Navštíveno 2826x

17.07.2011, 19:08 |
Romca55 | Upraveno: 2011-07-17 19:09:15
Někdo prověřený co dává tónové folie na skla s tipovým listem a atestem na foliích aby pak nebyl problém při technické nebo u DPČR ??Královehradecký,liberecký kraj popřípadě něco kolem mladé boleslavy??? popřípadě někdo ze členu to tu dělá?
pár aut jsem už udělal s kámošem. okr. Rychnov nad Kněžnou. s atestem samozřejmě..

19.07.2011, 07:50 |
golfista hanz | Upraveno: 2011-07-19 07:51:20
na předních oknech nemužeš mít žádné zatmavení takže atest je ti k ho.nu a vzadu je to jedno tam to mužeš klidně zaplechovat a nikdo ti nic neřekne takže kdo ti dá nebo nedá atest bych neřešil spíš kvalitu a cenu ja mam super zkušenosti s touto firmou kvalita super ,rychle ( na počkání ) a za dobrou cenu
[ Link ] samozřejmně atest dostaneš na všechny okna + kartičku
Na předních sklech sice nemůže folie kvůli tónování z výroby být, ale na druhou stranu policajt nepozná, kolik bylo z výroby, takže pokud bude folie v povolených mezích (těch 73% průchodnost nebo kolik), tak to ani řešit nijak nemůže... vyhodí ho pak leda na STK, ne?

19.07.2011, 09:29 |
jodua No pokud by sis chtel udelat vylet, tak mohu jenom doporucti v Plzni firmu JAPKOR www.japkor.cz
fakt profik a ceny uplne luxusni s atestem.
Pred 2 tydnama jsem tam byl s jednou 406 a bavili jsme se, ze do predu dame vic nez je psano, ale on mi vysvetlil, ze na poslednim skoleni mu oznamili, ze by se PCR by mela v nejblizsim terminu zacit zajimat pri kontrolach o procentualnost zatmaveni na prednich bocnich sklach. Ze vsichni dopravaci dostali informace kolik je maximu atd.
Takze mi na predek vic jak maximalni stmaveni 30% (celkem) s certifikatem o montazi neda.
Jinak na ostatni okna, krome celniho, si muzes dat co chces. Klidne zaplechovat nebo zatrit stetcem :-D (tedy skoro - musis na to mit atest)

19.07.2011, 09:31 |
Lufas a kde se da koupit samotna folie? nejak nemuzu nic najit:-(
Turnov - Michal Bouček
[ Link ] mám je na autě 9let a bez problémů.
jodua - na tuhle firmu jsem dostal taky pozitivní reference a taky tam zajedu. Nicméně přijde mi, že se pořád dostatečně neřeší to, co řekl golfista - že je povoleno 30% zatmavení, ale TO UŽ JE Z VÝROBY, tudíž v podstatě každá fólie na předku je nelegální. Proto je spíš otázkou to, co jsem říkal já - jestli policie všechny tyhle nelegální folie na předku nějak může řešit nebo ne, protože oni teoreticky neví, kolik mělo auto z výroby.

19.07.2011, 10:09 |
slama [ Link ] Můžu doporučit a umí dát fólie i na přední okýnka s atestem + kartička. Cena velmi slušná!

19.07.2011, 10:19 |
jodua To Mr.Scully:
ne vsechny okna ve predu maji ztmaveni. A pokud maji ztmaveni z vyroby tak ne vsechny maji 30%. Pokud se kouknes na okno, tak v dolnim rohu je cislo skla, vyrobce atd. Pokud je tam napsano TINTED tak je ztmavene od vyroby.
Jenze jeste nikde jsem nenasel kolik % kdo ztamovoval. Delam ve subvyrobe oken pro automobilky, a nikde nemame specifikovano, jak ztmavene okna jsou dodavany k nam. Ale delame zadni nestahovaci okna, takze tam muze byt 100% zatmaveni.
Kdyz to shrnu. Ve predu muzes mit max 30% ztmaveni. pokud je tam TINTED, tak by se melo zmerit kolik je ztmaveni a pridat do max 30%. Ale co vim, tak z duvodu, ze nikdo nema merak, tak se do predu nedavaji zadne folie nebo nejsvetlejsi pro minimalni ztmaveni.
jodua - co jsem slyšel, tak třeba naše BMW E46 mají zatmavení tuším 27% (?) a to je skrz ně vidět naprosto jasně, takže bych se ani nedivil, kdyby ostatní auta na tom byly podobně. Tudíž naprosto legálně si tam můžu nalepit leda tak 3% folii :-/

19.07.2011, 23:00 |
cezetko | Upraveno: 2011-07-19 23:00:52
Liberec, BMW E61, zatmavený komplet (vpředu nejsvetlejší fólie). Na všechna okna atest + typový list, kde jsou všechna okna zapsaná. Stálo mě to 4.5tisíce. Fólie 3m.
V typovým listu máš potvzenou propustnost okna včetně fólie. Víc už pro to opravdu udělat nemůžeš.
ja bych ji na predek nedaval ale samozrejmne je to vec kazdeho jak to chce. zbytecne problemy s tema kokotama na silnici, na STK a potom co kdyz budes chtit s autem nekam vycestovat ? v zahranici se s tim srat nebudou jako tady v ČR
Bohužel asi není šance zjistit, na kolik % jsou přední skla zatmavena z výroby... takže i s tou zdánlivě povolenou 30% hranicí prostě musíme u zběžných kontrol spoléhat na atesty, u STK spoléhat na pětikilo přiložené k žádosti a v zahraničí spoléhat na otevřená okénka...