Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Queen

o Navštíveno 854x o
o 07.12.2011, 17:30 | Zdeny60
Queen netřeba představovat. Stačí zapátrat v paměti, co jsme o této superskupině slyšeli, co o ní viděli a co jsme četli.
Kdo by neznal, přeci jen, je to už dávnější minulost, nechť se vydá cestou Google.
Kdo je fanda této kapely, navíc takový, komu jde o zvuk, tak bude svá CD a nebo raději LP shánět jistě jinak a jinde, než v našich luzích a hájích, myšleno tímto naše české obchody jak kamenné, tak internetové.
Kdo chce zvukovou kvalitu a upřednostňuje ji před optickou elegancí v sekci prodej ostatní inzerované Gold edition, ví, že toto není ta pravá cesta ke zvukové nirváně, neb se jedná "jen" o hezky zabalené řadovky, které prošly možná nějakým tím "rychloremastrem".
Jelikož jsem CD z této edice mohl syšet na vlastní slechy a navíc na aparátu hodně přes 2 miliony korun a v domácím prostředí /tedy nikoliv na výstavě, kde není slyšet zhola nic/, tak vím, že jiné- tzv. audiofilské- edice jsou ve zvuku o obrovský kus vpředu.
Namátkou uvedu jen vydání ve verzi SMH-CD Japan či Mobile Fidelity Sound labs.

Kdo chce poznat rozdíl, stačí si poslechnout cokoliv z obého.

Nahrávky na labelu MFSL jsou relativně drahé. Pohybují se kolem 1000Kč v přepočtu za jedno CD. I více.

Proto se podivuji nad tím, že bych měl vydávat celkem výraznou sumu na sice hezký, leč zvukově běžný set něčeho, co lze pořídit za cenu stejnou, ale s daleko vyšší zvukovou kvalitou.

A kdo by byl opravdu fajnšmekr a bez CD této megakapely nemohl žít, zde jen pro orientaci link, kde lze spatřit opravdu mastné ceny za něco, co opravdu MÁ sběratelskou raritní hodnotu.

[ Link ]

K tomu lze dokoupit většinu uvedených CD ve verzi 180g LP, ovšem cena je astronomická.

To, že něčeho bylo vyrobeno 15.000 kusů, nic neznamená. Až se tyto “hodnoty” přestanou nabízet na ebayích a jiných aukčních serverech za ceny kolem 500-600EUR, bude to signál k zamyšlení, zdali to nějakou hodnotu má, či ne. Zatím jde jen o drahou běžnou věc, jejímž nákupem nezíská člověk nic ve zvuku, jen na pohled zajímavou kazetu s CD.

Já osobně považuji kapelu Queen za milník ve vývoji rocku a stavím je na roveň kapelám LedZeppelin, Deep Purple a Rolling Stones, jejichž věhlas je bezbřehý. Je to kapela, která by neměla chybět v žádné sbírce kteréhokoliv milovníka rockové hudby, minimálně obě LP A day… a také A night…, ale i ta ostatní ze 70. let.

o 07.12.2011, 17:41 | Proffesor_W
aha
o 07.12.2011, 17:42 | Mr.Scully
Zdeny, jakožto člověk, který vlastní od Queen všechno možné od oblečení z videoklipů přes kvanta použitých paliček Rogera Taylora či plakáty z doby, kdy členové Queen ještě studovali na VŠ až třeba k původnímu polepu Taylorových bicích, který je na světě zřejmě jediný, ti můžu říct, že zlaté desky určitě nepatří mezi Top sběratelské kousky. Je jich poměrně dost, znám i člověka, který jen zlatých desek A Night At The Opera má snad kolem deseti.

Zmíněná 15000 edice samozřejmě hodnotu dnes příliš nemá, není zajímavá ani z hlediska zvukového a už vůbec ne z hlediska sběratelského. Zajímavé jsou edice 100-200 kusů, nikoliv 15000.

Nedokážu říct, jestli MFSL je ve světě Queen tou top kvalitou. Japonci udělali se svými remastery v letech 2001 a 2004 docela díru do světa, ale velmi to závisí na konkrétním albu, některá se povedla, některá ne.

Já jakožto běžný posluchač sice s kvalitním domácím kinem, avšak pouze průměrným vybavením pro stereo poslech dávám přednost oběma vydaným DVD-audio nosičům. tzn. Opera a Game. 5.1 sice není "the way it's meant to be played", ale pro mě je to zvukově naprosto geniální. Kdo neslyšel Seaside Rendezvous, The Prophet's Song nebo Good Company v 5.1, tak o hodně přišel :-)
o 07.12.2011, 17:46 | Tuner#2
Tak teď upřímně nevím co mám Zdeny chtěl vůbec zdělit...

Mr.Scully: S tím 5.1 tady opatrně ;-) :-)))
o 07.12.2011, 17:50 | Mr.Scully
Tuner - jsem si toho vědom :-) Skladby byly původně složené stereo, tudíž 5.1 je víceméně umělá věc. Ale zase tam člověk slyší spoustu nástrojů, které v původní nahrávce nemá šanci zachytit, protože základní princip hudby Queen je vrstvení různých desítek vokálů a kytar a daších nástrojů a občas je to docela taková "zvuková hradba" :-)
o 07.12.2011, 18:04 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
zlaty USBcka :-D
o 07.12.2011, 18:05 | Zdeny60
Sdělit jsem nechtěl víceméně nic než to, že když chci ůraritu" čehokoliv na CD, tak kukám v první řadě na zvukovou kavlitu. A zdorna tato 15.000ks edice je opravdu bída.

Japonské verze Mini-LP jsou také dobré, ale zdali MFSL či Jap mini-LP je otázku vkusu.

Jinak ano -"rarit" se počítá na kusy,. max. desítky kusů, ale na toto uvedené v inzerci, čeho jsou všude 3 ...kýble:-)

o 07.12.2011, 18:15 | Mr.Scully
Zdeny60 - kdybych tě chtěl chytnout za slovo, tak tě upozorním na to, že kazety s různými demáči (typu Freddieho kapely z konce 60. let Wreckage/Ibex apod.) se prodaly průměrně za 4-5 tisíc liber v době, kdy libra stála 60 Kč. A to mají zvukovou kvalitu otřesnou :-) Ale jinak samozřejmě chápu, kam míříš.
o 07.12.2011, 18:18 | Tuner#2
Jo ták, no tak pokud je něčeho 15.000ks tak to fakt nikdy rarita nebude... ;-)
o 07.12.2011, 18:22 | Zdeny60
Nebude.
o 07.12.2011, 19:43 | Fresh
netušil jsem že pouhé vložení inzerátu vyvolá tolik emocí. Nevím co víc říct, ale podle toho co tu píšete, tak např. starší auta která se tu teď taky řeší by nikdy na ceně získávat nemohla, protože je jich po světe pořád dost a to jich bylo vyrobeno podstatně více kusů. Každopádně nikomu nic nevnucuji, buď se to prodá, nebo to může být ve skříni dál
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3147 sekund.