Navštíveno 872x

Trápím se tu se satelitem a prosí znalce o radu než si pozvu opraváře. Máme satelit pro příjem Skylink, při rekonstrukci obyváku jsem vyměnil přijímač na Optibox Pony, s parabolou jsem nehýbal (ale je možný, že po bouřkách je hnutá, na TV jsme nekoukali tři týdny). Nastaveno je na Astru 23.5E.
Bohužel chytnu velký kulový. Satelit ukazuje sílu signálu 98, ale Q (kvalita) je 0. V čem to může být? Mám tam jednoduché LNB, žádný DiSeq. Díky.
A není na tom recieveru právě do Diseq zapnutý? Zkus sehnat nějakýho známýho co chytá Astru 3 taky a půjč si od něj reciever, napoj a uvidíš - když půjde, parabola je ok, když nic nechytí taky, tak se Ti hnula.
díky, hm, tak se asi hnula. Vyhrabal jsem starý přijímač TechniSat, na kterým to bezpečně jelo a ani prd, signál 70 a kvalita 0. Kuwa, parabolu asi takhle od oka nenastavím, co?
nastavíš, ale je to fuška :-D někdo ať kouká na telku a ty šteluj parabolu... na chalupě běžně takhle u sousedů :)
a do pr..., tak počkám na ženu a jdeme zkoušet

01.08.2011, 20:42 |
P.E.T.R | Upraveno: 2011-08-01 20:43:09
Než s tim někam hneš (stejně to tim nejspíš nebude, pokud to hrálo), tak koukni, jakou máš nastavenou frekvenci na tom přijímači.
Je naladěnej nebo prázdnej? Dej tam manuální ladění, naťukej tam 11992 H 27500 a zkus, jestli ti tam naskočí kvalita. Pokud ne, tak to tam nech na tejhle frekvenci a potom zkoušej teprv hejbat parabolou. Nejdřív ji nech dotaženou a jenom ji rukou napruž postupně doleva, doprava, nahoru, dolu a koukej, jestli ti tam něco naskočí. Pokud ti tam skočí signál, tak jenom o pár otoček povol jednu stranu a dotahni druhou. Pokud ti tam neskočí nic, tak až potom jí povol a musíš hledat, zkoukni si cca směr podle sousedů. Až nasměruješ tak dotahuj rovnoměrně, každý dotažení ti šponuje parabolu a mění signál.
Diseq neřeš i když tam bude něco omylem zapnuto, tak na single konvertor to nemá vliv
za hluboké tmy nastaveno 100/100 a jdeme do plnejch, pánové díky moc, akorát to našlo přes 260 programů, tak jdu promazávat
jo, a bylo to hnutý vertikálně