Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Felicia - centrál - problém

o Navštíveno 12584x o
o 02.02.2012, 19:15 | DaveX
Ahoj všem. Včera se mi stala taková prkotina. Ráno, než jsem vyjel do školy jsem normálně otočením klíčku otevřel všechny dveře. Jak jsem přijel, tak už to nefungovalo. Chtěl bych se zeptat, zdali se s tímto problémem někdo nesetkal. Rád bych si to opravil sám. Koukal jsem na pojistky, ale všechny jsou OK.

o 02.02.2012, 20:47 | soda
bud prekrouceny(zlomeny) drat ve dverich ridice-vetsinou ve dverni pruchodce(prozvonit cestu vodice od motorku centralu do jednotky centralu), nebo vadny spinac na centralu-ve dverich ridice(asi neopravitelne)
o 02.02.2012, 21:04 | DaveX
soda: pokud by byl zlomený drátek tam, tak to automaticky vyřadí celý centrál? Zkoušel jsem totiž otevírat i u spolujezdce a situace stejná.

Každopádně dík za radu. Až se oteplí, tak na to kouknu. Ono v takovém mrazu se není čemu divit.
o 02.02.2012, 21:12 | soda
mam pocit, ze k centralu ve dverich ridice a spolujezdce vede ke kazdemu "motorku" 5 vodicu, kdezto na zadni dvere vede ke kazdemu "motorku" po jednom paru (dva vodice ke kazdemu).
z tech peti vodicu co vede do ridicovych a spolujezdcovych, jsou dva vodice pro ovladani motorku a zbyle tri jsou od spinace -odemceno,zamknuto, tzn, ze kdyz se ti zlomil jeden vodic z tech tri, tak to nevyradi cely system.
kazdopadne jestli ti to dela shodne u ridicovych i spolujezdcovych, hledal bych pricinu spise v jednotce
o 02.02.2012, 21:13 | cuir
stalo se mi to same... odemcel sem auto, dojeli sme domu a tam sem auto chtel zamcit a neslo to.
Nemel sem cas to resit a tak sem obesel auto klicekm a zadni dvere zamacknul rucne. Chvili sem to pouzival bez centralu a pak sem se bavil s brachou ze mi nefunguje na feline central. Mel felicii taky a tak mi poradil ,ze je to normalni ,ze asi nekdo zamacknul kolicek u jednech dveri a tim se central rozhasil. Ze staci s tim chvili laborovat, ruzne vytahovat kolicky a zase zkouset zamykat a ze se to samo chyti.
Jedine kde se v mem pripade mohl zamacknout kolicek byly dvere spolujezdce, protoze tam sem vezl pritelkyni. Takze sem s tim chvili sasil a fakt se to nakonec chytlo.

V tvem pripade to mohl zpusobit mraz, tak ,ze jedno servo zatuhlo a tim padem se bud neodemcelo a nebo nezamcelo sprave a zbyle dvere na central zareagovaly. V dalsim pokusu o zamceni ci odemceni uz nebyl chod zamku stejny a tim padem se central vyradil. U felicii je to asi tedy bezna vec. Takze nez zacnes merit draty a hledat slozitou krpu (cimz samozrejme nevyluju ,ze to tak muze bejt, zkus se nejdriv zamerit na problem co sem ti tu popsal.
o 02.02.2012, 21:37 | soda
cuir: to je asi pravda a stat se to muze, ale jsem toho nazoru, ze snimace odemknuto,zamknuto jsou pouze ve dverich ridice a spolujezdce a pri opetovnem odemknuti nebo zamknuti, kdy budou vsechny kolicky dole nebo nahore se to musi srovnat a dale fungovat tak jak ma
nehlede na to, ze ani u ridice ani u spolujezdce nejde kolicek pri otevrenych dverich zamacknout (alespon u Favorita,Felicie)
o 02.02.2012, 21:44 | DaveX
No zkusím to, až se oteplí a budu doufat, že jen něco zatuhlo. Každopádně dík oběma.
o 02.02.2012, 22:33 | cuir
soda: no ja jen pisu zkusenost ktera se mi osobne stala. Je to na veci majitele problemu jestli to zkusi a nebo bude rovnou rozebirat dvere a litat s merakem. Ja mam tu zkusenost ,ze bylo potreba si s tim chvilku hrat, nez se to urovnalo. rozhodne nestacilo dat vsechny kolicky dolu a pak to odemcit a bylo to srovnane..pamatuju si ,ze sem si s tim hral minimalne 5 minut nez sem to srovnal.
Jinak s tim ,ze predek nejde dat dolu mas pravdu , je to kvuli tomu aby sis nezabouchnul klice. Delal sem to tak ,ze sem zevnitr zamcel spolujezdce a zadni dvere oboje a pak klicem ridice zvenci.
Proste ten problem sem mel...muzu to zkusit vyvolat...felicii sem daroval kamaradovi, takze to v pripade zajmu muzu zajit zkusit zase rozhasit a pak srovnat a zjistit nejakej postup ..ale v tehle kose kolem toho litat teda nebudu :D
Hodne stesti s opravou.
o 02.02.2012, 22:34 | sotek
No já u ségry narazil na jinou věc. K relátku centrálu 12V sice vedlo, ale když se mělo zamknout/odemknout, tak se ztratilo. Takže jsem natáhl nových 12V odjinud.

Jinak si taky myslím jako soda, že když jedny dveře zamáčkneš, tak při dalším odemčení/zamčení se ty dveře srovnaj s ostatními. Stává se to, když někdo veme za kliku u zamčenýho auta a současně se odemkne (klíčem nebo dálkou). Stalo se mi to i u OII.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.341 sekund.