Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Barevna malba pokoje - neustale jsou videt kocouri :/

o Navštíveno 17352x o
o 05.06.2011, 20:10 | crazyape
Stala se nam nasledujici vec, malovali jsme pulku mistnosti oranzovou barvou klasicky stetkou. Prvni nater bych docela v pohode ale druhy nater katastrofa, vsude po zdi jsou videt jakoby kocouri (takovy bily az pruhledny film) Tak jsme udelali treti vrstvu a porad to same. Kamaraduv tata byl malir a on se tim taky chvili zivil a rikal ze se mu to nikdy nestalo. Zed byla pred naterem napenetrovana a primalex polar podtim nebyl. Dost me to sere a vubec nevim co s tim? Jestli to mam zkusim napenetrovat a znovu stetkou a nebo namichat hustci barvu a vzit to opatrne valeckem?

Nestalo se vam neco podobneho taky?

Diky za pripadny rady :)

o 05.06.2011, 20:20 | JP
Co to bylo za barvu? Já tomu rozumim jak koza petrželi, ale vim že jsme malovali sklepy levnější barvou než zbytek domku a ta něco takovýho dělala, prostě špatně kryla a i se s tim hůř dělalo, přestože stěny jsou úplně stejný...
o 05.06.2011, 20:23 | Lucni.konik
moc řídká barva......řeď dle návodu a né dle pocitu. Radši hustčí a já osobně jedu válečkem. štětka dobrá, ale je to pomalé. Stačí dvě vrstvy a hotovo. Novej barák jsem maloval i bez penetrace rovnu barvou a je to po dvou nátěrech naprosto super. Ani ten druhej nemusel bejt. Dej hustčí barvu, neřeď tolik. taky jsem si tím prošel.
o 05.06.2011, 20:25 | Lucni.konik
Jo, jen pro doplnění. Bílou barvím jen Primalex polar a barvený beru jen zásadně HET. Maj nejhezčí odstíny barev - žádný vyblitiny jako ostatní.
o 05.06.2011, 20:28 | Bladzej
Proč si to bral štětkou? To je tam taková vrstva původní malby? Zřejmě si měl málo namočeno.

Za mě doporučuju válec víc namočenej, ale ne zase extremně, aby ti z něj nechcala barva.
o 05.06.2011, 20:40 | crazyape
Barva je to od kamose co to maloval z tiskarny, vodovka.
Je tam dost velkej vzornik takze si clovek vybere presne co se mu libi.
Malovali tim normalne a zadny problemy. Valeckem se nebralo prave z obavy ze se to bude loupat.

ted asi dojde na valecek a hustci barvu..... bila sla krasne ale z tyhle me asi mrdne.
o 05.06.2011, 20:44 | Big_Max
Hlavně nechat vrstvu pořádne uschnout než se dává další a jak už kluci říkali, neudělat ji moc řídkou a tu barvu v tom DŮKLADNĚ PROMÍCHAT. Ale taky jsem používal vždycky váleček ....

Ale jinak mám vyzkoušenou stáčenou barvu z bauhausu za 16kč/kg a super. Zdá se mi možná i lepší kryvost než obyčejnej primalex .... a polar mi přijde jako předražená zbytečnost

o 05.06.2011, 20:48 | crazyape
Tak tohle vse vim :) Promichane to bylo az az ale z duvodu stetky byla barva ridsi. Valecek jsem nechtel ani videt jelikoz jsem se bal toho ze to strhnu.

Jinak jsem koupil Prolux z hornbachu. Primalex nejak nemusim.

Zrejme me tady valecek nemine :/ tak snad se to neztrhne.
o 05.06.2011, 20:51 | Big_Max
pokud se bude loupat tak se škrábání nevyhneš ...
o 05.06.2011, 20:53 | crazyape
skrabat jsem prave nechtel :) valecek je na tohle svine. Barva se ti na to nalepi a konec... kdezto stetkou v pohode. Jenze zase husta barva udela kocoura.... chjo nejak to nejde vse podle predstav :( zrovna tohle jsem si rikal ze bude v pohode
o 05.06.2011, 20:57 | crazyape
Jeste dalsi vec, predelaval sem zasuvky jinam... a mista kde vede slic na kabel kterej je zadelanej a zastukovanej dost prosvitaj taky.

Na bile casti zase vubec a to jsme vsechny tyhle mista pretirali bilou..
o 05.06.2011, 21:22 | crestik
kupovat barvu, né barevné lahvičky do bílé, mít to husté, nepřilívat bílou na zesvětlení, pořádně promíchat a nanášet, neroztírat. Večer to vypadá na sebevraždu, ale ráno je to dokonalé
o 05.06.2011, 21:24 | Lucni.konik
prostě moc řidká barva.
o 05.06.2011, 21:47 | ps
oskrabat, zapucovat, napenetrovat, namalovat 1x-2x primalex polar, pak barevnou NEREDIT (spotreba velka, ale nedela to fleky), natrit tak 2-3x, takto jsme delali celou 3+1 a v pohode

jo a kvalitnim valeckem, ne stetkou :)
o 05.06.2011, 21:47 | Dudelina
Musí se fakt dodržet ředění max. do 5%.
o 06.06.2011, 07:50 | Petura
dej tam misku s mlíkem, oni slezou :o)))

hlavně nešmrdlat štětkou ....

o 06.06.2011, 08:02 | PlusOne
Kurňa, tak když je kamarádův otec malíř, tak ať poradí, ne? :D

Záleží hodně na tom, na jakej podklad se to dává. Dávali jsme stejnou barvu na jednu stěnu do ložnice, a dvě stěny do obýváku, v ložnici naprosto na pohodu, a v obýváku to nadělalo šmouhy, který zmizely až po třetí vrstvě.
Barvy jsme kupovali hotové namíchané, a použil jsem v obou případech stejnej váleček...
o 06.06.2011, 09:49 | xSam
Já když jsem maloval na oranžovo, tak to taky mělo kocoury a byl jsem z toho nešťastnej, ale k mému velkému překvapení, se to po dvou dnech slilo a paráda. Tak třeba to ještě přijde:-)
o 06.06.2011, 09:55 | Lubak
tak když si to maluješ pro sebe a víš že je tam hodně vrstev a že se to válečkem bude tahat dolů tak to rovnou oškrábat a hotovo. Já tedy ani nepenetroval, jen jsem si nechal namíchat barvu přímo dle odstínu, žádné lahvičky a pod. to je na hovno dle mého.
Hustá barva, váleček max. 2 vstvy a hotovo
o 06.06.2011, 10:04 | luda551
Špatne namichano....
o 06.06.2011, 18:56 | Zdeny60
Sice mimo téma, ale štětka vs. váleček:

štětka je lepší na drsný nerovný podklad. Je třeba použít řidší konzistenci barvy. Váleček naopak lépe a rychleji funguje na rovných plochách bez koutů a rohů,tam se špatně dostává, na rozdíl od štětky. Ale chci říct něco jiného:

před ropkem, ci vytopila voda barák, jsem musel malovat. Už dlouhá léta pouze bílkou, protože (a to musím dát za pravdu architekotvi) se bílá neokouká a jde k ní vše ostatní.

Do té doby jsem maloval Primalexem Polar II. Celkem to šlo, až jedniou mi v prádelně váleček "chytil stopu" a už jsem šrábal.

Od té doby používám vždy a všude zásadně penetraci dle doporučení a vrchní nátěr Het nebo Kaparol. Obojí se s primalexem nedá srovnat ani v nejmenší, proti tměto dvěma je Primalex ultra hnůj bez krycí schopnosti a navíc nevím proč, ale má tendenci se rychle a snadno loupat.

Když vezmu Hetem 1x, tak na stejný efekt ( a to není 100% ani pak) musím Pramalexem Polar 3x!! Takže to se tedy setsakra vyplatí! od té doby už mi POlar nesmí do baráku ani omylem.
o 07.06.2011, 18:50 | camron
Základem je kvalitní barva. Mě by dnes už vůbec nenapadlo malovat hotové interiéry štětkou. Písni mi mail, známý obchoduje s barvami, za radu nic nedáš...
o 16.04.2015, 14:33 | tomas.V
oživím téma:

bylo mi sádrokartonářema doporučeno vys*at na PRIMALEX Polar a další značky HET apod. a vzít barvu od STACHEMY, kde po penetraci stačí kolikrát i jeden nátěr

takže sem rovnou skočil do jejich nejvyšší řady EXIN EXCLUSIV [ Link ]

sem zvědavej na 98% bělost :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4424 sekund.