Navštíveno 5203x

20.12.2011, 23:14 |
hawai [ Link ] máte s tím někdo nějakou zkušenost? něco bych potřeboval z usa a jelikož to neumim, tak tohle mi přijde jako dobrý řešení
Dobry reseni to je, ale nikde nevidim, co se stane v tom pripade, kdyz neposila do ciziny.
jeste muzes vyuzit
[ Link ] schranku sem tam mel, ale co snizili limity, tak sem to hybernoval a nepouzivam.

20.12.2011, 23:53 |
Skury Kdo má na ebayi.com účet, tak za 99% má paypal, takže si to může poslat do ČR sám a bez prostředníků...
Ale jinak jako Tap s tou poznámkou, když prodejce neposílá... To by mě schválně taky zajímalo. :)
Tohle jsou klasické firmy, které fungují jako prostředník a vezmou si provizi de facto za to, že za tebe třikrát kliknou v aukci na tlačítko. Opravdu v tom nevidím smysl, v dobách google translate se dá nakupovat i z Číny.
Větší smysl mělo to, co píše tappaja - nechat si posílat zboží od prodejců, kteří posílali do USA only. Ale to je menšina a týká se to spíš těžších a hůře poslatelných věcí. Jinak se většinou všechno posílá worldwide.

21.12.2011, 00:24 |
hawai prave ze zde jde o prodejce co posila pouze po usa
tak mu napiš a zeptej se proč ne???stejně na postu musí
Většinou je to lenost prodejců nad tím vůbec přemýšlet, problémy se ztrátami (zkuste si poslat něco do Itálie nebo Ruska - můžete se s tím rovnou rozloučit) nebo třeba neznají způsob, jak předem spočítat poštovné do Evropy, nevím. Občas se dají ukecat.
Presne tak, staci nejaka spatna zkusenost a neposlou to. Zasilka se neda dohledat jakmile opusti uzemi USA, kupujici, kdyz je to nejakej smejd, nahlasi, ze mu zbozi neprislo, eBay pak penize vrati, prodejce nema nic.
Obcas se to podari, premluvit prodejce, ale ten prodejce, co chce hawai, na to v popisu predmetu vyslovne upozornuje, USA ONLY.
Takze reseni, zalozit si schranku na zasilkovasluzba.com a nechat si to poslat tam a pak preposlat do CR.

21.12.2011, 09:52 |
hawai už jsem na CZECHeBay psal a odpověděli že se s prodejcem zkusí domluvit a dají vědět. pokud napíšou že nic, tak budu asi řešit tu zasilkovou službu
u zásilkové služby je dobrý, že si tam můžeš uschovat kupu balíků a pak to nechat za pár švestek poslat naráz lodí přes Poláky