Navštíveno 2940x

potřebujeme do firmy koupit dodávku. víte někdo o pěknym kusu s málo kilometrama. jumper - boxer, ducato..podmínkou je kratší a vyšší "krabice" líbí se mi MB Sprinter 211 rok 2008 2.2 diesel 109 ps. máte s ním někdo jakoukoliv zkušenost? díky moc

18.10.2011, 18:50 |
dolph máme na firmě 316 cdi rok 2011 . . povoz je to určitě super, ale hned při nájezdu cca 1000km se nám zbláznili kontrolky, tak musel jít na komplet přehrání softwaru, po dalších cca 3000km začala svítit kontrolka ESP a čidlo pásu, zjistili že je to čidlo pásu spolujezdce (kde nikdy nikdo neseděl), tak to nějak opravili a jak jsem se ptal v tom "nejmenovaném" servisu mercedes v Ostravě čím to bylo tak odpověď byla taková že nesmíme používat úschovný box co je pod sedačkami spolujezdce, že tam je nějaký svazek a že se to tím otvíráním a zavíráním skratuje a dělá bordel. Včera byly 3 pod nulou a zamrzly komplet všechny zámky. nevím jestli jsme chytli špatný kus, nebo je celý mergl nějaký divný , ale já osobně bych šel do Craftera (ikdyž je to v podstatě to stejné - krom motoru,převodovky, předních a zadních světel) Crafter je podstatně svižnější. MB máme xxl verzi..Spotřeba 10-11 litrů kombi spotřeba. Motor 2.2 160hp..
2.2 a 160 koní ... celkem síla. a crafter je svižnější? by mě teda zajímalo jak pojede ten kratší s jenom 109 koňma :) zvažuju sprintera, nebo o 2-3 roky novějšího(novýho) boxera-jumpera

19.10.2011, 08:45 |
dolph jasně . kecám blbosti. má 124 koní a obsah 2143ccm..označení 313 CDI KA/43 .
Crafter podstatně svižnější..mercedes mi přijde jak autobus.silný ale shnilý jak veš.. no ikdyž při cca 800kg nákladu na prdeli 160km/h nebyl problém :)

19.10.2011, 08:57 |
petis Sprinter jede od volnobehu celkem slušně. Crafter je do 1600-1700 otáček mrtvej, a to doslova. Jezdil jsem s Craftrem 3 roky. Je to pohodlný. moc to neřve ale po třech letech bych to nejradši rozkopal. Behem pul hodiny to bylo schopný třikrát ztratit výkon a rozblikalo se žhavení, Došlo to tak daleko že se roužla i kontrolka motoru. Den před předání auta se posral imobilizer s tím elektronickým zámkem. Prostě se neodemknul volant. Takže bych osobne zkusil Jumpera nebo podobný káry.
máme na firmě stejný zkušenosti jako dolph, elektronika, pořád tekl chladič a nebyli schopný to odstranit, přístrojovka svítí jak na diskotéce, žárovek to má stejnou spotřebu jak vody do ostřikovačů a co se nám stalo u hodně kusů byla zaseknutá spínačka (samo elektronická) takže byl nutný odtah a na díl se čekalo asi týden, máme valníky a chlapi musej pořád něco vozit, jinak nikam nevyjedou
sprinter je zpravidla jeden velkej pojízdnej zrezlej problém :)
spíš bych šel cestou lt/craftera.... sice cenově to je horší ale kvalitou dost odolný auto.....
no to nezní moc pozitivně :) díky za info. asi vzít teda raději něco novýho a mít záruku a klid...