Tak jeden oponent. Mám bezdrátovej set od Microsoftu. Větší omyl jsem v životě neviděl. Koupil jsem ho levně s měsíc starým počítačem jako komplet za velice dobrou cenu, ale kdybych si ho měl vyzkoušet a koupit zvlášť, v životě bych to neudělal.
Takže začnu obecně. Jakmile překřížíte vysílací dráhy těch dvou zařízení, začnou blbnout a spojení na přijímač musíte vyresetovat a znovu to spojit pomocí mačkání a myšování, už se nechytnou, kurzor skáče a klávesnice nepíše.
Klávesnice je zosobněná tragédie. Blok textových funkcí je orientovanej na výšku, zcela v něm chybí insert a místo něj je obrovskej delete. Dokážete si představit, kolik souborů už jsem si smazal místo stisku End, kterej je úplně jinde??? Funkční klávesy jsou v blocích po třech místo po čtyřech, takže po hmatu oblíbená F4 editace nebo F7 vytvořit adresář nicht fungiš. Navíc tyto tlačítka vůbec nefungují, dokud nezmáčknete další zbytečné tlačítko F-Lock vpravo nahoře bez tohoto ani žádné jiné funkce nevykazují! Kurzorová tlačítka jsou malá a levá šipka už se motá pod pravým shiftem. Ano, člověk je tak trochu cvičená opice a na ty totální ergonomické kiksy by si zvykl, kdyby ovšem nemusel denně fungovat ještě na jiných, zcela standardních klávesnicích doma nebo v práci.
Myš je obrovskej hunt, kterej může držet tak leda Frantopepa Olzrut z kamenolomu Drtikol. Stisk tlačítek není jak by člověk očekával tvrdý, krátký a zřetelný, ale naopak s dlouhým krokem, chatrný, nejasný a měkký jako lejno.Kolečko je vrchol. Proti neznačkové myši za 90 korun se jedná o totální propadák, jeden krok otočení vůbec necvakne, mám pocit, že kdybych do něj cvrknul, tak se točí jako káča a já můžu mezitím zajít na kafe. Navíc dělá úkroky do stran, takže použít jej jako prostřední tlačítko je záležitost hry nervů a přesvědčování o vlastní nešikovnosti, celé se to mele a viklá sem a tam. K tomu všemu má navíc vynikající světélkování průhledným plastem, takže i po vypnutí mi myš celou noc háže prasátka po pokoji, vřele nedoporučuju!
Doporučuju jakoukoli laserovku od Logitechu.