Navštíveno 3361x

01.12.2011, 19:45 |
kaa Potrebuju ozvucit obyvak, mistnost je asi 65m2 a nasel jsem tyhle repro na hifionline
[ Link ] Mely by hrat na stereo a taky k televizi. Mam rad dynamictejsi zvuk, snesu i vic basu, ale zadny extrem. Muzika hlavne rock. Nemam jeste ani zadny zesik. Znate je nekdo, jak hrajou?
slyšel jsem v poslechovce Audience 72SE (nižší model). Hrálo to na zesíku Cambridge Audio 650 a pak ještě na reciever denon. Poslouchám vesměs metal od black, melodic deah po gothic atd. A po pravdě ty 72 prostě byly suchý, bez šťávy, žádný "drive". Kopák jako by nebyl nebo jen trochu naznačenej, basů celkově nebylo moc (to je dost o umístění). Vejšek bylo optimální množství na mý ucho. Celkově zvuk nebyl agresivní, spíš naopak příjemný. A v 65m2 to bude chtít pořádný krmení pro vyšší hlasitost :-). To co jsem napsal je o 72SE a na metal bych je nekoupil. 122 neznám, neslyšel jsem, je možný, že to je jiný kafe. každej to slyší jinak takže nejlepší je poslech např. ve studiu.

01.12.2011, 22:06 |
semtex | Upraveno: 2011-12-01 22:08:12
DYNAUDIO na METAL v zadnem pripade! A BASY od nich taky moc necekejte.
DYNAUDIO je urcene na jiny typ muziky.
A AUDIENCE 72SE je VYSSI model, ma menice z vyssi rady.

01.12.2011, 22:24 |
kaa No Metal ne, max rock a RnB. Tak to vypada, ze to nebude asi pro me.

02.12.2011, 00:33 |
Drtič Kámoš je má pověšený na Dudkovi (model nevím, ale přímo od Dudka tuším jiné trafa a ještě cosi,dával za to něco kolem 50 000,-) a CD Electrocompaniet (model také nevím, ale cenovku vím - 60 000,- ) a poslouchá na tom převážně rock. Plus teda soul, jazz, sem tam i ten metal. Že by to nemělo basy, to se rozhodně říct nedá. Je to hodně o naladění, sladění se zbytkem sestavy a o laborování - ostatně jako v autohifi. Pro mě zvuk velice příjemný, dynamický, prostor také slušný. Výšky příjemné. Za mě ano. Ale za kámoša ne, chce zase dynaudia a nějakou vyšší řadu :-)
A co jbl ? na rock a metal by nemely byt spatny 3 nebo 4 pasmove ?
Na 65m2 si kup PAčko:-)))Tam vybírej!
A teď vážně: na tuhle obrovskou prostoru potřebuješ velkoobjemový bedny, tedy pár příkladů:
BW Matrix800 (sekáč kolem 100.000,-)
BW Matrix801 (sekáč kolem 50-70.000,-)
JBL 250 (dle varianty 45-70.000,-)
Quadral titan mkIV-V (40-70.000,-)
Infinity Kappa řady 8 (35-50.000,-)
ACR 400 (60-70.-000,-)
A jim podobné.
Kombinace SW a nějakých sloupů by asi taky šla, ale já bych šel radši cestou starší, ale pořádně udělaný bedny něco viz výše,SW, pokud není opravdu top klasa, tak je spíše na obtíž, než na pomoc, navíc řada lidí ho neumí správně nastavit.
Pokud Dynaudio do takto velké místnosti, tak Consequence předchozí řady (kolem 100.000,-).
Dynaudio právě že naopak ve všech kategoriích poskytují nadprůměrný bas co do kvality, jen je potřeba respoektovat několik zásad - a to je na dlouhé psaní - jedu do práce.-)
65 metrů, to už je malá "diskotéka" :)

02.12.2011, 08:12 |
FSAL hlavne to neni na poslech, ale fakt jen na ozvuceni a to este horko tezko

02.12.2011, 10:49 |
kaa No vy mi zase davate pratele. Tak je to obyvak i s kuchyni :)
Pokud byste mel nekdo nejaky konkretni tip, uvitam, ja se v domacim hifi vubec nevyznam.
Tipů jsem napsal nahoře asi 6:-)
To jsiu bedny, za ktré by ses nemusel stydět anin dnes, ale dvacka to nespraví. Musel bys šáhnout o patro níž do kešeně a počítej, že ani zesák nebude za pětku, aby ty bedny dávaly smysl v této místnosti. Talkže na zesák bych to viděl nachysta zhruba aspoň 30-50 litrů a budeš vysmátej - tipy ti rád dodám taky:-)A grátis!! V dnešní době - gráááátis!!
Ne, to je zase jen vtip - pro začátek bych vzal klidně nějakýho Vincenta, než bys viděl co a jak dál to je slušná značka přes celou výrobní šíři, klidně nějaký silnější NAD, variant je fůru a výběr bude daleko snažší, než u beden.
Např tady jsou na aukru Infinity Kappa 8.2i za 24k
[ Link ] a pán v aukci píše že má ještě jedny levnější bez mřížek.

02.12.2011, 20:54 |
JR Kaa je hluchej jak poleno ... potrebuje aby to udelalo poradnej ramus a poradne to tucalo :-D
Na tuhle zančku a konkretní bednu jsem nějak pozapomněl:
[ Link ] neuděláš rozhodně chybu!