Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak se zbavit vlhkosti ve špajzu?

o Navštíveno 7218x o
o 16.12.2011, 18:48 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-12-16 18:50:29
Řeší se tu stavby snad častějc než autohifi, tak mi tady určitě někdo pomůže :).

Už 2. zimu žijem s mladou ve zděný bytovce v přízemí a máme problém s vlhkostí ve špajzu, cukr, sůl a veškerý kartonový krabice jsou nacucaný vodou. Spodek okna je plesnivej a sráží se na něm voda, taky je menší kaluž v rohu špajzu u okna a celkově na zemi u venkovní zdi je vlhko až vysrážená voda. Určitě to bude tím, že ve špajzu není topení a sraží se tam vlhkost.

Ale před námi tu žila přítelkyně babička a ta prý s vlhkostí neměla problémy.

Tak mě napadají dvě věci, co to můžou způsobovat:
1. Dávali jsem tapety na zeď , jedná se o vliesovou tapetu. Ale když jsem jí zkusil odloupnout, tak je pod ní zeď suchá.
2. Dávali jsme nový lino, pod ním je ještě starý a pod starým linem je snad dlažba.

Myslíte, že to způsobuje tapeta? Taky mě napadlo, že třeba její babička moc netopila, aby ušetřila a proto ve špajzu nebyla tak rozdílná teplota a nebyla tam vlhkost.

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 16.12.2011, 18:53 | JR
Musite vetrat ...
o 16.12.2011, 18:56 | M.a.R.i
Tak větráme každej den na cca 30min. A když necháme celej den otevřenou ventilačku, tak se to asi pěkně prodráží.
Napadli mě ještě odvlhčovače.
Jde mi o to, abych zbytečně nestrhal tapety a lino a nakonec to tím nebylo.
o 16.12.2011, 18:59 | PAVELK
vidím problém přesně jak píšeš ve velkých rozdílných teplotách, zkoušel si ve špajzu nechat lehce otevřené okno zda se vlhkost ztratí? Jáké máš okna, plast nebo dřevo?
o 16.12.2011, 19:00 | Lucni.konik
tapety pryč - je tam vlhko a to vlhko nemůže skrz zeď pryč. Nejlépe taky vybouchat lina a hlavně kachle - nejlepší nechat holej beton. Doporučuju hodně větrat. Eventuelně pokud tak není, tak nahoře u stropu a dole vyvrtat větrací otvory - ať tam proudí vzduch.
o 16.12.2011, 19:00 | AllInOne
Nechat pořád trocha otevřený okno a bude to OK. 1x za den na 30min to nevyřeší.
o 16.12.2011, 19:03 | M.a.R.i
PAVELK: Jsou tam plastový okna, když se větrá častějc tak vlhkost je menší. Třeba melu nesmysly, ale jak jsem psal vejš. Když nechám pořád otevřenou ventilačku, tak se to v zimě pěkně prodraží.
Lucni.konik: Větrací díry tam nikde právě nejsou, takže nejspíš se bude muset fakt větrat a tapety a lino pryč :/.
o 16.12.2011, 19:08 | Conan
Tak minimálně bych udělal větrací otvory nahoře a dole ve dveřích do špajzu. Nejlíp pak asi skrz zeď do chodby, nějakou rouru o průměru 5-10cm + mřížku, nahoru a dolu.
o 16.12.2011, 19:12 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-12-16 19:13:01
Conan: A myslíš, že by nestačily jenom ty průduchy jenom na dveře, aby se teploty ve špajzu a na vnitřní chodbě vyrovnali? I když nevím, jestli projdou průduchy a přítelkyně, nedávno jsme kupovali nový dveře :)
o 16.12.2011, 19:23 | PAVELK
máme místo okna větrací otvory nahoře a dole, a není problém, sice je tam chladno ale tak by to ve špajzu mělo být, zatepli si dveře do špajzu a pak tě to nebude nic stát na topení i když otevřeš lehce okno
o 16.12.2011, 20:37 | Tomas | Upraveno: 2011-12-16 20:39:19
Tiez som mal podobny problem, tapety som nemal, ale bola vlhka stena a v rohoch plesnivela. V spajzi mam stale otvorenu ventilacku, kupil som poriadne tesnenie na zarubnu a prah a zateplil som z vnutra dvere polystyrenom. Steny uschli asi behom mesiaca. Este ma napadlo, prelepil som z vnutra aj klucovu dierku na kovani, lebo cez nu tahalo.
PS. Dobre sa tam teraz susia klobasy.
o 16.12.2011, 22:08 | Zdeny60
Babka se nesprchovala 2x denně jako ty a stará, takže nebylo tolik vlhkosti. Vidím to doma - po manželce je v koupelně sauna. Zkraťte dobus prchování a různých !vodních radovánke" a bude klid. A prádlo nesuště doma, ale v sušárně:-)
o 16.12.2011, 22:18 | M.a.R.i
Prádlo už je teď v sušárně. Ale přeci se nebudu sprchovat 1xtýdně kvůli vlhkosti :D:D.
Asi koupím ten ceresit odvlhčovač, stojí to pár korun a když to nepomůže, tak budu muset holt udělat větrací díry a nebo mít pootevřený okno. Dveře půjdou bohužel blbě zateplit, neboť mají skleněnou výplň
o 17.12.2011, 07:06 | PAVELK
M.a.R.i:zezadu dveří vsaď zrcadlo a pak je v klidu zatepli vrstvou materiálu, nikde nic nebude vidět, máme to ve starém domě u rodičů stejně, je to efektní
o 17.12.2011, 07:26 | Barthez
He He. Resim neco podobneho. Mam vestavenou skrin a ta doleha na venkovni zed. Pred skrini 23 a venku 0. V jednom rohu mi vylezla verbes. Postrikal jsem to savem a je to pryc ( docasne ) a ted budu davat do kazdeho kridla vetraci mrizku nahoru a dolu ( pruvan ), tak doufam ze budu mit po problemu. Chce to fakt pruvan a mas klidek.

V tvem pripade bych radil, aby jsi zevnitr zateplil spajz a dvere a udelal vetraci otvory nebo nechal pootevrene okno. Pak nemuzes mit problem.
o 17.12.2011, 09:53 | Tomas
Mne Ceresit pomohol ako mrtvemu kabat.
o 17.12.2011, 10:02 | Tea
Objednej termokameru, v místnosti před měřením zatop, stačí přímotop, zjištíš tep. mosty, které se dají řešit. Chemický odvlhčovač na toto nestačí, to radši ty peníze dej dětem v domovech, na toto je třeba odvlhčovač elektrický - KOMPRESOROVÝ.
o 17.12.2011, 11:17 | M.a.R.i
Ok, tak odvlhčovač ruším. Pro mě bude nejjednodušší zateplit dveře a nechávat pootevřený okno.
Včera jsem špajzl přebíral a čistil a neuvěřitelný kolik tam bylo ve všem vody, divím se, že plísně tam ještě moc není.
o 17.12.2011, 16:11 | PAVELK
udělej to co nejdříve, jakmile se ti plíseň dostane do zdi a omýtky máš o zábavu na dlouhou dobu postaráno a o nákladech na opravu nemluvě
o 18.12.2011, 11:18 | jzxr
zateplením dveří neodstraníš vlhkost. jak psal koník - dlažba pryč, tapety pryč. ta místnost nedejchá a proto je tam vlhko. ale ta louže u venkovní zdi mě trochu zaráží - nemůže tam být spodní voda? jsou na zdi mapy od vlhkosti? každopádně bych to řešil izolací a topit a větrat, odvlhčovače apod. jsou jenom dočasný řešení. zkrátka si budeš muset trochu máknout no:)
o 18.12.2011, 11:25 | tappaja
Babicka mela plastovy okna? Tipnul bych si, ze tam mela stary dreveny, ktery profukovalo a tim se to vetralo. Je to celkem beznej ukaz, plastaky tesnej a nehne se vzduch.Resil bych to zateplenim tech dveri a vetranim ventilackou. Melo by se to behem par dnu az tydnu razantne zlepsit az odstranit. Pokud ne, tak bych pak zkusil strnout tu tapetu, aby ta zed dychala.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3385 sekund.