Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavební kontrola v bytě po rekonstrukci

o Navštíveno 2410x o
o 14.06.2011, 09:23 | BATMAN
Asi jsem si zadelal na poradny problem.
Pred pul rokem jsem dokoncil rekonstrukci starsiho bytu (svepomoci) jejiz soucasti bylo vytvoreni samostatneho vchodu do jednoho pokoje pres nosnou zed.
Sam vim o nekolika lidech co to delali take a bylo mi receno ze na jedny dvere je zbytecne obehavat statika a dalsi povoleni jenz si zbytecne berou tisice za kulate razitka tak jsem to neresil.

No dnes mi dosla vyzva k ucasti na stavebni prohlidce od stavebniho uradu (zrejme po predchozi hadce s jednim sousedem).

Vi nekdo jak se tomu branic bo co me muze cekat?
Uz pul roku tady zadna stavba neprobiha ale to jim je asi jedno ze?

o 14.06.2011, 09:32 | Luke_288
bydlíš v bytě, tzn nejsi v objektu sám. udělal jsi zásah do nosný konstrukce objektu (kdy otvor na dveře je podle mě dost zásadní oslabení) aniž bys konzultoval se statikem, někdo tě prásknul, tzn máš dle mne opravdu zaděláno na velkej problém. já být v situace, že někdo kolem mne oslabuje nosnou konstrukci objektu, aniž by to měl posvěcený od statika, tak ti udělám hodně velký dusno a ne jen tak z plezíru, tohle opravdu může ovlivnit statiku celýho objektu.
o 14.06.2011, 09:40 | BATMAN
Kdyz jsem zadal radu,mel jsem na mysli od nekoho kdo muze poradit,ne od moralisty.
Jako doplnujici info jen uvedu ze byt je ve zdenem dvoupatrovem dome (nademnou je jen jedno patro) tak jsem to svym laickym pohledem taky nevidel tak cerne....
Kdybych bydlel v prvnim patre ze sedmi asi bych do toho nesel,ale na polemizovani uz je pozde.
o 14.06.2011, 09:50 | Luke_288
a cos chtěl slyšet? abys poslal stavební úřad doprdele a že jsi borec? já nejsem žádnej moralista, ale zastánce držení alespoň základních pravidel a ohleduplnosti, kdy tys nedodržel ani jedno a i když to nemusí bejt tak uplně reálný, tak ohrožuješ lidi kolem sebe.
mám pocit, že stavební úřad ti jako fyzický osobě může dát asi 50K flastr a nařídit posudek od statika, kdy ve většině případů, pokud ti statik dá souhlas, tak se ta pokuta nekoná.
o 14.06.2011, 10:14 | BATMAN
Tak ti moc dekuju Luke. Myslim ze na ono "jebani" ma ted dost prostoru onen stavebni urad.
Psal jsem sem ne proto aby mi zdejsi uzivatele sypali popel na hlavu jako ty,ale aby pripadne poradili.
diky za pochopeni
o 14.06.2011, 10:25 | Luke_288 | Upraveno: 2011-06-14 10:27:15
tak já ti radím, stejně tak jako v mých dvou příspěvcích vejš, kde to asi nechceš vidět a spíš čekáš, až ti tady někdo napíše, žes to přece nemoh vědět, tak za nic nemůžeš- sežeň si statika co se ti na to podívá a napíše ti posudek, abys byl v předstihu než to nařídí stavební úřad. pak, jakmile bude probíhat kontrolní pochůzka, tak při ní předložíš tenhle posudek (kterej bude s největší pravděpodobností kladnej) a stavební úřad zkonstatuje, že při pochůzce byl předložen statický posudek a konec. na výzvě máš uvedený účastníky řízení (je to v rozdělovníku uplně na konci) a nikoho mimo ten rozdělovník do bytu nepouštěj.

pokud je ta pochůzka už teď někdy brzo, tak pošli na stavební úřad písemnou omluvu, že jsi mimo republiku a žádáš o posun termínu, abys stihnul ten posudek

jinak nevím, jak je to se společenstvím vlastníků, nebo jak to tam máte, jestli třeba nepotřebuješ souhlas ostatních
o 14.06.2011, 10:36 | tappaja
Statika a rychle! A nesetri.
o 14.06.2011, 10:41 | jasisoft
presne ako tappaja, zozen si rychlo statika, a dohodni sa s nim. a samozrejme zadarmo to urcite nebude... stale lepsie ako potom platit pokutu a opravovat vsetko na vlastne naklady....
o 14.06.2011, 10:43 | Lukaash | Upraveno: 2011-06-14 10:53:29
Při rekonstrukci jsem řešil obdobný problém a v našem případě byl nutný souhlas tuším 80% vlastníků bytů. Dále jsme potřebovali povolení od hasičů, povolení od odboru Životního prostředí kvůli nakládání s odpadem a teprve potom nám bylo vydáno stavební povolení. To jen k tomu, že samotný statický posudek nám nestačil.

Jinak v našem případě se jednalo o rozšíření otvoru stávajících dveří o 300mm a vytvoření nového otvoru (okna) v šíři 1100mm. Horní hrana zachována dle původních dveří (tuším 2050mm) a po celé délce vyztužena zabetonovaným překladem z ocelového profilu.
o 14.06.2011, 10:49 | BATMAN
2Luke: Potreboval jsem odpovedi typu druhe polovine tveho posledniho prispevku + tapp + Lukash. Zkratka bez te omacky kolem.

Diky za rady,jdu shanet statika
o 14.06.2011, 11:03 | Luke_288
podle mě by tohle šlo i na ohlášku, ale tím si nejsem jistej.
nicméně abys byl připraven na všechno, tak by bylo dobrý si sehnat nějak papír o likvidaci sutě. ale to asi zjistíš až od toho stavebního úřadu.
hasiče řekne asi někdo znalejší, ale pokud do toho pokoje už jedny dveře byly, tak si myslím, že nespojuješ dva požárně oddělený prostory, takže by to asi nutný bejt nemuselo. (u Lukaashe šlo spíš dle mýho názoru o to okno, který vytvoří určitej požárně nebezpečnej prostor)
o 14.06.2011, 11:59 | BATMAN
Sut jsem nerozvazel po okoli jako to nekteri delaj bezne. Platil jsem 3x 1500,- kontejner.
Doklady od toho ale taky nemam. Mno v nejhorsim pripade by mi to mnozi dosvedcili bo snad bych ho mohl jeste ziskat i zpetne. O hasice bych asi taky strach nemel. Myslim ze to ze nejsi vazany na utek z jednoho pokoje pres druhy ktery treba hori je mnohem lepsi.

Tady jde fakt jen o ty dvere v nosny zdi.
Zatim jsem rozhazel kontakty po znamych co se motaji ve stavebnictvi a zda nekdo nema patricneho znameho na zdejsim stavebnim urade.
Zadarmo to holt nebude ale snad se to ve spojitosti nejakych dokumentu opatrenym zpetnym datumem a razitkem s nejakou mensi korupci podari zahladit....
o 14.06.2011, 12:31 | Tomas
Zisti si este kto ta natrel. Ak to bolo na podnet suseda, tak moze byt ucastnikom stav. konania.
Ja som prerabal 70-rocny byt, musel som dolozit revizne spravy elektrika, plyn, sanita. Posudok od hasicov, potvrdenie o odvoze a likvidacii odpadu a vyjadrenie od pamiatkoveho uradu. Tiez sa presuvali dvere, ale nie do nosnej steny, na povodnych dverach som musel nechat na podnet pamiatkarov po zamurovani 1cm odskok v omietke.
o 14.06.2011, 14:43 | Only_One
ad hasiči - nejde jen o úniky, ale posuzuje se vždy požární odolnost nosných zdí, do které si zasáhnul a tedy si mohl snížit požární odolnost (samozřejmě to tak nebude, protože se samozřejmě posoudí, že ta zed vyhovuje i s dveřma, ale jsou úředníci, který na to ty projekty chtějí.
Jinak můžeš pořád tvrdit, že dveře jsou stávající :-D a že se můžou klidně podívat o byt vejš, že to tam je taky.. ale asi jde o to jak je ten dum starý, kdo má k tomu jaký podklady, kolik to mělo vlastníků atd..
Podle mě i pokud tě přijdou zkontrolvoat a udělají bububu tak doženeš projektovou dokumentaci od někoho s razítkem, vyřídáš dotčený orgány a dodatečně si to necháš povolit.
o 14.06.2011, 15:12 | BATMAN
2Tomas: To si delas prdel???? To snad ne?
Elektriku mi delal kamarad elektrikar jako melouch a plyn mi zapojil taktez chlapik co s plynem dela bez papiru. Zadne revizni zpravy nemam ikdyz je to delane odborniky a precizne pac na to jsem si netroufnul.
To ti delali staru taky na zaklade udani bo neni ten dum kde mas byt nejak pamatkove chraneny?
o 14.06.2011, 15:13 | BATMAN
Jinak natrel me soused ktery bydli nademnou na protejsi strane. Inkognito to neni,je v tom ohlaseni uvedeny jako ze ten dopis dostal v temze vyhotoveni do bytu si ho nepustim.
o 14.06.2011, 15:40 | Luke_288
aha, nějak jsem si myslel, žes dělal jen tu díru, jestli máš nový elektro, plyn apod a nemáš na to revize, tak to může bejt taky slušnej průser. v případě problému pak pojišťovna jde po papírech, zjistí, žes dělal rekonstrukci a bude tyhle papíry chtít.
o 14.06.2011, 15:47 | mr.brain
Elektrika bez papiru by jeste sla, ale plyn bez dokladu a bez revize je pro tebe na pokutu jak krava a proto toho kdo to delal duvod k odebrani zivnosti...
o 14.06.2011, 16:19 | BATMAN
Myslim ze do elektriky vrtat nebudou.
Co se tyce plynu,nic se nedelalo. Pouze se odpojil starej sporak a vyhodil,koupila se takova ta bila hadice za 500 a napojil se novy sporak. Sic to byl taky melouch ale dle toho co jsem zjistil nemusim mit vsechny veci k prokazani na miste ale je k tomu nejaka zakona lhuta po jejich prohlidce do ktere musim tyto veci dolozit.

Spis me ted ale sefik poradil at jim reknu ze uz to tam bylo a ackoliv soused muze prisahat na svoji babicku do sedmeho kolena ze jsem to delal ja nemuzou mi to nijak prokazat. Maximalne snad budou chctit dodatecny staticky posudek ale tim bych se mel vyhnout one pokute.
Na jednu strany tyhle pravni klicky z televize nenavidime,ale jak vidno obcas se v normalnim zivote hodi. Mno jeste uvidim jaky postup zvolim.
o 14.06.2011, 16:29 | mr.brain
Jo jestli jde o hadici za sporak, tak to neres - hlavni je, ze kazdy rok si musis zajistit na plynovy zarizeni revizi :) Jsem to z toho celyho pochopil tak, jak kdyby Ti delal novej rozvod plynu :)
o 14.06.2011, 16:51 | Tomas
2BATMAN: Je to byt v bytovom dome, ktory je pamiatkovo chraneny, ma viac ako 50 rokov. Ja som to robil legalne, cez stavebny urad, lebo su tam stari ludia, do vsetkeho sa starali (vyvrtas dieru na policu a kazdy je na chodbe a zistuje kto co robi), tak som nechcel mat problemy.
Mne tiez znami robili el., vodu...., kazdy z nich poznal niekoho, kto v ich obore robi revizne spravy a za par korum mi to doniesli.
o 14.06.2011, 16:58 | Luke_288
sporák viz mr.brain.
jinak ta díra- jak starej ten barák je? aby na stavebním úřadě neležela dokumentace skutečnýho provedení a pak je to blbý. elektro ani plyn neřeš, pokud jsi nedělal komplet nový rozvody, zajisti si posudek statika a víc neřeš. pokuta od stavebního úřadu se dává až jako nejzazší řešení
o 14.06.2011, 17:34 | BATMAN
Jasne plyn nasrat,jen se menila hadice,to je vse.
Barak je z roku +-1954 ale pamatkove chraneny neni,v to pripade chapu proc Tomas potreboval vsechny tyto dokumenty a kdybych vedel ze je v budoucnu po me nekdo bude chtit asi bych se pokusil to delat tak abych je mel.

Co se tyce obyvatel,v dome je 6 bytu. Ja a 5 duchodcu takze jsem na tom podobne ikdyz pri rekonstrukci jim vadily jen klasicke zalezitosti jako hluk a poslapane schody :-)

Zacinam se klonit tomu reseni ze budu tvrdit ze to tam bylo od puvodniho bo prapuvodniho majitele a to ze to nemaji v pul stoleti starych planech me moc neinteresuje pac to neni moje zalezitost a oni mi to nedokazou ze jsem ty dvere do nosne zdi delal ja. Ja tam jen dal novy pekny futra....

Stejne se ale snazim dopidit k nekomu kdo tyhle veci dela pac ten nejlip vi kde jsou diry a co muze a co nemuze delat.
o 14.06.2011, 23:12 | Luke_288
ech, takže 5 partají bude shodně tvrdit, žes tam x dní rubal cosi v bytě a ty budeš tvrdit, že ne? přeju příjemný bydlení do budoucna, není nad dobrý sousedký vztahy :))))
tys udělal "průser", ty máš máslo na hlavě, ale vymejšlíš tu, jak se z toho vylhat, to se mi líbí. sorry, ale potvrzuje se mi, to co jsem si myslel na začátku, že jsi vychcánek.
o 15.06.2011, 00:09 | BATMAN
V tomhle mas asi trosku pravdu. Nebudu se tu rozepisovat o tom ze jsem to ofiko nedelal z nedostatku financi,to te zrejme zajimat nebude,ale ted jde spis o to ochcat ty sousedy,ne stavebni urad kteremu to vlastne muze byt u prdele.

Vis uz mam plny zuby toho,jak krmim tendle stat vsim o co si rekne a ze je toho cim dal vic.
Uz mam plny zuby buzerace od okoli
Uz mam po dnesku i plny zuby lidi jako jsi ty a jejich osvicenych kecu

Chapu ze bys asi takove jenz se provinili proti zakonu postavil do jedne late a strilel, ale bohuzel tak to nejde a cim jsem starsi tim vic me zivot uci s timto systemem vymrdat a ja si tu cestu k tomu najdu.
o 15.06.2011, 00:14 | BATMAN
jo a jeste jednu vec ti reknu,ale to uz se tu budu opakovat. Tadle sekce je tu mimo jine od toho aby si tu lidi navzajem poradili a ne si tu jeste plivali do xichtu tak se nad svyma postama zamysli.
Jen by me strasne zajimalo zda byl byl tak drsnej moralista kdyby tu o podobnou radu zadal Daryl nebo nekdo zvucnejsiho nicku. Vsadim boty ze bys drzel pysk.
Zajimave je ze po tomhle svete beha spousta svědců jako jsi ty,ale malo kdo se sam pujde naprasit na policii ze pred chvili projel na cervenou. Neni tak?
o 15.06.2011, 08:02 | Luke_288 | Upraveno: 2011-06-15 08:02:47
já teda nevím, co je to svědec, ale to co jsem napsal tobě bych napsal komukoliv jinýmu, protože na tomhle foru se pohybuju už 11let.
at se každej proviňuje proti zákonu jak chce, pokud tím bude omezovat nebo ohrožovat sám sebe, je mi to jedno, ale vzhledem k tomu, že stavařina je můj denní chleba, tak vím, že je určitá možnost, že zásahem, kterej tys proved ohrožuješ i lidi co s tebou musej v tom baráku bydlet a to je něco, co mi dost vadí v souvislosti s tím, jak vidím, že jediná rada, kterou čekáš je, jak to ojebat a bejt v klidu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3313 sekund.