Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Oprava laku

o Navštíveno 3796x o
o 17.04.2011, 18:26 | Aegis
Určitě se to tady už někde řešilo, tak mně neurvěte ruce, že se na to znovu ptám - nenašel jsem.

Jak opravit lak po zímě, na laku je hodně malých teček od kamínků, tak aby to neudělalo v peněžěnce díru a vydrželo aspoň jednu sezónu (cca 20 mytí). Jaké jsou možnosti?

o 17.04.2011, 18:50 | Newman
Meguiars :-)
o 17.04.2011, 19:02 | Aegis
Newman: trochu konkrétněji + nějaké zkušenosti
o 17.04.2011, 19:49 | Newman
jsem v tom začátečník, ale pár videí mě přemluvilo a skutečně to funguje.

- doporučuji koupit 4 věci

1.modelínu (clay bar)
2.scratch x 2.0
3.ultimate compound
4. a na konec nějakej vosk, kterym to zatahnes
treba cleaner wax

+ hromadu microfibre osusek na lesteni

pred tim samozrejme dukladne umyt

o 17.04.2011, 19:56 | Newman
o 17.04.2011, 20:05 | Aegis
super a díky, ikdyž na tom videu ty rýhy nejsou moc hluboké... jinak by to asi nefungovalo
o 17.04.2011, 20:18 | mr.brain
Aegis: Myslíš jako oprýskaný lak od kamínků? Pokud je to opravdu pryč lak, tak je to hodně špatný a nějaká maskovačka nebo brousič ala Scratch X nepomůže. Pokud je to jako tohleto [ Link ] tak názor co s tím tam už máš. Bohužel, přeleštění odstraňuje hologramy.

Newman: pokud použiješ SratchX pamatuj na to, že ubíráš lak a není to maskovačka, takže víc aplikací se silnějším přítlakem a probrousíš se. U měkčích laků je to hned.
o 17.04.2011, 20:22 | JR
Scratch X je sice nejdrsnejsi lestenka od Meguiars, ale zas tak moc drsna taky neni. Tempo je mnohem agresivnejsi.
o 17.04.2011, 20:40 | Newman
souhlasim s JRaem
kdyz jsem nemel sratch uzil jsem tempo a zatahl to voskem a hodne slusny

nejlépe dát sem foto ať se bavíme o konkrétní věci

o 17.04.2011, 20:51 | Newman
o 17.04.2011, 21:25 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-04-17 21:26:13
Taky postupně zaplouvám do tajů detailingu a scratchx je k ničemu co se týče ťupek od kamínku. Scratchx je leštenka jako třeba ALL-IN-1 od chemical guys a podobně, ale zázraky to nedovede :). Akorát jí na detailing.cz vychvalujou víc než si zaslouží :).
Jedině ťupky zatřít lakem, zbrousit do roviny a pak rozleštit (kvalitní šampón, clay + lubrikant, leštěnku, a sealant či vosk), ale počítej,že jenom za kosmetiku s utěrkama, rukavicí a ručníkem dáš minimálně 3000, takže nic levnýho :) ) Já teď kupoval tyhle věci od CC bez vosku a stálo mě to 2500, a to jsem měl slevu 15% :).
kdyžtak koukni sem [ Link ] ,ale je to na hodně večerů :).

Tady máš návod na odstranění ťupek [ Link ]

[ Link ]
o 17.04.2011, 21:35 | Newman
trochu O.T. zatim to makam vsechno rucne
dejte link na nejakou lesticku ?

a jeste neco - dneska jsem polemizoval s myslenkou voskovat i kola (blbost nebo ne ?) nemyslim pneu !
o 17.04.2011, 21:37 | M.a.R.i
JR:
S tím ubíráním laku je to zajímavý. Budu dávat leštěnku od CC ALL-IN-1, která je taky abrazivní, před dvěma lety jsem nechával lak rozleštit, tak tam taky byl úběr laku. Navíc DODO tvrdí,že japonský auta mají tenčí lak, tak z toho mám docela vítr.
Zajímalo by mě kolikrát se dá na auto aplikovat abrazivní leštěnka, než se člověk proleští.
o 17.04.2011, 21:39 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-04-17 21:40:28
Newman:
pokud nemáš s leštičkou zkušenosti, tak je bezpečnější orbitální leštička, tam není takový nebezpečí, že se propálíš. Na detailing.cz si chválí tuhle: [ Link ] . Pak si chválí leštičky od DODO, ty vyjdou na podobný peníze.

Vosk na kola není blbost, ba naopak, normálně je umyj, použij clay, leštěnku a pak vosk. Jsou i speciální vosky přímo na kola. [ Link ]

Opravdu stojí za to prostudovat detailing.cz
o 17.04.2011, 22:14 | JR
Kazda lestenka obsahuje abraziva, protoze proste musi ten "starej" lak nejak strhnout. Osobne si nemyslim, ze by se beznej uzivatel probrousil az na lak. Na svym aute mam 20 let starej lak a furt je cervenej :-)
o 17.04.2011, 22:16 | Aegis
No vidím to asi na tu korekční sadu ok koncernu, mám na černém metalickém laku dost bílých teček (odlouplého laku). Chtěl bych, aby to aspoň tak nesvítilo, nebudu zkoumat lupou, zda je poznat rozdíl... A bude to asi i nejlevnější.
o 17.04.2011, 22:57 | AllInOne
M.a.R.i
Ta věc na odstranění těch ťupek, kde se to dá u nás sehnat? Dik
o 17.04.2011, 23:00 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-04-17 23:01:00
JR: Ono můžou bejt taky leštěnky který vyplňujou a zakrývaj škrábance, neodstarní je. Myslím, že jim říkají Glaze.

AllInOne: necháš si namíchat barvu a nebo zajdeš do salonu, odmastíš ťupku, prdneš na to lak a pak to zbrousíš a ve finále rozleštíš, ale nevím jestli to půjde rozleštit ručně. Chystám se na pár oprav na MR2,tak pak poreferuju, ale bude to tak za 14dní.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3144 sekund.