Navštíveno 13608x

Mám trochu zvláštní dotaz.. potřebuju přilepit náhrobní kámen na asi 50 let starym a neudržovanym hrobě.Drží to jenom jeden kolíček/čep uprostřed,jinak je to úplně volný a mám obavu,že by to mohlo dřív ,nebo pozdějc spadnout(vítr) a rozbít všechno okolo.Je to cca 110x60x10cm blok a dle mne to může mít dobře metrák,ne li víc.
Máte někdo zkušenost,nebo radu co použít?
Díky :-)

Napadlo mě to vypodložit klínkama a mezi nacpat nějaký lepidlo/tmel-lepidlo a pak nechat sednout..jde o to,co použít...
tak tohle tu tutove jeste nebylo...
Je to leštěný? co zkusit použít silikon na akvárka? Nebo se zeptat hrobníka, co na to používají?

24.05.2011, 10:32 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2011-05-24 10:33:24
Lucni.konik: No upřímně,už mi napadlo lepidlo na okna.. :oD
leštěný to není..
Jj, lepidlo na okna vydrží hodně. Nebo vyzkoušet reklamu a koupitn Pattex :o)

24.05.2011, 11:01 |
clown co ty epoxy lepidla na opravy betonu a pod ??
bohuzel HPS Lounky krachlo ..,
ale urco to jde .. viz
[ Link ]

24.05.2011, 11:44 |
Tomas Ja som daval renovovat pomnik starym rodicom. Kamen dali dole, kliny tam boli dva, dali nove z armatury do betonu. Kamen prilepili cementom na lepenie obkladaciek - exterierovy.
tak prej "by mohlo fungovat" tohle.. Gluepox Rapid F,problém je,že to nebudou mít asi "všude" a druhej pak,že mi pravděpodobně budou stačit 2 špachtle a co s tím zbytkem.. :-) (na cenu jsem ještě nekoukal)Další varianta je zkusit Chemickou kotvu(taky nevyzkoušeno,ale teoreticky by to mohlo držet..

Co se rovnou zeptat kamenika?
silikon !
nechaval jsem delat ze Svedske zuly vazy na hrob a na hrobce je lesteny kamen a aby to nikdo neukradl, tak jsem to nalepil na silikon - drzi jak cert !!!
Silikonu bych se nebál ...
Newman: ..no upřímně já asi taky ne..víc se bojím tý váhy..ale asi máš pravdu...než abych kupoval primer a lepidlo na okna,tak se na to asi vybodnu,risknu to a nacpu tam silikon a udělám holt test.Je mi jasný,že to nebude navěky,ale aspoň pár let by to vydržet mohlo..
Tak nakonec mi byl včera doporučen Soudal-konstrukční lepidlo dřevo-beton-kámen...tak jsem zvědavej na výsledek..schválně poreferuju :o)