Navštíveno 2918x

15.07.2011, 10:22 |
Ravo Ahoj,
připojím se s dotazem do naší čím dál tím větší a oblíbenější rubriky (možná by stálo za to založit vlastní skupinu :)
Chtěl bych se zeptat odborníků (prodejců) obkladačů, čím co nejlépe vyspárovat obklady.
Jde mi o to, aby mi spáry vydržely co nejdéle čisté a nešpinily se - budu mít bílé spáry na zdech a podlaha asi šedé (bíla je vražda - za chvíli je vidět kde se chodí a okolo stěn je pak viděl hrozný kontrast).
Slyšel jsem něco o epoxidových spárovačkách, který by prý měly být na tohle dělaný (na rozdíl od cementových, který prostě vlivem porezního povrchu vážou špínu). Mělo by to vyrábět Mapei.
Můžete poradit, sdělit zkušenosti a případně porovnat i ceny, jeslti se to vůbec vyplatí, pokud bych měl dát za spáry místo cca 3-4 stovek tři litry, tak bych do toho asi nešel, ale třeba 1-1,5 litru bych dal pokud by ty spáry fakt vydržely. V tom rozpočtu celé koupelny se to ztratí jako nic :-/
Tak epoxid je super, ale opravdu málokdo s tím umí dělat.
Pak se taky člověk musí smířit s tím, že je lesklá.
Normální spárovačku nesmíš vidět zase tak tragicky, vezmi od Mapei, ta už má úpravu proti smáčivosti + to ještě napust ipregnací.

15.07.2011, 10:52 |
Ravo | Upraveno: 2011-07-15 10:53:04
Vidím to docela kriticky, když se za rekonstrukci jádra dá podle mě hodně penež, tak to nechci zabít spárovačkou, která bude za rok vypadat jako někde na veřejných záchodcích.
Ale rozpočet není neomezený, tak nechci hýřit tam kde to nemá smysl.
Takže doporučuješ nějákou lepší cementovku od Mapei? A ještě to impregnovat? Má na to Mapei nějáký systémový řešení (to obvykle funguje)?
Díky všem za přínosné rady...

15.07.2011, 11:16 |
Kapka (M)
používame systémové řešené přímo od RAKO...
[ Link ] tohle je uplně nová sparovačka...dobře se s ní pracuje,krásně se stíra atd...mužu doporučit
Kapka: Hm, to vypadá dobře.
Zhruba před 14dni bylo nečo v loskutákovi na Nově. Nějaká nová firma, která vyrábí spárovačky, byli na jiný bázi než klasický a dali se lehce omejvat. Třeba ti to pomůže :)

15.07.2011, 11:50 |
Kapka (M)
sory mari ale to co davaji v loskuprakovi je težka reklama za prachy..vubec bych se tim neridil..
S tou bilou sparovackou na zemi mohu potvrdit.
Mam v koupelne bilou dlazbu + bile spary a po mesici to nevypada nejlip. To si clovek holt musi kleknout a hodku si hrat s kartackem na zuby + Cilit Bang (slusna ziravina).
Na druhou stranu na chotbe mam spary cerne a ty zase po case od prachu a spiny svetlaji.
Je to cele postavene na hlavu :-D
btw taky me napadlo zda se treba nedaji ty spary natrit nejakym ochranym lakem aby tolik nevazaly spinu...
trochu se přivtírnu, po roce a půl se nám uvolnilo pár dlaždic na zemi, dá se to zpátky přilepit nebo případně koupit pár nových čistých a ty tam přilepit, nebo je to nereálný a mám se smířit s tim, že to bude oprava na pár měsíců? spáry jsou kolem taky vypadané, půjde to taky nějak dospárovat? :-(
taky budeme nechávat dělat obložky futer a sokl je až k původním, půjde to odloupnout a říznout podle nových a znovu přilepit, nebo se to rozsype a je lepší to říznout z nových? máme RAKO 30x60
Nevim jak starou mas tu dlazbu,ale pravdepodobne se ti nepovede sehnat tentyz vzor,barbu ci odstin. Jestli jo,muzes si gratulovat a kup jich par do zasoby.
Co se opravy tyce: Opatrne vyloupnouut abys nevystipal rohy. Lepidlo zespoda spachtli odjebat bo opatrne malym kladivkem odklepat,radeji ale tu spachtli ci srubovakem.
Misto kde byly o5 spachtli odstranit zbytky starehop lepidla,opet pozor na ostatni zdrave kachle kolem.
Mno pak namichat trochu lepidla a znova prilepit. Nechat den,idealne 2 zaschnout a pak se muze dosparovat. Opet vybrat spravny odstin sparovacky.
Nevim o jakou plochu jde,ale suma sumarum cca 200kc za material a 4-5 hodin ciste prace roztrousene do nekolika dni.
Zadny strach,nic na tom neni.
Co se tyce tech soklu k obrubnim,taktez opatrne zkusit odloupnout a pak zariznout dle potreby.
díky, dlažba se normálně prodává, je to
[ Link ] jedinej problém bude v šarži, ale našel jsem jednu plonkovou, tak zkusíme kdyžtak na prodejně vybrat nejpodobnější odstín, nechám to někoho udělat, protože to chci mít pěkný, šlo mi spíš o to, jestli je to proveditelný

19.07.2011, 23:44 |
Ravo Takže zítra budu spárovat nějákou lepší cementovkou od Mapei - nějáký ty přísady anti-plíseň/voda/špína/já nevím co.
Za rok se mě zeptejte na zkušenosti a poznatky...