Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavím, stavíš, stavíme 6

o Navštíveno 43393x o
o 29.05.2011, 19:34 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-29 19:35:31
Tak děláme s tátou věnec a máme pár nejasností byť jsem to probíral před časem s projektantem.

1. Máme rohy takhle jak jsou na fotce správně, tzn v kuse ohnutý drát a jedou vždy nad sebou a nebo se to musí převazovat, že jeden třeba spodní jede ke kraji a horní zas kopíruje vnitřní stěnu? Někde jsem to tak viděl na fotkách a teď nevím zda to bylo správně či špatně.

2. Na rovinách jsem 6tku drát ke 14tce vařili, to jde parádně rychle a ubejvá to, ale rohy vážem. Je otázka zda stačí jednička drát jen tak symbolicky přichytit a nebo zda se mordovat s dvojkou a to přidrátování má i pevností význam. Pokud se to drátuje jen aby to drželo tvar než se to zaleje betonem a na pevnost to nemá význal tak na dvojku prdíme.

3. Máme 6m roksory 14 a rohy nám krásně vychází v půlce ohnout a tím pádem máme z roku ještě 2,5m než napojujeme rovné. Je to tak správně a nebo musí být rohy jen na krátko?

4. Převazujem 25 - 30cm a svaříme ty dvě 14tky k sobě.

Díky za rady.

o 29.05.2011, 19:35 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-29 19:36:16
1

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 29.05.2011, 19:36 | Tuner#2
2

o 29.05.2011, 20:50 | deda
podle me by se armovaci ocel nemela vubec varit,nebo minimalně,ale pouze vázat Vařaním(ohříváním )se oslabuje její pevnost ...a rohy by se mely prevazovat ....takove jsem dostal instrukce z armovací spolecnosti kde mi delali trminky...ale zase není svár jako svár tak take zalezi cim jste varili ...
o 30.05.2011, 08:27 | Tuner#2
deda: Vařili jsme klasicky elektrodou, ale prakticky jen koutové svary na 1/4 průměru, někdy ani to ne. Myslím že té 14tce to nějak neublíží na tah kor když to bude zalité v betonu. Díky za radu, rohy budem vázat.
o 30.05.2011, 08:35 | Akordýsek
Pokud je to pořádně zavařeno na tupo tak to tak hrozně nevadí..
Ale obecně platí pravidlo drátovat,drátovat,drátovat..
o 30.05.2011, 08:43 | Lucni.konik
Tak, 1) Nemělo by se vůbec vařit!!!!
2) Rohy by se měli provázat - vnitřní jeden ven a jeden venkovní dovnitř.
3)Proč si dal do věnce jen takovej pidi polystyren? Já dával teda 8cm, ale zas jsem dělal z heluzu.
Škoda, nemám tu foto rohu, ale takhle jsem vázal já a byl to vopruz na celej tejden vždy po šichtě na dvě hoďky:

foto k příspěvku  od Lucni.konik

o 30.05.2011, 08:44 | Lucni.konik

o 30.05.2011, 08:44 | Tea
Podlož třmínky distančníky nebo alespoň kousky roxorů, aby měla výztuž krytí i zespodu min. 2cm.
o 30.05.2011, 08:44 | Lucni.konik

o 30.05.2011, 08:46 | Lucni.konik
Jinak nad oknama se dělala zas armatura jinak, tak jen pro vysvětlení - vkládal se tam taky ještě polystyren navíc a armatůra měla profil písmene L.
o 30.05.2011, 08:53 | Tuner#2
Akordýsek: Nám řekli klidně vařit i projektant nebyl proti že to jde rychleji :-/ Když vezmu, že na baráku máme 30 let jen dva pruty kolem dokola, tak tohle je na bungr :-)

Lucni.konik: 1) stalo se
2) Někde jsem to tak viděl, jiný to má zas tak já? Když to převážeš, tak zas v rohu vůbec nic není jen beton tak nevím. Projektant na fotky nic neříkal, prý dobrý.
3) Tak málo jsem dával aby tam vůbec na věnec něco zbylo a navíc bude věnec mimo barák. Podhledy budou cca. 5cm pod spodkem věnce takže bude ve vatě. Je tam čistě kvůli dilataci a dobrému pocitu.

4) Nemáš to nějak moc hustě? Já mám psáno po 30cm a v rohách na 1,5m zhustit na 15cm.

o 30.05.2011, 10:51 | Akordýsek
Přesně tak,proto to píšu my měli taky jen lano nebo co a drží to taky,ale je pravda že přece jen pálená cihla má větší pevnost nežli ytong..
Podle mě to máte udělané hodně poctivě..
Pohybuju se po stavbách pořád a vím jak to dělají někteří a taky to drží...
o 30.05.2011, 11:11 | Luke_288 | Upraveno: 2011-05-30 11:12:51
podle mě na věnec RD v cajku, jen jak už psal TEa, bacha na krytí betonu, na tý druhý fotce máš jeden třmínek opřenej, tzn krytí 0.

vázání drátem je kocert když to člověk umí, jinak je to pěknej vopruz.
o 30.05.2011, 11:23 | Lucni.konik
No, já mám ještě obytné podkroví, takže se to dělalo takto. Je fakt, že si doteď připadám, že jsem spíš stavěl "mažinetovu" linii než barák.

Jinak po první 6m armatůže, kdy jsme ty drátky kroutili prstama-rozedranýma až na maso jsem hezky rychle sehnal pytlové úvazky a vazače a s těma se to jelo už pak nádherně rychle.
o 30.05.2011, 11:59 | Tuner#2
Akrodýsek: Díky

Luke_288: JJ to je zatím rozpracovaná verze, je tam plech když jsme vařili 14tky k sobě.
o 30.05.2011, 12:00 | Tuner#2
Jinak klec se bude podkládat asi kouskama Ytongu, prostě aby beton mohl i pod a stranově si to taky ohlídám.

Poslední dotaz ty 14tky na sebe navazujem s přesahem 30cm a vařit či nevařit k sobě podél?
o 30.05.2011, 12:46 | art
Tuner#2; tak hned ta první fotka pokud je to již "hotové" je teda..no slušně..špatný..

btw: statiku raději vždy předimenzovávám, a fotka toho skrytého průvlaku co postnul Lucni.konik se mi líbí:)

Teď k té první fotce co dal Tuner#2.. I když ti to ostatní víceméně odsouhlasili, řešení toho věnce v rohu se mi zrovna v tvém případě velice nelíbí. Výztuž by se opravdu měla zatahovat - tzn. vnitřní prut v rohu přetáhnout přes roh do vnější strany a vnějš prut naokpak zatáhnout v rohu k vnitřní stěně.
Jestli jsem to nesrozumiltelně napsal tak dyžtak skicnu a přiložím obrázek, stačí říct. Ale co pamatuju tak máš dřevěné stropy a hned do toho opřený krov obě defacto do věnce, takže věnec bych udělal upravdu pořádně, včetně jeho příslušných detailů.
Ten roh co máš vystřihni/nebo přeskládej, pokud to jde. Nebo nejlepší a (možná) nejlehčí varianta (zničíš jen třmínky), přidej tam rohové příložky (které bych já stejně dával vždy). Ty příložky přiložíš právě tak jek bylo psáno výše.. (příložky např. z tý 6m/14mm tyčoviny co používáš, střihni napůl a ohni)
o 30.05.2011, 13:01 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-30 13:01:50
art: Hoté to je co do rozmístění, samozřejmě vyvázaný je to jen dole, nahoře to nebylo, bylo sedm večer a už jsme toho měli plné kecky od rána. Takže vyvázaný bude každý roh třmínku.

To jak myslíš přesazení chápu, otázka je co to má za smysl, vdyť takhle se to do betonu taky opře...

JJ mám vazníky a strop bude jen SDK podhled. Pod vazníky budem ještě dávat fošny 6 - 8cm silnou to musím ještě domluvit a ta bude chycená páskovinou 40 x myslí 3mm. Páskovina bude zahnutá do Lka, vložená pod armaturu a přitisknutá k vnitřní stěně věnce. Na vrch se pak položí fošna, zahne a přišroubuje.

Co jsem nepochopil to Tvé zpevnění rohů jak to myslíš?
o 30.05.2011, 13:14 | Lucni.konik
to prostřídání vnitřních a vnějších prutů v rohu je kvůli lepšímu rozložení pnutí v konstrukci.
Jinak ty pásoviny na přichycení - no, už jsem viděl u bungalovu taktéž tebou zamýšlené uložení ve tvaru L pod armatůru. Problém byl pak při sedání střechy, kdy střecha tlačila bohužel do stran a díky tomu uložení to začalo vyvracet věnec směrem ven. Pro klid v duši bych se radši poradil jak se stavebním dozorem, tak se střechařem, co ti bude dělat střechu. Já třebas dával do věnce pásovinu -rovnou - na konci, který byl ve věnci byla rozříznuta cca 4cm a rotáhnuta a nad věnec mi čučela délka dle přání střechaře, aby mohl pásovinu ohnout a chytit trámy. Té pásoviny čistě na jedné nebo druhé straně věnce bych se trochu bál. Já měl defakto tu pásovinu uprostřed, ale já měl věnec taky širokej skoro 40cm.
o 30.05.2011, 13:36 | Tuner#2
Lucni.konik: Volal jsem do BIOSu kde budou dělat vazníky a říkal, že není problém, že je kotví buď rovnou do věnce a nebo právě takhle do fošny.

Myslíš, že i ty vypříčkovaný vazníky se mají tendenci se roztahovat?
o 30.05.2011, 13:39 | Only_One
s ohlede mna RD je ten věnec v pohodě.. ani nemáš patro jeslti dobře pamatuju jen střechu.
o 30.05.2011, 13:49 | Lucni.konik
To zkrátka záleží na typu konstrukce té kostry střechy. Nejsem střechař ani stavební dozor. Jen mluvím ze své praxe, co jsem viděl, dozvěděl.
o 30.05.2011, 15:12 | hanzz
To jste docela dobrý kaskadéři, když stavíte barák a na netu se ptáte, jak se co dělá a jestli to takhle máte dobře :o)

o 30.05.2011, 15:35 | art
jak už Ti za Lucni.konik odpověděl, je to pro eliminaci špatného pnutí. Stručně: ten Tvůj roh - a potažmo stěna, může takhle lehčeji "pracovat" v reakci na různé typy zatížení, zatímco když to zatáhneš jak jsem psal, tak už mu to tak lehce nepůjde.
A teď nevím čemu jsi přesně nerozuměl..? Tomu jakou jsem doporučil nápravu na ten Tvůj roh? No, ohneš si ty čtrnáctky co na stavbě používáš do pravýho úhlu, a přiložiš je k té stávající vyztuži co v rohu máš, dle výše popsaného řešení..
o 30.05.2011, 15:47 | art | Upraveno: 2011-05-30 15:48:02
hanzz: tak ale je dobré že si vyslechne připomínky a nechá poradit..
Je fakt že hned rodinný dům je velké sousto pro neznalého, lepší by bylo začít na něčem meším (garáž, chata...), ale když se k tomu postaví zodpovědně tak budiž, sice to tak zní, ale určitě to nedělá všechno poprvé a sám, ale má tam někoho oboru znalého..
o 30.05.2011, 15:51 | Tuner#2
Only_One: JJ bez patra jen zbíjené vazníky a zděné štíty. Střecha jednoduché A.

Lucni.konik: Projektant fotky viděl a řekl, že OK když to bude vše vyvázané (jak říkám je to rozpracované na fotkách)

hanzz: Ty woe už mě nebaví tyhle namachrovaný keci... Už jsem to tady 100 x psal, že mám projekt, mám projektatnta, mám zedníka, táta už taky něco postavil a v téhle branži co člověk to názor, tak ano proto se ptám tady, protože se tu s lidma známe a každý máme nějakou profesi. Tak jako já dokážu poradit s elektronikou, tak oni mě se stavařinou. Nevím co je na tom špatného...

art: Jasný, převázanému rohu rozumím, prostě jeden odbočím dřív a druhý dál to je jasné. Ale pak jsi psal cosi o výztuži, tzn. tak dát dovnitř ještě jednu 14tku navíc a přidrátovat na vnitřní nebo vnější stranu armatury?
o 30.05.2011, 16:14 | art | Upraveno: 2011-05-30 16:15:31
Jj, pochopil jsi to správně. Prostě ještě jednu 14-ku navíc (2x(jednu dolu druho nahoru), lépe však 4x(oba spodní i oba horní pruty zatáhnout)). Sice by jsi to mohl dát na armaturu z vnějšku aby jsi co nejméně zasahoval do skorohotového rohu, avšak rozhodil by jsi si tím krytí výztuže. Proto raději rozdělat třmínky a přiložit nové rohové 14ky na zatahování, dovnitř a pak třmínky.
o 30.05.2011, 16:24 | Tuner#2
art: Jasný.
o 30.05.2011, 17:51 | Luke_288
myslím, že hanzz to nemyslel nijak namachrovaně, já jen dodám, že armovací výkres by měl být součástí projektu, ale to bych jen opakoval to co už jsem ti v jiným příspěvku psal a to už nechci
o 30.05.2011, 20:42 | MazliG

foto k příspěvku  od MazliG

o 30.05.2011, 20:43 | MazliG

o 30.05.2011, 20:44 | MazliG

o 30.05.2011, 20:44 | MazliG
jsem kur-a rád, že už tohle mám za sebou .o)
o 30.05.2011, 20:47 | MazliG
jinak jako HANZZ: těžko si pak vyčítat chyby, které nebyly nutné, kdyby to zkouknul někdo kdo tomu rozumí ..

o 30.05.2011, 20:58 | Alííí
Tak to by mě jeblo. Ještě že mám jednoduchej PŘÍZEMNÍ baráček... :-D
Zítra jdu teprve natírat penetraci... :-P Pořád jsem pozadu.
o 30.05.2011, 21:20 | Tuner#2
Luke_288: OK, pokud to myslel v dobrém (to by to ale nenapsal tím stylem jak to podal) tak sorry jsem pernamentně ve stresu, co člověk to názor.

MazliG: Díky za ukázku atomového krytu, ale stavím bungalow s vazníkama :-)

A co se týče toho aby to viděl někdo znalý, viděl to projektant na fotkách, přijde se podívat i na živo, viděl to přítelkyně tatínek, který si stavěl sám barák z bílejch, můj táta, diskutovali jsme to se zedníkem, strejdou, atd. a co člověk to názor ale rozhodně poddimenzované to prý nemáme.

Alííí makej a mrkni do sekce tuning, mám tam pro Tebe překvapení :-D
o 30.05.2011, 21:43 | cupra.165
Ty blaho,sam bych asi neco podobneho nikdy nepostavil..sem myslel,ze se lepi ytong,cihla a na to traverza,panel beton a trada..asi by mi ten barak rychle spadnul jak na to koukam..docela veda
o 31.05.2011, 09:05 | hanzz
Já jsem to nemyslel vůbec namachrovaně. Spíš tak, že je to od vás jako od stavebních amatérů dost odvaha se pustit do takového projektu. Chápu, že se tím snažíte šetřit prachy, ale přeci jenom rodinný barák je dost velký sousto a nestaví se to na dva roky, ale na celý život.

Já vás na jednu stranu obdivuju, na druhou si říkám, že jste dost hazardéři. Já bych do toho takovýmhle stylem nikdy nešel (už kvůli tomu stresu) ... klaždopádně držím palce a přeju tektonicky klidné bydlení :)

o 31.05.2011, 09:40 | Lucni.konik
Nj, odvaha, stres, peníze. Holt stavění je o penězích a jelikož třebas já měl manželku na mateřský, doma dvě děti, tak jsem zrovna nedosáhl na hezkou sumu hypotéky, takže stavba svépomocí. Jelikož to nebyl můj první barák, za prdelí jsem měl stavební dozor(řádnej), tak jsem se toho nebál. A navíc dneska si málokdo může dovolit dát ještě 1x tolik dělníkům za práci a když bohužel vidím z okolí nebo v televizi ty smutný lidičky, kterak jim stavební firmy odflákli(v lepším případě) barák nebo jen schrábli peníze a skutek utek - ne, děkuji. Nejsem zas tak levej, relativně zdravej jsem, mladej, tak holt máknu a vim, že svoje si ojebávat fakt nebudu.
o 31.05.2011, 10:19 | assassin
hanz: ja teda tomuhle oboru vubec nerozumim, ale od pohledu tady v satelitu u Prahy vidam jak to same delaj "profi firmy" a prijde mi ze teda tuner a spol to delaj nesmyslne poctive a peclive proti tomu jak to tu masti profici..
o 31.05.2011, 10:32 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-31 10:33:42
hanzz: Tak desku jsme zadali firmě a při jejich kontrolování a domlouvání termínů (chtěli jsme to co nejrychleji a byli tací co říkali léto/podzim a nebo neurčitě) jsem málem zešedivěl. Takhle si to po volnech děláme s tátou a známým zedníkem a jsem happy a vím že si to udělám pořádně. Hele když jsem rozebral auto, tak mě taky říkali, že to dohromady nedám, nakonec to šlo do šroubku se spoustou změn a jezdím... Já bych tu stavařnu neviděl zas tak náračnou. Ano jsou zákonitosti co laik neví a od toho tady zakládám ty témata když na něco narazím a kluci poradí za co jsem jim vděčný. Zkoušel jsem to na tzb-info, ale tam je rada ještě větší motanec než mám v hlavě a moc učený, tady kluci poradí z praxe...

Takže se omlouvám za vystartování a snad jsem to alespoň trochu vysvětlil.
o 31.05.2011, 11:49 | art
Řekl bych že Tuner#2 se opravdu dost snaží pochytit co nejvíce postřehů..
Buď si to postaví sám, a bude se tu přitom ptát jestli to dělá dobře. Anebo stavbu zadá firmě a pak se tu bude ptát jestli to dělají dobře.
Viděl jsem i stavby ať už od lidí kteří tomu "rozuměli" nebo od "šikovných" stavebních firem, a opravdu děs. Z těchto důvodů pokud bych kupoval novější dům, či novostavbu, vyžádal bych si velice podrobnou fotodokumentaci výstavby a stavební deník. Pokud by byla strohá, nebo by nebyla, tak bye. To je pak lepší si to postavit..
o 31.05.2011, 11:54 | art
Tuner#2; jak to tedy provedeš s těmi rohy? :) Asi jsem Tě tou mou připomínkoui nepotěšil, pokud zjednáš nápravu, vid? To samé řešení platí i při styku vnitřní nosná stěna kolmo na obvodovou (myslím že tento případ tam také máš - snad u garáže) - taktéž zatáhnout..
o 31.05.2011, 12:11 | Tuner#2
art: Provedu to tak, že to rozměříme a ze zbytků se udělají 1m rohy a ty se ještě přidrátkujou dodatečně k tomu co tam je s přesazením a asi jen u horní strany, na spodku to nechám. Projektatnt roh viděl a prý by sto stačilo i tak jak to máme, máme štíty a A střechu z vazníků, myslím, že na roztahování tam moc prostoru nebude.

Nad tím Téčkem jsem už taky přemýšlel. Asi pojedem rovinu v kuse, k tomu dojedem rovně s příčkou a zas 1m kusy a provážem jeden klasicky a druhý přes. Blbě se to vysvětluje, ale prostě u spodních třeba ten levý pojede s vnitřní stěnou a ten pravý přetáhnem ven a u horních přesně opačně.
o 31.05.2011, 12:12 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-05-31 12:13:08
Dneska jsem řešil beton v projektu je B20tka. V betonárce mě tlačili spíš B25tku, že je tam jen 100,- rozdíl na kubíku a je kvalitnější (logicky víc cementu). Budem ho brát sušší a domíchávat v míchačce, co by jste vzali?
o 31.05.2011, 12:15 | Lucni.konik
Pokud ti nevadí cena, tak 25ku.
o 31.05.2011, 12:21 | art
Jo jo správně, to řešení chápu, správně jsi to popsal. Miluju ocel, hodně oceli:-)
Jinak jedeš dobře, jen tak dál. Jsem zvědav na další fotky (a to i od ostatích) a na další temata "stavím stavíš stavíme" ;-)
o 31.05.2011, 12:24 | art
Samozřejmě, zdali cenu zkousneš, určitě B25, kterou bych tam já tak jako tak navrhl..
o 31.05.2011, 12:48 | Tuner#2
Je to rozdím 350,- na 3,5 kubíku co potřebujem, není co řešit bude B25tka. Díky kluci!
o 31.05.2011, 16:36 | Tuner#2
Tak a ještě poslední věc. Pozednice bude 80 x 150mm a je otázka jak jí tam přikotvit? Mám dvě varianty v BIOSu technik říkal zevnitř. Teoreticky vazníky délkově nepracují, tzn. že nějaké rozvalování do stran se bát nemusím a raději bych to připlesknul na "tvrdou stěnu než na stranu kde je polystyren.

Varianta 1.

o 31.05.2011, 16:36 | Tuner#2
Varianta 2. (To červené je ocelový pás myslím 3 x 40 a bude to přišroubované)

o 31.05.2011, 17:09 | art | Upraveno: 2011-05-31 17:12:19
Zase, v tomo řešení, já bych to dal (co se týče statiky) na jistotu. To znamená z obou stran - na střídačku. Nevím v jaké to máš rozteči..? Ale pokud je to možné v Tvém řešení. tak na tu střídačku...
o 31.05.2011, 17:16 | Tuner#2
art: V BIOSu říkali, že stačí jednou mezi vazníky tzn. po 1m. Varianta cik/cak by asi taky šla, jen musím vyměřit kolik tam zbývá z venku aby to šlo mezi vazníkama ještě dozdít.
o 31.05.2011, 17:49 | art
Tuner#2; Tak v tom případě pokud to půjde tak to dej "cik/cak", a to ještě lépe v každém rastru oboje (ale to už by mě třeba někdo řekl že to je ve stylu zrovna té mažinetovy linie: ), ale i když to uděláš jen ob rastr (tedy řešení "cik/cak") tak to bude dobré řešení.
o 31.05.2011, 21:25 | Tea
Nezapomenout na ponorný vibrátor.
o 31.05.2011, 21:38 | Tuner#2
Tea: Na co? :-D
o 31.05.2011, 21:39 | tappaja
Na zhutneni betonu :o)
o 31.05.2011, 21:41 | Tuner#2
A tak říkáte vrtuli do vrtačky jak se s tím míchá třeba Ytong malta? Nebo to má jinej tvar? Teď nevím zda si děláte ze mě srandu či co? V plánu je beton dovezt na Avii a prohnat ho míchačkou a naředit, tak to chce zedník.
o 31.05.2011, 21:43 | Luke_288 | Upraveno: 2011-05-31 21:46:11
to asi Tea myslel jako joke
Tuner: ponornej vibrátor se používá i litých železobetonových konstrukcí trošku jiných dimenzí než tenhle "věneček". nevím, jestli bych ten beton z avie ředil, pokud nebudete mít vyloženě suchou směs, ale jak ho naleješ do věnce, vem si ten nejsilnější roxor co máš nebo násadu od lopaty a pořádně ten beton "propíchej", aby zalezl všude tam kam má.
ponornej vibrátor je v tomhle případě dle mne zbytečnej luxus
o 31.05.2011, 21:44 | tappaja
o 31.05.2011, 21:51 | Tuner#2
Luke_288: Díky za rozšíření obzoru a radu. V tomhle má zkušenost zedník, chce právě sušší dovést a na "míru" si to naředíme.
o 31.05.2011, 22:02 | tappaja
Zeptej se v betonarce, jestli se to muze "redit na miru"
o 31.05.2011, 22:05 | Tuner#2
JJ sami se ptali jak to chcem zda mixem a nebo sušší na Avii.
o 01.06.2011, 08:52 | Lucni.konik
Jestli budeš dávat tu podzednici k té stěně bez polystyrenu, tak bych ji radši promaltoval i z té strany - neopíral bych ji přímo na ten ytong. Bál bych se věci, pokud to budeš mít rovnou ohlé na to prkno - budiž, ale jestli to budeš ohejbat až na prkno po zaschnutí, bál bych se, že ten yton můžou odtrhnout.
o 01.06.2011, 09:13 | Tuner#2
Lucni.konik: Jasan na to dáme pozor. Psal mě technik co vyrábí vazníky, že varianta 1 a nebo kotvit přes průvlakovou hmoždinku 12 x 180. Asi to tedy dáme jen dovnitř a na pár místech to proženem i takhle do betonu ve středu fošny.
o 05.06.2011, 23:25 | Tuner#2
Takže máme přidrátovaný eLka

o 05.06.2011, 23:26 | Tuner#2
Takhle téčko u příčky garáže

o 05.06.2011, 23:26 | Tuner#2
A takhle roky dodatečně převázané 2m kusy

o 05.06.2011, 23:27 | Tuner#2
Snad to bude OK.
o 06.06.2011, 07:14 | Dudelina
Vypadá dobře. Jen si nemůžu pomoci, ale vážes to zbytečně tlustým drátem :)
o 06.06.2011, 08:31 | Tuner#2
Dudelina: Vážu to tím co je. Něco je 1čkou (tam kde je rovina), něco 1,5 a rohy dvojkou. Prostě jsem chtěl zdělat to co bylo doma a stejně ještě zbylo. Nač kupovat drát, když máme ;-)
o 06.06.2011, 09:40 | art
Tuner#2, Tak teď už Ti ty dodatečně upravené detaily schvaluji ;-)
o 06.06.2011, 10:32 | Tuner#2
Super, díky!
o 06.06.2011, 13:28 | Tuner#2
Ještě čím napustit pozednice? Budou tam fošny 8 x 15cm.
o 06.06.2011, 14:00 | Lucni.konik
No, nejlépa koupit už hloubkově mořené(většinou zeleným sráčem proti dřevokaznýmu hmyzu a plísním), páč ikdyž to doma natřeš sám, tak to nebude nikdy tak dokonale napuštěné jako od profíků. Ale chce si to ohlídat a zeptat se, jak mořej, aby jen taky nenatírali.
o 06.06.2011, 14:02 | Lucni.konik
Hlavně ať ti nezapomenou dát pod ty fošny a trámy, co by se měli opírat o věnec IZOLACI!!! Ta izolace je taková jakoby černej papír(né tedy tér-papír)
o 06.06.2011, 14:13 | Tuner#2
Už je mám z pily nařezané :-/

Lucni.konik: Taky jsem přemýšlel zda tam něco dát a nebo rovnou na beton?
o 06.06.2011, 14:16 | Lucni.konik | Upraveno: 2011-06-06 14:17:21
na beton určitě ne. Jestli bude někdo tvrdit, že klidně jo, poslal bych ho se znovuvzdělat.
o 06.06.2011, 14:21 | Tuner#2
Nikdo nic netvrdil, zároveň nás ale nikdo neupozornil. Díky.
o 06.06.2011, 14:28 | Lucni.konik
jsou to dva rozdílné materiály s rozdílnou tepelnou vodivostí = průšvih ve srážení vlhkosti - začli by ti ty trámy(případně fošny) hnít. Né hned, ale v časovém horizontu by s tím byl problém a proč tomu nezabránit vložením toho pásu izolace.
o 06.06.2011, 14:35 | Tuner#2
OK, zajedu do stavebnin. Ještě jednou díky za upozornění.
o 06.06.2011, 14:39 | Lucni.konik
nevím jestli stavebniny, ale nějakej dodavatel střech nebo přímo montitel by měl umět poradit.
o 06.06.2011, 15:24 | Dudelina
Pod pozednici lepenku.
Nebo si to třeba tesař budou vypodkládat podle nerovnosti věnce a budeš tam mít mezeru.
o 06.06.2011, 15:28 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-06 15:29:13
Pozednici si tam dáme sami, na to přijede položit vazníky už firma. Zítra budu mluvit s technikem, poptám co a jak.
o 06.06.2011, 20:51 | mike.vw
pod pozednici izolaci??proč?bude se srážet vlhkost?to už je moc tohle...
o 06.06.2011, 22:39 | Lucni.konik
Ano, pod trám, co leží na věnci izolaci.
o 06.06.2011, 23:11 | Tuner#2
A tohle je přesně ta situace proč se tady ptám...

Když jsem to řekl tátovi, tak mě poslal na půdu na 30 let starej barák abych se podíval zda tam je izolace a zda trám/pozednice hnije - jednoduše řečeno se mě "vysmál" a takhle je to se vším... Co zedník to názor a pak se v tom má laik vyznat...
o 06.06.2011, 23:36 | Tea
To s tou izolací mezi dřevem není blbost, je to naopak velice důležitá věc, používají se buď pásky IPY pod vazníky nebo ploché špalíky z tvrdého dřeva. Rovněž ani vibrátor není pro srandu, pokud plánuješ cokoliv hustšího než tekutá do schwingu, tak je přímo nutností v takto armovaných věncích, v půjčovně je za pár stovek na den, je na elektriku přes rameno jako invertor s šulinem na konci. Mimochodem i "vodu ze schwingu" jsem vibroval a jak to sedlo, po odbednění radost pohledět.
o 06.06.2011, 23:53 | Tuner#2
Tea: Izolace jasan, stojí to pár korun, dám jí tam.

Jen ten vibrátor? obvolal jsem dnes 3 firmy v Plzni jen v jedné ho mají, ale prý neví zda funguje, zavoljte si za půl hodiny a když volám, tak už ho prý nemají, vyřadili ho :-/
o 07.06.2011, 06:20 | Zephyr
já jsem to dělal bez vibrátoru, a taky to šlo. Stačila násada z kladiva. Prostě je potřeba to "nažduchat" do všech koutů. Věnec co jsem dělal byl pěkně zhutněný, žádné vzduchové kapsy, ani drolící se krátery.
Sice je to makačka, ale jde to.
o 07.06.2011, 07:55 | Dudelina
Vibrouše musí mít...v Signumu nemají?
o 08.06.2011, 10:04 | Tuner#2
Tak pumpa zamluvená za necelý litr v půjčovně u Hornbachu.

Otázka je jaký beton, mám v projektu B20, už jsme si tady řekli, že raději 25tku, ale teď je otázka zda B a nebo C? B je prý s drtí, C je samotný písek? Přivezou nám to na Avii a budem si to domíchávat/dořeďovat v míchačce.
o 08.06.2011, 10:12 | Lucni.konik
My míchali a jeli jsme to napůl - písek+štěrk. Štěrk je pevnější. Písek proto, aby nám to zateklo zas pokud možno všude(měl jsem věnce trochu jiným stylem)
o 08.06.2011, 11:22 | Dudelina
Pokud máš psaný B20 - odpovídá C16/20 - je to pouze jiná norma.
Pokud chceš B25 - objednej C20/25
Betony s pískem se značí CP.
o 08.06.2011, 11:29 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-08 11:30:04
Dudelina: Tak teď z toho nejsem vůbec moudrej. Co si vybavuju, tak zedník říkal bez drtě. Navíc paní o žádném lomítku nic neříkala, jen zda to bude 20 či 25 a zda s drtí či bez? Beton je snad vždy s pískem ne?
o 08.06.2011, 11:43 | Dudelina | Upraveno: 2011-06-08 11:46:04
Norma B je prostě dříve používaná norma.
Dnes se z důvodu asi EU používá norma označující třídu betonu C.
Takže tyhleti "mazáci" tě řeknou "a chceš to vole z dvacítky?" a ty jako mladý perspektivní odpovíš "ano, chci to prosím z betonu C16/20" :-D

Třídou např. C16/20 už jsi řekl vše a v betonárce se tě nemůžou na nic ptát (poměry frakcí kameniva, cementu a vody jsou dané).

Jemnozrnné směsi s kamenivem do 4 mm jsou vyráběny s označením „CP“.

Pokud bába na betonárce jede postaru tak jí holt řekni "chci potěrák z pětadvacítky woe". Správně pak "Prosím o cementový potěr o pevnosti 25MPa"
o 08.06.2011, 11:50 | Tuner#2
Super díky za vysvětlení, už se začínám orientovat. Teď ještě to proč to chtěl zedník bez drtě? To je teda to CP a tam taky vzít raději CP25?

BTW proč se tomu říká potěrák? když to jde do věnce.
o 08.06.2011, 11:56 | Dudelina
Protože se z toho dělají hlavně podlahy, který stahuješ hladítkem. Ale je to prostě beton z písku.
Předpokládám, že to chce kvůli lepší zpracovatelnosti. Ono se to tak dřív i dnes normal dělá. Míchačka, hromada písku a jede se.
o 08.06.2011, 11:59 | Tuner#2
Aha, OK takže ještě přeobjednám. Pokud jsem pochopil správně tak CP 25 a prohodit míchačkou a doředit dle potřeby zedníka. Jen tak na okraj, garáž budu asi betonovat stejným stylem buď 8cm beton a dlažba a nebo jen 10cm beton a nátěr (to spíš) takže taky vzít CP 25?
o 08.06.2011, 13:39 | mike.vw
a když řekneš že chceš beton dvacítku do věnce,tak na betonárce už ví co a jak:-)
o 08.06.2011, 13:45 | Tuner#2
mike.vw: No právě že ne, hodila by mě tam s drtí a to věnce co mám já (malý průřez) nechce zedník. Takže už jsem to změnil jen na písek ;-)
o 08.06.2011, 14:02 | mike.vw
štěrkovej je většinou litej a když ti přivezou zavlhlej tak pískovej,no
předpokládám že to tam nechcete lejt pumpou...
o 08.06.2011, 14:52 | Tuner#2
EE ručně ;-)
o 08.06.2011, 22:08 | Tea
Rozdíl mezi B a C je v normě, do věnce rozhodně se štěrkem, potěrák je na plochy a finálky, štěrk beton prováže a má lepší mechanický vlastnosti a o ty ve věnci, kór ještě u bungalovu jde. Ideál C25/30 XC2, zvibrovat a je to na věky, rozhodně lepší než potěrák. Proč to nevyleješ schwingem, se s kýblama uběháte a beton z mixu tuhne kurevsky rychle.
o 08.06.2011, 22:26 | mike.vw
proč ne schvingem? protože mu ty věncovky vyletí jak nic i když tam maji na hadici to brzdící koleno,tak ten tlak je tam velkej,vem si že někdy vylítnou i šalovky...já věnec taky ručo,3,5m3
o 08.06.2011, 22:44 | Tea
To je volovina, pumpař to pustí, jak kbybys to tam ládoval šufanem, hadici dáš naplocho.
o 09.06.2011, 08:08 | Lucni.konik
Jo, ale to musí mít ten pumpař mozek, což jsem se ještě nesetkal. Honem honem vyblejt a mazat zas dál - to by jim šlo.
o 09.06.2011, 08:14 | Tuner#2
Lucni.konik: JJ přesně viděl jsem to na základech...

Jinak když bude CP25tka jak jsem objednal, tak i projektant říkal, že vibrátor je blbost, stačí nám dřevěné šťouchadlo a naředit v míchačce. Nějakou vlhkost pobere Ytong a to by bylo aby to nedrželo. Takže asi zruším zamluvení.
o 09.06.2011, 09:27 | Dudelina
Jj, CP bez vibrouše.
o 09.06.2011, 13:01 | Luke_288 | Upraveno: 2011-06-09 13:03:05
ech, věnec na rodinnej barák lejt schwingem a ještě ho vibrovat vibrátorem...to je jak jezdit přezouvat oktávku do depa F1
Tuner: 8:14- je to přesně tak, už jsem ti to psal jinde, prošťouchat nějakou násadou apod.
to o čem píše Tea se používá i velkejch objektů, kde je na to v nákladech počítáno, ale pokud máš dohodnutej dovoz betonu avií, tak tam najednou tahat mix, pumpu, to je úlet.
ještě jsem neviděl tyhle postupy používat někoho, kdo si staví svépomocí...a navíc efekt rozdílu je nula.
ad izolace pod pozednici- dal bych, je to jistota za pár korun
o 09.06.2011, 13:29 | Tuner#2
Luke_288: Díky moc pane, přesně takový příspěvek jsem potřeboval. Prostě selský rozum jako má můj zedník a bržet se toho ;-) Díky a za ušetřené peníze za vibrátor si koupím tu izolaci pro pozednice ;-)
o 09.06.2011, 14:15 | Luke_288
nz, je tu spousta praktiků co ti poradí a uděláš si obrázek. btw bacha i na ten selskej rozum, občas jsem zažil borce co se oháněli selským rozumem a výsledek byl strašnej.
btw to o čem píše Tea jsou postupy, který se skutečně používají a mají svá velká opodstatnění, o tom žádná, ale mám dojem, že on je statik, co počítá výztuže na objekty co jsou o x levelů vejš než RD
o 09.06.2011, 14:18 | Tuner#2
Luke_288: Však jasný, za Teovo příspěvky jsem taky vždy rád, už mě párkrát dobře poradil to bez debat a pak už je na mě co si z toho vyberu, ale je dobré znát všechny názory a zkušenosti. Jak už jsem psal co člověk to názor a proto jsem za tyhle diskuze byť mnohdy protichůdné rád...
o 10.06.2011, 22:33 | Tuner#2
Tak hotovo. Beton C25 krásně prohnaný míchačkou, dřevěné špalíčky a krásně se to houpalo, myslím že to je i v té nejmenší spáře... Jen jsem vůl schodil dopoledne tričko a teď tady skučím :-//

o 10.06.2011, 22:36 | Tuner#2
Chci se zeptat ohledně oken. Kolik udělat spodní hranu otvoru ve zdi? Můžu přidat 7,5 a nebo 10cm Ytong na plocho, když jsme zdili, tak jsem spodek neřešili. Nebo tu míru mě řekne dle vágrisu technik co zaměřuje okna?
o 11.06.2011, 10:26 | mike.vw
jj,oknař si zaměří stavební otvory a podle toho vyrobí okna,ale u dveří je třeba ted už vědět kolik bude čistá podlaha a od ní hodit vágris na dveře a fr.okna
jinak od spoda na okna já zdím 4 šáry,taky ytong :-)
taky mam věnce hotový,tak jsme na stejně:)
o 11.06.2011, 11:59 | Tuner#2
mike.vw: Jasný, dvěře jsou jasný, podlahy v domě 20cm, garáž 10cm betonu s nátěrem... Sice těch 20cm nemám jasno co tam vše přesně bude a od jakého výrobce, ale prostě se to na to snad pude dát složit (plystyren, systémovka, hadice, beton/anhydrit (tam stále nevím co, ale ještě jsem to pořádně s topenářem neřešil) a vrchní krytina lino a někde dlažba asi to uděláme do jedné roviny zalité a budou přechodové lišty, ono lino a dlažba zas tak zásadní rozdím není. No a proto jsme jeli 4 řady a okna 6 řad a teď je otázka zda dát jen 7,5 a nebo 10, ale to se ani poradím s oknářem, který bude vědět kolik míru pro parapet.
o 11.06.2011, 20:25 | Dudelina
Tuner: Tywe zase neblázni, výšku parapetu snad už máš v projektu ne?
Parapet se dává 90cm, někdy vyjímečně 100.
o 11.06.2011, 21:04 | Cenda
náhodou, je fajn vidět, jak se staví a co to obnáší. Aspoň jsem se utvrdil v tom, že já nic svépomocí stavět nikdy nebudu :-D
o 13.06.2011, 10:31 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-13 10:32:10
Dudelina: Ty woe neblázním a projektu se slepě nedržím a raději si vše ověřím. Např. parapet v kychyni nám udělá táta rovnou v kuse z pracovní desky a proto řeším kolik se tam dělá stavebně? Pod oknem je totiž nějaký pomocný profil na kterém okno sedí a ten nevím jak je vysoký. No nic, jdu volat okenáři a domluvit se na zaměření a on poradí.
o 16.06.2011, 16:16 | Tuner#2
Takže ještě jeden dotaz...

Okna mám zaměřené a poradil mě, že na ty cca. 4cm co vyjdou pod oknem už nelepit Ytong, ale že by okna zazdili, vypěnili a spodek by zůstal ve vzduchu (třeba podepřený špalíčkama) a pod to bych si dolepil extrudovaný polystyren. Co Vy na to?
o 16.06.2011, 20:00 | Dudelina
Spodek samozřejmě bude na "špalíčkách", protože to na ně oknaři usadí. Dle mého by to měli i podpěnit.
A ty si uděláš klín z extruďáku pod parapet a budeš to mít tak, jak to má být.
o 16.06.2011, 22:07 | Tea
Před montáží oken nalep vaflovanej XPS PU pěnou. Po montáži oken , zařízni klínky, pěnu a Twinaktiv pásku Nathpastou jednoduše přilepíš k XPS nebo rovnou místo pěny pěnové těsnění a nemusíš páskovat.
o 17.06.2011, 07:23 | Crimson
Tuner:
co to je za šílence tam s tou zelenou fasádou, ty lidi nejsou soudný :-)

nezávidím ti, že stavbu sám řešíš, nám to mrská firma jelikož tomu absolutně nerozumím,
nakonec jsme šli cestou totální destrukční rekonstrukce tzn. buldozer, šlo to dolů a znovu od desky :-)

duben:

foto k příspěvku  od Crimson

o 17.06.2011, 07:24 | Crimson
květen

o 17.06.2011, 07:24 | Crimson

o 17.06.2011, 09:55 | Luke_288
Ozzy: to je turbo rychlost, za měsíc demolice a komplet hrubá :)) btw mě se ta zelená líbí

Tuner: na okna je super taková "bobtnavá" pěnová páska, o tom myslím píše Tea, prodávaj je v takových kotoučích, je stlačená, nacpeš jí do mezer mezi oknem a zdí nebo tím co tam máš a ona časem nabobtná a izoluje (chce to pracovat rychle), tohle bych ještě přelepil parotěsnou páskou (o tom taky asi píše Tea) a kdybys to chtěl mít fakt pintlich, tak se prodává takovej tmel zelenej, kterým obliješ místa, kde ta parotěsná páska přelepuje šrouby od kotev oken do zdi.
o 17.06.2011, 10:18 | Tuner#2
Asi jsme si úplně nerozuměli.

Okna mám zaměřená tak, že na každé straně je 1 - 1,5cm jen dole je prostě víc. Je to tím, že jsme jeli 4řady tvárnic což je cca. 104cm (něco malta dole, něco lepidlo proto ne čistých 100). Od toho je -20cm čistá podlaha a zbejvá 84cm, ale parapet je čistých 90cm. Od parapetu odečtu 3cm podkladový profil a jsem na mezeře kolem 4cm dole pod oknem pod tím podkladovým profilem. Tzn. že buď to dám na špalíčky (což není problém ty si udělám) a okno se zapění jakoby levitující v díře a pak k tomu dolepím ten polystyrem.

K oknůmmám objednanou instalaci na pěnu + ty pásky od Soudalu a stejně mám v plánu okno z obou stran obložit třeba 2 - 3cm polystyrenem a tím překrýt ty spáry. Tak to dělal kamarád a líbí se mě to.

Takže co Vy na to? Nebo to mám raději nakreslit?
o 17.06.2011, 10:22 | Tuner#2
Ozzy: Soused je naprosto v pohodě a mě se to docela líbí byť my budem mít buď zlutou a nebo odstín oranžové a černou střechu. Myslím, že vzhled je na každém soudruhu, my třeba budem mít okna bílá, někdo to odsuzuje, já si zas myslím své o "baravných"... takže asi tak. BTW je to dřevostavba ;-)
o 17.06.2011, 10:46 | Crimson
jo koukám na to znovu, tahle zelená jde, ale takové ty brčální zelené nebo růžovo fialové, to mě dycky šokuje ..
o 17.06.2011, 11:00 | MazliG
na barevnejch oknech prakticky není vidět špína
o 17.06.2011, 11:40 | Tuner#2
Ozzy: JJ navíc fotka z mobilu který si barvy vymýšlí ;-)

MazliG: To je sice pravda, ale taky se profil víc zahřívá, plně probarvený je o dost dražší a takovým těm šlupkánm na povrchu moc nevěřím... Více by mě ale zajímala odpověď obzvlášť od Tebe na můj dotaz. Díky.
o 17.06.2011, 12:10 | Adler
Ozzy: nerekonstruoval si nedavno cca 2-3 roky zpet nejaky domek s plochou strechou a velkou stodolou? .. teda pokud si te s nekym nepletu ? .. a ted cucim ze stavis new?
o 17.06.2011, 12:16 | Conan
Taky si říkám co to Ozzy zase staví ...
o 17.06.2011, 14:02 | Crimson | Upraveno: 2011-06-17 14:03:48
to je život chlapi .. :-)
Conan: tentokrát mě hledej v Kozomíně !
o 17.06.2011, 14:09 | Tuner#2
Ozzy: Neříkal jsi, že už děti vylétli z hnízda a budete bydlet sami? Pak nechápu to patro...
o 17.06.2011, 14:24 | Conan
Jen jestli nevyletěl někam jinam Ozzy :-)))
o 17.06.2011, 14:54 | Crimson
Tuner#: to sice jo, ale občas přijedou, navíc dole je jen malej obývák 8x10m a nahoře 3 pokoje 5x5m s terasou,
kde chceš šetřit :-)
o 17.06.2011, 14:58 | Tuner#2
Ozzy: Pokud máš dost velký pozemek tak bych nestavěl nic jiného než přízemní. Představa schodů hlavně ve stáří mě děsí už teď :-D
o 17.06.2011, 20:50 | mike.vw
tuner:trochu tě naladim :) dneska začali a v pondělí menší dodělávky a pak šup pod folii

foto k příspěvku  od mike.vw

o 17.06.2011, 21:31 | Luke_288
michale já myslel, že ty už máš postaveno?
o 17.06.2011, 21:38 | mike.vw
jj,stavim další :)
o 17.06.2011, 21:42 | Luke_288
ááá, pan velkostatkář :))))
o 17.06.2011, 21:53 | mike.vw
jo kdyby....,ale znáš to:)
o 17.06.2011, 22:11 | MazliG
nou patro - nou soukromí a většinou tma .o( - NEBO nou patro ale min. do půdorysu L - pak možná soukromí a i více možných oken .o) howk
o 17.06.2011, 22:12 | Luke_288
patro a do L, jinak si to nedovedu moc představit
o 17.06.2011, 22:15 | MazliG
Luke_288: to nemáš moc představivost .o)
o 17.06.2011, 22:18 | Luke_288
ani bych neřek
o 17.06.2011, 22:21 | MazliG
v přízemním je podle mě vždy tma jak v prdeli .o( to už musí být 20 x okno na zem, abych si řekl, ok - je tu světlo.

ale u patra si nemyslim, že je nutné ho mít do L, dispozičně i prosvětlit lze dobře i obdélníkový půdorys
o 17.06.2011, 22:24 | MazliG
bo do gž .o)
o 17.06.2011, 22:28 | Luke_288
tak zrovna se světlem bych asi neviděl problém, ale já na to koukám z čistě praktickýho hlediska. abych mohl přízemní dům rozumně rozdělit na rodičovskou a dětskou "zónu", musel by bejt dost rozlehlej. vyhnáním do patra se trochu zmenší obestavěná plocha. rozhodně vím, že nechci mít svojí ložnici sousedící s dětskými pokoji a nebo s obejvákem, kde je u obou typů pravděpodobnost hluku pozdě do večera a já rád spím v klidu. taky vím, že odhlučnění nikdy není stopro, takže jiná dispozice než L (tak, abych nebyl vedle nebo nad/pod obývák/dětské pokoje) mi splnění těhle podmínek neumožní.
navíc jsem v domě s tímhle uspořádáním asi 5let bydlel a občas se tam na víkend vracím a to soukromí je k nezaplacení.
o 17.06.2011, 22:41 | MazliG
Luke_288: to ano - já na to koukal z toho pohledu, kdy ráno o víkendu vylezeš z pelechu v trenkách / nebo bez / a jdeš na hajzl a vykoupat se - a nepotkáš návštěvu - to já oceňuju .o) bolí tě řepa, marodíš - jseš v ložnici, nebo v pracovně v patře se svym zázemím - wc, koupelna - zkrátka soukromí - i v členitém bungalovu jsem xkrát viděl - ale obdélníkový větší bungalov je bez světlovodů tmavý a nemáš soukromí
o 17.06.2011, 22:54 | MazliG
Tuner#2:

ano, barevná okna se zahřívají více, celoprobarvená tj. celodekor je stejný systém jako polodekor, tj. zvenku i zevnitř natažená renolitová folie - pak i jádro profilu je karamelové apod.

jen ti vysvětluju - páč jsi napsal že celoprobarvené je drahé a šlupkám z venku nevěříš - takže je ta "šlupka" i zevniř .o)

ta šlupka bude déle stejná než bílé okno bílé, co se týká UV - uvidíš za 15 let že strejda Jenda měl pravdu
o 17.06.2011, 22:55 | MazliG
o 17.06.2011, 23:00 | mike.vw
MazliG: mno já už barák se schodama měl a nikdy více,ale samo že každému vyhovuje něco jiného
o 19.06.2011, 20:23 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-19 20:24:47
mike.vw: Pěkný, pěkný snad příští týden ;-) a barák se schodama souhlas a L dle mě taky není nutný.

MazliG: Tak díky za přednášku o kterou jsem nestál a přitom jsi neodpověděl na to na co se tady ptám :-// To jestli budou okna zažloutlý po 20ti letech mě netrápí, tchán má bílé plastovky 17let a nic. I kdyby tak to není to co mě trhá žíly.
o 19.06.2011, 21:30 | MazliG
Tuner: nemáš zač
o 19.06.2011, 22:12 | Tuner#2
MazliG: Hele je to Tvůj boj, ale podívej se na téma se satelitama jak jsme tam všichni co o tom něco víme detailně poradili obou tazatelům... Zkus si z toho vzít příklad, Tvoje povýšenost mě už začíná upřímně sr*t a buď mě sem teda raději nic nepiš a nebo poraď konkrétně. Děkuji...
o 19.06.2011, 22:14 | Tuner#2
Aby jsi neřekl, že musíš hledat a dělat to nebudeš, máš tady link: [ Link ]

Vím že o oknech víš tolik co nevíme my všichni dohromady, ale to si troufám já tvrdit o sobě v oboru elektroniky, ale jak vidíš rada jde podat i jinak...
o 19.06.2011, 23:41 | MazliG
Tuner: tak poslouchej kamaráde, je tu vlákno o stavění, a jelikož mě to zajímá tak to tu pročítám sem tam něco - a sem tam něco napíšu

většinou jsem ti odepsal, nebo poradil - psal jsi tam o dekorech na oknech - tak jsem ti odepsal jak se chova dekor, celodekor a bílej materiál - odpověď typu, díky za přednášku - ptal jsem se na něco jinýho .o) tak já zkrátka zrovna přečetl vlákno o dekorech a napsal názor - věřim že fundovanej - jestli jsi tam řešil sws pásky, o pár řádek vejš a já to nečet - je tvůj problém, je mi to u řiti.

- a moje povýšenost tě sere .. no tak to je jednoduchý, a já už ti sem radši nic psát nebudu - abych tě nezasíral píčovina vlákno

- minule jsem ti neodepsal na mail a tys mi nechal vzkaz ve vzkazech a tam zkrátka nelezu a zase tys o tom založil další vlákno, že jsem ti neodepsal na vzkaz .o) to mě fakt překvapilo ...

ps: že mi už taky sereš ti ani psát nemusim né ?

ps27: satelit není okno a nemůžu za ostatní firmy psát jak vyrábí - není to zboží, je to výrobek - na tom se promítne vstupní materiály, výroba, montáž - jak můžu hodnotit ostatní ? ? tak co mi tu školíš z nějakýho tvýho radění na foru --- nejsem superman, ani matka teraza
o 19.06.2011, 23:46 | MazliG
ju a povýšenej teda fakt nejsem - akorát my 2 si nerozumíme a asi ani nemůžeme - už jen to tvoje vlákno " kluci on mi ve vzkazech neodepsal" - nechápu .o) tak si tu zbytečně nebudeme dopisovat - díky
o 20.06.2011, 09:40 | Tuner#2
Sem tam? Tak buď to vlákno čtu a nebo ne...

Sem tam jsi odpověděl? Na dekory jsem se já vůbec neptal, tam jsme na 100% rozhodnutý pro bílou a rozhodně to nebyl dotaz s otazníkem, ale konstatování. Zajímavé, že jsi reagoval na moje konstatování, ale příspěvek, který je hned nad a vidíš ho i bez rolování ne...

Minule jsem Tě nechal vzkaz ve vzkazech, protože jsem tím nechtěl zasírat vlákno v sekci ostatní a když jsem viděl, že 2 dny se nic neděje a přitom vládáš jeden post za druhým, tak jsem Tě o odpověď poprosil ve vláknu, které jsi založil Ty v sekci ostatní s těma holkama u dou Porsche... Žádné další vlákno jsem já nezakládal.

Satelit možná není okno, ale dá se tam velmi snad stejně šlápnout vedle a od toho jsme tady aby jsme si navzájem poradili... Je mě líto, že to vidíš jinak a místo jasné a sturčné odpovědi na dotaz vždy odpovíš na něco úplně jiného než tazatel chce.
o 20.06.2011, 09:57 | MazliG
ámen
o 20.06.2011, 17:23 | Tuner#2
Tak zpět k tématu, pozednice jsou tam, okna pořeším ještě se známým a sehnal jsem perfektní katalog s detailama v řezu jak se to dá řešit.

o 20.06.2011, 17:24 | Tuner#2
2

o 20.06.2011, 22:25 | Tea
Zapoměls tam IPU pod pozednice?
o 20.06.2011, 22:39 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-20 22:40:00
Tea: Nezapoměl, nedali jsme jí tam schválně. Jak v BIOSu, tak člověk co mě bude dělat latě a tašky a jinak dělá krovy (tátovo kamarád) nám řekli, že je to blbost kor když máme dřevo napuštěné. Stejnou odpověď jsem dostal i na jiných fórech. V tomhle jsem neposlušně neposlechnul ;-)
o 20.06.2011, 22:44 | Luke_288
zatím asi nejsubtilnější pozednička, co jsem viděl :) jinak mě ta ipa jako blbost nepřijde, ale tvoje volba.
o 20.06.2011, 23:04 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-20 23:05:04
Luke_288: Myslíš že 8 x 15cm je málo? Netvrdili že to je blbost, ale zbytečnost. Zdivo je odizolovaný a kde by se tam jinde vzala vlhkost? Byl jsem schálně na naší půdě, trámy naprosto OK a leží taky přímo na věnci...
o 20.06.2011, 23:07 | Luke_288
nevím, nedokážu navrhovat dimenze, jen jsem vždycky viděl mohutnější, jestli to bylo z důvodů rezervy nebo nějak opodstatněný, neposoudím.
ad vlhkost- třeba z betonu z věnce, tam vlhkost ještě nějakou dobu bude. ale nebude to asi nic zásadního
o 20.06.2011, 23:35 | Tea
V tomto případě to nebude takovej problém, protože napřed uhnije pozednice, ale pokud jsou vazníky přímo na věnci bez distančníků nebo izolace, tak je to hrubá chyba. Kdo ti poradil tu pozednici, tohle není standardní kotvení vazníků pokud nepotřebuješ zvýšit výšku místností.
o 21.06.2011, 00:03 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-21 00:05:12
Tea: Kotvení vazníků přímo na věnci bylo navrženo v projektu, ale my jsme ubrali jednu řadu tvárnic a o tohle jsme to potřebovali zvednout. Ptal jsem se speciálně v BIOSu na tu izolaci a nedávají jí ani pod vazníky, ani pod pozednice. Je to napuštěné bochemitem a nevidím důvod proč by to mělo uhnít? Jsem sice nábytkář a ne stavař, ale něco z nauky o materálu ve mě zůstalo... To už by nám ten 30ti letej barák co mají naši spadnul na hlavu a to je ve věnco 3x méně železa než mám já a pozednice holé dřevo bez napouštění na holém betonu.
o 27.06.2011, 21:21 | Tuner#2
Tak jsou tam a pozednici a celkové provedení si jen chválili...

a navíc šéf party dělal dřív komplet domy, tak mě poradil i jak na parapety a jejich dolepení do patřičné výšky.

o 27.06.2011, 21:23 | Tuner#2
;-)

o 27.06.2011, 21:24 | Tuner#2
a z venku. Max. spokojenost s BIOSem a klukama co to pro ně osazujou.

o 27.06.2011, 21:42 | Luke_288
chválim velký vrata do garáže :)
o 28.06.2011, 08:22 | Lucni.konik
chválím vůbec garáž......já ji nemámv :-/
To je dřeva tři prdle teda řeknu....
o 28.06.2011, 08:24 | AR
nemůžu si pomoct ale z té poslední foto to vypadá jak stodola ;)
o 28.06.2011, 08:30 | Zephyr
AR> to dělá ta "hladová" zeď ;-)
Možná by to chtělo rozbít třeba oknem, nebo aspoň luxferama.
o 28.06.2011, 08:33 | Tuner#2
Luke_288: Nakonec budou jedny vrata, sloupek by byl méně praktický ;-) a cenově je to +/- stejně...

Lucni.konik: JJ pěknej les to je.

AR: Nesoutěžím v soutěži dům roku, děláme si to podle sebe, dispozic pozemku a hlavně pro praktičnost a pro mě garáž byla nutnost.
o 28.06.2011, 08:35 | Tuner#2
Zephyr: Okno je z druhé strany, tam je jich daleko víc protože to je na jih a dělat okna na sever se mě nechtělo. Navíc v garáži, kde dělám stejně až večer a za umělého osvětlení ;-)
o 28.06.2011, 08:38 | Luke_288
Tuner: garážový vrata rozdělený sloupkem jsem nikdy nepochopil. podle mě nesmysl největší. tak jak to máš ty (v případě, že je garáž dimenzovaná na dvě auta vedle sebe) je to super
o 28.06.2011, 09:24 | Zephyr
Tuner#2> šak jo, já to okno tam vidím. Psal jsem jen to že ta dlouhá zeď působí prázdným dojmem. Nic víc. O světle jsem se nebavil ;-)
Ale budeš tam bydlet ty, takže si to udělej tak jak to bude vyhovovat tobě.
Ale garáž ti teda závidím. Já v té mojí musím najet úplně ke straně, a ještě mám problém otevřít dveře :-(
o 28.06.2011, 09:25 | AR
tuner2: to nebyla narážka na garáž nebo výtka že je tam, jen to při tomto pohledu prostě jako stodola vypadá, velké vrata pro vjezd se senem a dvířka pro personál ;)
o 28.06.2011, 10:39 | Conan
To by si i zasloužilo půdu ne? Koukam, že je tam min 2,5m místa navýšku ...
o 28.06.2011, 11:20 | Tuner#2
Conan: Půda bude po celé délce uprostřed dodali prkna na lávku a až tam pod to našoupeme vatu, tak to zakreju OSBčkama a je tam dobře 2,5m na šířku krásně pochozí a úložná plocha. Trvalé zatížení je 75kg na 1m2.
o 28.06.2011, 11:31 | Only_One
a víš že v požární zprávě máš napsáno, že na půdě nemáš nic skladovat :-D neboť půda je bez požárního rizika ;-)
o 28.06.2011, 11:35 | Tuner#2
Only_One: Tak nemyslím i, že třeba plechařiny na auto které mám hodně a nic moc neváží bude problém z požádního hlediska a když vidím jak my máme na baráku naprdlou půdu... BTW myslíš že by to byl třeba problém při vyplácení pojistky při požáru? To by se přece muselo znalcem prokázat, že požár vzniknul od věci na půdě a že to byla příčina požáru ne?
o 28.06.2011, 11:40 | Luke_288
pojišťovna bude hledat cokoliv, aby se vyhnula plnění a pokud máš někde napsáno, že tam nic skladovat nemáš, tak dle mě to může bejt trabl při požáru.
o 28.06.2011, 11:55 | Tuner#2
Luke_288: To je mě jasné, na druhou stranu by přece museli prokázat, že to vzniklo tím ne?

Mrknu na to a ono to s tím ukládáním na půdu nebude tak horké, spoustu věcí si můžu nechat u našich doma a nebo vedle je volné celé jedno patro u babičky ;-)
o 28.06.2011, 12:59 | Luke_288
to nevím, ale pro mě jsou pojišťovny kurvy (na druhou stranu z pochopitelnýho důvodu, prtž pojistných podvodů je 3 prdele) a hledají co můžou. ale asi by chtělo někoho s konkrétní zkušeností.
o 28.06.2011, 13:36 | Tuner#2
Luke_288: Jasný ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3355 sekund.