Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help - TV nežere videa :o(

o Navštíveno 947x o
o 10.10.2011, 09:31 | Thullo
Přátelé prosím o radu či pomoc.
Do ložnice jsem pořídil LCD TV od Panasonicu TX-L42U3E - není to kdo ví jaký stroj, ale do ložnice OK. Chtěl jsem, aby se na tom daly přehrávat z SD karty nějaké filmy, které si přítelkyně stáhne z webu - jenže ta přiblblá televize nechce nic přehrát. Když už něco spustí, tak bez zvuku :o(

Zkoušel jsem samozřejmě jen formáty, které má dle výrobce číst - tedy SD-Video (.mod), AVCHD (.mts), MP4 (.mp4), MOV (.mov)
viz manuál stránka stránka 69
[ Link ]
Jenže vše víceméně bez úspěchu :o(

Fotky to basti v pohodě, ale video fakt žádné - dokonce ani videa .mov z fotoaparátu - přitom MOV to má přehrávat. Prostě v té bědně není snad žádný kodek :o( docela mě to štve, neb se mi nechce k tomu dokupovat do ložnice nějaké multimediální centrum :o(

Doporučte prosím nějaký program, kde bych mohl převádět třeba div-X na požadované soubory.

NEBO, pokud by to nešlo, tak že bych třeba Notebook spojil s tou televizí, ale na notebooku mám jen VGA výstup - a byť vím, že jsou VGA - SCART redukce, nejsem si jist, zda to pofrčí. :o( nemáte někdo zkušenost třeba i s tímhle?

Díky moc za rady a tipy všem

foto k příspěvku  od Thullo

o 10.10.2011, 12:19 | Bucci
ta televize by VGA mít měla ne??? já takhle jedu normálně, nepříjemný je, že musíš ještě tahat druhej kabel pro zvuk...
o 10.10.2011, 12:19 | Bucci
tak jako tak bych se obrátil na Panasonic, nebo na prodejce... proč ti to nejde...
o 10.10.2011, 13:12 | Mr.Scully
Většinou čím značkovější věc, tím míň formátů umí. DVD rekordér Panasonic mi nepřehrával ani pětinu formátů, kterou zvládaly shity od Sencory nebo LG už několik let předtím. Ale je fakt, že pokud ten formát máš normálně v manuálu uvedený, tak by to přehrát měl :-/
o 10.10.2011, 13:13 | Lucni.konik
není tam možný softwarový upgrade přes net?
o 10.10.2011, 14:02 | Thullo | Upraveno: 2011-10-10 14:03:52
2 Bucci:
No, vstup VGA ta televize nema - jen Scart, HDMI, a Componentni i normání cinche. Takže mě napadla redukce VGA-Scart - ale o té říkají, že prostě nemusí vůbec fungovat... Dva kabely by mi nevadili, bylo by to fakt jen vyjimečně, když by se chtěla koukat na DVD, nebo nějakou blbost, co si stáhla z netu... Jenže oba notebooky maji jen VGA - HDMI mam na stolnim PC, ale to je zase v pokoji :o) takže leda fakt pořídit nějaké to multimediální centrum, nebo PC s HDMI jen pro tuhle TV :o) me jebne...

2 Mr. Scully:
JJ přesně stejnou zkušenost mám s Domácími kiny - čím levnější a méně známá značka, tím víc toho uměly :o) Jen nechápu, že když mi foťák SONY, udělá video .mov tak tahle TV to nebere :o(

2 Lucni.konik:
Covece, to ani nevim, jak bych provedl...

Jinak vidím, že manuál už tam není, tak dávám screen s infem, jak to s videi u teto televize je:

foto k příspěvku  od Thullo

o 10.10.2011, 14:55 | Bucci
tak mov a mp4 je jasnej - pouze ze zařízení Panasonic... tak je logický, že ze SONY to brát nebude
o 10.10.2011, 16:07 | Tuner#2
Jako Bucci... Pokud jsi chtěl víc formátů, tak to chtěo něco z vyšších řad.

Další možnost je za pár korun multimediální centrum a napojit ho HDMI do TV. Řešit to přes VGA na scart sice jde, kabel existuje, ale je to nekoukatelný...
o 10.10.2011, 17:33 | Shr3k
Mno když to máš v návodu, tak co se divíš. :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3404 sekund.