Navštíveno 6375x

16.03.2011, 10:46 |
Aegis Ahoj,
jsem spokojeným vlastníkem F1 RS. Ale teď musím řešit problém, jak co nejlepé vyměnit parkovací žárovky v xenonech. Přístup neni moc dobrej, zvlášť u baterky. Někdo mně říkal, že musím vše vydělat i s celým světlem a na to potřebuji povolit i přední nárazník, což se mně zdá být moc práce pro takovou pi...
Takže bych chtěl požádat o radu, zda nemá někdo zkušenosti s výměnou? Jak nejsnáze se tam dostat...
Možná doplňující dotaz: Jakej je Váš názor za záměnu za nějaké modré či "tuningové" LED parkovačky?
Moc díky a za každý postřeh jsem vděčnej

16.03.2011, 11:09 |
Augi S výměnou Ti neporadím, ale modrý parkovačky rozhodně ne a LED parkovačky proč ne? ;-)

16.03.2011, 11:16 |
Aegis Přemýšlel jsem o tomto
[ Link ] , le nevím jak to bude vypadat. Když mám xenony namodralé a klasická parkovačka je žluta, tak to neni moc COOL :). Chtěl bych, aby to teplotou barvy navazovalo na ty xenony. A když mně teď obě žárovky odešly...

16.03.2011, 11:19 |
clown a nebude to u LED rvat, ze jsou praskly ? :o)

16.03.2011, 11:21 |
Aegis no, teď je tam mám prasklé a nic neřve. Jen nesvítí kontrolka parkovaček :-

16.03.2011, 11:30 |
rcman aegis: Je to jak píšeš. Světlo jde ven. A nárazník povolit a pak trochu odtáhnout.

16.03.2011, 11:35 |
Aegis rcman: Díky, toho jsem se bál :-(

16.03.2011, 12:31 |
bobo mám stejné auto,lepší je vyndat baterku a kastlík,nemusíš pak na seřizování světel

16.03.2011, 12:35 |
Aegis bobo: Něco takového jsem potřeboval slyšet !!! :-)
Pokud si dobre vzpominam, do F1 RS jsem montoval jak diadem blinkry, tak LED parkovacky a urcite jsem naraznik nepovoloval, ani baterku s kastlikem nevyndaval. I s mejma tlustejma rukama :o))

16.03.2011, 13:01 |
Aegis tappaja: A pamatuješ si, jaké jsi tam dával LED parkovačky a jak to pak vypadalo?

16.03.2011, 13:10 |
Aegis Jinak se mně zdá, že co člověk to názor... ...asi se do toho pustím sám a uvidím, jak se tam dostanu. Jen doufám, že nedopadnu jak Louis de fine, když kontroloval v četnících a mimozemšťanech motor v té zelené kocábce :DDD
nejaky takovyhle a vypadalo to super.

16.03.2011, 13:59 |
Aegis přece jen je ta žárovička v parabole docela vidět, takže toto si tam asi nedám :-
Pak budes svitit zlute, coz k tem xenonum vubec neladi... Vzhledem k zivotnosti, intenzite a barve svetla, to povazuju za docela funkcni styling.

16.03.2011, 14:03 |
AR tak dej jednoduche ledky

16.03.2011, 14:06 |
Aegis no buď tam dám tu OSRAMku viz výše nebo
[ Link ] , ale stejně to už jsou detajly... Hlavní problém bude, se tam dostat..
pouzivam taketo nieco, svieti to dobre a vo svetlach to nevyzera zle
[ Link ] alebo
[ Link ]
Mel jsem modry Philipsy, stejne to sviti zlute. Kazda zarovka bude zluta.
To co jsi dal, to sviti jen dopredu, asi si dovedes predstavit, jak to bude vypadat. Predem ti muzu rict, ze hnusne :o)
To uz tam snad radsi nech zarovky.
hele k těm smd do parkovaček,mám už je doma,ale četl jsem že u OII to ukazuje prasklou žárovku a má se tam dát nějákej odpor,co je na tom pravdy?
OII ukazuje chybu, ale hlavne je odpoji, takze nesviti. Musis sehnat CANBUS verzi, ta uz ma odpurky v sobe a jede to bez problemu.

17.03.2011, 01:00 |
Lu82 [ Link ] todle pouzivam v O1 jako parkovacky v kombinaci s xenonama super a navic i vzhledove jsou good

17.03.2011, 09:01 |
Kapka (M)
jestli mas teda Octavku1 RS..a mas tam origo xenony..tak budes muset obe dve svetla vyndat ven..vlastni zkušenost..naraznik nemusiš vubec povolovat nebo sundavat..jsou tam na svetle 4ks sroubu na hvezdičku+1 co drží blikbr...3 šouby normalne vidíš a jeden je schovaný pod blinkrem..takže nejprve blinkr ven..potom ty 4 šrouby/2 jsou postraně u chladič a 1 nahoře na světlu a 1 schovaný pod blinrem/j..a pak takovým zpusobem "ježek v kleci" vyndaš svetlo ven..osobně si vždycky přelepim vršek narazniku papírovou paskou abych si ho neškrabnul..zezadu svetla je cca 6-8 šroubku na hvezdičku /nevim ted presne počet/a pak se teprve dostaneš k žarovkam..jinak mam podobne Led parkovačky jak sem daval Tapík a pohoda..

17.03.2011, 09:11 |
Aegis Kapka: je to Fábia... Co mně ukazoval jeden mechanik, tak u levého světla, je tam jeden šroub, který se vyšroubovává dopředu směrem před auto, ale je moc dlouhý, takže mu k vysunutí brání kousek nárazníku... :-( Ale pořád věřím, že se tam dostanu i bez demontování světel...
Nevim co je to za mechanika, ale furt plati to co jsem napsal 16/03/2011 12:58
Jestli to auto mas, bez, otevri kapotu, je tam jeden sroubek co zajistuje vicko na svetle a dostanes se tam i bez vyndavani svetel!

17.03.2011, 09:42 |
Aegis Tappaja: Spoléhám na to, stejně se vždycky přesvědčím radši sám. Díky
Jestli je tam pristup jak u F1 1.4MPi rok 2000 s tim super kastlikem okolo baterky, tak se zlomenym zapestim se tam dostanes. Priprav se, ze budou litat kurvy horem spodem, ale jde to:)

17.03.2011, 10:14 |
Aegis asi to bude stejné, kastlík pujde ven určitě...

17.03.2011, 10:17 |
clown ja nevim, proc si nedojedes do servisu .. u nas to tu firemni borci meni za 700Kc :o)) NHCAR Praha :o))) Skoda je prece levna .. :o)

17.03.2011, 10:26 |
Aegis za 700kč si radši koupím 5x vodku s redbullem :D
clown: myslis, ze by to u Fordu bylo levnejsi? :o)) Kdyz je nekdo linej a lempl k tomu, tak si to zaplati. A stejne neverim, ze za vymenu zarovky si HN car nauctuje 700Kc. To neni megane, kde je na to hodina prace s rozebranim pulky auta.

17.03.2011, 10:43 |
clown tappaja, fakt .. taky se mi udelalo spatne
ne parkovacky, ale H7 .. u OII .. , lemplove to nejsou .. jsou to ing. IT :o) fakturu jsem videl cca rok zpet :o) jezdim jinam a zarovky si vymenit sam umim

17.03.2011, 10:44 |
Kapka (M)
aha..tak sorry..tak aspon je tady navod pro nekoho s Octavkou :-)))

17.03.2011, 10:50 |
clown Tapp .. Romane, ja to nemyslel ted jako bych se pricil VW groupu, jen si delam prdel z lidi, jak rikaj, ze Skodovka je levna atp .. pritom je uplne stejne draha jako vsichni ostatni.
Navic to bylo jen drcnuti do Aegise :o))

17.03.2011, 11:00 |
Aegis clown: ;-)