Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > zkusenosti s LPG STAG

o Navštíveno 19060x o
o 04.01.2012, 09:20 | xSam
Ahoj,
pokud máte někdo v autě LPG této značky, podělte se prosím o zkušenosti.
Děkuji
xSam

o 04.01.2012, 11:24 | TUNER
Ahoj
Mam Stag 300 v XC70ce.
Nedavno jsem byl na výměně vnitřků vstřikovačů LPG (valtek) protože už dělali celkem kravál a auto nejelo jak by mělo. Nyní zase bez problému.
Taky jde o servis,kterej to bude montovat,servisovat. Byl jsem v jednom,říkam co je za problem,tak to napíchnou a prej všechno dobrý,tak říkam vstřikovače,tak prej je měl rozebraný a OK.....no,tak jsem jel jinam,řeknu na co se koukalo a že si myslim že to jsou vstřikovače....Za hodinu a půl jsem jel už bez cvakání vstřikovačů a motor se chová zase uplně normálně ;-)
Jen dodam že mam ještě ten starší obyč system,ty novější už jdou více dolaďovat přes počítač.
Nejvíc ti asi řekne radek.613
o 04.01.2012, 12:05 | xSam
TUNER: díky za info, kolik máš prosím na LPG najeto a v jakém to máš motoru a ještě kolik měl motor naběháno před instalací LPG?
Moc Ti děkuju.
o 04.01.2012, 12:53 | TUNER | Upraveno: 2012-01-04 12:55:36
Auto bylo dotažený z D v roce 2008. Hned se tam montoval LPG v této firmě (11/2008): [ Link ]
Já kupoval auto 8/2010 s najetejma 146 500 a teď mam cca 174 000. Po koupi jsem udělal klasiku olej,filtry,LPG filtry (olej měnim po 10 000 km.) Nedavno jsem měnil svíčky,protože jsem nevěděl jak tam jsou dlouho,tak abych taky věděl (origo volvo) a měsíc jsem jezdil k těm "umělcum" kdy jsem jim říkal že na volnoběh cítim ve volantu vibrace,prostě nepravidelnej chod motoru na LPG...na benzin bylo vše OK....takže asi po měsíci jejich laborací jsem jel jinam a opraveno viz. výše popsanej problem....jinak jen jezdim a tankuju za 15,50 litr )))))) ;-)

Edit : Motor 2,4T viz. volvoforum... ;-) Už jsi prodal svou V70ku nebo nakonec jdeš teda do LPG?
o 04.01.2012, 12:56 | Dave1984
takže ti první borci říkali, že ok a ti druzí řekli, že to chce výměnu vstřikovačů, vyměnils a už ok jestli chápu dobře? na kolik to vyšlo, jestli mohu vědět?
o 04.01.2012, 13:10 | TUNER
Ano v první firmě i když jsem jim zmínil ať kouknou na vstřikovače,tak je rozebral a prohlásil že jsou OK.....ale prostě se mi to nezdálo a pořád jsem si říkal kua proč to na benzin je OK a na LPG ne ? kdyby byla klapka,lambda,nějaký čidlo KO,tak to dělá na oboje paliva.....takže jsem prostě měl pořád v hlavě ty vstřikovače.... Neměnil se celej vstřikovač,ale jen vnitřek. 5x250 kč. + nějaký čištění v ultrazvuku. ;-)
o 04.01.2012, 13:23 | xSam
TUNER: 70tku si nechám a do plynu jí dávat nebudu. To mi je fakt líto. Rozhodl jsem se, že asi nakonec zaplynuju S60tku, ale je to už babička, tak se trochu bojím aby motor neklekl.
Mám právě výhodnou nabídku od známého právě na STAG a nic špatného jsem zatím na něj neslyšel.
Bohužel se prostě nějak neumím rozhodnout. Oprava podpáleného ventilu vychází na cca 12k a pravděpodobnost, že se tak stane je docela veliká.
Kdyby motor vydržek 50k bez investice, budu spokojenej...
o 04.01.2012, 13:29 | TUNER
Stag neni špatnej,jsou i lepší,ale taky dražší systemy. Počítam tak že nějak kolem těch 50k km bude mít ten muj plyn najeto.
o 04.01.2012, 16:22 | Zdeny60
xSam:

při vší úctě, nepsal tu někdo, že Volva problémy s LPG nemají? A když mají, tak se ventily seřizují zvrchu dírou ve víku?

Odpověděl sis vlastěn sám. LPG prostě JE problém u všech aut napříč značkami. Jen to u jednoho přijde po 30.000km a u jiného po 50. Ale přijde vždy.

A ještě bych se zeptal, co na opravě podpáleného ventilu stojí 12 litrů??
o 04.01.2012, 18:44 | JA
Zdeny já bych to tak jasně neviděl, 6 lpg aut doma a další se chystá...a mimo jednoho těsnění pod hlavou ve 200tis. u P406 sem nic neměl...a vůbec nemažuPrdnout k tomu Flash mazání, tak si myslim, že je klid.
o 04.01.2012, 19:05 | Only_One
problémy si dělají vesměs pouze uživatelé a to buď - nedají na rady týkající se vhodnosti/nevhodnosti motoru a pak svou laxností k servisu a nutným činnostem s provozem LPG.
o 05.01.2012, 05:22 | Zdeny60
O_O:

a CO to je ten VHODNÝ motor???
o 05.01.2012, 07:26 | Only_One
konstrukčně jednoduchý motor se snadnou údržbou, optimálním výkonem bez zbytečného nesmyslného korigování, vyrobený z odolných materiálů. Bohužel čím dál více se to přestává týkat nových výrobků. Radek to tu už psal několikrát znovu ten link hledat nebudu.
o 05.01.2012, 15:30 | xSam
Zdeny60: nevím teď na co narážíš, já vždycky říkal, že Volva s LPG problémy mají, respektive nezanedbatelné množství.
Kdybych věděl co na tom stojí tolik, rád Ti odpovím, bohužel nevím - vycházím pouze z informací, které jsem dostal ze servisu:-/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3087 sekund.