežralo"
Tak v zásadě už se zase mixuje X věcí dohromady:
1) Martyho myšlenka byla zřejmě taková, že lze koupit za 80-100tis. ARL TDi, za 20 udělat úpravy, jezdit s tím do práce/Chorvatska :) za 6L a přitom se můžu i pěkně svižně svézt/zasprintovat za litrů 9 třeba.
2) Pokud má někdo požadavek na kultivovanost V6/V8 benzínů, tak asi nemá cenu přispívat do tohoto vlákna.
3) 2L TFSi je opravdu pěkné svezení, ale to už se zase srovnává auto za jiné peníze a spotřebou 10-11L.
Pokud tedy srovnávat, tak např. 1,8T s plynem, tam se člověk dostane na podobné výkony při pěkných provozních nákladech.
no frajer si dokazuje jenom na 400metrech a stejne se nedostane s casem 13.6 ani k lepsimu prumeru:) A to ze u nich nemaj delsi rovinku jak 400m za to ja ti nemuzu,ja tady klidne naskladam od 1cky po 5tku skoro vsude tak mi nevykladej hlouposti.A to ze sem tu dal video kde jedou auta s 800hp tak to byl priklad trate kde se jezdej poradne sprinty a to ze sem zadne video s ropakama nenasel za to nemuzu:) Mozna v tom rusku neni moc fandu do tdi.
Myslim ze tu hodne lidi reagovalo na to ze to tvoje tdi je za nejmin penez nejrychlejsi co se da poridit,ja ti tu rekl ze golf od zelvy jel lepe a co vim tak se prodaval za 110t tak muzes napsat kolik te vyslo koupit polo,koupit pd motor s prislusenstvim,kolik vysla uprava at mame teda srovnani:)
dudelina: rec byla ale i o radosti z jizdy, coz o tom tu muze byt rec jen v pripade ze ma dotycnej radost jen ze sprintu, auta kde je v serii tenhle motor (aspon ty bezny) tak na naky zvysovani vykonu k 200PS nemaj brzdy a zbytek vozu...
ja oktavkou s 81kw ropakem jezdim, je super jezdit za 5, ale vubec by me nenapadlo tam hnat vykon vejs, to auto ma plny kecky tech 81kW a jasne ze by slo prekopat i brzdy,podvozek atd.. ale to uz mi prijde smysluplnejsi jezdit za 5 litru na dovolenou oktavkou a misto toho dat x tisic do uprav tak koupit za podobny prachy druhou karu na blbnuti, nakou prekopanou tricu, sportovniho japoncika atd atd....
assassin: S Tvým názorem souhlasím.
Chápu však, že peníze jsou až na prvním místě a druhé auto přeci jen rozpočet zatěžuje více.
Upravené TDi nebo BA v plynu je rozumný kompromis - samozřejmě ne na závodění.

16.02.2011, 14:47 |
marty | Upraveno: 2011-02-16 14:57:18
Komplexaci ste vy, ja jezdim vetsinou v klidu! A kdyz je nekde na rovnym useku, kde je to bezpecny(a ne v neprehlednejch zatackach) nekdo zacne provokovat s BMW, MB apod. zkusim na tom kousku pro prdel a pro radost, kdo je na tom lip a vubec nemam zadny komplexy a trauma z toho, kdyz je nekdo rychlejsi a v poho to uznam!Zatimco machri v benzinech jako vy jsou nasrany, ze by to ani slepej neprehlidl!:-) Mnohonasobna zkusenost!
assasin- ok, konecne neco srovnatelnyho, ale vsechno je to stary, takze sorry-neberu! Spotreba je jaka?
Dudelina i par dalsich to pochopili a nebylo to tak tezky!:-)
No,me teda vyjde mnohem levnejs a lip mit 1 auto, se kterym se muzu trochu pobavit kazdej den v provozu a ne cekat na vikend, az se budu moct projet necim silnejsim a jeste platit za 2 auta!Bo mluvime o aute do provozu, ne na zavody!
vasek-projdi si spoustu grafu(dyno) ruznych motoru(i upravenych) a mozna budes prekvapenej, ze je to trochu jinak! To, ze tebe nepolozi 2x vyssi spotreba je pekny(budiz ti to prano), ale o tom se tu nebavime-v realu je to pro mnoho lidi jinak! Nekteri i kdyz na to maj, nevidej duvod, proc platit vic!
streetfighter-zrejme si vubec nepobral smysl mych prispevku! TDI neprezentuju jako nejrychlejsi motor sveta!Ale jeho uziti v realu!
luda551-je fuk, ze to nejede do 7tis a jen do 5tis(u nekterejch odvazlivcu do 6), kdyz mas delsi prevodovku, tak se ten rozdil snizuje a me moje prevodovka vyhovuje a porad teda rouhodne neradim!u benzina se musi radit casto vic kuli horsimu prubehu a vysoko polozenymu vykonu!
mike vr6- nic si nedokazuju 400m, driv jo, ted to ma pro me hlavne informacni chrakter, jakeho se dosahlo pokroku, nekolik TDI v CR zajede i pod 13s rejpale!:-)Kdyz argumentujes zelvou, muzu uvest G2 TDI FWD 12,4s nebo Lupo 11,1s a v zahranici najdes jeste rychlejsi!:-)Nejlepe 9,7s!
No, odpovedi sem napsal a koncim, protoze at reknu cokoliv, stejne neuznate ani prd a budete si mlejt svoje uhybanim jinam! Takze s reakcema koncim, preju mnoho stastnych km a verim,ze styskat se vam po me nebude!:-)
Celkem asi chapu o co ti jde, ale:
1) Jak casto te provokujou auta typu MB, BMW a spol. a jak se to projevuje? Levej blinkr a predjizdi?
2)Co je podle tebe stary a co novy? To Polo je 2008+ rok?
3)Pokolikate koncis?:-D
Za tu cenu a i za mnohem nižší je spousta rychlejších aut. Benzín, potažmo víceválec, pak není problém hnát k tisícovce koní, jeho potenciál je úplně jinde. A to je pořád řeč hlavně o motoru a zrychlení. Jenže to je hrozně jednorozměrné a nudné nahlížení na auto jako celek. Auto má spoustu jiných parametrů jako je podvozek, řízení, brzdy, trakce, zvuk a mnoho dalších. Když na to dojde řeč, marty zaargumentuje spotřebou a vrátí celou debatu na začátek. On totiž jiný argument než spotřeba na straně rachtáku zvanýho 1.9 TDI opravdu už není a každej rozumnej člověk to ví.
Takže rekapitulace - na semaforech ta dýmovnice pojede každýho, koho marty potká a to mu přináší nesmírně hřejivej pocit. Já mu ho přeju. :o)

16.02.2011, 15:02 |
marty Neboj, posledni odpoved!:-) Provokujou celkem casto!Blinkr je pohoda, blikani dalkovejma jak zbesily, najizdeni na zadek apod!
Uvedeny auta byly do roku 2000, to uz stary je!
Jo, ze se musi na auto nahlizet vic z jinych stranek uz dnes samo vim a treba ibiza cupra ma i brzdy, IC, solidni podvozek v serii!Ale tu se bavime jen o zrychleni v primce a na to nic z toho mit nemusis.
Redbaeron-nejen spotreba, dily, dostupnost, stari atd.
Vubec to tak neni(teorie semafor), ale necham te pri tom, bude se ti lip spat!:-)
Co mas porad s rejpanim:) Zelva to taky postavil za par svestek a v garazi a presto zajel dobrej cas,ja verim ze spousta tdi zajede lepsi casy ale v tech autech uz bude investice nekde jinde ne?
Tak jako v tomhle golfu bude utopenej taky peknej balik aby takhle jel.
[ Link ]
Nejvtipnejsi na tom je, ze ten porazeny stoji na tech semaforech nebo jede za nim a za bricho se popada nebo se vali smichy pod volantem.
Ale marty ma pravdu, komplexy mame my a jeste mu zavidime, ze ma nejrychlejsi auto s nejuspornejsim motorem.
2 mrazik: "porazený" sa bojí tlačiť, lebo pred ním sa z ničoho nič objavila parná lokomotíva a hovno vidí :-)))
mám naftu, ale jako úsporák
na svezení bych volil benzín..
jak tak všude koukám tak prostě tdi vyhoupneš v průměru 200 - 250 hp když budu brát 1,9 tdi a to si myslím že jse strop.
ale taková audi S2 2,2 T myslím si že na takovém výkonu začíná...
takže za mě volba- uspora nafta, svezení - benzín
jak bylo tady to video ta octavia v combi vs S2 tak hlavně ten start tý S2 byl trochu zabržděný...
přidám video celkem slušné S2..
[ Link ] a tady ještě kombík :-D
[ Link ]
Tve já nevim, že se do toho martyho pořád tak opíráte. On ani v jednom příspěvku nikomu nějak nenadává a naopak uznává, že i benál může bejt velice dobrej motor. Jen se tu celou dobu snaží říct, že pokud někdo chce mít auto s dobrou spotřebou a občas chce bezpěčně a rychle předjet tak , že za pár tisíc to lze sTDI udělat. STačí mu uprava cca 15 tisíc nebo třeba jen 8 tiscí, záleží jak daleko to chce ten dotyčný hnát. Když by si asi kupoval auto jen a jen na sprinty, třeba by benzín koupil. Ale on se přece do nikoho nějak surově nepouští, jen vy ostatní mu pořád dávate sežrat něco co on neřekl. No nic no.Mně je to celkem jedno a fuk. Jen z toho mám takovej pocit.Ave
¨to dejvxxx: naprosto s tebou souhlasím...
já měl vento serie 66 kw trysky z 81 kw a chip a jelo to pěkně, na takový trochu svezení to bylo, předjíždět se s tím dalo pěkně, celkem to i upalovalo, bohatě by stačilo TDi s motorem ARL..
jsem taky pro naftu, ta moje šlupka 2,5 R5 tdi celkem jede a za 7 litrů.
200 to jede tak co více si přát :-)
do práce jezdím jen po dálnici, potřebuji auto aby byclo schopné jet s přehledem 130 ale i 160.
kamarád má golfa 2 mTDi nějký úpravy apod... jede to pěkně.. nebo li lépe řečeno dostatečně na to aby to občas pláchlo i nějakému silnějšímu benzínu...
asi tak.
nejak moc nechapu tvuj vyrok,ze na svezeni benzin a na usporu ci kazdodenni jezdeni naftu?Benzin ti splni uplne vse,kdyz budes resit spotrebu soupnes tam plyn a jezdis uspornejc jak traktor.
Jenže pak to nežere8,9 litrů benzínu ale 12-13 litrů plynu není to tak??? A já třeba nejsem zastánce ničeho ani se nebudu s nikym nějak dohadovat ale když jedu dlouhodobej prumer 4,4l a můžu mít naftu za XX korun tak co bych asi řešil když mně vyjde kilák pod korunu :) se pak hezky jede do rakouska za 100 korun na hlavu na palivo.A to předělání na plyn taky není zdovna laciný ne ?
Unihero: v ty prvni S2 je nakej nesmysl, tam budou upravy za statisice... urcite aspon 800PS, s tim ALS to bude turba pojidat ve velkym(kdyby se s tim jezdilo nejak vic, samo) ale jede to fest to jo.
marty: oni novy auta s TDI uz taky nebudou hmotnosti k 1000kg....
ty ruzny prefouknuty stary pixly budou jezdit pohodovou jizdu kolem 9-11litru ...
auto s velkym benzinem za rozumny penize nejspis nebude zrychlovat jako natuneny nakupni tasky s TDI, ale zase si kupujes k tomu motoru navic ten zbytek auta, pohodli a dalsi veci co nabizi auto ktery proste novy bylo ve vyssi tride...
BTW pri sviznejsi jizde uz se ty spotreby zas tolik nelisi.. kdyz pojedu po dalnici s velkym benzinakem porad kolem 200 a to same takovejhle ropak uz tam nebude zavratnej rozdil ve spotrebe, kamos jezdi 2 funglovky bawa, jedno je kombajn 318d(ten posledni motor, 105kW nebo kolik to ma) a druhy je kupe 325i a pri stejnym stylu jizdy se spotreba lisi max o 2litry s tim ze to kupe ma v tu chvili jeste rezervu a ropak jede nadoraz... BTW ta 325i jezdi trvale do 9ti litru a to jezdi relativne svizne(prevazne dalnice)...

16.02.2011, 18:02 |
assassin | Upraveno: 2011-02-16 18:04:17
dejvyxx: slusny systemy LPG tu spotrebu na plyn nezvysej o tolik .. a jezdit za 10LPG kdyz je litr zhruba za pulku nez benzin je celkem bezkonkurencni ... 4,4prumer je i u 81kW tdi co mame stylem klobouk, to i na dalnici musim jet 110-120...
a samo kdyz reknes ze mas naftu "z podezrelyho" zdroje tak tomu uz se samo neda konkurovat, to bych moh taky napsat ze tankuju benzin na cerpackach a ujizdim = mam ho zadara, takze je mi fuk kolik to zere....
BTW prestoze mam na vyber jet s oktavkou za 5 nebo e36 za 10 tak si skoro vzdy vyberu bawo, protoze sedacky a hluk uz proste neprekousnu
No dejvyxx potom za pár desiatok tisíc km zistí, že ani na tej nafte sa nevyplatilo tak šetriť... ale možno sa mýlim a má to z ofiko zdroja, ale pod pultom :-)
je to normálěn od benzínky a ne nějaký pofiderní zdroj ;)
Je to prostě mazaně řešený od člověka kterej to umí dát za takový peníze jaký sou pro mně super výhodný.Jinak nic víc v tom není..něco jako krást benzín a ujíždět...To je trošku mimo mísu :) vubec sem to nepochopil
Nemyslel som kradnúť, veľa sedlákov si kúpi najnovšieho Passata, ale 4/100 je málo z bonusov, tak tam lejú naftu patriacu do truckov a traktorov... takýto pofiderný zdroj som myslel :-)))

16.02.2011, 21:37 |
relax | Upraveno: 2011-02-16 21:38:53
Ze vas to jeste bavi, marty je hold clovek, kterymu stoji za to investovat x desitek tisic do toho, aby mu auto jezdilo rovne, ale za to "rychle" .... vetsina lidi ma jiny priority, a proto si koupi napr. BMW, se kterym pak muze lidi jako marty problikavat, lepit se na ne apod...
Edit: mozna trosku "OT", ale rad bych vedel jestli se Vonox rozhodl jaky tdi bude chipovat :D:D
To je právě k tématu :D Taky by mě zajímalo pro co se nakonec rozhodl ;)

16.02.2011, 22:45 |
relax tady mi to právě už moc k tématu nepřišlo :)

17.02.2011, 10:08 |
Vonox tyvole mega flejm :D ani to raci nectu musim se jen smat .. chtel jsem jen mensi radu jakej motor by byl na tyhle zakladni upravy nejlepsi ( peknej narust vykonu/udrzba/poruchovost)nechci zadnej extrem proste daily car a to uz sem se dozvedel jinde, chci auto na kazdodenni jezdeni( takze spotreba je dulezita/ vykon tdi mi staci ( cupra 110kw) .. a tady kdyz jedu dolu vidim 3KGT TT 20 litru na sto .. GTR naky rs2 10000konovy mustangy proste konec :D lidi proberte se raci to zavrete a smazte jinak se poperete
jinak sem to psal uz rozhodlej sem pro leona TS nebo cupru co se sezene (110kw) 4x4 nejlíp - tak kdyby vedel nekdo o nejakym peknym kousku :)seat club a vsechny internet inzerce mam projetý a nic moc
relax ale nikdo mu nebere to, ze investoval penize do auta, aby ho vylepsil,. ale ta onanie nad tim, jak je vsude nejrychlejsi, nikdo ho nepredjede a na sprintu je taky nejrychlejsi, to se fakt nedalo cist.
Já teda nevim ale jestli ste ho tak trošku nevyprovokovali ?:))
Tak to už je taková klasika na AHC :-D
Otátka:
"Zdravím, jaké byste doporučili diesel motory/auta?"
Odpověď:
"Diesel vůbec, ten končí na 3,5tis. otáčkách, kouří, třese se to jako k*áva a vůbec se to hrozně se*e.
Pořiď si aspoň BMW 330i, Subaru 3.0, Audi S2, ..."
Prostě se Vonox dozvěděl, co potřeboval... :-D
tak původní otázka zněla takto:
"Zdravim, chci pořídit Tdi ktere chci chipnout dat vetsi vstrky a trochu poladit"
a to že se to rozjelo jiným směrem, to se prostě stává.. :D
Dudelina: Protože někdo kouká na pojem auta dost jednostranným způsobem, tak se trochu snažíš ho naťuknout, že nejen s naftou a nejen rovně se dá jezdit. Buď si z toho něco vezme nebo ne. Nadávky a flamewar jsou zbytečný.
Jinak to ARL je opravdu dobrá volba a stačí dobrá mapa a si na třeba 170 koních a můžeš to nechat v serii. Jinak když koupíš tu 81kw tak je dobrý zase že to málo žere,což si původně taky psal ( oproti ARL ze zkušensotí tak o 1,5l) ale asi to je taky že tomu ARL tě láká víc dávat. Jinak PDčka obecně mají lepší podmínky pro to zlepšovat výkon. Ale když koupíš 81kw a vstřiky cca 4tisíce chip...tak uděláš v klídku 150 koní na origo trubo ale bude to na hraně. jinak pak to chce aspon VA turbo nebo nejlépe VA turbo+ trysky+ mapa a uděláš i 180 koní a podle trysek i víc..ale to už je asi investice na víc než počítáš. Takže všechno se to odvíjí od toho co od toho čekáš. A za druhý ty ARL motory se hodně blbej sháněj v dobrym stavu :( a možná i proto jsou dost předražený.Ave a dobrej výběr přeju.