Navštíveno 17352x

Stala se nam nasledujici vec, malovali jsme pulku mistnosti oranzovou barvou klasicky stetkou. Prvni nater bych docela v pohode ale druhy nater katastrofa, vsude po zdi jsou videt jakoby kocouri (takovy bily az pruhledny film) Tak jsme udelali treti vrstvu a porad to same. Kamaraduv tata byl malir a on se tim taky chvili zivil a rikal ze se mu to nikdy nestalo. Zed byla pred naterem napenetrovana a primalex polar podtim nebyl. Dost me to sere a vubec nevim co s tim? Jestli to mam zkusim napenetrovat a znovu stetkou a nebo namichat hustci barvu a vzit to opatrne valeckem?
Nestalo se vam neco podobneho taky?
Diky za pripadny rady :)

05.06.2011, 20:20 |
JP Co to bylo za barvu? Já tomu rozumim jak koza petrželi, ale vim že jsme malovali sklepy levnější barvou než zbytek domku a ta něco takovýho dělala, prostě špatně kryla a i se s tim hůř dělalo, přestože stěny jsou úplně stejný...
moc řídká barva......řeď dle návodu a né dle pocitu. Radši hustčí a já osobně jedu válečkem. štětka dobrá, ale je to pomalé. Stačí dvě vrstvy a hotovo. Novej barák jsem maloval i bez penetrace rovnu barvou a je to po dvou nátěrech naprosto super. Ani ten druhej nemusel bejt. Dej hustčí barvu, neřeď tolik. taky jsem si tím prošel.
Jo, jen pro doplnění. Bílou barvím jen Primalex polar a barvený beru jen zásadně HET. Maj nejhezčí odstíny barev - žádný vyblitiny jako ostatní.
Proč si to bral štětkou? To je tam taková vrstva původní malby? Zřejmě si měl málo namočeno.
Za mě doporučuju válec víc namočenej, ale ne zase extremně, aby ti z něj nechcala barva.
Barva je to od kamose co to maloval z tiskarny, vodovka.
Je tam dost velkej vzornik takze si clovek vybere presne co se mu libi.
Malovali tim normalne a zadny problemy. Valeckem se nebralo prave z obavy ze se to bude loupat.
ted asi dojde na valecek a hustci barvu..... bila sla krasne ale z tyhle me asi mrdne.
Hlavně nechat vrstvu pořádne uschnout než se dává další a jak už kluci říkali, neudělat ji moc řídkou a tu barvu v tom DŮKLADNĚ PROMÍCHAT. Ale taky jsem používal vždycky váleček ....
Ale jinak mám vyzkoušenou stáčenou barvu z bauhausu za 16kč/kg a super. Zdá se mi možná i lepší kryvost než obyčejnej primalex .... a polar mi přijde jako předražená zbytečnost
Tak tohle vse vim :) Promichane to bylo az az ale z duvodu stetky byla barva ridsi. Valecek jsem nechtel ani videt jelikoz jsem se bal toho ze to strhnu.
Jinak jsem koupil Prolux z hornbachu. Primalex nejak nemusim.
Zrejme me tady valecek nemine :/ tak snad se to neztrhne.
pokud se bude loupat tak se škrábání nevyhneš ...
skrabat jsem prave nechtel :) valecek je na tohle svine. Barva se ti na to nalepi a konec... kdezto stetkou v pohode. Jenze zase husta barva udela kocoura.... chjo nejak to nejde vse podle predstav :( zrovna tohle jsem si rikal ze bude v pohode
Jeste dalsi vec, predelaval sem zasuvky jinam... a mista kde vede slic na kabel kterej je zadelanej a zastukovanej dost prosvitaj taky.
Na bile casti zase vubec a to jsme vsechny tyhle mista pretirali bilou..
kupovat barvu, né barevné lahvičky do bílé, mít to husté, nepřilívat bílou na zesvětlení, pořádně promíchat a nanášet, neroztírat. Večer to vypadá na sebevraždu, ale ráno je to dokonalé

05.06.2011, 21:47 |
ps oskrabat, zapucovat, napenetrovat, namalovat 1x-2x primalex polar, pak barevnou NEREDIT (spotreba velka, ale nedela to fleky), natrit tak 2-3x, takto jsme delali celou 3+1 a v pohode
jo a kvalitnim valeckem, ne stetkou :)
Musí se fakt dodržet ředění max. do 5%.
dej tam misku s mlíkem, oni slezou :o)))
hlavně nešmrdlat štětkou ....
Kurňa, tak když je kamarádův otec malíř, tak ať poradí, ne? :D
Záleží hodně na tom, na jakej podklad se to dává. Dávali jsme stejnou barvu na jednu stěnu do ložnice, a dvě stěny do obýváku, v ložnici naprosto na pohodu, a v obýváku to nadělalo šmouhy, který zmizely až po třetí vrstvě.
Barvy jsme kupovali hotové namíchané, a použil jsem v obou případech stejnej váleček...

06.06.2011, 09:49 |
xSam Já když jsem maloval na oranžovo, tak to taky mělo kocoury a byl jsem z toho nešťastnej, ale k mému velkému překvapení, se to po dvou dnech slilo a paráda. Tak třeba to ještě přijde:-)

06.06.2011, 09:55 |
Lubak tak když si to maluješ pro sebe a víš že je tam hodně vrstev a že se to válečkem bude tahat dolů tak to rovnou oškrábat a hotovo. Já tedy ani nepenetroval, jen jsem si nechal namíchat barvu přímo dle odstínu, žádné lahvičky a pod. to je na hovno dle mého.
Hustá barva, váleček max. 2 vstvy a hotovo
Sice mimo téma, ale štětka vs. váleček:
štětka je lepší na drsný nerovný podklad. Je třeba použít řidší konzistenci barvy. Váleček naopak lépe a rychleji funguje na rovných plochách bez koutů a rohů,tam se špatně dostává, na rozdíl od štětky. Ale chci říct něco jiného:
před ropkem, ci vytopila voda barák, jsem musel malovat. Už dlouhá léta pouze bílkou, protože (a to musím dát za pravdu architekotvi) se bílá neokouká a jde k ní vše ostatní.
Do té doby jsem maloval Primalexem Polar II. Celkem to šlo, až jedniou mi v prádelně váleček "chytil stopu" a už jsem šrábal.
Od té doby používám vždy a všude zásadně penetraci dle doporučení a vrchní nátěr Het nebo Kaparol. Obojí se s primalexem nedá srovnat ani v nejmenší, proti tměto dvěma je Primalex ultra hnůj bez krycí schopnosti a navíc nevím proč, ale má tendenci se rychle a snadno loupat.
Když vezmu Hetem 1x, tak na stejný efekt ( a to není 100% ani pak) musím Pramalexem Polar 3x!! Takže to se tedy setsakra vyplatí! od té doby už mi POlar nesmí do baráku ani omylem.
Základem je kvalitní barva. Mě by dnes už vůbec nenapadlo malovat hotové interiéry štětkou. Písni mi mail, známý obchoduje s barvami, za radu nic nedáš...
oživím téma:
bylo mi sádrokartonářema doporučeno vys*at na PRIMALEX Polar a další značky HET apod. a vzít barvu od STACHEMY, kde po penetraci stačí kolikrát i jeden nátěr
takže sem rovnou skočil do jejich nejvyšší řady EXIN EXCLUSIV
[ Link ] sem zvědavej na 98% bělost :-D