Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > NIKON?? NEVER MORE!!

o Navštíveno 3422x o
o 03.03.2011, 17:11 | Zdeny60
V jiném vlákně jsem psal o anabázi s protahující se dobou opravy mého D70s. Foťák jsem dal do servisu Nikon CZ v kodaňské dne 25.1. s přáním vyměnit zrcátko, které jsem si, jak jsem sám přiznal, poškodil sám. Při jednom vyčistit snímač.

Servis probíhal v jiné zemi, než CZ, kde, jsem se nedověděl, je to prý tajná interní informace. Ale co jsem se dověděl dnes, když jsem přístroj po dlouhé době obdržel poštou domů je, že JSEM MĚL,MÁM A BUDU MÍT co do činění se stádem volů, debilů, imbecilů a idiotů v jedné hromadě s názvem NIKON!!!

Přístroj jsem vybalil z krabice a podezření mě chytilo hned, jak s polu s papíry vypadly na stůl 3 malé krabičky. POhled na doklad o provedené právi mé podezření vystupňoval k maximum - servis uvádí, že byly vyměněny položky:

SQ base plate unit
Aperture control base unit
Shutter unit

Já jsem požadoval vyměnit zrcátko!!!

Zapltil jsem 2400Kč a výsledek?? to si každý jistě rád domyslí.

Půl funkčních věcí, které byly 500% v pořádku je vyměněných, ale zrcátko ne. Nevím, nemám sil se dál s někým hádat. Paní mi po dalším telefonátu řekla, ať to prý tedy dovezu, když nejsem s opravou spokojen!! Tím to vadne, a já bdudu další skoro 1,5 měsíce, když to půjde stejně hladce, jako dosud, bez foťáku.

Jediné, co jsem schopen v této chvíli udělat, je naspat stížnost na p. SPOUSTU, což je technický ředitel. Tu stížnsot napíšu, na to může vzít Nikon CZ jed, otázkou je, co si za to koupím akdo mi to zaplatí.

Takže jak se do mě někteří naváželi v tom původním vláknu, že to moc řeším a pod (jako např. Tuner č. 2), tak zde je konkretní a jasný důkaz toho, jak KVALITNÉ a fundovaně naše servisy pracují. Ano, ty servisy, které jsou tak přetížené, že na stránkách k tomu určených, nemají ani čas zákazníka INFORMOVAT, jak si jeho zakázka stojí.

Tak když to uzavřu, jsem opravdu silně znechucen prací firms NIKON CZ, jednáním autorizovaného servisu v "cizí" zemi a kladu si otázku, zdali opravdu nepřejdu k jiné značce...

O dalším vývoji této kauzy mohu dále informovat, kdyby si chtěl někdo rozšířit obzory stran kvality práce značkového servisu, za jaký se servis NIKON CZ považuje.

o 03.03.2011, 17:24 | Kamil
Zdeny60 - tohle fakt nasere, ale můžu tě ubezpečit, že do podobný situace se můžeš dostat i u jiných značek
o 03.03.2011, 17:39 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-03-03 17:40:18
Opravdu jsi nepochopil na co jsem narážel a nad čím bylo potřeba se z Tvé strany zamyslet...

V každém případě tohle je špatně, ale bohužel tohle se může stát u všeho. Příkladů, kdy jsem chtěl vyměnit laser v CD přehrávači a dostal jsem z opravy zpět CD přehrávač a v pytlíčku nikoliv laser, ale motor posuvu apod. mám nespočet. Technik se domníval, že přeskakování vyřeší tím... Jenže to je tak jeden případ z 10ti a samo že byl problém a špatné načítání nakonec vyřešil až nový laser... A takhle je to napříč značkama a i žánrem zaměření, viz. dnešní příspěvek s Šestikuleho elektrikářem.

Bohužel stále tu jsou lidi co mají svou práci jen jako zaměstnání a podle toho to taky vypadá...
o 03.03.2011, 19:46 | Crimson
.. pokud ale Zdeny uvede věc na pravou míru, na problem poukáže resp. opravu reklamuje, měl by se servis chytit za prdel a na počkání zjednat nápravu !

když chci vyměnit výfuk, a oni mi vymění spojku, sorry ale chtěl bych prachy nazpátek !
o 04.03.2011, 11:12 | prohifi.cz
Je smutné, když tak banální záležitost člověku přináši tolik problémů, žere tolik času a tolik zkracuje život...

Poslední dobou vidím, že spousta lidí nemůže najít zaměstnání, ale najít dnes člověka, kterému se zadá úkol a máte u něj jistotu, že vše udělá, a to pořádně... to je hodně těžké.
o 04.03.2011, 11:18 | RedBaron
Zdeny60: Tohle bych poslal mailem nejvyššímu tady na Nikon ČR a kopii na ČOIku. Oni jsou tam fakt hrozný kreténi.
o 04.03.2011, 11:26 | muSlim
A ja by som nezakladal nové vlákno, ale použil staré, ktoré by k tomuto vyuzleniu poslúžilo úplne perfektne :-)))
o 04.03.2011, 11:35 | Vencaf
mám s Nikonem podobnou zkušenost jako Zdeny, páčili jsme z nich foťák 2 měsíce, jednou řekli, že je někde v zahraničí, podruhý zase, že tam žádnou takovou zakázku vůbec nemají, prostě tragédie.. a když jsem tam jel osobně pěkně nasranej, čekal jsem jak trubka půl hodiny, protože slečna za pultíkem vydávala někomu foťák z opravy, měla tam napsanou cenu bez DPH a zaboha nemohla vypočítat, kolik to bude s DPH..
o 04.03.2011, 11:41 | hanx
On to taky nemusí bejt problém konkrétně celý značky, ale jen jedný blbý krávy na administrativě servisního střediska, která na svojí práci sere a špatně předloží technikovi co má vlastně zákazník za problém -> můj každodenní případ, když jsem dělal v servisu německých NTB

příklad: zákazník většinou k ntb dodává dopis kde má závadu popsanou, jenže občas, když problém nebyl zjevnej jsme radši šli za němcema ať nám anglicky vyloží co zákazník chce, jelikož dopis od zákazníka na stránku A4 nám administrativa přeložila jako "žádný obraz na monitoru" přitom zákazník si stěžoval na vadnou TV kartu... Jiní technici (např ti, co neuměli německy ani anglicky, nebo byli nový a nevěděli co to na tý administrativě sedí za lemply) by prostě udělali sérii testů na problém "žádný obraz na monitoru" a NTB by poslali zpátky bez závady a rozhodně by to nebyla jejich chyba (i když kdyby přišla kontrola tak by za to byl postihnut technik, ne ten (ta), kdo ten ntb přijímal na středisko a dělal k němu interní papíry..
o 04.03.2011, 13:32 | Bucci
asi jako ostatní: tohle se může stát všude, osobně na Kodaňský mam za sebou 2 záruční opravy (1x D80 a 1x SB900) a vždy oprava perfekt v rámci 3 - 5 pracovních dnů.
Pak čištění a 1x pozáruční servis (čištění na počkání, pozáruční stejně jak záruční, s tím, že tam byl D+1 na odsouhlasení částky)

jinak souhlasim s hanx...
o 04.03.2011, 20:52 | Zdeny60
hanx:

tohle není věc jedný ..., co sedí na receoci a přejímá zařízení k opravě. Ta tam napsala jasně a přesně, co jsem požadoval. Pokud to ale šlo do zahraničí, tak problém mohla nastav překladu toho, co požaduji. To je první věc. Ale spíše si myslím, že překlad byl správně, na tom asi jakožto na rutinním překladu pár slov, které se běžně opakují, asi není co pokazit, ale problém je spíše v tom, že servcisák je dement a kretén a prostě se pořádně nepodíval, co vlastěn tomu zrcátku je. Ono se sklápí, vše funguje, jen v hledáčku je vidět roj černých teček. ty, bohužel, beuź objektivu pouhým pohledem na zrcátko uvidí jen stěží a pokud nepoužil lupu či jinoum optimu, tak to prostě neviděl. Kdyby si ale nasadil jakýkoliv objektiv a podívla se proti světlu, jak jsem to poté následně vysvětloval oné slečně v telefonu, tak by bylo hned jasné, o co kráčí.
Prostě jsem narazilna hňupa, který netuší, že zrcátko chci vyměnit z nějakého určitého důvodu /(který jsem de fcato uvedel!!) a vymění půl foťáku, ale jen ne to, co jsem požadoval. Mám napsaný dlouuuuhý dopis na p. Spoustu, v pondělí mu hned volám a posílám dopis, takže za rámeček si to nedají a já se nehdolám smířit s tím: " no tak sorry".
o 04.03.2011, 22:57 | hanx
Já jsem sice nemluvil o tý co přijímá zařízení k opravě, ale o tý, co to předává technikovi... Chápej, ten technik dělá to, co mu řekne někdo z administrativy, aby udělal... Pokud mu to řekne někdo blbě, zlášť u problému, kterej neni nějak běžnej, tak to nemusí bejt chyba toho technika...

každopádně to je jedno, nemůžeme vědět ve kterém článku toho dlouhýho řetězu byla chyba, jen jsem se snažil podotknout, že to mohla bejt chyba vyloženě jednoho blbce kterej klidně může tu firmu "sabotovat" a bohužel jsi třeba narazil zrovna na něj.. jen čistě hypotéza:-)
o 05.03.2011, 08:38 | Zdeny60
Tak pánové, nestačím se znovu divit!!!!

Te´d, před minutou, jsem se dostal k tomu, abych si vše v klidu a řádně prostudoval a prohlédnul. Věřte nebo ne, ale terpvě nyní jsem si ještě všimnul, mi přístroj došel s ulomeným a prasklým krytem LCD displej!!!

Toho jsem si ve čtvrtek nevšimnul a díky Bohu jsem ještě neodeslal fo´ták k reklamaci opravy!!

Tak tohle mě už dorazilo a svědčí to zcela jasně a neomylěn o imbecilitě, debilnosti, hňupovitosti a napropstém ignoranství zákazníků!! Jak může mechanik tak jemného zařízení, jakým dig. zrcadlovka bezpochyby je, mechaicky zničit něco, čeho se při opravě nemusí ani dotknout??!! Tohle je mimo mé chápání a po dnešním ohledání jsem jasně rozhodnut tvrdě bojoat a nebududuj váhat ani vteřinu vše zveřejnit včetně jmen lidí, se kterými jsejm jednal. Toto už nemá obdoby a jen vůl by to tak nechal. Já teda rozhodně NE!
o 05.03.2011, 08:52 | Zdeny60
Jen pro dokreslení:

foto k příspěvku  od Zdeny60

o 05.03.2011, 08:53 | Zdeny60
Vyměněné ( a nepožadované) díly:

o 05.03.2011, 08:54 | Zdeny60
protokol při předání:

o 05.03.2011, 08:55 | Zdeny60
Protokol o provedení opravy a testu přístroje: k pláči!!

o 05.03.2011, 11:46 | ruffrider
nj, tatrmani to jsou, a ta krytka - nechápu co s tím dělali?
o 05.03.2011, 12:01 | Bucci
no, tohle nemusí být práce technika.. i když za to samozřejmě servis NESE PLNOU ODPOVĚDNOST

ale tohle může udělat dopravce, když mu spadne bedna a je to blbě zabalený...
o 05.03.2011, 16:21 | Crimson
pláčeš na špatném hrobě.. ale jinak je to na zabití,
a nejspíš chyba v jejich systému !
Udělej z toho humbuk jak píše RB
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3445 sekund.