Navštíveno 9232x

Zdar. Kolega má Renault Megane, benzin, rok 98 a zničeho nic mu včera nešlo nastartovat. Tak dal nabít baterku a motor točí, ale nenaskočí. Myslí si, že díky nízkému napětí kiksnul imobilizér. Přijde mi to jako blbost, páč na všech autech, co jsem měl, kromě Renaulta, šlo vždy nastartovat i po vyndání baterie z vozu. Nikdy se nevymazal kód imobilizéru. Co s tím teď? Nezná někdo nějakého Renaulťáka s diagnostikou v okolí Rychnova n.Kn.? Já vím nejbližší značkový servis v HK.

23.02.2011, 20:12 |
Hanes 98 má ještě imobilizér vázanej na dálkové zamknutí a odemknutí, nezůstalo náhodou auto po celou dobu odemčené? Ať auto zamkce a odemkne dálkou a pokusí se nastartovat znovu. Jestli to nepomůže tak vyzkoušejte jestli hází jiskru a jestli běží čerpadlo v nádrži po zapnutí klíčku cca 5sec než vypne, to je základ na to přijdete bez diagnostiky.
Dobře. Zkusíme to zítra. Je fakt, že na těchhle Renaultech je to přiblblý infra dálkový ovládání centrálu. Člověk aby hledal a hledal a mířil na zrcátko uvnitř a modlil se, že odemkne.
a jestli to neni pojistka ktera chcipne motor treba pri nehode je pridelana na podbehu u ridice v motoru takova bila kosticka kamos mel ten samej problem tak jsem kosticku vyhodil a draty propojil a je klid..

24.02.2011, 09:50 |
soray Jestli je to benzin, tak by to dost pravdepodobne mohlo byt cidlo horni uvrate - "motylek". Byva umistenej nad prevodovkou a staci ho pouze vycistit technickym benzinem. Par obrazku:
[ Link ] [ Link ]