Navštíveno 13803x

Zdravím, chtěl bych se Vás na něco zeptat než to auto pošlu do servisu abych tak nějak tušil co by stím mohlo bejt a připravit si finance..
Vlastním auto značky škoda fabie 1,4 MPi 44kw, RV: se mě zdá že to je 2001.
Problémy jsou 2...
Nevím jak je popsat: tak to snad pochopíte
1) Je: Když auto nastartuju a začnu točit volentem na pravou a levou stranu tak to někde vrže a je to nepříjemný. Netuším co by tam mohlo vrzat..
2): Když jedu a rychlejc sešlápnu pedál plynu tak to taky vrzne... To vrzání je Hodně nepříjemný...
Nevíte někdo co by mohlo dělat?
Díky za rady Schejby
Mno, u 10 let staryho auta resit vrzani, to bude orisek. Ale za 1.) by to mohla bejt nepromazana naprava nebo horni ulozeni prednich tlumicu.
2.) me nic nenapada. Zkus specifikovat to vrzani nebo to natoc.
pamatuju si, že v roce 2001 měl šéf fobii jako novinku a po cca měsíci jí byl reklamovat kvůli nějakému vrzání a praskání z podbalubky ...
na reklamaci to vzali a něco se doplňovalo pod palubkou (v té době to mělo více aut)

05.12.2011, 19:10 |
Pekys pod palubkou vrze kovovej držák, kterej doléhá na plastovou palubku. Je to za větrákama, a stačí jedna dobře mířená rána nad větráky a je chvíli klid. Jinak vytáhnout středový ofuky, a omotat to tam.
Stačí to rukou přitlačit, a přestane to. Tím poznáš, jestli je to tenhle problém.
Delalo mi presne to samy. Byl to nejakej selintblok nebo nejakej drzak napravy ci co,otazka par korun

05.12.2011, 19:33 |
rcman Hádal bych to na to horní uložení tlumičů. To je pro dost lidí hodně hnusnej zvuk...
Ale hádat takhle po slepu je dost k ničemu...
tappaja: to auto je jinak v cajku... jen teďka se projevilo tohle.. to uložení promažu... auto má jinak nalítáno 63800... co jsem na tom dělal je akorát středovej výfuk, přední kotouče a desky , nová brzdovka, olej, svíčky a novej chladič a fridex... Jinak mě budou asi čekat rozvody :-(
Zejtra skočím promazat to uložení:-) projedu to a zkusím nahrát ten zvuk...
Jinak zkusím specifikovat trošku závadu 2) Po zařazení rychlostního stupně.. uvolníš spojkovej pedál a pak přidáš prudčeji plyn tak to vrzne... zejtra nahraju ... asi je blbost aby vrzal silentblok..

05.12.2011, 20:19 |
masz Zdarec jestli ti to vrze proi rozjezdu a pri dobrzdeni tak je zo zadni silentblok predni napravy, kdyz ti v tom lupe kdyz stojis a tocis volattem tak je to horni ulozeni tlumicu takova miska v ktere jsou loziska cca 300kc silentblok cca 300kc.
Masz: díky přesně tak jak si to napsal jsem zapoměl napsat že to dělá i pro brždění... Jinak to horní uložení vím že tam jsou v misce ložiska... to bude stačit ale jen namazat... jinak jdou pěkne neškubou když zatáčíš.. takže jen horní uložení namazat :-) a ten silentblok ramene to bude asi ten co jsem na něj dneska koukal že mě přišel utrženej.. a je ot ten zadní na přední nápravě..
Díky moc za rady :-) jsem rád že to není nic horšího :-)
To horní uložení dej nové, nemá smysl něco mazat, i kdyby to fungovalo, tak stejně jen na chvíli.
vrzat můžou i čepy na ramenech..Zejmena při točení volantem.Pokud je už špatný horní uložení tlumičů,tak většinou se i stává že lupne pružina když se to blbě točí..ale vrzat to může taky..

05.12.2011, 20:51 |
htd ja myslim, ze to vrzani je zakladni vybava a tu nemuzes odebrat, jinak neprojdes na STK :)
Jinak je pravda, že horní uložení spíš křupe, než vrže. Když jsem měl Fabii, tak mi taky začalo křupat horní uložení. Zezačátku jsem vůbec netušil o co jde, ale stačilo kouknout do podběhu, druhý zatočil volantem a krásně šlo vidět jak pružina dělá neplechu.
Kamil07: ono to je pak i cejtit na volantu jak se ta přužina pak poposune... ale to není můj případ mě jdou krásně jen trošku vrže nic víc...

06.12.2011, 02:50 |
Lufas me to delala praskla prachovka na tom spodnim cepu...dostal se tam prach a zacalo to vrzat:-)
Schejby: S rozvodama můžeš bejt v klidu...je to téměř nezničitelnej řetěz..maximálně se trochu vytahá a začne mít zvuk jako rychlovarná konvice před bodem varu(ale to mívá najeto tak kolem 180tkm a víc...a kdyby náhodou,,je to záležitost za hubičku..žádný posr..řemeny.Zlatý MPIčko :o)

Tak a už to nevrže :-) silentblok novej... a je ticho :-)
Rustapha-659: jojo řetěz je levnej to je jasný.. a práce taky v pohodě :-)
zadni silentblok predni napravy byl to tenhle prevít...

06.12.2011, 20:22 |
masz Snad jsi tam nedal ty same co jsou na obrazku?Tet jsou uz inovovane typy.
Neee tyhle jsem tam nedal.. tyhle jsou prej naprd...

06.12.2011, 20:38 |
masz Jeste ze mas rozum :-)
No já si to nechal dělat v servisu.... a on mi hnedka říkal že tyhle jsou napr... že teďka dělaj jakoby plný... a taky mi říkal že tyhle by to dělat neměli ale že ty naproti tomu že ty by spíš vrzaly.. jsem mu řekl že chci tyhle vyměnit tak to udělal podle mě.. :D a je klid :D a jsem rád že to nemusím poslouchat už v autě :D

07.12.2011, 07:56 |
Lufas taky uz jsem menil za ty lepsi...